Print Friendly, PDF & Email
Ιδιαίτερη επιτυχία είχε η ομιλία-συζήτηση με τον Τάκη Φωτόπουλο την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στην  πλατεία παλιού Δημαρχείου Γλυκών Νερών. Ακολούθησε συζήτηση με σημαντικές ερωτήσεις από πολίτες της περιοχής αλλά και γειτονικών πόλεων, που επέτρεψαν στον ομιλητή να αναπτύξει πολλές πτυχές της πρότασης του για ένα Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕ.Κ.Ε.Α.), τόσο στο θέμα των Στόχων του Μετώπου όσο και σε θέματα οργάνωσης των μορφών πάλης του μετώπου κατά της σημερινής Οικονομικής Κατοχής, με στόχο την ανάληψη της κεντρικής εξουσίας μέσω μιας Κυβέρνησης Λαϊκού Μετώπου που ξεκινάει και ελέγχεται «από τα κάτω».
Επίσης διαφωτιστική ήταν η ιστορική ανάλυση του ομιλητή για την κοινωνική πάλη, σε σχέση με τη Νέα Διεθνή Τάξη της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της Αντιπροσωπευτικής «Δημοκρατίας», η οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει την ανάδυση της  νέας αυτής μορφής του καπιταλιστικού συστήματος που αποτελεί την ολοκλήρωση του φιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο αναδύθηκε πριν 200 περίπου χρόνια. Το σύστημα αυτό,   με την σημερινή πλήρη διεθνοποίηση της καπιταλιτσικής οικονομίας της αγοράς, μέσω των πολυεθνικών επιχειρήσεων που αναδύθηκαν τα τελευταία τριάντα περίπου χρόνια, οι οποίες  ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο και παραγωγή, έχει επιτύχει μέσα από το άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών που επιβάλλει σε κάθε γωνιά της γης την ουσιαστική κατάργηση της οικονομικής και συνακόλουθα της εθνικής κυριαρχίας κάθε λαού που ενσωματώνεται στη Νεα αυτή Διεθνή Τάξη σε θέση εξάρτησης από τις μεγάλες πολυεθνικές και  τα κράτη όπου εδράζουν  τη δύναμη τους, δηλαδή από την υπερεθνική ελίτ. Σήμερα, το ίδιο σύστημα  ανατρέπει  κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 100 ετών, καταδικάζοντας  στη φτωχοποίηση και εργασιακή εξαθλίωση τη μεγάλη πλειοψηφία τού παγκόσμιου πληθυσμού .
Δόθηκαν, τέλος, απτά παραδείγματα από την ιστορικά αποτυχημένη προσπάθεια δημιουργίας «νησίδων» αυτο-διαχείρισης μέσα στο σύστημα που ούτε μπορούσαν ούτε βεβαία  κατάφεραν να αποτελέσουν ανάχωμα στην επέλαση του διεθνοποιημένου συστήματος και της υπερεθνικής ελίτ, ενώ έγινε και επισκόπηση των πραγματικών συνθηκών που πραγματοποιήθηκαν εξεγέρσεις ή επαναστάσεις τα μεταπολεμικά χρόνια.
Κοινή συνισταμένη των περισσότερων παρεμβάσεων των συγκεντρωμένων πολιτών ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσουν οι ερωτώντες τις βασικές παραμέτρους της πρότασης του ΜΕ.Κ.Ε.Α. αλλά και η συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να προωθηθεί και να αποκτήσει παλλαϊκή δυναμική το Μέτωπο, ενώ δεν έλειψαν και ορισμένες καλοπροαίρετα επικριτικές παρεμβάσεις σε επί μέρους ζητήματα όπως η φύση του σημερινού «αντιεξουσιαστικού χώρου» και το κατά πόσο αυτός ενδιαφέρεται ή συζητάει ουσιαστικά για τα βασικά «εξουσιαστικά» διακυβεύματα των καιρών μας που το ΜΕ.Κ.Ε.Α. θέτει επί τάπητος: ΕΕ, Παγκοσμιοποίηση και τον αναγκαίο εθνοαπελευθερωτικό χαρακτήρα του μετώπου που προϋποθέτει βεβαία τον αλληλένδετο κοινωνικο-απελευθερωτικό αγώνα από τις ντόπιες και την υπερεθνική ελίτ .
Ακολουθεί το μεγαλύτερο τμήμα της ομιλίας και της συζήτησης που ακολούθησε και έγινε εφικτή η μαγνητοσκόπηση της, δυστυχώς η ποιότητα ήχου δεν είναι η καλύτερη: