Print Friendly, PDF & Email
Σχόλιο: Καθώς το καθεστώς Πούτιν προσπαθεί να χτίσει βασικές δομές Αυτοδυναμίας αφού η Ρωσία δεν είναι πλήρως απεξαρτημένη από τη Νέα Διεθνή Τάξη, σήμερα φαίνεται να λυγίζει κάτω από τις άγριες κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, τη στιγμή που οι ανατολικοί λαοί της Ουκρανίας χύνουν το αίμα τους προκειμένου να αποκτήσουν μια στοιχειώδη ανεξαρτησία από το φασίζων, πραξικοπηματικά εγκατεστημένο καθεστώς του Κιέβου. Τώρα, με το δήθεν 55% που πήρε ο “βασιλιάς της Σοκολάτας”, πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας (αφού βέβαια σε αυτή την παρωδία εκλογών δεν συμμετείχαν εκατομμύρια πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας), το Κίεβο έχει και με “τη βούλα” τη νομιμοποίηση της σφαγής. Η πάλη που λαμβάνει χώρα με κύριο πρωταγωνιστή τον Ουκρανικό και κατ’ επέκταση τον Ρωσικό λαό θα είναι καθοριστική για το σχέδιο της Ευρασιαστικής Ένωσης ως αντίπαλου πόλου στη Νέα Διεθνή Τάξη.

 

Δευτέρα 27.05.2014

Πηγές:

Up to 100 killed in Kiev military op, Donetsk E. Ukraine – anti-govt forces,” RT (Published time: May 26, 2014 20:14 Edited time: May 27, 2014 11:56)

OVSE verliest contact met waarnemers Donetsk,” Volkskrant (27/05/14, 12:37  − Πηγή: ANP/Reuters/AP).

 

Δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμοί αναφέρθηκαν στο Ντόνετσκ όλη την ημέρα, με αεροσκάφη του Ουκρανικού στρατού να κάνουν κύκλους γύρω από το αεροδρόμιο. Ο ουκρανικός στρατός διευρύνει την επίθεσή του εναντίον των δυνάμεων στα νοτιοανατολικά της χώρας που είναι ενάντια στο Κίεβο. Οι συγκρούσεις στο Ντόνετσκ άρχισαν μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων. Ο Ουκρανός μεγιστάνας της σοκολάτας Pyotr Poroshenko κερδίσε τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, αφού εξασφάλισε περισσότερα από 50% των ψήφων. Τα κυβερνητικά στρατεύματα θα συνεχισουν τη στρατιωτική επιχείρηση έως ότου δεν μείνει κανένας μαχητής των δυνάμεων αυτοάμυνας στο έδαφος της Ουκρανίας δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Vitaly Yarema, σύμφωνα με το RIA Novosti. Ο Yarema είπε ότι η στρατιωτική επιχείρηση είχε ανασταλεί στις 25 Μαΐου, την ημέρα των προεδρικών εκλογών. «Τώρα επαναλαμβάνεται, είδατε τα αποτελέσματα χθες», δήλωσε ο Yarema την Τρίτη . Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πόσο καιρό θα διαρκέσει η επιχείρηση.

Οι μάχες στο Ντόνετσκ συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα γύρω από το αεροδρόμιο, το οποίο τη Δευτέρα ήταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού, που εξαπέλυσε επίθεση με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντιας στις ένοπλες δυνάμεις αυτοάμυνας, οι οποίες είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube φέρεται να δείχνει Ουκρανικά αεροπλάνα να επιτίθενται στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο τη Δευτέρα. Οι αεροπορικές επιθέσεις ξεκίνησαν αφότου οι δυνάμεις αυτοάμυνας δεν συμμορφώθηκαν με το τελεσίγραφο του στρατού του Κιέβου, να παραδοθούν 13:00 τοπική ώρα, δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ο Vladislav Seleznyov, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Η κρατική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σταμάτησε την εναέρια κυκλοφορίας μέσω του αεροδρομίου μέχρι 09:00 π.μ. τοπική ώρα την Τρίτη.

Περισσότεροι από 50 μαχητές αυτοάμυνας καθώς και πολλοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τα ουκρανική στρατεύματα που εντείνουν την επίθεσή τους στην περιοχή, τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Aleksandr Boroday. Ο Boroday μίλησε στους δημοσιογράφους δίπλα σε ένα νεκροτομείο στο Donestk όπου η εξακρίβωση των νεκρών είναι σε εξέλιξη. Είπε ότι ο σημαντικός αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να εξηγηθεί από την εκτεταμένη χρήση αεροπορικής βίας από τον ουκρανικό στρατό τη Δευτέρα. «Έχουμε χάσει περισσότερους από 50 μαχητές αυτοάμυνας. ( … ) Πολλά από τα θύματα είναι αποτέλεσμα των δύο φορτηγών Kamaz που βομβαρδίστηκαν από το ουκρανικό στρατό. Τα φορτηγά μετέφεραν τραυματίες από το πεδίο της μάχης κοντά στο αεροδρόμιο. Περίπου 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί. ( … ) Δύο από τα φορτηγά μας Kamaz δέχθηκαν επίθεση από τον αέρα και από ενέδρα στο έδαφος. Ο πυροβολισμός τραυματιών είναι σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς συμβάσεις» δήλωσε ο Boroday σύμφωνα με το RIA Novosti. Ο Boroday υποστηρίζει ότι τα Ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν επίσης απώλειες. «Ήταν επιτεθόμενοι, γι ‘αυτό και οι απώλειες τους δεν ήταν τόσο μεγάλες. Έχουμε υποκλέψει συνομιλίες τους, έχουν πεσμένο ηθικό τους και υπολογίζουν να περάσουν μέσα από το αεροδρόμιο». Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Avakov, ωστόσο, αρνείται ότι υπήρξαν θύματα από την πλευρά του στρατού. «Το αεροδρόμιο είναι πλήρως υπό έλεγχο. Ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες, εμείς καμία,» είπε ο Avakov την Τρίτη, όπως αναφέρεται από την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

Πλάνα από το LifeNews δείχνουν ένα φορτηγό γεμάτο πτώματα. Εκπρόσωποι των αποσπασμάτων αυτοάμυνας λένε ότι δεν μπορούν ακόμα να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα αυτών που σκοτώθηκαν γιατί η διαδικασία της ταυτοποίησης μόλις ξεκίνησε. «Ήταν τραυματίες. Το αυτοκίνητο τους μετέφερε μακριά από το πεδίο της μάχης», δήλωσε ένας μασκοφόρος εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας του Ντόνετσκ στο LifeNews. «Πρώτα ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν τον οδηγό, μετά εκτόξευσαν σημείο – κενό στους υπόλοιπους από ένα εκτοξευτήρα ώμου. Οι επιζώντες μετά πυροβολήθηκα από μαχητές του Δεξιού Τομέα – κανείς στο φορτηγό δεν επέζησε

Υπάρχουν επίσης αναφορές για μάχες μακρυά από το αεροδρόμιο της πόλης. Πηγές του RT στο Ντόνετσκ, δήλωσαν ότι ένας χώρος ιδιωτικών κατοικιών βομβαρδίστηκε από πυρά όλμων για πάνω από μια ώρα. Ένας μαχητής αυτοάμυνας με το όνομα Evgeny, που τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη στο αεροδρόμιο, είπε στο RT ότι η Εθνική Φρουρά δεν πυροβολούσε μόνο στρατιωτικούςς στόχους. «Περιστασιακά έστρεψαν τα όπλα τους μακριά από εμάς και άρχισαν να πυροβολούν σε διώροφα κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες. Διέλυσαν τους πρώτους ορόφους, καθώς επίσης πυροβόλησαν σε ένα σχολείο

Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Συμβούλιου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Denis Pushilin, εκτιμά ότι περίπου 100 άνθρωποι μπορεί να έχουν σκοτωθεί από τα ουκρανικά στρατεύματα. Είναι ακόμα «αδύνατο να συλλέξουμε όλα τα πτώματα, καθώς ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν όποιον προσπαθεί να πλησιάσει», δήλωσε ο Pushilin.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ντόνετσκ, ωστόσο, εκτιμά τον αριθμό των θυμάτων σε 40, με επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε από το γραφείο Τύπου του λέγοντας ότι «δύο άμαχοι και 38 μαχητές έχασαν τη ζωή τους

Επίσης, μια μέρα νωρίτερα, οι δυνάμεις αυτοάμυνας ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ σε ένα ασθενοφόρο που μεταφέρε δύο τραυματίες από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. Οι γιατροί μέσα στο ασθενοφόρο είναι σώοι, είπε ο αναπληρωτής αυτοάμυνας των δυνάμεων του Donbass Σεργκέι Tsypakov, στο RIA Novosti. Οι δύο τραυματίες παραμένουν στο ασθενοφόρο και δεν είναι δυνατόν αυτή την στιγμή να τους μεταφέρουν, πρόσθεσε.

Επίσης τη Δευτέρα, τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε ένοπλη επίθεση στην πόλη του Slavyansk στην ανατολική Ουκρανία.