Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο :Αναδημοσιεύουμε το σημερινό κεντρικό άρθρο της Καθημερινής με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Η Ελλάδα όρθια». Ο ορθός τίτλος του άρθρου (που έφαγε ο καπιταλιστικός ολοκληρωτικός δαίμων του τυπογραφείου) είναι «Ύμνος στην Δουλεία».

Τα ελληνικά ΜΜΕ που ποτέ δεν είχαν έστω κάποιον στοιχειώδη βαθμό ανεξαρτησίας που έχασαν στην πορεία (τάση που ακολούθησαν ΜΜΕ σε άλλες δυτικές χώρες – μέσω της παγκοσμιοποίησης, της εξαγοράς μικρών σχετικά ανεξάρτητων εφημερίδων από τους πολυεθνικούς κολοσσούς της «ενημέρωσης» κλπ) αλλά ήταν πάντα αναπόσπαστα δεμένα στον βόθρο της κλεπτοκρατίας που κυβερνά την χώρα (καναλάρχες, εργολάβοι, “πράκτορες” ξένων συμφερόντων, “καπιταλιστές” με θαλασσοδάνεια, λαμόγια, αφεντικά μεγάρων και ολυμπιακών κλπ κλπ) συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο μήπως και σώσουν το «κεφαλάκι» τους και την Ε.Ε, χωρίς την οποία θα ήμασταν φτερό στον άνεμο(ενώ τώρα που είμαστε στην Ε.Ε η Ελλάδα δεν είναι καν φτερό,γιατί το φτερό πετάει τουλάχιστον, ενώ εμείς είμαστε μόνιμα στη λάσπη της Ε.Ε “τους”).  Ο βόθρος είναι απύθμενος!!! Τόσο απύθμενος που κάθε φορά που θα επιδιώξουμε να “ενημερωθούμε”(ας γελάσω!) από τα κατεστημένα ΜΜΕ η αηδία που μας χτυπάει από την αναβλύσουσα δυσωδία οδηγεί defacto στον εμετό. Το συγκεκριμένο εντιτόριαλ είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα και, όπως και όλα τα σχετικά των λοιπών ΜΜΕ , έχουν κάνει την νύχτα μέρα. !!!

Η γνώμη μας είναι ότι με τέτοιο πισθάγκωνο έλεγχο του πληθυσμού από τα ΜΜΕ καμιά θετική αλλαγή δεν είναι δυνατή. Αλλά στο κάτω-κάτω όλοι αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι και οι καναλάρχες τη δουλειά τους κάνουν, αυτή που τους αναλογεί ώστε να μας κρατούν τυφλούς. Καθήκον κάθε ανθρώπου είναι να “τσακίσει” τα ποντίκια των ΜΜΕ.

 Some people aren’t people. Some people are rats.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 23.02.2014 : 16:58

Δεν είναι λίγες οι χώρες οι οποίες έχουν εισέλθει σε κυκεώνα αποσταθεροποίησης και βίας. Από τη μακρινή Βενεζουέλα, που αποτελούσε κάποτε «επαναστατικό» πρότυπο για πολλούς, έως την Ουκρανία και την Αίγυπτο, βλέπουμε χώρες να κατρακυλούν με μεγάλη ταχύτητα στην άβυσσο. Οι Ελληνες πολίτες έχουν περάσει και οι ίδιοι μια μεγάλη οικονομική κρίση, με καταστροφικές συνέπειες για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Ομως η χώρα στέκεται όρθια, απέφυγε το χάος και την εμφύλια σύρραξη και διατηρεί ακόμη ένα επίπεδο διαβίωσης που θα ζήλευε η πλειονότητα των κρατών του πλανήτη. Μην τα ξεχνάμε αυτά και ας προσπαθήσουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να εμπλακούμε σε απρόβλεπτες περιπέτειες. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη σταθερότητα και το «αγκυροβόλιο» της Ευρώπης, έστω και αν αυτό απαιτεί θυσίες. Μια Ελλάδα μόνη της, εκτός στενού πυρήνα της Ε.Ε., θα ήταν κυριολεκτικώς φτερό στον άνεμο. Αυτό πρέπει, βεβαίως, να το αντιληφθούν και οι Βόρειοι εταίροι μας και να μην πιέσουν άλλο την ελληνική κοινωνία, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην αποσταθεροποίηση της χώρας.

ΠΗΓΗ :http://www.kathimerini.gr/755304/opinion/epikairothta/politikh/h-ellada-or8ia