Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο : Ο συγγραφέας του άρθρου αναλύει το γεγονός της κατάρριψης του αεροπλάνου ΜΗ17 από καθαρά γεωπολιτική σκοπιά. Παρόλο που η καθαρά μη-συστημική του οπτική δεν του επιτρέπει να κάνει καμία αναφορά στο ρόλο της Παγκοσμιοποίησης για να ερμηνεύσει τις σχέσεις Ρωσίας-Υπερεθνικής Ελίτ, βάλλοντας απλά ενάντια στους “αυτοκρατορικούς” Αμερικανούς, καθώς και την ιστορία της κοινωνικής πάλης (βλ τη σύγκριση με την ΕΣΣΔ κλπ), θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό άρθρο που παραθέτει πλήθος δεδομένων. Κάνοντας χρήση του κριτηρίου του κινήτρου οδηγείται σε εύλογα συμπεράσματα για το τι πραγματικά συνέβη  στις 17 Ιουλίου.

Πηγή: Paul Craig Roberts “What Happened to the Malaysian Airliner?” (19-07-2014)

Η προπαγανδιστική μηχανή της Ουάσινγκτον  βρίσκεται σε τόσο υψηλή εγρήγορση ώστε κινδυνεύουμε να χάσουμε τα γεγονότα που ξέρουμε.

Ένα γεγονός είναι ότι οι αυτονομιστές δεν έχουν το ακριβό αντι-αεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk ή το εκπαιδευμένο προσωπικό για να το λειτουργήσουν.

Ένα άλλο γεγονός είναι ότι οι αυτονομιστές δεν έχουν κανένα κίνητρο να καταρρίψουν ένα αεροπλάνο όπως κίνητρο δεν έχει και η Ρωσία. Ο καθένας μπορεί να ξεχωρίσει ένα επιθετικό αεροσκάφος που πετάει χαμηλά από ένα αεροπλάνο στα 33,000 πόδια.

Οι Ουκρανοί έχουν το αντι-αεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk, και ένα τέτοιο σύστημα Buk λειτουργούσε στην περιοχή και παρατάχτηκε σε σημείο από όπου θα μπορούσε να εκτοξεύσει έναν πύραυλο στο αεροπλάνο.

Ακριβώς όπως οι αυτονομιστές και η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχουν κανένα κίνητρο να καταρρίψουν το αεροπλάνο, δεν το έχει ούτε και η ουκρανική κυβέρνηση, μπορεί να σκεφτεί κάποιος, ακόμα και οι τρελοί ακραίοι Ουκρανοί εθνικιστές που έχουν σχηματίσει παραστρατιωτικές οργανώσεις για να πολεμήσουν τους αυτονομιστές, ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει τέτοια δράση- εκτός εάν υπήρχε σχέδιο για να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία.

Ένας Ρώσος στρατηγός εξοικειωμένος με το οπλικό σύστημα κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά λέγοντας ότι ήταν ένα λάθος που έγινε από τον ουκρανικό στρατό που δεν είναι εκπαιδευμένος στη χρήση του όπλου. Ο στρατηγός είπε ότι αν και η Ουκρανία έχει στην κατοχή της μερικά τέτοια όπλα, οι Ουκρανοί δεν εκπαιδεύτηκαν στη χρήση τους στα 23 χρόνια που η Ουκρανία αποσχίστηκε από τη Ρωσία. Ο στρατηγός νομίζει ότι ήταν ένα ατύχημα που οφείλεται σε ανεπάρκεια.

Αυτή η εξήγηση έχει μία βάση και σίγουρα πολύ περισσότερη από την προπαγάνδα της Ουάσινγκτον. Το πρόβλημα με την αιτιολογία του στρατηγού είναι ότι δεν εξηγεί γιατί το αντι-αεροπορικό πυραυλικό σύστημα ήταν παραταγμένο κοντά στην περιοχή των αυτονομιστών. Οι αυτονομιστές δεν έχουν κανένα αεροσκάφος. Φαίνεται περίεργο για την Ουκρανία να έχει ένα ακριβό πυραυλικό σύστημα σε περιοχή στην οποία δεν έχει καμία στρατιωτική χρήση και όπου η θέση μπορεί να κυριευθεί και να καταληφθεί από τους αυτονομιστές.

Όσο η Ουάσινγκτον, το Κίεβο, και ΜΜΕξαπάτησης είναι αφοσιωμένα στην προπαγάνδα ότι ο Πούτιν το έκανε, δεν πρόκειται να λάβουμε καμία αξιόπιστη πληροφορία από τα αμερικανικά ΜΜΕ. Πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας.

Ένας τρόπος για να ξεκινήσουμε είναι να ρωτήσουμε: Γιατί το πυραυλικό σύστημα βρισκόταν εκεί; Γιατί να παρθεί το ρίσκο να παραταχθεί ένα ακριβό πυραυλικό σύστημα σε ένα περιβάλλον συγκρούσεων στο οποίο δεν θα είχε καμία χρήση ; Η ανικανότητα είναι μία απάντηση και μία άλλη είναι ότι το πυραυλικό σύστημα όντως προοριζόταν για κάποια χρήση.

Τι επιδιωκόμενη χρήση όμως; Οι ειδησιογραφικές αναφορές και έμμεσες αποδείξεις παρέχουν δύο απαντήσεις.

Η μία είναι ότι οι ακραίοι υπερ-εθνικιστές σκόπευαν να καταρρίψουν το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν και το μπέρδεψαν με το μαλαισιανό αεροπλάνο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, προφανώς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ανέφερε ότι το μαλαισιανό αεροπλάνο και το αεροπλάνο του Πούτιν ταξίδευαν σχεδόν την ίδια διαδρομή με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους. Το Interfax παραθέτει την πηγή του : «Μπορώ να πω ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και το μαλαισιανό Μπόινγκ διασταυρώθηκαν στο ίδιο σημείο  και στο ίδιο επίπεδο. Αυτό ήταν κοντά στη Βαρσοβία στο επίπεδο 330-m σε υψόμετρο 10,100 μέτρων. Το προεδρικό τζετ ήταν εκεί στις 16:21 και το μαλαισιανό σστις 15:44 σε ώρα Μόσχας. Το περίγραμμα των αεροσκαφών είναι πανομοιότυπο, όπως και οι γραμμικές τους διαστάσεις, όσον αφορά το χρώμα σε μία απομακρυσμένη απόσταση φαίνεται σχεδόν ίδιο.»

Δεν έχω δει μία επίσημη ρωσική διάψευση, αλλά σύμφωνα με ρεπορτάζ, η ρωσική κυβέρνηση απαντώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax είπε ότι ο προεδρικό αεροπλάνο του Πούτιν δεν πετάει άλλο στη διαδρομή της Ουκρανίας από τότε που άρχισαν οι εχθροπραξίες.

Πριν πάρουμε την διάψευση της μετρητοίς, χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι ο υπαινιγμός ότι η Ουκρανία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο της Ρωσίας συνεπάγεται πόλεμο, τον οποίο η Ρωσία θέλει να αποφύγει. Επίσης υπονοεί την ανάμειξη της Ουάσινγκτον καθώς είναι απίθανο η μαριονέτα της Ουάσινγκτον στο Κίεβο να ρίσκαρε μία τόσο επικίνδυνη ενέργεια χωρίς την υποστήριξη της Ουάσινγκτον. Η ρωσική κυβέρνηση, όντως έξυπνη και λογική, θα αρνούνταν προφανώς τα ρεπορτάζ για μία απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου από την Ουάσινγκτον και της μαριονέτας της στο Κίεβο. Διαφορετικά, η Ρωσία θα έπρεπε να κάνει κάτι  και αυτό σημαίνει πόλεμο.

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι εξτρεμιστές που λειτουργούν έξω από τον επίσημο ουκρανικό στρατό, δολοπλόκησαν ρίχνοντας το αεροπλάνο ώστε να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία. Αν κάτι τέτοιο συνέβη, πιθανότατα να προέρχεται από τη CIA ή από κάποιον επιχειρησιακό βραχίονα της Ουάσινγκτον και σκόπευε να αναγκάσει την ΕΕ να παύσει να αντιστέκεται στις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια στη Ρωσία και να διακόψει της οικονομικά πολύτιμες σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον είναι απογοητευμένη με το γεγονός ότι οι κυρώσεις της είναι μονόπλευρες, ανυποστήρικτες από τις μαριονέτες της στο ΝΑΤΟ ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο εκτός πιθανώς από το σκυλάκι της τον Βρετανό Πρόεδρο.

Υπάρχουν αξιόλογες έμμεσες αποδείξεις που υποστηρίζουν την δεύτερη εκδοχή. Υπάρχει ένα βίντεο στο youtube που φέρεται να είναι μία συζήτηση μεταξύ ενός Ρώσου στρατηγού και αυτονομιστών που συζητούν ότι κατά λάθος κατέρριψαν ένα επιβατικό αεροπλάνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, εξέταση από ειδικό του κωδικού  στο βίντεο αποκαλύπτει ότι δημιουργήθηκε μία μέρα πριν χτυπηθεί το αεροπλάνο.

Ένα άλλο πρόβλημα με το βίντεο είναι ότι ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι αυτονομιστές θεωρητικά θα μπορούσαν να μπέρδεψαν το αεροπλάνο στα 33,000 πόδια με μία στρατιωτική αεροπορική επίθεση, ο ρωσικός στρατός όχι. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι το βίντεο με το να συμπεριλάβει το ρωσικό στρατό χάνει διπλά την εγκυρότητά του.

Οι έμμεσες αποδείξεις που είναι ευκολότερες για μη τεχνικούς να τις καταλάβουν βρίσκονται στα προγράμματα oncuenews που είναι οργανωμένα ώστε να ρίξουν το φταίξιμο στη Ρωσία πριν από τη γνώση των πραγματικών γεγονότων.

Στο προηγούμενο άρθρο μου αναφέρθηκα στο ρεπορτάζ του BBC το οποίο άκουσα και ήταν προφανώς έτοιμο να ρίξει όλη την ευθύνη στη Ρωσία. Το πρόγραμμα τελείωσε με τον ανταποκριτή του BBC να αναφέρει με κομμένη την ανάσα ότι είχε μόλις δει το βίντεο στο youtube και ότι το βίντεο αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι το έκανε η Ρωσία. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, είπε. Με κάποιο τρόπο οι πληροφορίες μπήκαν σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube πριν φτάσουν στην Ουκρανική κυβέρνηση ή την Ουάσινγκτον.

Η απόδειξη ότι το έκανε ο Πούτιν είναι ένα βίντεο που δημιουργήθηκε πριν από την επίθεση στο αεροπλάνο. Όλο το ρεπορτάζ του BBC που προβλήθηκε στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο ενορχηστρώθηκε με αποκλειστικό σκοπό να κατηγορήσει την Ρωσία ως υπεύθυνη πριν από οποιαδήποτε απόδειξη.

Πράγματι,όλα τα δυτικά ΜΜΕ ένωσαν τη φωνή τους : η Ρωσία το έκανε. Και τα ΜΜΕξαπάτησης μιλάνε ακόμα με τον ίδιο τρόπο. Πιθανώς, αυτή η ενιαία άποψη απλώς να αντικατοπτρίζει την παβλοβιανή (σ.σ. Παβλόφ, ρώσος ψυχολόγος. Βλέπε τα «σκυλάκια του Παβλόφ».) εκπαίδευση των δυτικών μέσων να ευθυγραμμίζονται αυτόματα με την Ουάσινγκτον. Καμία δημοσιογραφική πηγή δεν θέλει να υπόκειται σε κριτική ότι είναι μη-αμερικανή ή να βρεθεί απομονωμένη από την άποψη της πλειοψηφίας,  η οποία είναι τελικά επικρατούσα, και να στιγματιστεί ως λανθασμένη. Ως πρώην δημοσιογράφος και συνεργάτης των πιο σημαντικών αμερικανών πρακτορείων ειδήσεων ξέρω καλά πώς λειτουργεί αυτό.

Από την άλλη, αν παραβλέψουμε την παβλοβιανή κατάσταση, το μόνο συμπέρασμα είναι ότι ολόκληρος ο κύκλος των ειδήσεων σχετικά με την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους ενορχηστρώθηκε για να ρίξει το φταίξιμο στον Πούτιν. Ο RomeshRatnesar, αναπληρωτής εκδότης του Βloomberg Businessweek, παρέχει πειστικές αποδείξεις για την εν λόγω ενορχήστρωση με τις παρατηρήσεις του στις 17 Ιουλίου.

Ο τίτλος της στήλης του Ratnesar είναι : « Η πτώση των μαλαισιανών αερογραμμών προμηνύει καταστροφή για τον Πούτιν». Ο Ratnesar δεν εννοεί ότι τη στήσανε στον Πούτιν. Εννοεί ότι προτού ο Πούτιν καταρρίψει το μαλαισιανό αεροπλάνο,

«για τη συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών,  η ανάμιξη της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σε μεγάλο βαθμό φανεί δευτερεύουσας  σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αυτή η λογική έχει αλλάξει . . . Μπορεί να πάρει μήνες, ακόμη και χρόνια, αλλά η απερισκεψία του Πούτιν θα τον προφτάσει. Όταν αυτό γίνει, η κατάρριψη του MH 17 μπορεί να θεωρηθεί ως η αρχή της καταστροφή του. ”

Κοιτάξτε τους υπαινιγμούς όταν δεν υπάρχει καμία απόδειξη για να τους υποστηρίξει. Κοιτάξτε το ψέμα ότι το πραξικόπημα της Ουάσινγκτον (στην Ουκρανία) γίνεται « Η Ρωσία ανακατεύεται στην Ουκρανία». Αυτό που βλέπουμε είναι η απόλυτη διαφθορά της δυτικής δημοσιογραφίας από την αυτοκρατορική ατζέντα της Ουάσινγκτον. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να συγχρονιστούν με τα ψέμματα ή να πάρουν δρόμο.

Αν είμαστε ειλικρινείς και έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, θα αντιληφθούμε ότι η Σοβιετική Ενωση δεν κατέρρευσε. Απλά μετακόμισε μαζί με τον Μάο και τον Πολ Ποτ στην Ουάσινγκτον και στο Λονδίνο. Το ελάττωμα στην διπλωματία του Πούτιν είναι ότι βασίζεται στην καλή θέληση και στην πίστη ότι η αλήθεια θα επικρατήσει. Παρόλα αυτά, η Δύση δεν έχει καμιά καλή θέληση, και η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται για την επικράτηση της αλήθειας αλλά για την επικράτηση της Ουάσινγκτον. Αυτό που αντιμετωπίζει ο Πούτιν δεν είναι «λογικοί» έταιροι, αλλά ένα υπουργείο προπαγάνδας που τον έχει στον στόχαστρο.

Καταλαβαίνω την στρατηγική του Πούτιν, που αντιπαραβάλλει τη ρώσικη λογική με τις απειλές της Ουάσινγκτον, αλλά είναι ένα στοίχημα υψηλού κινδύνου. Η Ευρώπη είναι καιρό τώρα μέρος της Ουάσινγκτον και δεν υπάρχει Ευρωπαίοι στην εξουσία που να έχουν το απαιτούμενο όραμα να αποσχίσουν την Ευρώπη από την Ουάσινγκτον. Επιπλέον, οι ευρωπαίοι ηγέτες πληρώνονται μεγάλα ποσά χρημάτων για να υπηρετούν την Ουάσινγκτον. Ένα χρόνο εκτός γραφείου και ο Τόνι Μπλέρ άξιζε $50 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά τις καταστροφές που οι Ευρωπαίοι έχουν βιώσει, είναι απίθανο οι ευρωπαίοι ηγέτες να σκέφτονται κάτι άλλο πέρα από μια άνετη διαβίωση για τους εαυτούς τους. Αυτή η διαβίωση επιτυγχάνεται καλύτερα υπηρετώντας την Ουάσινγκτον. Όπως αποδεικνύει ο επιτυχής εκβιασμός της Ελλάδας από τις τράπεζες, οι Ευρωπαίοι είναι ανίσχυροι.

Εδώ είναι η επίσημη ανακοίνωση του Ρώσικου Υπουργείου Άμυνας.

Η προπαγανδιστική επίθεση της Ουάσινγκτον ενάντια στη Ρωσία είναι μία διπλή τραγωδία, επειδή έχει εκτρέψει την προσοχή από την τελευταία Θηριωδία του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους που είναι φυλακισμένοι στο γκέτο της Γάζας.