Print Friendly, PDF & Email

Το παρακάτω άρθρο που αποτελεί εμπλουτισμένη εκδοχή του άρθρου της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (13/07/2014) με τον τίτλο «Οι νέες σφαγές Υπερεθνικής Ελίτ και Σιωνιστών», δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό της Περιεκτικής Δημοκρατίας “The International Journal of Inclusive Democracy” και και ως το κεντρικό άρθρο γνώμης στην εφημερίδα Pravda (30/07/2014). [*]

________________________________________________________

[*] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ IJID ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ RT

Το RT, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας ότι επίτηδες «έθαψε», «κρύβοντας» το άρθρο του Τάκη Φωτόπουλου για το Ιράκ στην ιστοσελίδα του, προχώρησε στην ανήκουστη πράξη να μη δημοσιεύσει το παρών άρθρο για τη διπλή σφαγή, παρότι αρχικά το δέχτηκε, επειδή ο Τ.Φ. αρνήθηκε να αυτό-λογοκριθεί και ουσιαστικά να αφαιρέσει τις κρίσιμες λέξεις «Σιωνισμός» και «Υπερεθνική Ελίτ» από το κείμενο του. Σε σχέση και με τη συμπεριφορά του RT για τα δύο αυτά άρθρα, δυστυχώς δεν έχουμε καμία αμφιβολία πλέον πως το RT φιλοδοξεί να παίξει τον ψευτο-«αντικεικειμενικό» φιλελεύθερο ρόλο των δυτικών ΜΜΕ, κάτι το οποίο θεωρούμε απλά ανόητο. Όχι μόνο επειδή ο μέσος δυτικός αναγνώστης, έχοντας λάβει τέλεια πλύση εγκεφάλου από τα δυτικά ΜΜΕ, δεν θα πάρει ποτέ το RT τόσο σοβαρά σε σχέση με ό,τι θεωρεί να είναι «σοβαρά» ΜΜΕ (New York Times, Guardian, κτλ.), αλλά επειδή το RT χάνει αυτή τη στιγμή την εμπιστοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων στη Δύση που ήθελαν να βλέπουν ένα πραγματικά ριζοσπαστικά μέσο να παλεύει για την πραγματική εθνική κυριαρχία (για την οποία υποτίθεται προοριζόταν το Σχέδιο της Ευρασιατικής Ένωσης) και να φανερώνει τον βρώμικο ρόλο της Υ/Ε σε σχέση με τους μη-προνομιούχους αυτού του κόσμου, δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα. Ντροπή!

_______________________________________________________

Δυο παράλληλες σφαγές: Ουκρανία και Παλαιστίνη

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που ορμώνται από τις χώρες της «Ομάδας των 7», δηλ. ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ. και τα όργανά τους στη φασιστική Χούντα που εγκατέστησαν στο Κίεβο― από τη μια μεριά, και οι Σιωνιστές από την άλλη, αυτή τη στιγμή διεξάγουν νέες σφαγές στην Ουκρανία και τη Παλαιστίνη αντίστοιχα, οι οποίες χαρακτηρίζονται από πολλές σημαντικές ομοιότητες.

Η πρώτη ομοιότητα είναι ότι και οι δύο αυτές σφαγές στρέφονται βασικά ενάντια σε λαούς και όχι εμπόλεμους, όπως ασύστολα ψεύδονται οι σφαγείς. Δηλαδή, τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας που τόλμησε να μην αναγνωρίσει τη φασιστική Χούντα που τους επέβαλε η Υ/Ε, μέσα από ένα «πραξικόπημα από τα κάτω», [1] το οποίο στη συνέχεια «νομιμοποίησε» με τις ψήφους των δυτικόφιλων Ουκρανών της Δυτικής Ουκρανίας (γνωστών για τη στήριξη των ναζιστών στον πόλεμο) που εξέλεξαν πρόεδρο ένα γνωστό κλεπτοκράτη πολυεκατομμυριούχο. Αντίθετα, οι πολίτες της Ανατολικής Ουκρανίας, η οποία αποτελεί τη βιομηχανική βάση της χώρας και του προλεταριάτου της, που μένει πιστό στα ιδεώδη και τις αξίες της Σοβιετικής επανάστασης, απείχαν από την εκλογική παρωδία και ξεκίνησαν αντάρτικο με ελάχιστη βοήθεια από την Ρωσία που μέχρι σήμερα τηρεί βασικά παθητική στάση μπροστά στη σφαγή τους. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι εκατοντάδες θύματα που, ακόμη και με επίσημα στοιχεία, είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες και γυναικόπαιδα.

Αντίστοιχα, οι Σιωνιστές σφαγείς της Παλαιστίνης έχουν σκοτώσει μέσα σε τρεις μέρες 100άδες πολίτες, από τους οποίους το 80%είναι γυναικόπαιδα σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. [2] Παρόλα αυτά συνεχίζουν την αμείλικτη σφαγή για να στηρίξουν το ρατσιστικό κράτος τους (που, από τη γένεσή του, θεμελιώθηκε στην εθνοκάθαρση ενός άλλου λαού) [3] με τον δηλωμένο στόχο να αντιμετωπίσουν τον «θανάσιμο» κίνδυνο που διατρέχουν από τις …στρακαστρούκες των Παλαιστινίων που μέχρι τώρα έχουν στοιχίσει μια ζωή Ισραηλινού, κάτι που «αποπληρώθηκε» με περίπου 200 ζωές Ισραηλινών!

H δεύτερη σημαντική ομοιότητα είναι ότι και οι δύο σφαγές έχουν, τουλάχιστον ως έμμεσο στόχο, την εθνοκάθαρση των δύο λαών (Ρωσόφωνων στην Ουκρανία και Παλαιστινίων), μολονότι ο άμεσος στόχος είναι διαφορετικός. Δηλαδή, από τη μία η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και η ουσιαστική υπονόμευση της Ευρασιατικής Ένωσης ως της βάσης για μια εναλλακτική παγκόσμια τάξη βασισμένη στην εθνική κυριαρχία, και από την άλλη η παγίωση του Ισραηλινού απαρτχάιντ αντίστοιχα. [4] Η συστηματική προσπάθεια εθνοκάθαρσης προκύπτει όχι μόνο από το γεγονός ότι η σφαγή και στις δύο περιπτώσεις στρέφεται βασικά ενάντια σε λαούς, και όχι τους αντάρτες, αλλά και από το γεγονός ότι οι λαοί αυτοί χαρακτηρίζονται συλλήβδην ‘τρομοκράτες’ ή ‘υπάνθρωποι’, όπως ο ίδιος ο Ουκρανός Πρωθυπουργός Yatsenyuk ανακήρυξε του φιλο-φεντεραλιστές της Ανατολής. [5] Και αυτό επειδή απλά αγωνίζονται για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που το κατοχυρώνει ως πρωταρχικό δικαίωμα ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Ουκρανικής Χούντας, [6] οι μαζικά συλλαμβανόμενοι πολίτες στις ανακαταλαμβανόμενες περιοχές θα «φιλτράρονται» σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τις πεποιθήσεις τους και θα λαμβάνουν συνακόλουθη ανάλογη μεταχείριση. Είναι, όμως, ιστορικά δεδομένο ότι προϋπόθεση της επιτυχίας μιας εθνοκάθαρσης είναι η προηγούμενη τρομοκράτηση του λαού, η οποία τον εξαναγκάζει να εγκαταλείψει τις προγονικές εστίες του, όπως συνέβη με τους Παλαιστινίους από το 1948 μέχρι σήμερα, και όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία, με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία προς τη Ρωσία.

H τρίτη σημαντική ομοιότητα είναι η τρομερή ανισότητα στρατιωτικής δύναμης μεταξύ των αντιπάλων. Στην Ουκρανία μερικές εκατοντάδες ελαφρά εξοπλισμένων ανταρτών (εκτός από …3 τανκς και κάποια φορητά βαρύτερα όπλα) μάχονται ενάντια σε έναν ολόκληρο στρατό από τουλάχιστον 15 χιλιάδες ειδικά εκπαιδευμένες δυνάμεις, υποστηριζόμενες από σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και βαρύ πυροβολικό που μετέτρεψε σε σκόνη ολόκληρες περιοχές του Σλαβιάνσκ ―πέρα από τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό και τη διακοπή νερού, ηλεκτρικού και τηλεφωνικών επικοινωνιών που επέβαλαν. Η Γάζα είναι η ίδια ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης αποκλεισμένο από στεριά, θάλασσα και αέρα, με τους Σιωνιστές να χρησιμοποιούν τα πιο σύγχρονα μέσα εξόντωσης απέναντι στις …σφεντόνες και τις στρακαστρούκες των Παλαιστινίων. Αυτό εξηγεί το πώς, μετά από κάθε σύγκρουση, υπάρχουν συνήθως 100πλάσια θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων σε σχέση με τους Ισραηλινούς ―και όχι, βέβαια, λόγω της καλύτερης οργάνωσής τους, ή της…γενναιότητας τους, που αποκάλυψε και πρόσφατο βίντεο ξυλοδαρμού [7] μέχρις αναισθησίας καθηλωμένου στο έδαφος εφήβου!

Η τέταρτη βασική ομοιότητα είναι ότι τόσο η σφαγή στην Ουκρανία, όσο και αυτή στην Παλαιστίνη παρουσιάζονται από τους διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις που ελέγχει η Υ/Ε και οι Σιωνιστές (ΟΗΕ, ΕΕ, διεθνείς ΜΚΟ π.χ. Διεθνής Αμνηστία, Human Rights Watch κ.λπ.) αλλά και τα ελεγχόμενα από τους ίδιους διεθνή μίντια (CNN, BBC, μεγάλες διεθνείς εφημερίδες σε ΗΠΑ, ΕΕ κ.λπ.) ως περιπτώσεις μαχών μεταξύ δύο ισοδύναμων στρατοπέδων, αν όχι ως περιπτώσεις όπου το θύμα είναι το Ισραήλ ή η …Χούντα του Κιέβου που απολαύουν και οι δυο της αμέριστης υποστήριξης (οικονομικής, πολιτικής, στρατιωτικής) της Υ/Ε. Όλοι αυτοί βλέπουν εγκλήματα κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) μόνο στους αντιστεκόμενους στην ΝΔΤ, ποτέ στην Υ/Ε και τους Σιωνιστές! «Προειδοποιώντας» μάλιστα τους επικριτές εγκλημάτων των τελευταίων η «αριστερή» Γκάρντιαν φιλοξενούσε πολύ πρόσφατα άρθρο για την άνοδο του αντισημιτισμού στον κόσμο, [8] από τον οποίο, όπως τόνιζε, πάσχει όχι μόνο η ακροδεξιά, αλλά και η ακροαριστερά (ο υπογράφων έχει βέβαια από καιρό καταταχθεί από τους Σιωνιστές και φιλοσιωνιστές, και τα κουκουλοφόρα όργανά τους στο διαδίκτυο ως αντισημίτης, με την τιμητική συντροφιά πολλών σημαντικών ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών…). Περιττό να αναφερθεί ότι πολλοί «αριστεροί» μας εξαγιάζουν ΜΚΟ σαν τη Διεθνή Αμνηστία, που ακόμη και τ. στελέχη της έχουν δημόσια καταγγείλει για ξεδιάντροπες μεροληψίες υπέρ της Υ/Ε και των Σιωνιστών ! [9]

Τέλος μια εξίσου σημαντική ομοιότητα είναι ο άθλιος ρόλος της εκφυλισμένης «Αριστεράς» που επίσης τηρεί μια στάση ίσων αποστάσεων μεταξύ σφαγέων και θυμάτων, μη έχοντας οργανώσει ούτε μια μαζική διαδήλωση για τη στήριξη του αγώνα των Ουκρανών εργατών, ή κατά των Σιωνιστών, συνήθως θεωρώντας τη σύγκρουση μεταξύ Υ/Ε και Ρωσίας ως ένα είδος ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων [10] και τη συστηματική εθνοκάθαρση των Σιωνιστών σαν ένα είδος «ιμπεριαλιστικού» πολέμου, ή, τελευταία έναν πόλεμο αίματος για το φυσικό αέριο! [11]

 

______________________________

[1]. Takis Fotopoulos, Ukraine: Defeat for the New World Order or for the Eurasian Union? (σύντομα θα δημοσιευτεί στα αγγλικά από την Progressive Press), κεφ. 4.

[2]. “Up to 80% of fatalities in Israel’s bombing of Gaza are civilians – UN”, RT (15/7/2014).

[3]. lan Pappé, The Ethnic Cleansing of Palestine (Oneworld Publications, 2006); Benny Morris, The Birth of the Palestinian Refugee Problem, 1947-1949 (Cambridge University Press, 1989); βλ., επίσης, Stanley Aronowitz, “Zionism from the Standpoint of its Jewish Critics,” Logos, τ. 3.3 (Summer 2004).

[4]. Για μια λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα με όρους ενός πολυεθνικού κράτους στην Παλαιστίνη, βλ. Το άρθρο του Τ. Φωτόπουλου «Η Σιωνιστική επίθεση ενάντια στη διεθνή αντίσταση στη Νέα Διεθνή Τάξη και η Ελευθεριακή Αριστερά: Μια πρόταση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τον Σιωνιστικό ρατσισμό και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό», περιοδικό «Περιεκτική Δημοκρατία», τ. 22.

[5]. Andrew Korybko, “Ethnic and cultural cleansing in Ukraine,” Voltaire Network (25/06/2014).

[6]. Alexander Donetsky, “Ukraine: Internment Camps for the Anti-Nazi Resistance – Remembering the German Occupation,” Global Research (15/06/2014).

[7]. “US ‘profoundly troubled’ by brutal beating of Palestine teen who turned out to be American,” RT, (06/07/2014).

[8]. Noreena Hertz , “The new anti-Semites: A rising tide of hostility to Jews across Europe has taken hold. We must all join the fightback”The Guardian (21/6/2014).

[9]. “Interview: Amnesty on Jenin: Dennis Bernstein and Dr. Francis Boyle Discuss the Politics of Human Rights”, CovertAction Quarterly, Number 73  (Summer 2002), pp. 9-12, 27.

[10]. Takis Fotopoulos, Ukraine: Defeat for the New World Order or for the Eurasian Union?, κεφ.5.

[11]. Pepe Escobar, “Blood for gas: Why Bibi is punishing Gaza,” RT (14/07/2014).