Print Friendly, PDF & Email

(25/12/2011) ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

27/04/2012 ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥ ΤΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ “OMADEON – «ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» – ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ” ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ WIKIPEDIA!

20/04/2012 O DAVID CURTIS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (και τη δημοσιεύει στην AGORA!)

08/03/2012 Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΔ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 3ο ΜΗΝΑ

23/02/2012 Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

02/02/2012 Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

31/01/2012 Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ

25/01/2012 Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΖΑΚΗ

10/01/2012 ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΤΟ BLOG «YOU PAY YOUR CRISIS» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΩΔΗ FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ

03/01/2012 ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ» ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

27/12/2011 | 26/12/2011 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 27/04/2012

ΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΤΟΥ ΤΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ “OMADEON – «ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» – ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ” ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ WIKIPEDIA!

Μπαίνοντας στον …5ο σχεδόν μήνα της άθλιας λασπολογικής εκστρατείας εναντίον του Τ.Φ. και της Περιεκτικής Δημοκρατίας, η χυδαία (και εκτραχηλισμένη από την τουλάχιστον φιλική αντιμετώπιση  που εισέπραξαν οι λασπολόγοι από κάποια μπλογκ της «Αριστεράς» που πρωτοστατεί στον εμπαιγμό του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση σήμερα) συκοφαντική αδηφαγία των χαφιεδίζοντων λασπολόγων, επανήλθε στη Wikipedia, σε μια συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης και τελικά απαξίωσης του λήμματος βιογραφίας του Τ.Φ.. Μόνο που αυτή τη φορά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, που αποδείχθηκε ότι μπορεί να διαθέτει και αρκετή ευθυκρισία, σε αντίθεση με τους διάφορους ευκαιριακούς, αλλά και μόνιμους «αριστερούς» και «ελευθεριακούς» «πολιτικούς φίλους» των γκάνγκστερ, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα συμμάχησαν μαζί τους (και κάποιοι συνεχίζουν να το κάνουν, συμμετέχοντας ενεργά στην εντεταλμένη οχετολογία εναντίον μας), όπως έχουμε καταγγείλει τεκμηριωμένα στη σελίδα αυτή.

Έτσι, χρησιμοποιώντας παρόμοιες γκεμπελικές μεθόδους, όπως αποκαλύπτοντας χρήστες και μέλη του δικτύου ΠΔ, και ύστερα από αντίδραση χρηστών της Wikipedia, η δράση τους αποκαλύφθηκε και αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά από τους διαχειριστές της on-line εγκυκλοπαίδειας στις αρχές Απριλίου. Ήταν μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης του βιογραφικού λήμματος του Τ.Φ. στη Wikipedia από τον υπόκοσμο αυτό της εκφυλισμένης «Αριστεράς». Η επίθεση αυτή, που περιείχε και απόπειρα αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων άλλων χρηστών του μέσου και μελών του δικτύου μας, κατά τα γνωστά, άλλωστε, χαφιεδίστικα πρότυπα του Omadeon / “Danae Papadopoulou”/ Αιρετικού, πραγματοποιήθηκε, όπως δείχθηκε με τον πιο απερίφραστο τρόπο από τους ίδιους τους διαχειριστές της Wikipedia, από λεγόμενα «sockpuppets». Δηλαδή προήλθε από δήθεν διαφορετικούς λογαριασμούς στο ίντερνετ (και εν προκειμένω στο Wikipedia) που ανήκουν ή ελέγχονται από τα ίδια άτομα. Οι λογαριασμοί αυτοί «όλως τυχαίως» —κάτι που το παραδέχτηκε έμμεσα και ο ίδιος όπως θα δούμε σε μήνυμα του— ήταν λογαριασμοί του ίδιου του Omadeon ή/και των εναλλακτικών διαδικτυακών περσόνων του “Danae Papadopoulou” (Facebook) και «Αιρετικός». Δηλαδή του άθλιου Τρίο που κυρίως εκτελεί την πρωτοφανή αυτή διαδικτυακή λασπολογική εκστρατεία εδώ και πάνω από 4 μήνες, σε συνεργασία με γνωστά κέντρα της εκφυλισμένης Αριστεράς και των πρόθυμων απολογητών-συνοδοιπόρων της στις βασικές επιλογές της (ΕΛΕ, ΕΕ, «ατομικά δικαιώματα», «άμεση …δημοκρατία» των επιτροπών και των αριστερών βουλευτών κτλ.) από τον «ελευθεριακό»/ «αυτόνομο» χώρο, όπως έχουμε τεκμηριώσει.

Έτσι λοιπόν, ένας νέος χρήστης της Wikipedia, με το user name SentientContrarian, εμφανίστηκε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια «περιέργως» μόλις 3 μήνες αφότου ο χρήστης με user name Elp gr απέτυχε παταγωδώς να διαστρεβλώσει την πρώτη φορά το βιογραφικό λήμμα του Τάκη Φωτόπουλου, συνεχίζοντας όχι μόνο την επίθεση του τελευταίου, αλλά και με διάθεση να λασπώσει το δίκτυο ΠΔ και τον Τ.Φ. μέσα ακόμα και σε εντελώς άσχετες σελίδες άλλων χρηστών και διαχειριστών της Wikipedia. Και όλα αυτά με τα ίδια μάλιστα «επιχειρήματα» και τις γκεμπελικές μεθόδους που χρησιμοποιεί στις άθλιες επιθέσεις του ο Omadeon και η κλίκα των εναλλακτικών περσόνων του, εναντίον μας στο διαδίκτυο!  Ο νέος χρήστης αυτός τελικά αποδείχθηκε πως ήταν –με την επίσημη «στάμπα» μάλιστα της Wikipedia— ακόμα ένα  «sockpuppet», του αρχικού χρήστη Elp gr.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελική κατάθεση των ίδιων των διαχειριστών της Wikipedia, ο χρήστης αυτός έγραφε σχόλια σε «Talk Pages» άλλων χρηστών και των βιογραφικών λημμάτων της Wikipedia, τα οποία…

«περιέχουν προτάσεις σχετικά με τις πραγματικές ταυτότητες των χρηστών της Wikipedia. Αυτό είναι κατά της πολιτικής παρενόχλησης (harassing) της Wikipedia»

Επιπλέον, όπως επιβεβαίωσε ένας Wiki διαχειριστής,

«Το CheckUser δίνει πειστικά στοιχεία σύνδεσης μεταξύ του λογαριασμού SentientContrarian και του χρήστη  Elp.gr, τα οποία σε συνδυασμό με τις συνεισφορές τους και τον τρόπο γραφής και το ύφος τους, δείχνουν ότι οι λογαριασμοί χρησιμοποιούνται από τον ίδιο χρήστη»

«Καθώς ο χρήστης Elp.gr είχε προειδοποιηθεί δύο φορές για αλλαγές στο λήμμα Takis Fotopoulos, και ο λογαριασμός αυτός στη συνέχεια δημιουργήθηκε για να συνεχίσει το ίδιο είδος αλλαγών, είναι σαφές ότι αυτός ο λογαριασμός έχει δημιουργηθεί για να αποφύγει τον έλεγχο.»

«Και οι δύο λογαριασμοί έχουν πάρει ειδοποίηση για edit warring [«πόλεμο» ενάντια σε λήμμα]  και ο λογαριασμός SentientContrarian έχει αποκλειστεί για edit warring. Ο SentientContrarian έχει επίσης αποκλειστεί για WP:Outing.» [Outing: δηλαδή απόπειρα αποκάλυψης πραγματικής ταυτότητας χρηστών]

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της δημιουργίας ακατάλληλων λογαριασμών, με σκοπό το edit warring and outing, οι συνεισφορές και οι ενέργειές σας πιο πολύ έβλαψαν παρά ωφέλησαν το στόχο μας για τη δημιουργία μιας εγκυκλοπαίδειας, και έτσι αποκλείω επ ‘ αόριστον και τους δύο λογαριασμούς. 11:18, 4 Απριλίου 2012 (UTC)»

Έτσι, οι διαχειριστές της Wikipedia απέκλεισαν επ’ αόριστον τους εν λόγω χρήστες – sockpuppets γενικά από την επεξεργασία λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια…

«για την επίμονη διαστρεβλωτική δραστηριότητα τους, όπως έκαναν στο λήμμα Takis Fotopoulos.»

Οι λογαριασμοί SentientContrarian και Elp gr (λογαριασμοί που ελέγχονται από τους «Omadeon» /«Δανάη Παπαδοπούλου» / Αιρετικό) ανήκουν πλέον επίσημα στην κατηγορία sockpuppets :

«Αυτός ο λογαριασμός είναι sockpuppet του Elp gr και έχει αποκλειστεί επ ‘αόριστον. Ανατρέξτε στο UserTalk: SentientContrarian # Indefinite_block για αποδείξεις»

Η Συντακτική Επιτροπή του Διεθνούς Περιοδικού για την Περιεκτική Δημοκρατία εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση στα αγγλικά για τις μεθόδους και τις χαφιεδίστικες πρακτικές του άθλιου αυτού λασπολογικού τρίο (που όπως έχουμε εκτιμήσει, με βάση τον απεριόριστο χρόνο που διαθέτουν μήνες τώρα σε αυτή την επιχείρηση, πιθανότατα δεν λειτουργούν χωρίς το αζημίωτο)…

Πριν δούμε μερικές από τις μεθόδους που τα εγκάθετα «τρολ» χρησιμοποίησαν για να στρεβλώσουν το βιογραφικό λήμμα του Τάκη Φωτόπουλου, απλά να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι μια παρόμοια τεχνικά συντονισμένη επίθεση στα περισσότερα λήμματα της ΠΔ στη Wikipedia, με σχεδόν καταστροφικά αποτελέσματα, είχε λάβει χώρα πριν από 6 χρόνια.

«ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ» ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΡΙΟ OMADEON/«ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»/«ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ», ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΣΤΗ WIKIPEDIA!

Όπως είδαμε, είναι παραπάνω από προφανές από (α) το είδος των «επιχειρημάτων» που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαστρέβλωση του λήμματος, (β) από τον τρόπο γραφής των χρηστών αυτών στις διάφορες σελίδες της Wikipedia, (γ) από το «προφίλ» των «ενδιαφερόντων» τους,  καθώς και (δ) από τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν, αλλά και από την αξιοποίηση της επίθεσης αυτής στα «κοινωνικά μέσα», τόσο από τον ίδιο τον Omadeon όσο και από τη «Δανάη Παπαδοπούλου»/Αιρετικό, ότι ο χρήστης – sockpuppet της Wikipedia που έκανε την εν λόγω εκστρατεία συκοφάντησης είναι πράγματι ο Omadeon και οι εναλλακτικές περσόνες του (κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε, όπως θα δούμε παρακάτω).

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα από τα σχόλια που άφησε ο Omadeon (μαζί με τη γυναικεία περσόνα του, «Δανάη Παπαδοπούλου») σε Talk Page ενός, υποτίθεται, φιλικού προς αυτόν χρήστη. Στο κείμενο αυτό ζητάει από τον άλλο χρήστη «βοήθεια» για τον σκοπό του. Το κείμενο έχει πλέον διαγραφεί μόνιμα από τους διαχειριστές, λόγω της απόπειρας αποκάλυψης πραγματικών στοιχείων («Outing») άλλων χρηστών και ακτιβιστών της ΠΔ στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια. Σε αυτό του το μήνυμα αποκαλύπτει (με πολλούς τρόπους όπως μπορείτε να διαπιστώσετε), και ουσιαστικά παραδέχεται ότι είναι ο ίδιος και η κλίκα του που συμμετέχει σε αυτή την άθλια (και πιθανότατα επί πληρωμή) εκστρατεία, με μπόλικες διασυνδέσεις στην εκφυλισμένη «Αριστερά» και «αυτονομία»/«αναρχία».

Omadeon - Danae Papadopoulou λασπολογία outing λασπολογία

Εδώ συνοψίζονται τα «επιχειρήματα» και οι μέθοδοι «θυματοποίησης» του διαδικτυακού λασπολόγου, με τα οποία κάνει την άθλια εκστρατεία του, χωρίς να περισσεύει χώρος για παρανοήσεις για το ποιοι βρίσκονται πίσω από τον χρήστη της Wikipedia:

«Βλέπετε, ως κάποιος ο οποίος έχει εμπλακεί προσωπικά σε αυτό το ατυχές δράμα στο διαδίκτυο με τα εξαιρετικά μαχητικά μέλη και υποστηρικτές του κινήματος της Περιεκτικής Δημοκρατίας (όπως με τον Χρήστη:” … ” — αν κάνετε μια αναζήτηση στο Google για αυτόν, θα βρείτε εύκολα τα ίχνη της συμμετοχής του στο κίνημα της Περιεκτικής Δημοκρατίας, –“ΠΔ” για συντομία –, τον Χρήστη: “…”, τον οποίο πιστεύω ότι είναι το μέλος της ΠΔ “…” , και τον χρήστη: “…”, για να αναφέρουμε μερικά), η μαρτυρία μου για τις ανακοινώσεις που είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, δεν μπορεί να θεωρηθεί τόσο αξιόπιστη όσο αυτή ενός ουδέτερου, αμερόληπτου συντάκτη ο οποίος μιλάει άπταιστα και τις δύο γλώσσες.»

Επιπλέον, στο κείμενο αυτό, ο Omadeon/”Παπαδοπούλου”/Αιρετικός δεν παρέλειψε να κάνει διαφήμιση του παρασιτικού blog του, στο οποίο, μεταξύ των άλλων κρετίνικων διαστρεβλώσεων κειμένων και δράσεων του προτάγματος της ΠΔ και του Τ.Φ., όπως έχουμε δει, έχει συστηματικά χαφιεδίσει αντισυστημικούς ακτιβιστές, συγκεντρώνοντας «πληροφορίες» γι’ αυτούς, συκοφαντώντας τους, διαστρεβλώνοντας λόγια τους, πράξεις τους, ακόμα και την προσωπικότητα τους:

«Θα ήθελα επίσης να σας παράσχω ένα (στην ελληνική γλώσσα μόνο) άρθρο ενός blog που καταγράφει ότι ο κ. Φωτόπουλος και οι δράσεις του κινήματός του, όπως λαμβάνουν χώρα από τον Δεκέμβριο του 2011 (ναι, φαίνεται ότι ο κ. Φωτόπουλος ξεκίνησε έναν πόλεμο σε βάρος Ελληνικών μπλογκ και κινημάτων στο διαδίκτυο τον Δεκέμβριο του 2011 και φαίνεται αυτός ότι διήρκεσε αρκετά, ένας πόλεμος στον οποίο φαίνεται να έχει στρατολογήσει και την ενίσχυση ενός ακαδημαϊκού που ονομάζεται “…”). Το άρθρο περιέχει συνδέσεις σε άλλα άρθρα καθώς και, έτσι θα σας παρέχω το σύνδεσμο με το κυριότερο:

●      κ. Τάκη Φωτόπουλε, ο ένοχος στα θρίλερ είναι συνήθως ο … μπάτλερ! (Εδώ όμως, είστε ΕΣΕΙΣ ο ίδιος)»

Στο παραλήρημα του, ο Omadeon και η κλίκα του, ως εγκάθετος χρήστης της Wikipedia πλέον, επανάλαβε πλήρως και με τρόπο ταυτόσημο, όπως έχουμε τεκμηριώσει στην αναλυτική καταγγελία μας, τα ίδια ψέματα και διαστρεβλώσεις που έχει αφήσει σε όλη την ελληνική (και όχι μόνο) μπλογκόσφαίρα. Το ίδιο σκηνικό και με τη Facebook persona του, «Δανάη Παπαδοπούλου», η οποία κάνει εδώ και μήνες τη βρώμικη δουλειά στo Facebook, ρίχνοντας τόνους οχετού, μαζί με κάποιους κολλητούς Facebook friends της, που ανήκουν σε μια κλίκα εκφυλισμένων και εργολάβων «τρολατζήδων», «καστοριαδικών» και «καταστασιακών» τύπου «Πρόταγμα», Lefebvre του  EAgainst.com κλπ.)  στο δημόσιο Wall του δικού του/της Facebook καθώς και αυτά άλλων χρηστών και οργανώσεων.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε στη σελίδα συζήτησης του βιογραφικού λήμματος του Φωτόπουλου μια συνοπτική αποτύπωση της επίθεσης και των «επιχειρημάτων» που χρησιμοποιήθηκαν (με διάφορες παραλλαγές). Όπως ήταν αναμενόμενο και εδώ, οι γνωστοί διαδικτυακοί λασπολόγοι και τα   «sockpuppet»  τους στη Wikipedia, Elp gr και SentientContrarian, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη συκοφαντική δραστηριότητά τους στο λήμμα, «θυματοποιώντας» τους εαυτούς τους και τα φιλικά τους «αριστερά» μπλογκ (της ΕΛΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Καζάκης/ΕΠΑΜ κλπ., τα οποία στήριξαν με το παραπάνω τους ανώνυμους λασπολόγους), μετατρέποντας τους εαυτούς τους από θύτες σε θύματα, και χωρίς ίχνος απόδειξης των ισχυρισμών τους. Μια δραστηριότητα η οποία εντοπίστηκε και καταγγέλθηκε, όχι μόνο από χρήστες της εγκυκλοπαίδειας, αλλά και από διαχειριστές, με αποτέλεσμα τον επ’ αόριστον αποκλεισμό τους, όπως είδαμε.

Ωστόσο, η πανομοιότυπη επίθεση στη Wikipedia δεν ήταν μόνο πανομοιότυπη από την άποψη των «επιχειρημάτων» που χρησιμοποίησαν. Ο Omadeon και τα sockpuppets του χρησιμοποιούν, όπως έχουμε καταγγείλει, κατά κόρον και παρόμοιες μεθόδους συκοφάντησης σε όλο τα «εναλλακτικά» μέσα, προκειμένου να εξαπλώσουν τη βρώμα τους. Έτσι, όπως ο Omadeon και η «Δανάη Παπαδοπούλου» χρησιμοποιούν τις γκεμπελικές μεθόδους τους σε άλλα blogs και σελίδες του Facebook, τα αντίστοιχα Wikipedia «sockpuppets» τους (δηλαδή οι λογαριασμοί που χρησιμοποίησαν στη Wikipedia ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό), ήρθαν σε προσωπική επαφή με άλλους χρήστες και διαχειριστές στις Wikipedia Talk Pages τους, όταν θεωρούσαν ότι ήταν αυτοί οι χρήστες θα ήταν πιθανόν φιλικοί στον …ιερό «σκοπό» τους, προσπαθώντας να κερδίσουν υποστηρικτές στην εκστρατεία τους, με γκεμπελικές προτροπές τύπου:

«Τι τρέχει με τους υποστηρικτές της Περιεκτικής Δημοκρατίας; Είναι τόσο επιθετικοί και μαχητικοί, ανατρέξτε στην Talk Page μου για μερικά δείγματα της συμπεριφοράς τους. Τι πρέπει να γίνει γι ‘αυτό; SentientContrarian(συζήτηση)11:45, 1 Απριλίου 2012 (UTC)»

Απόδειξη του «τρολαρίσματος» τους σε άλλες σελίδες χρηστών μπορεί να βρεθεί ενδεικτικά εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Nihilo_01#Hi_Nihilo

http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:EdJohnston#Regarding_the_Takis_Fotopoulos_entry

http://en.wikipedia.org/wiki/User_talk:Jpgordon#Regarding_the_Takis_Fotopoulos_entry_-_possible_ad_hominem_attacks_by_Inclusive_Democracy_supporters

Επιπλέον, μπορεί κανείς να βρει και άλλες ενδείξεις (αν βέβαια χρειάζονται μετά από όλα αυτά!) ότι οι συκοφάντες της Wikipedia είναι ο Omadeon και τα «sockpuppets» του (Danae Papadopoulou, Αιρετικός κτλ.), από τα ενδιαφέροντα τους στις αντίστοιχες User pages τους στη Wikipedia:

«Ένας Wikipedian με επιστημονικό και επαγγελματικό ενδιαφέρον για τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων (Decision Support Systems), τη λογική (logic) και την πληροφορική (informatics). Άλλα ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μουσική, την Ελληνική πολιτική,και αυτοκίνητα. Προσπαθώ να προσφέρω χρήσιμες, ειλικρινείς και ακριβείς πληροφορίες όποτε προκύπτει ανάγκη.

Επίσης, έχω μια έντονη απέχθεια για τα άρθρα που διαβάζονται σαν να δημιουργήθηκαν από το fan club κάποιου, ειδικά εάν το συγκεκριμένο fan club παρουσιάζει μια συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον των προτύπων της Κοινότητας της Wikipedia. Αυτό το είδος της συμπεριφοράς δεν πρέπει να είναι μέρος της Wikipedia, ή οποιασδήποτε εγκυκλοπαίδειας. Όσοι δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να τηρούν αυτά τα πρότυπα θα πρέπει να μας κάνουν τη χάρη και να αποχωρήσουν άμεσα από αυτή την κοινότητα.»

Όπως παρατήρησε ένας διαχειριστής της Wikipedia, είναι ακριβώς αυτός ο στόχος που αναφέρει στην παραπάνω παράγραφο (με τον γνωστό γλύφτικο τρόπο τους για κάθε «εξουσία») το γνωστό τρίο των διαδικτυακών εγκάθετων τρολ Omadeon/Danae Papadopoulou/Αιρετικός, που αποτελεί ήδη λόγο για να αμφισβητήσει κανείς τα «εποικοδομητικά» κίνητρα τους σε μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια με στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας, όπως η Wikipedia. Ωστόσο, ο απατεώνας Omadeon και η κλίκα του έχουν το θράσος να κάνουν μαθήματα για το τι πρέπει να ανήκει ή όχι στη Wikipedia και ποιος είναι μέρος της! Όμως, η απάντηση ήρθε από τους ίδιους τους διαχειριστές της Wikipedia, με μια πολύ ηχηρή καταδίκη της παρουσίας τους εκεί.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίo ότι Omadeon και τα sockpuppets του στο ελληνικό διαδίκτυο, μοιράζονται επίσης παρόμοια ειδικά και τεχνικά ενδιαφέροντα, όπως εμφανίζονται στις σελίδες χρηστών τους στη Wikipedia. (informatics, logic κλπ.)

Τέλος, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η «Δανάη Παπαδοπούλου», η γυναικεία «αντι-περσόνα» του Omadeon στο Facebook και o δίδυμος βασικός εκτελεστής αυτής της βρώμικης εκστρατείας, είναι οργανικό μέρος της ίδιας εκστρατείας που εκτελείται από αυτούς τους (ενδεχομένως εν υπηρεσία) διαδικτυακούς λασπολόγους,  οι οποίοι «δίνουν» αντισυστημικούς αγωνιστές στους «φίλους» τους στην εκφυλισμένη «Αριστερά» και την «αυτονομία»/«αναρχία» των λακέδων του συστήματος, το παρακάτω status της «Δανάης Παπαδοπούλου» που δημοσιεύτηκε στον δημόσιο τοίχο της στο Facebook, λίγο πριν αποκλειστεί επ’ αόριστον στη Wikipedia, είναι ενδεικτικό του εντεταλμένου ρόλου τους:

Δανάη Παπαδοπούλου outing Facebook λασπολόγοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 20/04/2012

O DAVID CURTIS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (και τη δημοσιεύει στην AGORA!)

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2011 εξαπολύθηκε μια άνευ προηγουμένου βρώμικη προσωπική επίθεση κατά του Τάκη Φωτόπουλου από ένα ανώνυμο λασπολόγο με το  ψευδώνυμο  Omadeon, ο οποίος  έφτιαξε  ακόμη και ειδικές ιστοσελίδες μέσα στο μπλογκ του γι’ αυτό το σκοπό. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του μπλογκ του είναι  αφιερωμένο σε αυτή τη χυδαία εκστρατεία, που οδήγησε και στη δημιουργία άλλων μπλογκς που ανακηρύσσουν τον Τ.Φ. μέλος μιας εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης (της οποίας τα άλλα μέλη  είναι πασίγνωστοι φασίστες).

http://laosydisa.blogspot.co.uk/2012/01/blog-post.html

Ακόμη και ο δήθεν θάνατός του ανακοινώθηκε σε ένα από αυτά τα μπλογκς με κανονικό κηδειόσημο!

Η ίδια διαδικτυακή περσόνα δημιούργησε δύο λογαριασμούς στην Wikipedia  (Αγγλική έκδοση) με διαφορετικά ψευδώνυμα για να διαστρεβλώσει και δυσφημήσει το λήμμα με το βιογραφικό του Τ.Φ.  (ΣτΜ: που αναδημοσιεύεται σε εκδόσεις της Wikipedia  σε άλλες έξι γλώσσες) παρουσιάζοντάς τον ως Σταλινικό κ.λπ., και χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα» που χρησιμοποίησε και  στα μπλογκς του. Εντούτοις, αυτή η εκστρατεία έληξε άδοξα όταν οι wiki διαχειριστές  μπλοκάρισαν τον Omadeon επ’ αόριστον από οποιαδήποτε ανάμιξη στην επιμέλεια της έκδοσης με το αιτιολογικό της κατά σύστημα  διατάραξης της διαδικασίας επιμέλειας των λημμάτων της εγκυκλοπαίδειας με συγκεκριμένη αναφορά στο βιογραφικό λήμμα του Τ.Φ.:

H Συντακτική Επιτροπή του  International Journal of Inclusive Democracy εξέδωσε ανακοίνωση που περιγράφει το τι συνέβη στη Wikipedia και τον βασικό  ρόλο του  Omadeon  σε αυτή την εκστρατεία.

Είναι φανερό ότι η εκστρατεία  αυτού του ανώνυμου λασπολόγου, ο οποίος έχει σαφώς απέραντο χρόνο στην διεκπεραίωση αυτής της μακρόχρονης (ΣτΜ: ήδη συμπληρώνει 4 μήνες!) επίθεσης εναντίον κάποιου τον οποίον δεν γνωρίζει προσωπικά (ούτε, βεβαίως, εμείς είχαμε την παραμικρή ιδέα ποιος κρυβόταν κάτω από το ψευδώνυμό του, μέχρις ότου πρόσφατα ανακαλύψαμε την πραγματική του ταυτότητα – η οποία ήταν εντελώς άγνωστη σε εμάς – στο διαδίκτυο)  στηρίζεται  από άλλες δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις είναι προφανώς κατά βάση συστημικές, εφόσον αυτές ιδιαιτέρως έχουν κάθε λόγο να δυσφημίσουν τον Τ.Φ. και το δίκτυο της ΠΔ για τη θέση τους ενάντια  στο Σιωνισμό, στη  Νατοϊκή σφαγή στη Λιβύη κ.ά.. Εντούτοις, αργότερα ανακαλύψαμε την επιπρόσθετη εμπλοκή δυνάμεων που ανήκουν στην ελληνική ρεφορμιστική Αριστερά, των οποίων ο ρόλος είναι να αποπροσανατολίσουν εντελώς και να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό με την θέση ότι η παρούσα οικονομική καταστροφή δεν είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης της Ελλάδας στη διεθνοποιημένη καπιταλιστική οικονομία της αγοράς – ιδιαίτερα από τότε που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει δείξει  ο Τ.Φ. – αλλά ότι, αντίθετα, ήταν το αποτέλεσμα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και/ή  της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα, το δίκτυο  ΠΔ στην Ελλάδα έχει καταγγείλει ονομαστικά μερικά γνωστά μέλη αυτής της “Αριστεράς”, τα οποία αποκαλύφθηκαν να συνεργάζονται  με αυτόν τον ανώνυμο λασπολόγο και, αν και προκλήθηκαν από τον Τάκη να διαχωρίσουν την θέση τους από αυτόν, δεν το έκαναν ποτέ  (βλ. το πλήρες ιστορικό της λασπολογικής εκστρατείας στις προηγούμενες αναρτήσεις στην παρούσα σελίδα).

Ωστόσο, ευτυχώς, σημαντικά τμήματα της Ελληνικής αντισυστημικής Αριστεράς αντελήφθησαν το νόημα αυτής της  βρόμικης επίθεσης εναντίον του ΤΦ και της ΠΔ και συντάχθηκαν με το δίκτυο της ΠΔ, καταδικάζοντας τέτοιες ανώνυμες επιθέσεις. “κάτω από τη ζώνη”. Φυσικά,  η ανωνυμία είναι κάποτε επιθυμητή – αν όχι αναγκαία – σε περιπτώσεις επίθεσης εναντίον αυτών στην εξουσία, αλλά είναι εξαιρετικά ύποπτη όταν χρησιμοποιείται για επιθέσεις εναντίον εκείνων που αγωνίζονται κατά της εξουσίας και του συστήματος, όπως πάντα έχουν κάνει η ΠΔ και ο Τ.Φ.!

Δεν προξενεί επομένως έκπληξη το ότι  ο ίδιος ανώνυμος λασπολόγος έσπευσε να εμπλέξει τον  David Curtis στην εκστρατεία του, ένα τύπο πασίγνωστο για τις δόλιες επιθέσεις του εναντίον του Τ.Φ. και της  ΠΔ.  Έτσι, ο  Omadeon   αποκάλυψε  ένα από τα προσωπικά email του Τ.Φ. (χωρίς, φυσικά να ζητήσει την άδειά του για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου email) που απαντούσε στον συκοφαντικό ισχυρισμό του Curtis (ο οποίος επαναλήφθηκε από τον Omadeon) ότι το περιοδικό Democracy and Nature  είχε επιχειρήσει να τον λογοκρίνει όταν προσπάθησε να κριτικάρει τον Chomsky – ένας ισχυρισμός τον οποίον αποδείξαμε, σημείο προς σημείο, ότι είναι ένα κατάφωρο ψέμα που σκόπευε να δυσφημίσει  το περιοδικό.

Σε αυτό το email στον Omadeon, ο Τ.Φ. έγραψε, «τώρα έφτασες στην αλητεία να επικαλείσαι τον Curtis, τον γνωστό γλυφτάκο τoυ Καστοριάδη εν ζωή, που στράφηκε μόλις πέθανε κατά της οικογένειας του επειδή δεν του άφησαν το μονοπώλιο που ήθελε για τα δικαιώματα πάνω στα έργα του». Βεβαίως, αυτή η περιγραφή 2-γραμμών σε ένα προσωπικό email δεν διεκδικούσε τον τίτλο της περιεκτικής και ακριβούς περιγραφής μιας μπλεγμένης υπόθεσης. Απλώς σκόπευε να εκφράσει την κοινή αντίληψη για το τι πράγματι συνέβη, όπως για παράδειγμα παρουσιάστηκε από ένα τρίτο μέρος στην διαμάχη (και όχι από τον ίδιο τον Curtis!) –στο ιστορικό από τον Scott McLemee, που δημοσιεύθηκε στο The  Chronicle of Higher Education (26 March 2004, Volume 50, Issue 29, Page A14)

Σε αυτό το ιστορικό της διαμάχης, η  Helen Arnold, η οποία έγινε μέλος του Socialisme ou Barbarie το 1961 και παρέμεινε φίλη του Καστοριάδη μέχρι το τέλος της ζωής του, έγραψε το ακόλουθο κείμενο για τα πραγματικά κίνητρα του Curtis σχετικά με τον πρόλογο σε ένα βιβλίο του Καστοριάδη, το οποίο δημοσιεύθηκε ανώνυμα online και μετά τον θάνατό του – για το οποίο γράφει το Χρονικό μάλλον ειρωνικά, «του οποίου ο ανώνυμος συγγραφέας φαίνεται να έχει μια πολύ λεπτομερειακή γνώση για την εμπειρία και τις απόψεις του κ. Curtis»! “Αυτό που νομίζω ότι είναι άκρως απαράδεκτο είναι η επισύναψη ενός συκοφαντικού προλόγου (στο βιβλίο) του οποίου ο μοναδικός στόχος δεν είναι παρά η υπεράσπιση των συμφερόντων του κ. Curtis,  κάτω από ένα πολιτικό μανδύα”.

Ένας άλλος διανοούμενος – ο Joel Whitebook, επίκουρoς καθηγητής της ιατρικής ψυχολογίας  στο  Columbia University –εξέφρασε το ίδιο με επιδεξιότητα σε ένα άλλο σχόλιο για την διαμάχη μεταξύ του Curtis και της οικογένειας του Καστοριάδη (που συμπεριλαμβάνεται επίσης στο ίδιο άρθρο του Chronicle):

Όλη αυτή η διαμάχη και οι επιπλοκές της, λέει, δεν εκπλήσσουν : «Ως αναλυτής, το έχω παρατηρήσει επανειλημμένως, όποτε συμβαίνει θάνατος σε μια οικογένεια. Όλα τα συναισθήματα από την παιδική ηλικία –ποιός πήρε πολλά, ποιός δεν πήρε και ποιός δεν θα πάρει ποτέ– όλα βγαίνουν στην επιφάνεια». Η ίδια δυναμική, λέει , αναβιώνει σε μια εκτεταμένη οικογένεια. Το γεγονός ότι αυτός ήταν ένας διακεκριμένος φιλόσοφος δεν έχει καμία σημασία. Δεν έχει καμία σημασία εάν αυτό για το οποίο τσακώνονται οι άνθρωποι  είναι ένα εκατομμύριο δολάρια ή  το «κουτί με τα γλυκά» της γιαγιάς. Είναι πάντα το ίδιο.

Έτσι, όταν ο Curtis πληροφορήθηκε από τον λασπολόγο  Omadeon για το ιδιωτικό email  του Τάκη, προφανώς είδε σε αυτό μια χρυσή ευκαιρία να εξαπολύσει μια νέα επίθεση κατά του Τάκη, χωρίς ούτε καν  να ενδιαφερθεί να μάθει ποιος ήταν ο ανώνυμος επιστολογράφος. Έδωσε λοιπόν άδεια στον  Omadeon να δημοσιεύσει το email του και ο Omadeon στη συνέχεια, προχώρησε να το διαδώσει μαζικά στο διαδίκτυο, με τον παραπλανητικό  και συκοφαντικό τίτλο : “David Ames Curtis: Ο Τάκης Φωτόπουλος επινόησε ένα απεχθές σενάριο στο κεφάλι του και το διατύπωσε ως γεγονός, χωρίς καμία απόδειξη». Και ήταν συκοφαντικό, διότι η περιγραφή των γεγονότων από τον ΤΦ ήταν μέρος ενός ιδιωτικού email, ενώ ο  Curtis όχι μόνο συναίνεσε στην δημοσίευση του δικού του email, ( δίνοντας έτσι  την ευκαιρία στον Omadeon να το διαδώσει ευρέως περιλαμβάνοντας το στην λασπολογική του εκστρατεία εναντίον του Τάκη Φωτόπουλου), αλλά δεν δίστασε καν  να ευτελίσει την ιστοσελίδα της Αγοράς που διατηρεί, φιλοξενώντας όχι ένα αλλά τρία links στις συκοφαντικές ιστοσελίδες του Omadeon με φανερό σκοπό τη μέγιστη δυσφήμηση του ΤΦ, της Π.Δ. και του διεθνούς περιοδικού μας .

Όπως είναι γνωστό, η ιστοσελίδα του Curtis  με τον τίτλο “Αγορά: η διεθνής ιστοσελίδα του Κορνήλιου Καστοριάδη” υποτίθεται περιέχει “σελίδες με αδημοσίευτα κείμενα του/ή για τον Καστοριαδη”. Η προφανής ερώτηση που γεννιέται επομένως είναι ποια ακριβώς σχέση υπάρχει μεταξύ του έργου του Καστοριάδη και της διαμάχης μεταξύ του Curtis και της οικογένειας του Καστοριάδη για το «κουτί με τα γλυκά» της γιαγιάς, όπως την περιέγραψε ο παραπάνω πανεπιστημιακός; Ακόμη χειρότερο, κάποιος θα διερωτηθεί, ποια είναι η ακριβής σχέση μεταξύ του έργου του Καστοριάδη και της συκοφαντικής εκστρατείας ενός ανώνυμου λασπολόγου εναντίον άλλου διανοητή; Προφανώς αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία μόνο ο David Curtis μπορεί να δώσει απάντηση. Κάθε άλλος όμως, ο οποίος έχει πλήρη γνώση της προηγούμενης συστηματικής εκστρατείας του Curtis στην “Agora” για να δυσφημήσει το διεθνές περιοδικό της ΠΔ και τον Τ.Φ. προσωπικά, έχει κάθε δικαίωμα να υποθέσει ότι η ιστοσελίδα της Agora δεν είναι μόνο αυτό που υποτίθεται ότι είναι, αλλά επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο για τις συκοφαντικές επιθέσεις του Curtis ενάντια σε άλλα πολιτικά προτάγματα και διανοητές. 

(Μετάφραση ανακοίνωσης της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού The International Journal of Inclusive Democracy—Απρίλης 2012)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 08/03/2012

Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΔ ΚΑΙ ΤΟΥ Τ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 3ο ΜΗΝΑ

Παρά το γεγονός ότι όλες οι άθλιες συκοφαντίες κατά της ΠΔ και τoυ Τ.Φωτόπουλου έχουν απαντηθεί λεπτομερώς και με ακράδαντα στοιχεία, οι γνωστοί λασπολόγοι εν υπηρεσία δεν σταματούν το έργο τους γα τρίτο μήνα. Έτσι, η εγκάθετη αρχι-λασπολόγος του Facebook «Δανάη Παπαδοπούλου», το τρίτο μέλος (πραγματικό ή «εικονικό») του διδύμου του πολιτικού υπόκοσμου Omadeon και Αιρετικός, έχουν στήσει μεταξύ των άλλων βοθρολογικών μπλογκ το νεότευκτο www.stalinreloaded.wordpress.com, στο οποίο συγκεντρώνουν με τον πιο χαφιεδίστικο τρόπο τα προσωπικά στοιχεία κομουνιστών και όπου βρίζουν αντισυστημικούς αγωνιστές κ.λπ., και το ακόμα πιο νεότευκτο «Η Μαύρη Βίβλος της Περιεκτικής Δημοκρατίας» (κατ’ εικόνα του αντικομουνιστικού πονήματος «Η Μαύρη Βίβλος του Κομουνισμού»). Αφού η «Δανάη Παπαδοπούλου» πετάχτηκε ύστερα από έντονες αντιδράσεις κάποιων φίλων και εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας έξω από το (κατ’ όνομα) γκρουπ των Εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στο Facebook με το όνομα “Η Ελευθεροτυπία δεν πρέπει να κλείσει”, αποφάσισε να πλάσει νέες λάσπες με υλικό που προφανώς της έδωσαν οι (καθόλου τυχαίοι) συνεργάτες της.

Έτσι, παίρνοντας προφανώς το ΟΚ από τους πολιτικούς της συνεργάτες, ξεκίνησε να λασπολογεί εκ νέου τον Φωτόπουλο σε δημόσιες σελίδες του Facebook όπως αυτή της …κομουνιστικής «Ελληνοφρένειας» καθώς και «αριστερών» συστημικών οργανώσεων, των οποίων το πρόβλημα, κατά το μοτίβο της ΕΛΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της κλίκας των εκφυλισμένων Αριστερών που υπηρετεί το εν λόγω τρίο του υποκόσμου, είναι το κακό «πολιτικό σύστημα», όπως της οργάνωσης  «Ευρωπαίοι πολίτες κατά του πολιτικού συστήματος» (sic), κατηγορώντας τον Τ.Φ. δημόσια ότι δήθεν «έδωσε» στην ασφάλεια και τους φασίστες τον Αρίστο Γιαννόπουλο πριν χρόνια, επικαλούμενη άρθρο του Τ.Φ. στον Ριζοσπάστη, που ήταν μόνο μέρος μιας σειράς άρθρων του για το θέμα. Αντιστρέφοντας δηλαδή την πραγματικότητα με παρόμοιο γκεμπελικό τρόπο που ο Γιαννόπουλος είχε ενορχηστρώσει με τους φίλους του στη ΣΟ του ιντιμίντια μια άθλια επίθεση εναντίον του Τ.Φ. για να τον λοιδορήσει, και για να εμφανίζεται μετά και ως το «θύμα» της υπόθεσης –κατά παρόμοιο τρόπο που παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως …«θύματα» οι ανώνυμοι αρχιλασπολόγοι του διαδικτυακού και πολιτικού υποκόσμου Omadeon, «Δανάη Παπαδοπούλου» και σία.

Τι είχε γίνει όμως τότε; Το 2002 ο Τάκης Φωτόπουλος είχε καταγγείλει τον ρόλο των ιντιμίντια στα μοναδικά προσφερόμενα Μ.Μ.Ε. της Αριστεράς τότε, δηλαδή στο ΠΡΙΝ και τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, εφόσον φυσικά, δεν ετίθετο θέμα δημοσίευσής τους στα όργανα της ρεφορμιστικής Αριστεράς (Αυγή, Εποχή κ.λπ.) αφού πρόσωπα από αυτόν τον χώρο ήταν τότε αποδεδειγμένα μέλη της Σ.Ο. (όπως ο Α. Γιαννόπουλος) μαζί με κάποιους λάιφ στάιλ «αναρχικούς». [«Ιντιμίντια: Μύθοι και πραγματικότητα», ΠΡΙΝ (Κυριακή 2 Ιουνίου 2002), «Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια και η ρεφορμιστική Αριστερά», ΠΡΙΝ (Κυριακή 16 Ιουνίου 2002), «Ιντιμίντια: Άντρα ρεφορμισμού και ανώνυμης λασπολογίας», Κυριακάτικος Ριζοσπάστης (28 Ιουλίου 2002)]. Στα ίδια άρθρα κατήγγειλε τη βρώμικη επίθεση που ενορχηστρώθηκε από τον ίδιο τον Γιαννόπουλο (συνεργάτη και συνάδελφο του Τ.Φ. στην Ελευθεροτυπία!), όπως αποκαλύφθηκε εκεί, για να απαξιωθεί και να λοιδορηθεί η πρόταση του για δημοκρατικά ιντιμίντια που είχε καταθέσει επώνυμα ο Τ.Φ. στο ίδιο το ιντιμίντια, με κάθε καλή προαίρεση και όρεξη για εποικοδομητικό διάλογο στο νεότευκτο αυτό «εναλλακτικό» μέσο (βλ. εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=13938).

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό χωρίο για τον ρόλο της ΣΟ του ιντιμίντια και του Α. Γιαννόπουλου και το εύρος της ενορχηστρωμένης λάσπης τους εναντίον του Τ.Φ. τότε:

ΠΡΙΝ 16/6/2002

«Έτσι, εάν κάποιος επισκεφθεί το Αθηναϊκό ιντιμιντια θα συναγάγει την εντύπωση ότι οι κυρίαρχες τάσεις στον εναλλακτικό χώρο στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται από ένα μίγμα ρεφορμισμού (που εκφράζει βασικά τον ΣΥΝ και τους άμεσους ή έμμεσους συνοδοιπόρους του: Εποχή, Ελληνικό τμήμα ATTAC, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κοινωνικά Φόρα κλπ) και λάιφ σταιλ «αναρχισμού» (που λόγω της πρωτόγονης προβληματικής του δεν ευτελιζει μόνο το ιστορικό αναρχικό κίνημα αλλά ουσιαστικά αναδεικνύει ως «σοβαρες» τις ρεφορμιστικές απόψεις). Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι, αντίθετα με την ψευδολογία της Διαχειριστικής Ομάδας (Πριν, 9/6/2002) που ισχυρίζεται ότι άρχισα μια «ανελέητη επίθεση» κατά του Ιντιμίντια επειδή «ο λαός των χρηστών» απέρριψε την πρόταση μου, στην πραγματικότητα, ήταν η ίδια η Ομάδα που, μήνες πριν, ξεκίνησε μια άθλια απόπειρα διασυρμού μου. Η αιτία ήταν άρθρο μου που πρωτοδημοσιευθηκε τον Φεβρουάριο στο ΠΡΙΝ και με πρωτοβουλία χρήστη αναδημοσιεύτηκε στο Ιντιμίντια (άρθρο 4780) σχετικά με το ρεφορμιστικό «καπέλωμα» του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης που επιχειρήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε και σήμερα υλοποιείται με τα κοινωνικά φόρα που σκαρώνει η ρεφορμιστική Αριστερά σε όλο τον κόσμο με βάση την «γραμμή ΠΑ». Το σύνθημα γι αυτή την επίθεση έδωσε μέλος της Ομάδας, ο Αρίστος (Γιαννόπουλος), συντάκτης της Ελευθεροτυπίας και στέλεχος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, (ο οποίος προφανώς όταν γράφει στο Ιντιμιντια με το μικρό του όνομα νιώθει απαλλαγμένος από οποιουσδήποτε δεοντολογικούς κανόνες), που σχολίασε ως εξής την κριτική μου για το ΠΑ: «Έλεος με την αυτάρεσκη (και αυτιστική) ξινίλα, πια ρε σύντροφοι!». Το σχόλιο αυτό ακολούθησαν στις επόμενες συζητήσεις (άρθρα 13270, 13938, 14796, 14908, 14918, 15016, 15659) ακόμη πιο χυδαία σχόλια διάφορων ανώνυμων λασπολόγων που ρητά ενέκρινε η Ομάδα—σχόλια που αν δημοσιευόντουσαν σε οποιοδήποτε έντυπο ΜΜΕ σίγουρα θα προκαλούσαν την πειθαρχική επέμβαση της ΕΣΗΕΑ. Η ανωνυμία όμως που επικρατεί στο Ιντι, η οποία κάποτε μπορεί πράγματι να είναι χρήσιμη (πχ όταν χρησιμοποιείται από πραγματικά διωκόμενους και όχι από κατά φαντασία επαναστάτες) προφανώς στο Αθηναϊκό ιντιμιντια παίζει πολύ πιο χρήσιμους ρόλους: την συγκάλυψη της άθλιας λασπολογίας της ρεφορμιστικής Αριστεράς και των λαϊφ-στάιλ «αναρχικών» κατά των αντισυστημικών κινηματικών απόψεων και των φορέων τους. Μια επίσκεψη στα παραπάνω άρθρα αρκεί για να πείσει κάθε καλόπιστο αναγνώστη για τις ανήθικες τακτικές που χρησιμοποιεί η Ομάδα του Ιντι και οι ανώνυμοι παρατρεχάμενοι της για να μπλοκάρουν κάθε διάλογο που δεν εγκρίνουν.»  

 Όπως μπορεί κανείς να συνάγει, και από τις τότε ανταλλαγές, και από τις σχετικές αποκαλύψεις για τον ρόλο του ιντιμίντια που έκανε ο Τ.Φ. μόλις αποκαλύφθηκε η ενορχηστρωμένη σκευωρία εναντίον του, ο Α. Γιαννόπουλος (σημαίνον στέλεχος της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, και ιδίως του εντύπου της εκφυλισμένης «Αριστεράς» και «αναρχίας» των ατομικών «δικαιωμάτων» και της «φιλοσοφίζουσας» ύπνωσης των νεαρών αναγνωστών, περιοδικού Έψιλον) είχε ο ίδιος δημόσια αποκαλύψει και με περηφάνια μάλιστα ότι είναι μέλος της ΣΟ του ιντιμίντια, και όχι μόνο αυτό, αλλά και παραδέχτηκε έμμεσα ότι χρησιμοποιούσε και διαφορετικά ψευδώνυμα για να «θάψει» τον Τάκη Φωτόπουλο, κάνοντας το ανάλογο λασπολογικό μπούγιο εναντίον του στο μέσο. Επιπλέον, είναι ανέκδοτο ότι ο Α. Γιαννόπουλος και τα αγαπημένα του μέσα κινδύνεψαν ποτέ πραγματικά από το σύστημα. Όχι μόνο δεν κινδύνεψε το «εναλλακτικό μέσο» του ιντιμίντια, αλλά παρότι οι ακροδεξιοί (της… ΕΕ) έσκιζαν τα ιμάτια τους χρόνια τώρα ότι πρέπει να «κλείσει το ιντιμίντια», τόσο καιρό που είναι στην κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας, που έχει τη δυνατότητα σε μισή μέρα να κατάσχει τους σέρβερ πλέον του μέσου, μετά τη φασιστική άρση του Πανεπιστημιακού ασύλου, έχουν καταπιεί κάθε αναφορά για τον δήθεν «κίνδυνο» του αθηναϊκού ιντιμίντια.

Είναι όμως τέτοια η αθλιότητα της ιντερνετικής και πολιτικής/δημοσιογραφικής κλίκας αυτής, που κάνει πλέον περισσότερο από ποτέ φανερό το πόσο συγγενεύει με την εκφυλισμένη/συστημική «Αριστερά», της οποίας τον ρόλο έχουμε εδώ και χρόνια αποκαλύψει. Τώρα μάλιστα παράγει σε βάρος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου μια ψευτο-αυτοδιαχειριζόμενη και μονόπλευρα ρεφορμιστική Ελευθεροτυπία, που δεν έχει ίχνος αντισυστημικού διαλόγου, την οποία θα την ελέγχει πλήρως. Έτσι, σε μια ξετσίπωτη αντιστροφή της πραγματικότητας, ζητάει και …τα ρέστα μετά την πρωτοφανή εκστρατεία λασπολόγησης που έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα εναντίον της ΠΔ και του ίδιου του Τ. Φωτόπουλου, που τους τελευταίους μήνες έχει φτάσει σε σημείο ενορχηστρωμένης (και προφανώς με το αζημίωτο) προσωπικής επίθεσης. Τώρα όμως έχουν βγει και οι τελευταίες μάσκες της γκεμπελικής αθλιότητας που έχουν στήσει μαζί με τους γκάνγκστερ του διαδικτυακού υπονόμου που την υπηρετούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 23/02/2012

Η ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στο (κατ’ όνομα μόνο) γκρουπ των Εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας στο Facebook, στο οποίο ανατρέχουν πολλοί εργαζόμενοι για να ενημερωθούν υποτίθεται για τις εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία, ενώ αναρτώνται πλήθος άσχετων και πολλές φορές παραπλανητικών δημοσιεύσεων, ξεκίνησε τώρα ένας νέος γύρος οχετολογίας εναντίον του συνεργάτη για 22 χρόνια στην Ελευθεροτυπία Τάκη Φωτόπουλου. «Πρόσχημα» ήταν το χτεσινό άρθρο του Φωτόπουλου, όπου επισήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελευθεροτυπία σε καθαρά μονόπλευρα ρεφορμιστική εφημερίδα, με τη βοήθεια συγκεκριμένων μειοψηφικών κύκλων μέσα σε αυτή, οι οποίοι μάλιστα παρουσίασαν το εμπορικό φύλλο που εκδόθηκε αυθαίρετα την προηγούμενη εβδομάδα, όπως αποκαλύφθηκε, χωρίς τη συγκατάθεση των περισσότερων εργαζομένων, ως «απεργιακό» και την έκδοση αυτή ως «αυτοδιαχειριζόμενη»! Στο γκρουπ αυτό, όπου μάλιστα παραπέμπει και ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων από το επίσημο μπλογκ των Εργαζομένων, η γνωστή άθλια διαδικτυακή αρχι-λασπολόγος – «περσόνα», «Δανάη Παπαδοπούλου» (δείτε τον ρόλο της επίσης εδώ κι εδώ), έχει προβεί πάλι σε μια λυσσώδη εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Τάκη Φωτόπουλου, αφού ανάρτησε το σχετικό άρθρο (ενώ δεν έχει –-φαινομενικά– καμία σχέση με την Ελευθεροτυπία) χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο και βρισιές. Έτσι τώρα, αφού αναμασάει τις γνωστές ατεκμηρίωτες αθλιότητες ότι ο «Φωτόπουλος βλέπει παντού πράκτορες κτλ.», ακριβώς δηλαδή τα ίδια «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις γκεμπελικές πρακτικές τους αυτοί/ές που καταγγείλαμε για τον ρόλο τους εδώ και 2 μήνες ότι πρωτοστατούν στη λασπολογία, παραχαράσσει τραμπούκικα το βιογραφικό του Τάκη Φωτόπουλου και την ιστορική του πορεία, εκμεταλλευόμενη φυσικά το γεγονός ότι κανείς δεν θα ψάξει ούτε το πραγματικό ιστορικό του, ούτε την ακαδημαϊκή και κινηματική του διαδρομή.

Για ακόμα μια φορά και για την προστασία συντρόφων μας, αναγκαζόμαστε να αποδείξουμε ότι …δεν είμαστε ελέφαντες, κάτι που δείχνει και το «ελευθεριακό» ήθος των άθλιων λασπολόγων, που ξέρουν να μετρούν την επιστημονική και θεωρητική επάρκεια και εντιμότητα κάποιου μόνο από το συστημικό «στάτους» των σπουδών και των τίτλων που έχουν αποκτήσει!:

Ο Φωτόπουλος επέλεξε συνειδητά να μη συνεχίσει το διδακτορικό του που είχε αρχίσει μετά το MSc στο London School of Economics, και αφού είχε γίνει δεκτός απευθείας γι’ αυτό, (ενώ η συνήθης διαδικασία ήταν να κάνει ο υποψήφιος πρώτα MPhil και αν εγκρινόταν να προχωρούσε σε Phd), λόγω της ακαδημαϊκής πίεσης που δεχόταν από τον supervisor του να κάνει απλά έρευνα για ένα οικονομετρικό μοντέλο για την Ελλάδα, και όχι έρευνα για την πολιτική οικονομία της εξάρτησης με παράδειγμα την Ελλάδα, όπως ήθελε ο ίδιος και ήταν συμβατό και με τα τυπικά προσόντα του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Τ.Φ. να γράψει με βάση το υλικό του διδακτορικού του το πρώτο του βιβλίο: «Εξαρτημένη ανάπτυξη: η Ελληνική περίπτωση», ενώ ο supervisor του που διατεινόταν τότε ότι ήταν «Μαρξιστής» και τον είχε αγκαλιάσει η Μαρξιστική Αριστερά, ανήκει σήμερα στη Βουλή των Λόρδων!

Όσον αφορά στο γιατί πήγε να διδάξει σε (αρχικά) Polytechnic αντί για κανονικό Πανεπιστήμιο, το 1969, οι παροικούντες στη Βρετανία τον καιρό εκείνο γνωρίζουν ότι αμέσως μετά το 1968 και τις εξεγέρσεις του, είχε αρχίσει ένα σημαντικό κίνημα μεταξύ (πραγματικά αριστερών) διανοουμένων στην Αγγλία να πάνε στα ιδρύματα αυτά, που τότε μόλις είχε ιδρύσει το Εργατικό Κόμμα για να βοηθήσουν τα παιδιά της Εργατικής Τάξης να αποκτήσουν γνώσεις επιπέδου Oxford, και με πιο ελεύθερα προγράμματα σπουδών, που επέτρεπαν εκτός από τις ορθόδοξες θεωρίες, τη μελέτη και εναλλακτικών αντισυστημικών θεωριών. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι και από ιδρύματα επιπέδου “Oxbridge” είχαν φύγει λέκτορες για να πάνε στο North London Polytechnic όπου δίδασκε ο Φωτόπουλος και στα άλλα Polytechnics, ενώ όλοι σχεδόν οι ακαδημαϊκοί είχαν μεταπτυχιακά από αυτά τα ιδρύματα. Κι αυτό γιατί τα παιδιά αυτά από φτωχά backgrounds ξεκινούσαν χωρίς τις απαραίτητες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να τα πάρουν τα «κανονικά» πανεπιστήμια, κάτι που και τότε, και ακόμα περισσότερο, σήμερα, έπαιζε κομβικό ρόλο για την ακαδημαϊκή ανέλιξη των παιδιών στην Αγγλική ταξική κοινωνία. Εξαιτίας άλλωστε αυτής της προσπάθειας, ανέβηκε πολύ το επίπεδο των Polytechnics, και σε λίγα χρόνια τα έκαναν και αυτά «κανονικά» πανεπιστήμια.

Σχετικά με τις αθλιότητες που προπαγανδίζει  η «Δανάη Παπαδοπούλου» ότι το Polytechnic of North London ήταν γνωστό για κάποιον ρατσιστή που δίδασκε εκεί, οποιοσδήποτε έχει σχέση με Βρετανική Ακαδημαϊκή ζωή ξέρει ότι το είχαν ονομάσει όλοι “The Red Polytechnic”, αφού ιδιαίτερα τα τμήματα Κοινωνικών Επιστημών (όπου δίδαξε ο Φωτόπουλος) ήταν κυριολεκτικά κατειλημμένα από ριζοσπάστες Επιστήμονες (Μαρξιστές, Ελευθεριακούς κ.λπ.), γίνονταν συνεχείς καταλήψεις τη δεκαετία του ’70 κ.λπ., γι’ αυτό και μόλις ανέβηκε η Θάτσερ, ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο που ήθελε να κλείσει. Δεν είναι τυχαίο ότι παρόμοιες αθλιότητες για το δήθεν «χαμηλό» επίπεδο των Polytechics άφηναν να διαρρεύσουν τα συστημικά παπαγαλάκια τότε, και ούτε τυχαίο που τώρα τις υιοθετούν οι λασπολόγοι της εκφυλισμένης «Αριστεράς» (άλλο αν σήμερα, χάρη στη Θατσερική κουλτούρα, τα τέως Polytechnics είναι οι φτωχοί συγγενείς του Πανεπιστημιακού συστήματος). . Ούτε είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Φωτόπουλος αποφάσισε να διακόψει συνειδητά πρόωρα την όποια ακαδημαϊκή του πορεία το 1989 ως  senior Lecturer, που κάποιοι από τους εκδότες του τό μετέφρασαν «καθηγητής» ελλείψει αντίστοιχου όρου στα Ελληνικά, για να βγει η άθλια «Παπαδοπούλου» να ισχυρίζεται ότι το βιογραφικό του Τ.Φ.  είναι παραπλανητικό . Η απόφαση του αυτή υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δεχτεί την περιστολή της ακαδημαΐκής ελευθερίας που επιβλήθηκε από το καθεστώς Θάτσερ, το οποίο, μέσω βασικά οικονομικών μηχανισμών (όπως γίνεται και σήμερα στην Ελλάδα) επέβαλε έμμεσα τη διδασκαλία και έρευνα μόνο των συστημικών απόψεων για την οικονομία, και ρεφορμιστικών παραλλαγών τους (ΜεταΚεΰνσιανά οικονομικά κ.λπ.) εκτός από μερικές σπάνιες εξαιρέσεις σε μερικά ελίτ Πανεπιστήμια, όπου μορφώνονται οι ελίτ πώς να μεταχειρίζονται τις εναλλακτικές απόψεις. Έτσι ο Φωτόπουλος αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και να λαμβάνει τη μικρότερη δυνατή σύνταξη για ακαδημαϊκούς στην Αγγλία, που είναι ήδη από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Το «αντάλλαγμα» βέβαια ήταν ότι από το 1989 μέχρι σήμερα έχει γράψει δεκάδες βιβλία και χιλιάδες άρθρα που έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Takis_Fotopoulos

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 02/02/2012

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ο άθλιος λασπολόγος Omadeon τώρα γυρίζει και σε διάφορα blogs και facebooks “φίλων” του, προσπαθώντας να συκοφαντήσει τον Τ. Φωτόπουλο (ατεκμηρίωτα όπως πάντα, όπως αρμόζει σε ανωνύμους συκοφάντες) ότι δήθεν στη διαμάχη εργαζόμενων και ιδιοκτησίας της Ελευθεροτυπίας υποστηρίζει τη θέση της ιδιοκτησί&llpha;ς κατά των εργαζόμενων. Ο προφανής σκοπός του άθλιου συκοφάντη είναι να δυσφημήσει τον Τ. Φωτόπουλο ανάμεσα στους εργαζόμενους της εφημερίδας με την οποία συνεργάζεται για 22 χρόνια, οι οποίοι πιθανό να μην φροντίσουν να διαπιστώσουν την αλήθεια ανατρέχοντας στις αναφορές του (που αρχικά παραπέμπουν, όπως γίνεται με κάθε Γκεμπελίσκο, στο ίδιο το λασπολογικό blog του!). Στη συνέχεια, οι φίλοι του, ανάλογοι Γκεμπελίσκοι, φροντίζουν ν’ αναπαράγουν τη βρωμερή αυτή διαστρέβλωση.

Έτσι, στο blog κάποιας άγνωστης δήθεν δημοσιογράφου με το “όνομα” «Βασιλική Μετατρούλου», η οποία, εξίσου ατεκμηρίωτα, λασπολογεί τον Τ.Φ. σαν “συνωμοσιολόγο”, το “μέλος του πολιτικού υπόκοσμου” Omadeon, όπως τον χαρακτήρισε σωστά ο διαχειριστής του σοβαρού blog “Lenin Reloaded“, γράφει ότι ο Τ.Φ. «παίρνει επίσης 100% το μέρος της εργοδοσίας, όσον αφορά την “Ε”, υιοθετώντας 100% την άποψη Τεγοπούλου». Όμως, αν κάποιος επισκεφθεί την αρχική πηγή όπου δημοσιεύθηκε το άρθρο του Τ.Φ. και όχι το blog-βόθρο του Omadeon, θα δει ότι η αλήθεια δεν έχει καμιά σχέση με αυτή την άθλια συκοφαντία που φαίνεται υιοθετούν και κάποιοι φίλοι του, δήθεν εργατοπατέρες, και συντάκτες στην εφημερίδα, οι οποίοι υποτίθεται κόπτονται για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων, αλλά στη πραγματικότητα στόχο έχουν  τη μετατροπή της εφημερίδας σε «κανονική» φίλο-ΕΕ εφημερίδα, χωρίς τη σημερινή πολυφωνία που φιλοξενεί και αντισυστημικές φωνές όπως του Τ.Φ.:

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2012/2012_01_07.html

Στο άρθρο αυτό, η θέση του Τ.Φ. για το θέμα περιλαμβάνεται στην παρακάτω παράγραφο και συνοψίζεται (με bold στοιχεία) ως έξης:

“Δεν συζητούμε εδώ τις ευθύνες εκδοτών, ιδιοκτητών κ.λπ., όπως δεν συζητούμε και το απαραβίαστο κατά τη γνώμη μου δικαίωμα των εργαζόμενων στην δουλειά τους ή τα δεδουλευμένα τους. Όμως, ένα αντισυστημικό κανάλι ή μια μαζικής κυκλοφορίας αντιμνημονιακή εφημερίδα, δεν είναι το ίδιο πράγμα με οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση —όπως εκ του πονηρού παρουσιάζουν το θέμα κάποιοι «αριστεροί» που παριστάνουν τους μεγάλους αγωνιστές για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, προσποιούμενοι ότι δεν βλέπουν τη γενικότερη εικόνα της άλωσης του Τύπου στη μνημονιακή Ελλάδα, και οι οποίοι είναι συνήθως οι ίδιοι που χθες αγωνιζόντουσαν για το δικαίωμα των Λιβύων «επαναστατών» και σήμερα των αντίστοιχων Σύριων, Ιρανών κ.λπ. στη δημοκρατία δυτικού τύπου (δηλαδή τη Χουντική «δημοκρατία» που απολαμβάνουμε και εμείς στην Ελλάδα!), μη βλέποντας τη γενικότερη εικόνα της άλωσης Λαών, με στόχο την αναγκαστική ενσωμάτωση τους στη Νέα Διεθνή Τάξη.Με άλλα λόγια, στις σημερινές κρίσιμες για τον λαό συνθήκες, το θέμα να κλείσει ένα αντισυστημικό κανάλι ή μια μαζικής κυκλοφορίας αντιμνηνομιακή εφημερίδα αφορά τα λαϊκά στρώματα γενικά και όχι μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν πρωταρχικό στόχο τους —χωρίς βέβαια ν’ απαρνούνται τα δικαιώματα τους— την ενθάρρυνση, μέσα από το πόστο τους, των λαϊκών στρωμάτων σε μαζικό αγώνα για ν’ ανατρέψουν τη Χούντα και το σύστημα που την γέννησε, ώστε να θέσουν τις βάσεις μια άλλης αυτοδιευθυνόμενης κοινωνίας, όπου δεν θα έχουν ανάγκη ν’ αγωνίζονται για τη δουλειά ή τους μισθούς τους.

Καλούνται οι αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τη νέα άθλια λάσπη ενάντια στον Τ.Φ..

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 31/01/2012

(για την Αρχική Καταγγελία βλ. εδώ)

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ

Η πρωτόγνωρη σε ένταση και έκταση λασπολογία κατά του Τάκη Φωτόπουλου και της Περιεκτικής Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά και εντάθηκε τελευταία με αφορμή τη δημοσίευση του τελευταίου άρθρου του, όπως καταγγείλαμε στην τελευταία μας προσθήκη. Ο ίδιος γνωστός αρχι-λασπολόγος  Omadeon, συνήθως με τη βοήθεια και γνωστού από ανάλογες λασπολογίες συνεργού του (Αιρετικός), και της διαδικτυακής οχετολογικής περσόνας του Facebook, Danae Papadopoulou (η οποία επευφημούσε κτηνωδώς το αγγελτήριο θανάτου του Φωτόπουλου μεταξύ πολλών άλλων), δεν άφησε μπλογκ που αναδημοσίευε το άρθρο του Τ.Φ., στο οποίο να μην πρόσθετε από κάτω δεκάδες συκοφαντικά και ασύστατα ψευδή σχόλια με παραπομπές στα δικά του εμετικά μπλογκς (Omadeon & Omadeon’s metablog), σε μια δήθεν απόσειση του λασπολογικού χαρακτήρα τους, και με τη φανερή ελπίδα ότι κανένας δεν θα διάβαζε τις χιλιάδων λέξεων ασυναρτησίες του που τις περνά για δήθεν ανατροπή των κατηγοριών, πράγμα που μόνο κρετίνοι επισκέπτες θα μπορούσαν να συμπεράνουν. Παράλληλα, δεν παρέλειπε να απειλεί και όποια μπλογκ και οργανώσεις δημοσίευαν τα άρθρα του Τ.Φ., κατηγορώντας τα ότι τον λασπολογούν!

Δηλαδή, αυτό που έλεγε, δήθεν «σοβαρά», είναι ότι  ένας άνθρωπος με συγγραφικό έργο γνωστό στο Ελληνικό και διεθνές κοινό εδώ και τέσσερις δεκαετίες, λασπολογεί έναν ανέντιμο κουκουλοφόρο που δεν τον ξέρει με το όνομά του ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του, αλλά ούτε βέβαια και με το ‘καλλιτεχνικό’ του ψευδώνυμο (όπως τώρα ισχυρίζεται, σαν τον Ελύτη!), όταν βέβαια κανένας δεν τον έχει δει η ακούσει πουθενά σε δημόσιο χώρο, αλλά είναι μόνο γνωστός σαν ύποπτη φιγούρα του διαδικτυακού χώρου, που έχει την άνεση να βρίσκεται σχεδόν σε 24ωρη βάση πάνω στον κομπιούτερ του για να λασπολογεί επώνυμους, προφανώς με το αζημίωτο. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια είναι τα κίνητρα πίσω απο αυτή τη μαζική εκστρατεία λάσπης, που προφανώς δεν μπορεί να είναι ατομικά, εκτός αν μιλάμε για κάποια σπάνια περίπτωση δραπέτη ψυχιατρείου, και κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει η συστηματική γκεμπελική εκστρατεία του. Εάν όμως δεν μιλάμε για ατομική εκστρατεία κάποιου «παρανοϊκού» με πολλά πιστοποιητικά, τότε ποιοι άραγε τον στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα στη μαζική βρώμικη εκστρατεία του; Για να βρούμε τα κίνητρα αυτών που στήριξαν τη λασπολογική εκστρατεία δεν έχουμε παρά να αναρωτηθούμε ποιοι άραγε, τη στιγμή που η καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα οικονομική κρίση κορυφώνεται, ενώ ο κίνδυνος έναρξης γενικευμένου πολέμου στη περιοχή μας καθημερινά εντείνεται, θα ήθελαν να διασύρουν μια καθαρά αντισυστημική φωνή, αντί να στρέφουν τα πυρά τους κατά του ίδιου του συστήματος, πράγμα για το οποίο υποτίθεται οι λασπολόγοι έχουν και το προνόμιο της ανωνυμίας ώστε να προστατεύονται από την εξουσία: Είναι μήπως εκπρόσωποι της εξουσίας η ΠΔ και ο Τ.Φ. και το ανακαλύψαν αυτοί; Αν όχι, τότε γιατί άραγε αυτή η λυσσασμένη εκστρατεία που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, αν προσπεράσουμε ως αστείες, αν όχι κατάλληλες για το ιστορικό πάνθεον των πιο παρανοϊκών κρετινισμών, τις δικαιολογίες που προβάλλει ο λασπολόγος;

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι βασικοί υπαίτιοι της οικονομικής κρίσης είναι οι ντόπιες και ξένες ελίτ, δηλαδή η υπερεθνική ελίτ και τα παρακλάδια της (στο χώρο μας κυρίως η ΕΕ), μήπως άραγε ήταν η ΠΔ και ο Τ.Φ. που από την αρχή (και για πολλά χρόνια ο δεύτερος) στράφηκαν κατά των αιτίων της κρίσης σε σχέση με τον ρόλο της υπερεθνικής ελίτ και όχι απλά κατά των συνεπειών της κρίσης με τη μορφή π.χ. του Xρέους; Και μήπως ήταν σύσσωμη η ρεφορμιστική Αριστερά που αποπροσανατολίζει τα λαϊκά στρώματα σε ανώδυνα για τις ελίτ αιτήματα και αντιστάσεις, με επικεφαλής την ΕΛΕ που τώρα μάλιστα οργανώνει και σχετικό κύκλο συζητήσεων στα Εξάρχεια με όλες τις σύμμαχες δυνάμεις:  ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ – Καζάκης.

Και φυσικά από πίσω τους ακολουθεί και όλη η δήθεν «ελευθεριακή» Αριστερά που δεν ασχολείται με «ταπεινά» πράγματα, όπως η κρίση και η ΕΕ, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, αλλά με φαντασιακά και τον «επαναστατικό» αγώνα κατά ιεραρχιών και του Κράτους! Δηλαδή, τα διάφορα καστοριαδικά γκρουπούσκουλα (Πρόταγμα, Τέρμιναλ κ.λπ.) που επανειλημμένα μας έχουν επιτεθεί ανώνυμα, εκτός από τις επώνυμες ανοησίες κάποιου εκκολαπτόμενου Καστοριαδικού  «γκουρού», του Νίκου Μάλλιαρη, που προσπαθεί να δικαιολογήσει με ασυναρτησίες και διαστρεβλωτικές ερμηνείες  κειμένων, τις γνωστές πολιτικές αθλιότητες του Καστοριάδη σε σχέση με την υπανάπτυξη του Τρίτου Κόσμου, την παγκόσμια απειλή που δήθεν εκπροσωπούσε η ΕΣΣΔ, τη σιωπή του για τους βομβαρδισμούς του Ιράκ και τις ίσες αποστάσεις» του για τον Πόλεμο στον Κόλπο κ.λπ., που είναι απόλυτα συμβατές με τη φιλοσοφία του ύστερου Καστοριάδη, όπως έδειξε ο Τ.Φ..

Δεν δίστασε μάλιστα ο άθλιος λασπολόγος Omadeon, μέχρι να επικαλεστεί τον εν ζωή του Καστοριάδη μεταφραστή του, τον γνωστό για τον φαρισαϊσμό του, David Curtis (όπως τον χαρακτηρίζουν κάποιοι που τον ξέρουν από κοντά), επειδή ο Τ.Φ. (σε ιδιωτικό του e-mail που αποκάλυψε χωρίς την άδεια του ο ίδιος λασπολόγος) αναφέρθηκε στη γνωστή σύγκρουση του Curtis με την οικογένεια Καστοριάδη, που κάθε άλλο παρά μόνο αγαθά πολιτικά κίνητρα είχε, όπως προκύπτει αν διαβάσει κανείς εδώ (στα αγγλικά) μια αντικειμενική περιγραφή της σύγκρουσης.

Ή, αν πάμε στο δεύτερο θέμα, ποια άραγε πολιτική δύναμη στράφηκε κατά των αιτίων της κτηνώδους ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στη Λιβύη που κατέστρεψε τη χώρα με τη σαφή υποστήριξη της εκφυλισμένης αριστεράς, η οποία στήριζε μεν τους «επαναστάτες της Βεγγάζης» που προσκάλεσαν το ΝΑΤΟ και αποτελούσαν το πεζικό του, αλλά στη συνέχεια η ίδια αριστερά «καταδίκαζε» υποκριτικότατα το ΝΑΤΟ; Μήπως ήταν η ΠΔ και ο Τ.Φ. που πάλι αποκάλυψαν τον σχετικό άθλιο πολιτικό ρόλο των παραπάνω δυνάμεων της «Αριστεράς»; Και ποιοι σήμερα ετοιμάζουν επίθεση στη Συρία και το Ιράν για να «σώσουν» τους λαούς τους από τους δικτάτορες Άσαντ και Αχμαντινετζάντ, πάλι με την έμμεση στήριξη της ίδιας Αριστεράς; Μήπως είναι πάλι η υπερεθνική ελίτ μαζί με την σιωνιστική ελίτ σε αγαστή σύμπνοια με την εκφυλισμένη «Αριστερά» που αναφέραμε;

Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η μαζική λασπολογία εναντίον του Τ.Φ. και της ΠΔ ως αντισημιτών από κάποιον «προοδευτικό» σιωνιστή ή φιλο-σιωνιστή τύπου Τσόμσκι, Μάικλ Άλμπερτ, Amy Goodman & σία, που θεωρούν «καλή λύση» το κράτος-Μπαντουστάν στην Παλαιστίνη, επειδή, λέει, τη θέλουν και οι Παλαιστίνιοι, «ξεχνώντας» βέβαια να μας πουν ότι οι «Παλαιστίνιοι» αυτοί είναι το γνωστό κοπρόσκυλο της υπερεθνικής ελίτ, Αχμούτ Αμπάς, μαζί με την αστική τάξη των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη (έμποροι κ.λπ.) που θέλουν βεβαια την ησυχία τους για μπίζνες, ενώ τα λαϊκά στρώματα στη Γάζα μόνο σαν προσωρινή αναγκαστική λύση τη συζητούν, όπως το έδειξαν, υπερψηφίζοντας τη Χαμάς, και στη συνέχεια τιμωρήθηκαν γι’ αυτό από τους Σιωνιστές με χειρότερη γκετοποίηση ακόμα και από τις Χιτλερικές.

Είναι μάλιστα τέτοιο το θράσος του αρχι-σιωνιστή αυτού με το ψευδώνυμο «Μωρίς», που δεν τολμά βέβαια τη δημόσια αντιπαράθεση με τις θέσεις της ΠΔ  και όχι τη λασπολογία κάτω απο τη κουκούλα που, που διαστρέφει το email του Τ.Φ. προς τη διαχειρίστρια του site You Pay your crisis (εφόσον, για όποιον ξέρει Ελληνικά, η σύμπλευση που ανέφερε με την Ισραηλινή πρεσβεία στο μήνυμα του,  αφορούσε όχι την ίδια, αλλά την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για αντισημιτισμό που φαινόταν να υιοθετεί η ίδια —κατηγορία που μόνο οι Ισραηλινές υπηρεσίες είχαν απευθύνει δημόσια σε εμάς, βάζοντας μας στην ίδια λίστα με τους μισούς συντάκτες της Ελευθεροτυπίας, τον Θεοδωράκη και πολλούς άλλους!).

Αλλά είναι τέτοιοι γκεμπελίσκοι οι Σιωνιστές, οι φιλο-σιωνιστές («προοδευτικοί» ή μη) και τα όργανα τους όπως ο Omadeon, που θα καταφύγουν σε κάθε ανέντιμο μέσο εναντίον μας, μέχρι να εκτοξεύσουν την κατηγορία ότι είμαστε και ακροδεξιοί, «ξεχνώντας» ότι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές των Σιωνιστών σε όλη την Ευρώπη σήμερα είναι οι ακροδεξιοί Ισλαμοφάγοι! Παρόμοιες πρακτικές άλλωστε χρησιμοποίησαν οι παραπάνω λασπολόγοι για να μας αποκαλέσουν «σταλινικούς», επειδή κάποιος σχολιαστής που ΔΕΝ είναι μέλος της ΠΔ πήρε θέση υπέρ μας και έκανε καταγγελία για τη λογοκρισία του παραπάνω μπλογκ, κάνοντας θετική μνεία στον Στάλιν σε σύγκριση με τους λασπολόγους.

Τώρα μπορείτε να δείτε ποια sites φιλοξένησαν με μεγάλη προθυμία τα αισχρά λασπολογικά σχόλια κάποιου άγνωστου ανώνυμου λασπολόγου και της παρέας του ενάντια σε κάποιον που έχει επώνυμο αντισυστημικό λόγο για 4 δεκαετίες, για χάρη βέβαια της «ελευθερίας» του «Λόγου» (δηλαδή της λασπολογίας) που βάζει στην ίδια μοίρα τον λασπολόγο με τον λασπολογούμενο, σε κατάφωρη παραβίαση κάθε δεοντολογικού κανόνα που επιβάλλει τη μη δημοσίευση ατεκμηρίωτων χαρακτηρισμών κατά δημοσίων προσώπων ή σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες (όπως για παράδειγμα απαιτεί το site των απεργών της Ελευθεροτυπίας). Δείτε την παρακάτω λίστα, αναλογιστείτε αν τα μπλογκς αυτά έχουν σχέση με την Αριστερά που καταγγέλλουμε από καιρό, διαβάστε τις σχετικές ανταλλαγές και βγάλτε μόνοι και μόνες σας τα συμπεράσματα:

ΕΟΣ

Βαθύ Κόκκινο (εδώ η ανταλλαγή μηνυμάτων με τους διαχειριστές)

ΣΧΣ

You Pay your crisis (εδώ το ιστορικό της υπόθεσης)

ΕΠΑΜ – Καζάκης (εδώ το ιστορικό της υπόθεσης)

ΧΡΟΝΙΚΑ (εδώ σχετικός διάλογος με τον διαχειριστή)

ΙΣΚΡΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 25/01/2012

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΖΑΚΗ

Με αφορμή το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου που εμπεριστατωμένα έδειχνε το μέγεθος της λασπολογικής επίθεσης εναντίον του Δικτύου ΠΔ και του ίδιου προσωπικά, και το οποίο αναδημοσιεύθηκε ευρέως από διάφορα μπλογκς της Αριστεράς, αναπτύχθηκε μια προβληματική πάνω στο θέμα της λασπολογίας που περνά σαν «ελευθερία Λόγου» στο διαδίκτυο. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σχόλια και η στάση των μπλογκερς ήταν στάση συμπαράστασης ενάντια στη λασπολόγηση του ΤΦ και του δικτύου μας. Δεν έλειψαν όμως και πολύ λίγες περιπτώσεις που τήρησαν «ίσες αποστάσεις» μεταξύ λασπολόγου –δηλ. του γνωστού για τις παρόμοιες τακτικές του στο διαδίκτυο “Οmadeon” (και του λασπολογικού διδύμου του, «Αιρετικού») που τώρα μέχρι παρήγαγε και βίντεο διακωμωδώντας τον Τ.Φ. για τον μεγαλύτερο  διασυρμό του– και λασπολογούμενου. Αυτά τα μπλογκς  δημοσίευσαν μεν το άρθρο, αλλά συνοδευόμενο και από οχετό νέων συκοφαντιών του λασπολόγου (π.χ. ΙΣΚΡΑ) –κάτι που κατ’ αναλογία θυμίζει τις ίσες αποστάσεις μεταξύ σφαγέων και σφαζόμενων στην Παλαιστίνη!

Η περίπτωση όμως του Δ. Καζάκη ήταν η πιο θλιβερή γιατί ανοικτά πήρε θέση υπέρ της λασπολογίας ως «ελευθερίας του Λόγου»! Αρχικά, το επίσημο μπλογκ του κ. Καζάκη, χωρίς καν να δημοσιεύσει το άρθρο του Τ.Φ.  (όπως τουλάχιστον έκαναν αυτοί που τήρησαν ίσες αποστάσεις),  δημοσίευσε μόνο βρωμερό σχόλιο των λασπολόγων με την ερώτηση: “το ξέρατε ότι το ΕΠΑΜ Λάρισας έχει κάνει πιτσικουλιές με τον σταλινικό Τάκη Φωτόπουλο;”, συνοδευόμενο με όλες τις αναπόδεικτες συκοφαντίες που επαναλαμβάνουν συνεχώς κατά του Τ.Φ. και της ΠΔ. Και αυτό επειδή το ΕΠΑΜ Λάρισας, αντίθετα με τον Καζάκη, είχε την πολιτική εντιμότητα να αναγνωρίσει τη συστηματική λασπολογική επίθεση και να κάνει μια δήλωση που το τιμά:

“Στηρίζουμε την πολύχρονη προσπάθεια του συγγραφέα για το Δίκτυο της Περιεκτικής Δημοκρατίας και αντιτιθέμεθα στη συκοφάντηση και σπίλωσή του από διάφορους πολιτικά αμόρφωτους του διαδικτύου”.

Παρόλα αυτά, ο Τ.Φ., ξεκινώντας καλόπιστα με την υπόθεση ότι ο Καζάκης πιθανώς δεν ήταν εν γνώσει της αναδημοσίευσης αυτών των σχολίων, έγραψε e-mail στον Καζάκη (το οποίο αυτός το δημοσίευσε χωρίς καν να ζητήσει την άδεια του Τ.Φ. όπως κατ’ αρχήν γίνεται!) όπου του εξήγησε για τη συστηματική λασπολογική επίθεση που υφίσταται από συγκριμένα άτομα για ένα μήνα σχεδόν τώρα, και του τόνιζε ότι η εισαγωγή παρόμοιων τακτικών ζούγκλας στην Αριστερά οδηγεί στην αυτοκαταστροφή της, καλώντας τον να μη μετέχει και αυτός σε παρόμοια εκστρατεία, αποσύροντας τους ατεκμηρίωτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και καταγγελίες.

Και ποια ήταν η απάντηση του κ. Καζάκη;  Ότι

“υπάρχουν ανώνυμα, ή και επώνυμα σχόλια που εκφράζονται πολύ πιο σκληρά και άσχημα για μένα τον ίδιο, απ’ ό,τι για τον κ. Φωτόπουλο. Δεν τα “κατέβασα”.”

Προφανώς η απάντηση αυτή δεν έχει κίνητρο την αφέλεια γιατί ο Δ. Καζάκης δεν είναι αφελής. Και αυτό, γιατί φυσικά, κάθε “επώνυμος” δέχεται ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ παρόμοια σχόλια, και ο Τ.Φ. έχει δεχτεί εκατοντάδες παρόμοια τα τελευταία χρόνια, και τα αγνοεί. Όμως, αυτό δεν έχει βέβαια σχέση με την περίπτωση όπου συγκεκριμένοι λασπολόγοι δεν έχουν αφήσει μπλογκ όπου δημοσιεύεται άρθρο του Τ.Φ. ή υποστηρικτικό κείμενο της ΠΔ που να μην το απειλούν γι’ αυτό, φθάνοντας στο σημείο να δημοσιεύουν τη φωτογραφία του Τ.Φ. μεταξύ ιστορικών φασιστών, δημοσιεύοντας αγγελτήριο του θανάτου του, και μέχρι προσπαθώντας συστηματικά  να αλλοιώσουν το βιογραφικό λήμμα του Τ.Φ. στη Wikipedia σε ένα έσχατο δείγμα αθλιότητας του πολιτικού υπόκοσμου στον οποίο ανήκουν, μέχρι να τους καταλάβουν οι διαχειριστές του μέσου και να τους απειλήσουν ότι θα τους μπλοκάρουν αν συνεχίσουν!

Όμως ο κ. Καζάκης γράφει πως «είναι θέμα αρχής» να μην  κατεβάσει οποιοδήποτε σχόλιο, εκτός αν το κρίνει ο ίδιος ότι «υπερβαίνει τα όρια της προσωπικής χυδαιότητας». Και φυσικά, κατόπιν αυτού,  οι χυδαίοι λασπολόγοι, δικαιωμένοι από τη στάση Καζάκη, θα αποθρασυνθούν περισσότερο, επικαλούμενοι μάλιστα  την αντίληψη της “ελευθερίας του Λόγου” που διακηρύσσει. Ο κ. Καζάκης όμως με αυτή την  πράξη πολιτικής  κακοήθειας που διέπραξε, η οποία αγγίζει τα όρια συμμετοχής σε  συκοφαντική δυσφήμηση, εισάγει νέο ήθος στην Ελληνική Αριστερά: το «ήθος» του υπόκοσμου της Αριστεράς που έχουν κάποιοι κουκουλοφόροι στο διαδίκτυο, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν μια έννοια της ελευθερίας του Λόγου αντίστοιχη με την έννοια  της «ελευθερίας» στη χρήση ναρκωτικών. Θα κλείσουμε με το συμπέρασμα του τελευταίου άρθρου του Τ.Φ. που τελικά αποδείχθηκε ιδιαίτερα προφητικό όσον αφορά τον κ. Καζάκη.

“Συμπερασματικά, θεωρώ ότι σήμερα κρίνονται όλοι, κόμματα, οργανώσεις και πρόσωπα, με βάση τη στάση  που παίρνουν για την κρίση, τα αίτιά της και τον τρόπο εξόδου από αυτή. Και είναι φυσικό να γίνονται και λάθη εκτίμησης. Όμως, άλλο τα λάθη εκτίμησης, ανάλυσης και πολιτικής που είναι θεμιτά και δικαιολογημένα, και εντελώς άλλο παρόμοια ανέντιμα μέσα τα οποία αν δεν καταδικαστούν άμεσα και αποφασιστικά από σύσσωμη την πολιτικά έντιμη Αριστερά (αντισυστημική αλλά και ρεφορμιστική), όπως –προς τιμή τους– τμήματα της Αριστεράς έχουν ήδη κάνει, τότε η ιντερνετική ζούγκλα που επιβάλλει το σύστημα σαν δήθεν ελευθερία του διαδικτυακού Λόγου, (που πολύ θυμίζει την «ελευθερία» των αγορών την οποία επιβάλλει παράλληλα), θα επεκταθεί και στην Αριστερά γενικότερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…”

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 10/01/2012 ΚΑΙ 15/01/2012

ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ, ΤΟ BLOG «YOU PAY YOUR CRISIS» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΩΔΗ FACEBOOK ΠΡΟΦΙΛ

Με αφορμή το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου της 7/1/2012 που αναφερόταν και στην ιντερνετική ζούγκλα, και κατέληγε για την ανάγκη εισαγωγής ενός εκούσιου δεοντολογικού κώδικα που θα μπορούσαν να εφαρμόζουν οι ίδιοι οι μπλόγκερς κ.λπ., για να αποφεύγονται τα φαινόμενα λασπολογίας και εσκεμμένης παραπληροφόρησης –φαινόμενα που κάνουν το διαδίκτυο δυνητικά επικίνδυνο στην υπηρεσία των ελίτ (βλ. τις περιπτώσεις Λιβύης και Σύριας)–, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία λασπολόγησης και κατασυκοφάντησης της ΠΔ και του Τ.Φ. προσωπικά. Αυτή τη φορά το μέσο ήταν το μπλογκ YOU PAY YOUR CRISIS

http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

Το μπλογκ αυτό, αφού αναδημοσίευσε το άρθρο, δημοσίευσε μέσα σε 24 ώρες 48 σχόλια (από τα οποία πάνω από 40 συκοφαντικά και λασπολογικά –όπως μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε καλόπιστος μπει στη σελίδα τους) από την ίδια ομάδα που είχε κάνει επί μέρες τη λασπολογία στους «Σχολιαστές»: Omadeon, «Καστοριαδικοί» που πρόσκεινται στον Νίκο Μάλλιαρη (αν δεν είναι και ο ίδιος ανάμεσα τους, που, όπως δείξαμε, αντικειμενικά λειτουργεί για το σύστημα), και ένα νέο φρούτο φιλοσιωνιστή και θιασώτη της ρεφορμιστικής «Αριστεράς», διαδικτυακής «περσόνας» του Facebook με το όνομα «Danae Papadopoulou», που όπως είναι φανερό από τις αναρτήσεις στον τοίχο του προφίλ της στο Facebook (εντελώς δημόσιος μέχρι πριν λίγες ώρες), ταυτίζεται σε …εξαιρετικό βαθμό με τη φρασεολογία, την «επιχειρηματολογία» του Omadeon και των εν λόγω καστοριαδικών, οι οποίοι συμμετέχουν μάλιστα πρόθυμα στα σχόλια της (βλ. προφίλ «George Omadeon», «Julien Febvre» κ.α.)! Το άτομο αυτό, κατά προσφιλή τρόπο κάθε φιλοσιωνιστή,  μας έβγαλε και αντισημίτες, ενώ μας ταύτιζε επανειλημμένα με τη Χρυσή Αυγή και αναδημοσίευε αχαρακτήριστες προσωπικές βρισιές κατά συρροή εναντίον του Τάκη Φωτόπουλου (με αποκορύφωμα κτηνώδη επευφημία για αγγελτήριο θανάτου του, που αναδημοσίευσε, όπως έκαναν και άθλιοι «καστοριαδικοί» σαν τον «Julien Febvre», μέλος του μεταμοντέρνου «καστοριαδικού» EAgainst.com και πολιτικός φίλος του Μάλλιαρη), ακόμα και στους «τοίχους» των facebook άλλων χρηστών, οικονομολόγων και ακαδημαϊκών, όπως ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Σπύρος Μαρκέτος, με τους οποίους ο/η λασπολόγος διατηρεί μάλιστα διαδικτυακή σχέση!. Στους οποίους μάλιστα ο Τ.Φωτόπουλος απέστειλε κατ’επανάληψη επιστολές να πάρουν θέση για το θέμα και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αν συντάσσονται με τις χυδαιότητες των διαδικτυακών φίλων τους, γιατί διαφορετικά φέρουν σημαντικό μέρος ευθύνης και δεν απάντησαν ποτέ.

Και φυσικά κάποιοι ανακυκλώνονται από τους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» με άλλα ψευδώνυμα ή ως ανώνυμοι κ.λπ.. Και ο σκοπός της νέας δυσώδους εκστρατείας; Να μη θιγεί η… «ελευθερία» της λασπολόγησης στο διαδίκτυο, όπως δείχνει το αίτημα τους να μην μπει κανένας δεοντολογικός κανόνας, ακόμα και εκούσιος! Ποιους βολεύει όμως αυτή η ζούγκλα που ονομάζουν “ελευθερία λόγου” και «δημοκρατία»; Γιατί άραγε το Αμερικανικό κογκρέσο περνά σήμερα νόμο να μην επιτρέπεται ούτε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε μπλογκς κ.λπ. στα .com,  όπως είναι οι «Σχολιαστές» και το You pay your crisis; Είναι μήπως γιατί το Κογκρέσο αγωνίζεται για την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο; Ας μας δώσουν μια απάντηση για να ξέρουμε και εμείς.

Όμως το χειρότερο ίσως δεν ήταν τα λασπολογικά σχόλια στο μπλογκ αυτό, αλλά η στάση της διαχειρίστριας του που παριστάνει και την «αντικειμενική», αλλά «κατά σύμπτωση» δεν ανάρτησε κανένα παραπάνω σχόλιο, όταν ο φιλοσιωνιστής «Μωρίς» στα σχόλια απαίτησε να δείξουμε γιατί δεν είμαστε αντισημίτες και του απαντήσαμε με λεπτομερές σχόλιο (Εδώ η λογοκριμένη απάντηση και οι ανταλλαγές του Τ.Φ. με τη διαχειρίστρια). H διαχειρίστρια όμως δεν επέτρεψε ποτέ να αναρτηθεί, ακόμα και όταν το ξαναστείλαμε χωρίς ίχνος υβριστικό, όπως το ίδιο έκανε και με τα σχόλια κάποιου καλοπροαίρετου επισκέπτη που δεν έχει σχέση με την ΠΔ (Ψ-Στέργιος), o οποίος τόλμησε να πάρει αντικειμενική θέση στο θεμα, για να τον περιλούσουν και αυτόν με υβριστικά σχόλια κάθε είδους. Εδώ η καταγγελία του σχολιαστή “Ψ-Στέργιου” σχετικά με το θέμα, που λάβαμε. Όμως η «αντικειμενική» διαχειρίστρια έπρεπε τώρα να κάνει τη δουλειά της και να μην επιτρέπει ό,τι θεωρούσε υβριστικά σχόλια, έστω και αν «δεν έβλεπε» τις χυδαίες ύβρεις και λασπολογίες κατά του Τ.Φ. και της ΠΔ. Η ίδια δεν δίστασε όχι μόνο να διαστρεβλώσει τον ίδιο τον Τ. Φωτόπουλο όταν της απάντησε ευγενικά με e-mail, αλλά και να μην αναρτήσει στη συνέχεια  την ανταπάντηση του, παρότι την παρακάλεσε να αναρτηθεί! (βλ. παραπάνω λινκ) Να τι είδους «ελευθερία λόγου» αγωνίζονται να επιβάλλουν οι λασπολόγοι μας, που θυμίζει πολύ τη νεοφιλελεύθερη “ελευθερία” των αγορών…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 03/01/2012

Σαν δείγμα της συστηματικής λασπολογίας εναντίον του Τ.Φ. και της ΠΔ, παραθέτουμε μια σταχυολόγηση παρόμοιων σχολίων ενός δήθεν “αντικειμενικού” σχολιαστή στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» που, με βάση τη γνωστή διαδικτυακή φόρμουλα, ξεκινά με δήθεν αντικειμενικά σχόλια για τον Τ.Φ., για να συνεχίσει με τα πιο άθλια λασπολογικά και υβριστικά σχόλια εναντίον του, (πάντα στο πλαίσιο της “αντικειμενικότητας”) που κανένα έντυπο (περιοδικό η εφημερίδα) δεν θα δημοσίευε, γιατί δεσμεύεται από την δημοσιογραφική δεοντολογία και φυσικά και το Ποινικό Δίκαιο. Στο διαδίκτυο όμως, κατά τον ίδιο θεωρητικό της λασπολογίας, όλα επιτρέπονται γιατί έτσι λειτουργούν οι ιντερνετικές “κοινότητες”, και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι αδαής. Αν μάλιστα τολμήσει κάποιος να ζητήσει και την εφαρμογή δεοντολογικών κανόνων στο διαδίκτυο , που θα μπορούσαν να τους επιβάλλουν οι ίδιοι οι bloggers που σέβονται τον εαυτό τους και τη δουλειά τους, καταδικάζεται σαν …όργανο του συστήματος, γιατί, δήθεν, η ανωνυμία και η έλλειψη στοιχειωδών δεοντολογικών κανόνων είναι αναγκαίες στα “εναλλακτικά” κοινωνικά μίνια για να μπορούν άφοβα να στρέφονται κατά της εξουσίας. Το γεγονός όμως ότι όλη αυτή η λασπολογία  κατά του Τ.Φ. και της ΠΔ από τους ΣΧΣ δεν είχε βέβαια σχέση με επίθεση κατά της εξουσίας φαίνεται τους διέφυγε…

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ» ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ

 

Οι “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, τη στιγμή που για χάρη του «πλουραλισμού» της  νεοταξικής  «ελευθερίας λόγου» που ενστερνίζονται (σαν και αυτή που καθιερώνει η υπερεθνική ελίτ στα προτεκτοράτα της!), συνεχίζουν να επιτρέπουν τη δημοσίευση σωρηδόν λασπολογικών προσωπικών σχολίων από ψεύτες και ψευδώνυμους φίλους τους, που σπιλώνουν προσωπικά τον Τ.Φ. και βρίζουν τα μέλη και φίλους της ΠΔ (παρότι μάλιστα οι τελευταίοι έχουν αποσυρθεί ρητά από τον διάλογο), αρνούνται κατηγορηματικά ότι έγινε οποιασδήποτε μορφής λογοκρισία σε μέλη και φίλους της ΠΔ το Σάββατο. Και αυτό χωρίς καμία απόδειξη, όταν για τη λογοκρισία που έγινε υπάρχουν συγκεκριμένες επώνυμες μαρτυρίες που έχουν καταγραφεί, και οι διαχειριστές των “Σχολιαστών” θα μπορούσαν εύκολα να αποδείξουν ότι δεν λογόκριναν τους φίλους της ΠΔ σκόπιμα, σε περίπτωση που τα σχόλια των τελευταίων αποκλείστηκαν από τον διάλογο για κάποιον λόγο που δεν ελέγχουν οι πρώτοι (κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί), έχοντας π.χ. μπει στα “SPAM” μηνύματα του συστήματος CMS (Content Management System), το οποίο χρησιμοποιούν οι “Σχολιαστές”. 

Σε αυτή την περίπτωση οι διαχειριστές των “Σχολιαστών” κάλλιστα θα μπορούσαν να εντοπίσουν τα σχόλια αυτά στον σχετικό «φάκελο» της εφαρμογής CMS και στη βάση δεδομένων τους και να τα αναδημοσιεύσουν, όπως και θα όφειλαν, εξηγώντας ότι δεν ήταν εσκεμμένος ο αποκλεισμός φίλων και μελών της ΠΔ που προσπάθησαν να αναρτήσουν απάντηση του δικτύου σε σχόλια το Σάββατο. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν αυτό οι διαχειριστές των «Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα» θα αποδείξουν, πέρα από τη χρήση γκεμπελικών πρακτικών που επιτρέπουν, ότι είναι επίσης και άμεσα κοινοί συκοφάντες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΔ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ», ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ/Α ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ/Η ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ [email protected].

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 26/12/2011

Μετά τη λογοκρισία και τις φασίζουσες πρακτικές προληπτικής φίμωσης της αντίθετης άποψης του ιστολογίου “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, που έγινε κατά τα φαινόμενα μέσω στοχευμένου ban (μπλοκαρίσματος) των IP διευθύνσεων τουλάχιστον δύο μελών και φίλων της ΠΔ το Σάββατο, και αποκαλύπτουν το πώς αντιλαμβάνεται τον «ανοιχτό» και ορθολογικό διάλογο το δήθεν «πλουραλιστικό» μπλογκ αυτό, το δίκτυο μας αποφάσισε να μη συμμετέχει στην κωμικοτραγική (αν δεν ήταν κι επικίνδυνη) παρωδία διαλόγου που συνεχίζεται εκεί. Πρόκειται για έναν «διάλογο» που έχει καταντήσει μονόλογος λασπολογίας σε παραλλαγές (από τις πιο απροσχημάτιστες μέχρι δήθεν «αντικειμενικές») ενάντια στην ΠΔ και τα μέλη της, τα οποία έχουν και πραγματική και επώνυμη πολιτική και φυσική παρουσία στο κίνημα με αποδεδειγμένο ονοματεπώνυμο, σε αντίθεση με τις ανώνυμες ή ψευδώνυμες γκεμπελικές επιθέσεις μελών και «φίλων» των «Σχολιαστών» εναντίον μας.

Τις τελευταίες μέρες ενορχηστρώθηκε μια βρώμικη ιντερνετική επίθεση (στο Αθηναϊκό Ιντυμίντια (ο διάλογος στο Ιντιμίντια λόγω της πληθώρας λογοκριμένων παρεμβάσεων έχει μεταφερθεί στο σάιτ μας ολόκληρος) και στο μπλογκ “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα” εδώ και εδώ), κατά του δικτύου ΠΔ και του Τάκη Φωτοπούλου προσωπικά, πρωτόγνωρη και για την ένταση και τη δυσωδία της, ακόμα και για τα Ελληνικά ιντερνετικά μέτρα.

Βρώμικη, γιατί κατά κανόνα διεξάγεται από ανώνυμους κουκουλοφόρους που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία, η οποία ιστορικά προστάτευε τους επαναστάτες από την εξουσία και τους καταδιωκτικούς μηχανισμούς της, και σήμερα υποτίθεται προστατεύει τα δήθεν εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης από τους ίδιους μηχανισμούς εξουσίας για τις αποκαλύψεις που κάνουν, τις κινητοποιήσεις που ανακοινώνουν όταν τα ΜΜΕ σιωπούν κ.λπ.

Είπαμε «κατά κανόνα» γατί δεν λείπουν βέβαια και οι άθλιες επώνυμες εξαιρέσεις όπως του Νίκου Μάλλιαρη, του «εγκέφαλου» της «Ομάδας για το Πρόταγμα της Αυτονομίας», που δεν δίστασε ν’ αποκαλεί τον Τ.Φ. «πράκτορα Του Φου» ενώ παράλληλα διαμαρτυρόταν για τη δήθεν πρακτορολογία της ΠΔ, η οποία όμως δεν ήταν ποτέ τέτοια, αλλά αφορούσε την αντικειμενική  λειτουργία κάποιων σαν συστημικών πρακτόρων και ήταν πάντα δευτερογενής. (βλ. σχετική ανακοίνωση μας). Η δεύτερη περίπτωση ήταν ενός τ. μέλους της ΠΔ, του Θωμά Λέκκα, που «ξεχνώντας» τι έγραφε για την ΠΔ και τον Τ.Φ. πριν λίγα χρόνια, τώρα αποκαλεί την  Περιεκτική δημοκρατία «μια φαντασίωση ενός παρανοϊκού που λέγεται Τάκης Φωτόπουλος», και χαρακτηρίζει τα μέλη της ΠΔ «ζώα» (προφανώς επειδή δεν είχε βρει κανένα υποστηρικτή του ανάμεσα τους και τώρα έχει καταφύγει στον …Νιτσεϊσμό!).

Όμως, στην περίπτωση αυτή ούτε η εξουσία και οι μηχανισμοί της είναι ο στόχος, ούτε βέβαια κινδύνευαν οι υβριστές ακόμα και από νομική δίωξη γιατί ξέρουν ότι οι υβριζόμενοι δεν θα κατέφευγαν ποτέ στην αστική δικαιοσύνη. Και αυτό, γιατί ο μεν στόχος ήταν γνωστοί αντισυστημικοί αγωνιστές, ενώ δεν υπήρχε περίπτωση δίωξης, διότι στη μεν περίπτωση που οι άθλιοι υβριστές ήταν απλώς οι δήθεν «αναρχικοί» (μεταμοντέρνοι, λάιφ στάιλ αναρχικοί, Καστοριαδικοί κ.λπ.), οι οποίοι έτσι καταλαβαίνουν την ελευθεριακή θεωρία και πράξη και έχουν οδηγήσει αυτό το ιστορικό κίνημα στην αποσύνθεση και τον εξευτελισμό του σαν αντισυστημικό κίνημα, τη στιγμή που έπρεπε να ηγεμονεύει την Αριστερά μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού, για λόγους αρχής δεν θα χρησιμοποιούσαμε εναντίον τους την αστική δικαιοσύνη (εκτός βέβαια αν κινδυνεύει ακόμη και η σωματική μας ακεραιότητα, πράγμα που θα υποδήλωνε και κρυφή ανάμιξη παρακρατικών υπηρεσιών). Στη δε περίπτωση που οι υβριστές ανήκαν στις υπηρεσίες, δεν έχει βέβαια νόημα η προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη, αφού τότε η αστική δικαιοσύνη δεν θα τηρούσε καν τα προσχήματα.

Ιντερνετική επίθεση, γιατί δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει από έντυπα (περιοδικά, εφημερίδες κ.λπ.) που τηρούν κάποιους δεοντολογικούς κανόνες, εφόσον εκδίδονται από ταυτοποιήσιμα πρόσωπα, των οποίων οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πιστοποιηθεί η ταυτότητα τους και να έχουν τις ανάλογες πειθαρχικές συνέπειες σε περίπτωση που παραβαίνουν τους κανόνες αυτούς. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στο Ιντιμίντια, ακριβώς επειδή είναι ιντερνετικό μέσο, η Συντακτική Ομάδα (ΣΟ) μπορεί και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα και τους ίδιους τους δεοντολογικούς κανόνες της, όταν όχι μόνο επιτρέπει σχόλια σαφώς συκοφαντικά, λασπολογικά, με χυδαίες ύβρεις , όπως κατά του Τ.Φ., αλλά και κρύβει σχόλια που τον υπερασπίζονται στις επιθέσεις αυτές, όπως δείξαμε αλλού (εδώ η πρώτη απάντηση στην επίθεση και εδώ η δεύτερη συνεχόμενη).

Σε παρόμοια γκεμπελική τακτική κατέφυγε μόλις χτες και το δήθεν «πολυσυλλεκτικό» μπλογκ «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα», στο οποίο ανάρτησε αρχικά ποστ ο πιο άθλιος κουκουλοφόρος, ο black panther, που αφού δημοσίευσε τον λασπολογικό οχετό του στα Ιντιμίντια, τον μετέφερε λίγο πριν το κρύψει η ΣΟ του Ιντιμίντια σε δικό του μπλογκ στους «Σχολιαστές», ξέροντας ότι ακόμα και το Ιντιμίντια θα αναγκαζόταν να κρύψει το λιβελογράφημα για να τηρεί κάποια προσχήματα, τα όποια το τρισάθλιο αυτό «συλλογικό» μπλογκ που προφανώς δεν δεσμεύεται από κανένα δεοντολογικό κανόνα, το δημοσίευσε χωρίς δισταγμό. Και όχι μόνο αυτό.

Στο ίδιο αυτό μπλογκ των «Σχολιαστών» επιβλήθηκε χτες απαγόρευση δημοσίευσης αναρτήσεων από φίλους και μέλη της ΠΔ που είχαν συμμετάσχει στον διάλογο που γινόταν με αφορμή τη λασπολογική ανάρτηση, ενώ την ίδια στιγμή επιτρεπόταν η άνετη και συνεχιζόμενη ανάρτηση σε ρυθμό «πολυβόλου», των άκρως λασπολογικών και διαστρεβλωτικών σχολίων από ιντερνετικούς φίλους του black panther, όπως του δήθεν «αντικειμενικού» “Omadeon”, ενάντια στην ΠΔ και τον Τ.Φ. προσωπικάΦίλοι και μέλη της ΠΔ αποκλείστηκαν (προφανώς με ban) γκεμπελικά από το πρωί του Σαββάτου με «συνοπτικές διαδικασίες» από το «πολυσυλλεκτικό» μπλογκ αυτό και τους διαχειριστές του (που περιλαμβάνουν τον Black panther), οι οποίοι όπως φαίνεται αποφασίζουν κατά το δοκούν και χωρίς καμία δεοντολογία πίσω από «κλειστές πόρτες» τις μονομερείς και λασπολογικές «απόψεις» που θέλουν να περνούν, λογοκρίνοντας εκ των προτέρων τις πιθανές «ενοχλητικές» απαντήσεις και την αντίσταση σε λασπολογικές επιθέσεις, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των λασπολογούμενων, είτε ατόμων είτε οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά συμβαίνουν στο δήθεν «ανοιχτό» και «ελεύθερο» μπλογκ αυτό, όταν οι φίλοι του black panther κατηγορούσαν το Δίκτυο μας ότι δεν έχει ανοιχτό φόρουμ με σχόλια κ.λπ. (και ενώ απαντήσαμε ότι αυτό δεν γίνεται αυτή τη στιγμή λόγω τεχνικής δυσκολίας για να ελέγχονται τα σχόλια επί 24ώρου βάσης, αλλά και επειδή το site μας είναι πολιτικό μέσο προώθησης ενός προτάγματος και όχι ανώδυνο κλαμπ κατά βάση λάιφ-στάιλ συζητήσεων επί παντός επιστητού όπως οι «Σχολιαστές»). Από αυτό και μόνο γίνεται εμφανές ότι οι παρεμβάσεις των φίλων και μελών του δικτύου «ενοχλούσαν» ιδιαίτερα την γκεμπελική εκστρατεία συκοφάντησης τους ενάντια στον Τ.Φ. και την ΠΔ.

Όμως γιατί στοχοποιούνται, και με αυτόν τον χυδαίο τρόπο η ΠΔ και ο ΤΦ;

Τρεις είναι οι λόγοι που δόθηκαν από τους υβριστές μας:

Α) Για την κριτική μας στα Ιντιμίντια, όπου τεκμηριωμένα δείξαμε τι ρόλο παίζει πραγματικά το δήθεν εναλλακτικό αυτό μέσον ή, όπως το παρουσιάζει το θέμα ο Black panther: «Ο Τάκης Φωτόπουλος, ο ψευτοδιανοούμενος της περιεκτικής δημοκρατίας “ξαναχτύπησε” στοχοποιώντας το Ιντιμίντια σαν προπαγανδιστικό μηχανισμό της Χούντας χαρακτηρίζοντας το τρισάθλιο και ύποπτο».

Μόνο από τις πρώτες γραμμές αυτού του άθλιου κειμένου, που είναι όλες ψέματα όπως μπορεί να διαπιστώσει ο αναγνώστης αν διαβάσει το λινκ μας για τα Ιντιμίντια, είναι φανερό τι επακολουθεί. Πρώτο ψέμα, η κριτική του Ιντιμίντια ήταν συλλογική του δικτύου και όχι ατομική του Τ.Φ.. Δεύτερο ψέμα, δεν γράψαμε πουθενά ότι είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός της Χούντας. Αυτό που είπαμε είναι εντελώς διαφορετικό και μόνο ένας Γκεμπελίσκος ή ένας κρετίνος δεν καταλαβαίνει:

«Το Αθηναϊκό Ιντιμίντια, από τη στιγμή που ιδρύθηκε, όπως κατήγγειλε από τότε ο Τάκης Φωτόπουλος, παρά τις συμπτωματικές χρησιμότητες στο κίνημα, (βλ.  Δεκέμβρης του ’08), ήταν ένα όργανο για να περνά η συστημική προπαγάνδα της ρεφορμιστικής ”Αριστεράς”»

Β) Για τη θέση μας σε σχέση με τα γεγονότα της 20 Οκτώβρη, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με τσιμεντόπλακες και μολότοφ κατά αόπλων διαδηλωτών, γιατί όπως γράφει άλλος ιντερνετικός κουκουλοφόρος, ο Τ.Φ. «τάχτηκε και ταυτίστηκε με το ΚΚΕ και τους τραμπούκους του όταν αυτοί υπεράσπιζαν την βουλή στις 2Ο Οκτώβρη, αποκαλώντας τους διαδηλωτές που αντέδρασαν σε αυτή την περιφρούρηση κουκουλοφόρους».

Όμως ούτε ο Τ.Φ. (βλ. άρθρο εδώ), ούτε το Δίκτυο (βλ. ανακοίνωση δικτύου) έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Απλώς υποστήριξαν την αυτονόητη θέση ότι σε τέτοια κρίση και στη μέση της μάχης δεν επιτίθεσαι κατά των συμμαχητών σου, όποιες διαφωνίες και αν έχεις με αυτούς, αλλά κατά των εκπρόσωπων της εξουσίας. Πράγμα που δεν έκαναν οι κουκουλοφόροι στις 20 Οκτώβρη, όπως υποστηρίζουν οι φίλοι τους ιντερνετικοί κουκουλοφόροι, οι οποίοι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ βέβαια λειτουργούν σαν όργανα του συστήματος, που όπως έκανε (το σύστημα) χθες στη Λιβύη, και σήμερα στη Συρία, διχάζει τους λαούς και τα λαϊκά κινήματα εναντίον του, ώστε να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο.

Γ) Για την κριτική μας, ιδιαίτερα της εκφυλισμένης Αριστεράς που υποστήριξε αναφανδόν τους «επαναστάτες» της Βεγγάζης, αλλά υποκριτικότατα διαχώριζε τη θέση της από τη Νατοϊκή επέμβαση, σαν να μην ήταν οι ίδιοι «εξεγερμένοι» και το Εθνικό Συμβούλιο τους που προσκάλεσε το ΝΑΤΟ, και ενώ δεν βγήκε ποτέ κανένας από αυτούς τους εξεγερμένους που έγραφε συνθήματα στους τοίχους της Βεγγάζης «Όχι σε κάθε ξένη επέμβαση στη Λιβύη» να καταγγείλει το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά, αντίθετα, δεν έκαναν βήμα στις «μάχες τους» αν προηγουμένως δεν είχε ισοπεδώσει η φονική ΝΑΤΟϊκή αεροπορία οτιδήποτε στον διάβα τους!

Γραφεί ο λασπολόγος black panther «Ο Φωτόπουλος ανάμεσα σε άλλα αρνείται με κλασικό σταλινικό ύφος ότι ΚΑΙ στην Λιβύη ΚΑΙ βέβαια στην Συρία η σφαγή έχει συντελεστεί πριν οποιαδήποτε δύση ανακατευτεί…)»

Στην πραγματικότητα, –και αυτό δείχνει το μέγεθος τους γκεμπελισμού τους–, ούτε ακόμα και το δικαστήριο-καγκουρό της Χάγης που έχει στήσει η υπερεθνική ελίτ για να καταδικάζει τους ηγέτες μη πελατειακών κρατών που πέφτουν  στα χέρια της (και να τρομοκρατεί τους υπόλοιπους!) δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Και φυσικά, τώρα ακόμα και τα συστημικά ΜΜΕ παραδέχονται ότι οι νεκροί απo τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς και τις συνακόλουθες σφαγές των επαναστατών που συνεχίζονται, κατά πολύ υπερτερούν από τα θύματα του καθεστώτος, τα οποία πάντα ήταν κατά κανόνα συνδεδεμένα με απόπειρες πραξικοπήματος εναντίον του, που υποστήριζαν μυστικές υπηρεσίες της υπερεθνικής ελίτ, όπως έχουν τεκμηριωθεί όλα αυτά από μεγάλο άρθρο του Τ.Φ. (στα αγγλικά μόνο προς το παρόν), που θα περιληφθεί και στο υπό έκδοση βιβλίο του στα αγγλικά, όπου αναλύονται οι πραγματικές αίτιες και συνέπειες της Νατοϊκής σφαγής:

THE ‘REVOLUTION’ IN LIBYA AND THE NEW NATO ATTACK  

Part I: The Pseudo-Revolution in Libya ; Part II: The Role of the Degenerate “Left”

Ποιοι ήταν λοιπόν οι πραγματικοί λόγοι της βρώμικης επίθεσης κατά του Δικτύου ΠΔ και του Τ.Φ. προσωπικά;

Αρχικά θα πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ αυτών στον δήθεν «αναρχικό» χώρο που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς (και έκανε τον σημαντικότερο θεωρητικό αναρχικό του τέλους του 20ου αιώνα, τον Μάρεϊ Μπούκτσιν να απαρνηθεί τον αναρχισμό!) που καλοπροαίρετα (αλλά κάποτε με ψυχωτική μανία που υποδηλώνει άλλα προβλήματα) επιτίθενται με αυτή τη λύσσα εναντίον ενός αντισυστημικού προτάγματος, και αφετέρου κάποιων που «κινούν τα νήματα» από πίσω τους για τους δικούς τους λόγους που συνήθως εκφράζουν «επενδυμένα» συμφέροντα για τη στάση τους αυτή…

Οι πρώτοι, έχοντας «καλλιεργηθεί» σε ένα μεταμοντέρνο περιβάλλον, συνήθως μετά την κατάρρευση του κρατικοσοσιαλιστικού προτάγματος, δεν έχουν καμία σύνδεση με τους αντισυστημικούς αγώνες των προηγουμένων γενιών, και μάλιστα δηλώνουν και βλακωδώς περήφανοι γι’ αυτό, καταδικάζοντας τον Τ.Φ. ότι έχει μείνει στη δεκαετία και τους αγώνες του ’60! Στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αντισυστημικό πρόταγμα, σαν αυτό της ΠΔ, η αυτό του διαλεκτικού νατουραλισμού του Μπούκτσιν (όσον αφορά τον ελευθεριακό χώρο) ή, τέλος, το μαρξιστικό (όσον αφορά τον κρατικοσοσιαλιστικό χώρο). Και αντισυστημικό πρόταγμα σημαίνει την αξιωματική επιλογή μεταξύ των δυο ιστορικών παραδόσεων, της αυτονομίας/αμεσοδημοκρατίας, και της ετερονομίας. Με βάση την επιλογή αυτή συνάγονται οι παράμετροι (ή «νόμοι») για την ερμηνεία της Ιστορίας, η ανάλυση του παρόντος, η περιγραφή των βασικών θεμελίων μιας απελευθερωτικής κοινωνίας και, τέλος, η στρατηγική για τη μετάβαση από την παρούσα στη μελλοντική κοινωνία. Για όλους αυτούς, ελευθεριακό κίνημα σημαίνει κάποιες γενικές αρχές (αλληλεγγύη, αυτo-οργάνωση, αντι-ιεραρχία κ.λπ.) και η συνακόλουθη δραστηριότητα (συνήθως άμεση δράση) —βλ. κριτική μας). Όλα αυτά βέβαια δεν συνιστούν αντισυστημικό πρόταγμα, αλλά αντίθετα ανώδυνη και απόλυτα συμβατή με το σύστημα πνευματική και πρακτική δραστηριότητα. Γι’ αυτό και το ίδιο την καλλιεργεί όπως τους διαφόρους θεσμούς κοινωνικής οικονομίας, ώστε να συγκαλύπτει την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, που μεθοδικά επιχειρεί το σύστημα, ενώ συγχρόνως εκτονώνει κάθε αντίσταση σε ανώδυνες γι’ αυτό ενέργειες (όπως άλλωστε το ίδιο συνέβαινε και με το «αμεσοδη&uu;οκρατικό» κίνημα των πλατειών).

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο πως  όλοι αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι μάχονται για μια άλλη απελευθερωτική κοινωνία, με παρόμοια θεωρητικά εργαλεία και πρακτική δραστηριότητα, «εξεγείρονται» όταν βλέπουν τη μοναδική ίσως απόπειρα σε διεθνές επίπεδο για τη διατύπωση ενός ελευθεριακού αντισυστημικού προτάγματος σήμερα, όπως η ΠΔ. Δηλαδή ενός προτάγματος που προσπαθεί να εξηγήσει την  Ιστορία όχι σε όρους ιστορικό-κοινωνικών η αντίστοιχων «φυσικών» νόμων αλλά σε όρους ιεραρχικών σχέσεων και δομών, σαν αποτέλεσμα της Κοινωνικής Πάλης, που έχει οδηγήσει στην ιστορική επικράτηση της ετερόνομης κοινωνίας και τη συγκέντρωση εξουσίας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τη συνακόλουθη ανάγκη για την επικράτηση ενός αντισυστημικού κινήματος για μια αυτόνομη κοινωνία. Ο βασικός εχθρός ενός παρόμοιου κινήματος και κοινωνίας δεν είναι βέβαια ο Άσσαντ ή ο Αχμαντινετζάντ, όπως κάποιοι εσκεμμένα μέσα στο ελευθεριακό κίνημα αποπροσανατολίζουν το κίνημα, αλλά ο κύριος εκφραστής της συγκέντρωσης εξουσίας/δύναμης στη σημερινή διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς: η υπερεθνική ελίτ, όπως την έχουμε ορίσει αλλού.

Αυτό σημαίνει ότι στην Ελλάδα π.χ. μάχεσαι κατά της Τρόικας που την εκπροσωπεί, γιατί αν δεν απαλλαγούμε από αυτή και τις δεσμεύσεις μας στην ΕΕ κ.λπ. κανένας δρόμος δεν μπορεί να ανοίξει για μια απελευθερωτική κοινωνία σαν αυτή που ονειρευόμαστε. Αντίστοιχα, στη Συρία ή το Ιράν θα παλέψεις μαζί με το λαϊκό κίνημα που είναι ενάντια στην υπερεθνική ελίτ, ώστε να μην καταστρέψει τη χώρα σου και τον λαό σου (όπως στη Λιβύη, το Ιράκ κ.λπ.), και όταν εξασφαλίσεις την αυτοδυναμία σου σε σχέση με την υπερεθνική ελίτ θα στραφείς κατά της ντόπιας Ισλαμικής ή άλλης ελίτ. Όλα αυτά ήταν αυτονόητες αρχές στο αναρχικό κίνημα ιστορικά (π.χ. ο Μπακούνιν υποστήριζε τους Πολωνούς εθνικιστές κατά της Ρώσικης ελίτ που τότε ήταν τμήμα της διεθνούς ελίτ και δεν έλεγε, όπως οι σημερινοί «αναρχικοί» ότι ο εχθρός είναι απλά η ντόπια ελίτ!).

Εδώ όμως ερχόμαστε στους δεύτερους. Αυτοί συχνά έχουν διάφορες διασυνδέσεις με συστημικά κέντρα, από τις ηπιότερες, (π.χ. ερευνητικά κονδύλια της ΕΕ αν είναι Πανεπιστημιακοί κ.λπ.) μέχρι κονδύλια μυστικών υπηρεσιών. Έχει τεκμηριωθεί π.χ. ότι η υπερεθνική και η Σιωνιστική ελίτ δαπανούν ετησίως δις. δολάρια για να περνά, άμεσα ή έμμεσα η γραμμή της (και το ιντερνέτ είναι ένας από τους κύριους έμμεσους παράγοντες στη διαδικασία αυτή). Όλοι αυτοί έχουν ιδιαίτερο στόχο ένα αντισυστημικό ελευθεριακό πρόταγμα όπως η ΠΔ, ξέροντας πολύ καλά την απογοήτευση διεθνώς από το κρατικοσοσιαλιστικό πρόταγμα και επομένως την αδυναμία των κομουνιστογενών κινημάτων να απειλήσουν πραγματικά το σύστημα σήμερα, παρά το γεγονός ότι η συστημική κρίση καθημερινά γιγαντώνεται.

Είναι προφανές λοιπόν ότι οι πρώτοι και οι δεύτεροι έχουν σύμπτωση στόχων, φυσικά για διαφορετικούς λόγους, ενάντια σε ένα αντισυστημικό ελευθεριακό πρόταγμα όπως η ΠΔ, το οποίο θέλουν να εξαφανίσουν από προσώπου γης. Γι’ αυτό και η λύσσα τους εναντίον των υποστηρικτών του και του Τ.Φ.. Ιδιαίτερα όταν βλέπουν την αυξανόμενη απήχηση του προτάγματος αυτού σε διεθνές επίπεδο…

Το Δίκτυο ΠΔ και ο Τάκης Φωτόπουλος ευχαριστούν θερμά τους φίλους και συναγωνιστές για τη στήριξη τους, που ήδη εκφράζεται και από μεμονωμένους χρήστες  και μπλογκς στο διαδίκτυο, μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή για την ένταση και τον συντονισμό της, βρώμικη επίθεση που δεχόμαστε. 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΣ

25 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

[ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ]

 Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία: www.periektikidimokratia.org

Eπικοινωνία: [email protected]