Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο : ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕΚΕΑ ΚΑΙ ΠΔ

 Από τον Dr. Paul Craig Roberts

Σε αριθμό άρθρων μου, έχω εξηγήσει ότι η Σοβιετική Ένωση λειτουργούσε περιοριστικά στην Αμερικάνικη δύναμη. Η Σοβιετική κατάρρευση αποδέσμευσε τη νεοσυντηρητική ορμή για την παγκόσμια Αμερικανική ηγεμονία. Η Ρωσία του Πούτιν, η Κίνα, και το Ιράν είναι σήμερα τα μόνα εμπόδια στη νεοσυντηρητική ατζέντα.

Χάρη στους πυρηνικούς της πυραύλους και τη στρατιωτική τεχνολογία της, η Ρωσία είναι το ισχυρότερο στρατιωτικό εμπόδιο για την ηγεμονία των ΗΠΑ. Για να εξουδετερώσει τη Ρωσία, η Ουάσιγκτον διέρρηξε τις συμφωνίες Ρέηγκαν-Γκορμπατσόφ και επέκτεινε το ΝΑΤΟ στα πρώην συστατικά μέρη της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας και τώρα σκοπεύει να ενσωματώσει πρώην συστατικά μέρη  της ίδιας της Ρωσίας ― τη Γεωργία και την Ουκρανία ― στο ΝΑΤΟ. Η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη συνθήκη που απαγόρευε την χρήση αντιβαλλιστικών πυραύλων και έχει εγκαθιδρύσει βάσεις αντι-βαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας. Η Ουάσινγκτον άλλαξε το πολεμικό πυρηνικό δόγμα της ώστε να επιτρέψει ένα «πρώτο πυρηνικό χτύπημα» (nuclear first strike).

Όλα αυτά έχουν στόχο την υποβάθμιση της αποτρεπτικής δύναμης της Ρωσίας, μειώνοντας έτσι την ικανότητα της να αντισταθεί στη βούληση της Ουάσιγκτον.

Η Ρωσική κυβέρνηση (καθώς και η κυβέρνηση της Ουκρανίας) επέτρεψαν ανόητα μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ, ΜΚΟ, να λειτουργούν ως πράκτορες της Ουάσιγκτον υπό την κάλυψη τίτλων όπως «οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα», «οικοδόμηση της δημοκρατίας», κλπ. Το συμβάν με τις «PUSSY RIOT» ήταν μια επιχείρηση σχεδιασμένη για να φέρει τονυ Πούτιν και τη Ρωσία σε δυσμένεια. (Οι «κυρίες» ήταν τα χρήσιμα κορόιδα). Οι επιθέσεις των Δυτικών ΜΜΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι είναι μέρος της γελοιοποίησης και δαιμονοποίησης του Πούτιν και της Ρωσίας. Η Ουάσιγκτον καθορίζει ότι στον Πούτιν και τη Ρωσία δεν θα επιτρέπεται οποιαδήποτε επιτυχία σε κανένα τομέα, είτε αυτή αφορά τη διπλωματία, είτε τον αθλητισμό, είτε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι το Υπουργείο Προπαγάνδας για την κυβέρνηση και τις μεγάλες επιχειρήσεις και βοηθούν την Ουάσιγκτον να δυσφημίζουν την Ρωσία. Ο Stephen F. Cohen περιέγραψε με ακρίβεια την κάλυψη από τα αμερικανικά ΜΜΕ, της Ρωσίας, ως ένα “τσουνάμι επαίσχυντων και αντιεπαγγελματικών και πολιτικά εμπρηστικών άρθρων.”

Ως συνεχιστές του Ψυχρού Πολέμου, τα αμερικανικά ΜΜΕ διατηρούν την εικόνα του ελεύθερου Τύπου που μπορείς να εμπιστευθείς. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Αμερική (εκτός από τις ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο).

Κατά τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης Κλίντον, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε σε 5 μεγάλα συγκροτήματα να συγκεντρώσουν τα διαφοροποιημένα, διασκορπισμένα και σχετικά ανεξάρτητα ΜΜΕ. Η αξία αυτών των μεγάλων κολοσσών εξαρτάται από τις ομοσπονδιακές άδειες εκπομπής που λαμβάνουν. Επομένως, τα ΜΜΕ δεν τολμάνε να πάνε ενάντια στην κυβέρνηση για κανένα σημαντικό ζήτημα. Επιπλέον, οι όμιλοι ΜΜΕ δεν διευθύνονται πλέον από τους δημοσιογράφους, αλλά από ανώτερα στελέχη διαφημιστικών επιχειρήσεων και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, με το βλέμμα όχι στα γεγονότα αλλά στα διαφημιστικά έσοδα και την πρόσβαση σε κυβερνητικές «πηγές».

Η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ώστε να προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό για τη σύγκρουση με τη Ρωσία και να επηρεάσει τους Ρώσους και τους άλλους λαούς του κόσμου εναντίον του Πούτιν. Η Ουάσιγκτον θα ήθελε έναν πιο αδύναμο ή πιο «εύκαμπτο» Ρώσο ηγέτη από τον Πούτιν.

Πολλοί Ρώσοι είναι εύπιστοι. Έχοντας βιώσει την κομμουνιστική διακυβέρνηση και το χάος από την κατάρρευση, αφελώς πιστεύουν ότι η Αμερική είναι το καλύτερο μέρος, το παράδειγμα για τον κόσμο, το «φωτοστέφανο»   (!)που μπορεί να εμπιστευθεί και να πιστέψει. Αυτή η βλακώδης πίστη, που βλέπουμε να εκδηλώνεται στη δυτική Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν τη χώρα καθώς προετοιμάζονται για να την καταλάβουν, αποτελεί σημαντικό όπλο που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να αποσταθεροποιήσουν τη Ρωσία.

Ορισμένοι Ρώσοι δικαιολογούν την Ουάσιγκτον, εξηγώντας την αντι-ρωσική ρητορική ως απλά ένα παραλειπόμενο από τα παρωχημένα στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου. Η θέση για τα “Παλιά στερεότυπα» είναι εξαπάτηση, ένας παραπλανητικός περισπασμός. Η Ουάσιγκτον «μαρσάρει»  για τη Ρωσία. Η Ρωσία δέχεται επίθεση, και αν οι Ρώσοι δεν το συνειδητοποιήσουν αυτό, είναι Ιστορία.(…)

Σε ένα άρθρο (Φεβρουάριος 12) στην εβδομαδιαία εφημερίδα Zavtra, γεωστρατηγικοί και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι η χρήση από τη Δύση διαδηλώσεων για να ανατρέψει την απόφαση της κυβέρνησης της Ουκρανίας να μην ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε δημιουργήσει μια κατάσταση κατά την οποία ήταν πιθανό ένα πραξικόπημα από φασιστικά στοιχεία. Ένα τέτοιο πραξικόπημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο στην Ουκρανία και θα αποτελούσε σοβαρή «στρατηγική απειλή για τη Ρωσική Ομοσπονδία».

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν ένα τέτοιο πραξικόπημα πετύχαινε, οι συνέπειες για τη Ρωσία θα ήταν:

– Απώλεια της Σεβαστούπολης ως της βάσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
– Εκκαθαρίσεις Ρώσων στην ανατολική και νότια Ουκρανία, που θα παρήγαγε  συρροή προσφύγων,
– Απώλεια της παραγωγικής ικανότητας στο Κίεβο, το Dnepropetrovsk, το Kharkov, όπου πραγματοποιούνται έργα με συμβάσεις για τον ρωσικό στρατό,
– Καταστολή του ρωσόφωνου πληθυσμού μέσω βίαιης «Ουκρανοποίησης»,
– Εγκαθίδρυση στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και η δημιουργία κέντρων εκπαίδευσης τρομοκρατών που θα στοχεύσουν τον Καύκασο, τη λεκάνη του Βόλγα, και ίσως τη Σιβηρία.
– Εξάπλωση των ενορχηστρωμένων διαδηλώσεων του Κιέβου μεταξύ μη ρωσικών εθνοτήτων μέσα σε πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι Ρώσοι στρατηγικοί αναλυτές «συμπεραίνουν ότι η εκατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία θα είναι καταστροφική για το μέλλον της Ρωσίας.»

Τι πρέπει να γίνει;

Εδώ οι στρατηγικοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ανάλυσαν σωστά την κατάσταση, πέφτουν έξω. Καλούν σε εθνική εκστρατεία των ΜΜΕ ώστε να αποκαλυφθεί η φύση της εξαγοράς εξουσίας [Σ.Μ.. στην Ουκρανία]που είναι σε εξέλιξη, και από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επικαλεστεί το Μνημόνιο της Βουδαπέστης του 1994, προκειμένου να συγκαλέσει μια διάσκεψη αντιπροσώπων των κυβερνήσεων της Ρωσίας, της Ουκρανίας, των ΗΠΑ, και της Μεγάλης Βρετανίας ώστε να αντιμετωπίσουν τις απειλές την Ουκρανία. Στην περίπτωση που το Μνημόνιο της Βουδαπέστης που εδραιώνει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας παραμεριστεί από ένα ή περισσότερα από τα συμμετέχοντα μέρη, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι η Ρωσική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το «προηγούμενο» των διαπραγματεύσεων Κεννεντυ-Χρουστσόφ που διευθετούσαν την Κρίση των πυραύλων στην Κούβα το 1962, θα πρέπει να διαπραγματευτεί απευθείας με την Ουάσιγκτον, με στόχο τη διευθέτηση της εξελισσόμενης κρίσης στην Ουκρανία.

Αυτό είναι μια φρεναπάτη. Οι ειδικοί επιδίδονται σε αυτοεξαπάτηση. Η Ουάσιγκτον είναι ο αυτουργός της κρίσης στην Ουκρανία και σκοπεύει να κατακτήσει την Ουκρανία για τους ακριβείς λόγους που οι ειδικοί παραθέτουν. Είναι ένα τέλειο σχέδιο για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας και την ακύρωση της επιτυχημένης διπλωματίας του Πούτιν που εμπόδισε την αμερικανική στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν.

Ουσιαστικά, αν η Ουάσιγκτον επιτύχει στην Ουκρανία, η Ρωσία θα εξαλειφθεί ως εμπόδιο για την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Μόνο η Κίνα θα παρέμενε.

Υποψιαζόμουν ότι η Ουκρανία θα έρθει σε σημείο βρασμού, όταν ο Πούτιν και η Ρωσία ήταν απασχολημένοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, αφήνοντας τη Ρωσία απροετοίμαστη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μείζονα στρατηγική απειλή. Ποιες είναι οι πραγματικές επιλογές της Ρωσίας; Σίγουρα οι επιλογές της δεν περιλαμβάνουν καμία κίνηση καλής θέλησης από την Ουάσιγκτον.

Ενδεχομένως, η Ρωσία θα μπορούσε να διδαχτεί από το αμερικανικό σενάριο. Αν η Ρωσία έχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει, όπως ακριβώς κάνει η Ουάσιγκτον, για να δολοφονήσει τους ηγέτες των, υπό την αιγίδα της Washington, διαδηλώσεων. Ή θα μπορούσε να στείλει Ειδικές Δυνάμεις για να εξοντώσει τους πρακτόρες οι οποίοι λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας. Εάν η ΕΕ εξακολουθήσει να στηρίζει την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές χώρες  – μαριονέτες της Ουάσιγκτον.

Εναλλακτικά, ο Ρωσικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία, τη στιγμή που γίνονται διακανονισμοί για να διαιρέσουν την Ουκρανία [Σ.Μ. από τις δυτικές ελίτ], η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν τμήμα της Ρωσίας εδώ και 200 ​​χρόνια.

Είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στην ανατολική Ουκρανία προτιμούν τη Ρωσία από την ΕΕ. Είναι ακόμα πιθανό ότι τα άτομα στο δυτικό μισό που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, θα μπορούσαν να σταματήσουν να βγάζουν αφρούς υπέρ της ΕΕ εδώ και τόσο καιρό, για να κατανοήσουν ότι το να είσαι στα χέρια των ΗΠΑ / ΕΕ σημαίνει να σε λεηλατούν όπως συμβαίνει με τη Λετονία και την Ελλάδα.
Περιγράφω τις λιγότερο επικίνδυνες επιπτώσεις της κρίσης που δημιούργησαν η Ουάσιγκτον και τα ηλίθια ευρωπαϊκά κράτη-μαριονέτες της – δεν κάνω συστάσεις προς τη Ρωσία. Το χειρότερο αποτέλεσμα είναι ένας επικίνδυνος πόλεμος. Αν οι Ρώσοι κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, η κατάσταση θα γίνει ανυπόφορη για αυτούς. Καθώς η Ουκρανία θα προσανατολίζεται στην ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην καταστολή του ρωσικού πληθυσμού , η Ρωσική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιτεθεί στην Ουκρανία για να ανατρέψει το ξένο καθεστώς ή να παραδοθεί στους Αμερικανούς. Το πολύ πιθανό αποτέλεσμα της θρασύτατης στρατηγικής απειλής με την οποία απειλεί η Ουάσιγκτον τη Ρωσία θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος.
Η νεοσυντηρητική Victoria Nuland κάθεται στο γραφείο της στο State Department επιλέγοντας χαρωπά τα μέλη της επόμενης Ουκρανικής κυβέρνησης. Αγνοεί αυτή η αξιωματούχος των ΗΠΑ τον κίνδυνο ότι η παρέμβαση της Ουάσινγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα μπορούσε να πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο; Γνωρίζουν ο Πρόεδρος Ομπάμα και το Κογκρέσο ότι υφίσταται Βοηθός του Υπουργείου Εξωτερικών που προκαλεί έναν Αρμαγεδώνα;
Οι αμέριμνοι Αμερικανοί δεν δίνουν προσοχή και δεν έχουν ιδέα ότι μια χούφτα νεοσυντηρητικών ιδεολόγων σπρώχνουν τον κόσμο προς την καταστροφή.