Print Friendly, PDF & Email

Αναδημοσιεύουμε σχόλιο που μας στάλθηκε από συναγωνιστή του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ), ως απάντηση-ερώτημα σε χτεσινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.

Σχόλιο δικό μας: Εμείς για τον Μπογιόπουλο δεν θα πούμε πολλά, απλά ότι οι ανώδυνες και «αντικαπιταλιστικές» του αναλύσεις βασικά βρίθουν από διαπιστώσεις και εύκολους συμψηφισμούς, με τις οποία συμφωνεί σχεδόν από όλο το “Αριστερό” μέχρι το ψευτο- “Πατριωτικό” κατεστημένο στην Ελλάδα (που δεν θέτει καν θέμα ΕΕ!), αλλά ακόμα και το  «προοδευτικό» συστημικό κατεστημένο τύπου Χατζηνικολάου. Εξ ου και οι εκατοντάδες, σχεδόν καθημερινές αναδημοσιεύσεις των εύπεπτων άρθρων του και η συνεχής προβολή του σε όλα τα σχετικά μέσα. Όλα αυτά είναι κατά τη γνώμη μας ενδεικτικά της βόλεψης ενός “αντικαπιταλιστή” Lifestyle δημοσιογράφου, που μπορεί να κινείται και να προβάλλεται με χαρακτηριστική «άνεση», από τις παρυφές του ΚΚΕ, (Ελληνοφρένεια και σία), το πιο εκφυλισμένο και αποδεδειγμένα ύποπτο κομμάτι της ΑΝΓΑΡΣΥΑ τύπου «Βαθύ Κόκκινο», το Unfollow του επίσης «αντικαπιταλιστή» δημοσιογράφου Χατζηστεφάνου (του χορηγούμενου και  από την ΕΕ, Debtocracy, και συκοφάντη του λαοπρόβλητου Συριακού καθεστώτος αντίστασης στη Νέα Διεθνή Τάξη), στον ΣΥΡΙΖΑ (TVXS του Κούλογλου, Λαζόπουλο κ.α.), στο «Χωνί» κλπ., και βέβαια στον “Ενικό” και στο STAR channel, χωρίς κανείς να «διαφωνεί» μαζί του.

Άλλωστε αν δεχόμασταν το πόσο επικίνδυνα είναι για το σύστημα τα γραπτά και οι θέσεις του και υπολογίζαμε παράλληλα τα πόσα δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα έχει πουλήσει το βιβλίο του “Εϊναι ο καπιταλισμός ηλίθιε” του οίκου Λιβάνη (γνωστού εκδοτικού οίκου του ΠΑΣΟΚ και της light φιλο-ευρωπαϊκής “αριστεράς” τύπου Βεργόπουλου),  –βιβλίο που βρίθει βέβαια επίσης διαπιστολογιών και κοινοτοπιών για τον “κακό καπιταλισμό”–, θα έπρεπε ήδη να είμαστε λίγο προ της σοσιαλιστικής επανάστασης και να είχε δικαιωθεί ακόμα και το…ΚΚΕ.

 

Από τον “Τιμολέων”, το αναπάντητο ερώτημα του στο άρθρο «ΚΑΤΙΝ»: ΠΕΣ – ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ… (Το οποίο προσπάθησε ο συναγωνιστής να δημοσιεύσει και στον “Ενικό” που φυσικά το λογόκρινε για να μη θιχτεί ο protégé του Χατζηνικολάου…)

«Τα στοιχεία που παραθέτει ο αρθρογράφος είναι ασφαλώς σωστά γι’ αυτή τη θλιβερή προβοκάτσια στα πλαίσια του Δευτέρου παγκόσμιου πόλεμου, στο ζενίθ δηλαδή της ιμπεριαλιστικής και αντισοβιετικής χιτλερικής επίθεσης. Όμως ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ αυτό που ύπουλα υποβάλλεται στο τέλος είναι ότι ο Πούτιν συμφωνεί και σιγοντάρει την δυτική προπαγάνδα για το θέμα ‘Κατίν’. Άλλο όμως ‘η Ρωσία του Πούτιν’, στην οποία υπάρχουν και φασίστες και πράκτορες και άλλα πολλά καθάρματα της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και άλλο ‘ο Πούτιν’, που αυτή τη στιγμή έχει τεθεί παλληκαρήσια απέναντι στο τέρας της παγκοσμιοποίησης προσπαθώντας να διατηρήσει την εθνική ανεξαρτησία της Ρωσίας και – στο μέτρο των δυνατοτήτων του – των χωρών που δεν θέλουν να υποταχτούν σ’ αυτό το τέρας. Η προσκόλληση όμως του ΚΚΕ στην απαρχαιωμένη θεωρία του ιμπεριαλισμού ψάχνει να βρει με κάθε τρόπο ‘αποδείξεις’ ότι η Ρωσία είναι και αυτή ιμπεριαλιστική και συνεπώς ό,τι γίνεται σήμερα με την Ουκρανία δεν είναι παρά ενδοϊμπεριαλιστικές διαμάχες. Δυστυχώς η θεωρητική αρτηριοσκλήρωσή του δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι η εποχή του ιμπεριαλισμού έδωσε τη θέση της στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία των πολυεθνικών και ότι η σοσιαλιστική αλλαγή πρέπει να περάσει πρώτα από την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, που κινδυνεύει ΜΟΝΟ από τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης. Με το να χαρακτηρίζεις σήμερα την Ρωσία ‘ιμπεριαλιστική’ χώρα παίζεις το παιχνίδι της Υ/Ε. Ασφαλώς δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι η ρώσικη εξουσία έχει σήμερα στρατηγικό της στόχο το σοσιαλισμό, όμως η εθνική ανεξαρτησία για την οποία παλεύει είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για έναν τέτοιο στόχο.

Αν λοιπόν ο αρθρογράφος ή οποιοσδήποτε άλλος έχει αποδείξεις ότι ο Πούτιν διαδίδει τα ψέματα της δυτικής προπαγάνδας για το θέμα ‘Κατίν’ ας τις παρουσιάσει εδώ δημόσια. Αν όχι, διατηρώ το δικαίωμα να θεωρώ την αναφορά του αρθρογράφου στη ‘Ρωσία (του Πούτιν…)’ (τα αποσιωπητικά δικά του και έχουν το νόημά τους) σαν γκεμπελικό ψέμα.»