Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα παράλληλα σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία είναι πολύ σοβαρά. Τώρα ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν οι Αμερικάνοι και τη Συρία (με πρόσχημα την ISIS) για να ξεμπερδεύουν και με τον Ασσαντ, ενώ παράλληλα φαίνεται, χάρη στο ξεπούλημα του Πουτιν, θα ξεμπερδέψουν σύντομα και με την Ουκρανία.

Οι επονομαζόμενοι Σύριοι «αντάρτες» δεν είναι τίποτα άλλο παρά όργανα (ακούσια ή εκούσια δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα μετράει) της Δύσης και των ΗΠΑ (δλδ της υπερεθνικής ελίτ) που έχουν κατασφάξει τον Συριακό λαό στοχεύοντας να ρίξουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Ασσαντ και να γίνουν αυτοί …χαλίφες στην θέση του χαλίφη σε ένα Συριακό προτεκτοράτο της Υ/Ε όπου οι ίδιοι θα παριστάνουν την «νόμιμη κυβέρνηση». Είναι αυτοί τους οποίους διάφορα τροτσκυστικά και «επαναστατικά» κόμματα (στο εξωτερικό και εδώ βλέπε πχ. ΣΕΚ, ΕΕΚ κλπ) βάφτισαν «επαναστάτες» νομιμοποιώντας έτσι από «αριστερά» και «επαναστατικά» την πτώση  μη αρεστών στην Υ/Ε καθεστώτων. Όταν οι «επαναστάτες» γίνουν κυβέρνηση σε κράτος προτεκτοράτο και εγκαθιδρύσουν νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική κυβέρνηση με ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές συν θρησκευτικό ανορθολογισμό (που δεν ενοχλεί στην πράξη καθόλου την Υ/Ε) τότε οι δυτικοί τροτσκιστές επαναστάτες θα λένε ότι η «επανάσταση νικήθηκε» και φτου και από την αρχή. Με λίγα λόγια το σενάριο της Λιβύης επαναλαμβάνεται.

Για ανάλυση δείτε: Τάκης Φωτόπουλος, Η ολοκλήρωση της καταστροφής του Ιράκ από την Υπερεθνική Ελίτ και ο ρόλος της ISIS (15.07.2014)

Πηγή: Syrian rebels call for Iraq-style US airstrikes against ISIS, RT (17.08.2014)

Syrian rebels call for Iraq-style US airstrikes against ISIS

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (The Syrian National Coalition, SNA) (σ.σ. δλδ τα τσιράκια της Δύσης που κατέσφαξαν τον Συριακό λαό και θα παριστάνουν την κυβέρνηση μαριονέτα, στο κράτος προτεκτοράτο, μετά την πτώση του Ασσαντ) κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα, πιο συγκεκριμένα τις ΗΠΑ, να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιδρομές κατά των ριζοσπαστών του Ισλαμικού κράτους (Isamic State, ISIS) στη Συρία. Σύμφωνα με πηγές του Al Jazeera, η Ουάσιγκτον συμβούλευσε την υποστηριζόμενη από τη Δύση ομάδα να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα. (σ.σ. για να «νομιμοποιήσουν» την επερχόμενη σφαγή).

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει την αμερικανική αεροπορία, ή αυτή οποισδήποτε άλλης χώρας για να υποστηρίξει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (Free Syrian Army, FSA)», (σ.σ. το στρατιωτικό τμήμα της SNA) δήλωσε ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, το Σάββατο, καθώς το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να προχωρεί προς την κατεύθυνση του κατεχόμενου από τους αντάρτες Allepo, την στιγμή που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιτίθενται στις θέσεις της ISIS στο γειτονικό Ιράκ.

Ο ηγέτης της SNC Handial-Bahra έκανε τη θερμή έκκληση του προς τη διεθνή κοινότητα σε συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία.

«Στο όνομα της ανθρωπότητας, καλώ τα Ηνωμένα Έθνη και όλες τις χώρες που πιστεύουν στην ελευθερία, ξεκινώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, να αναλάβουν δράση στη Συρία με τον ίδιο τρόπο, που το έπραξαν στο ιρακινό Κουρδιστάν», είπε, σύμφωνα με το AFP. (σ.σ. τυπική ορολογία της Υπερεθνικής ελίτ. Λόγια άνευ ουσίας. Ελευθερία, ανθρωπότητα, οι ΗΠΑ που πιστεύουν στην ελευθερία και τα κάνουν όλα για το καλό της ανθρωπότητας. Και κατά περίπτωση (βλέπε και σιωναζί που αυτοχαρακτιρίζεται η μόνη δημοκρατία στην Μέση Ανατολή) ισχυρίζονται ότι είναι και …δημοκρατίες σύμφωνα με τον ορισμό/ “εφεύρεση” από τους πατέρες του αμερικανικού συντάγματος της “αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας” δλδ της ολιγαρχίας με ψεύτικο όνομα.)

Ωστόσο, όπως το AlJazeeraέχει μάθει από πηγές στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, ήταν Αμερικανοί αξιωματούχοι που φέρεται ότι ζήτησαν από τη SNC να απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για τη διεξαγωγή στοχευμένων αεροπορικών επιδρομών τύπου Ιράκ στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία.

«Τα αίτια είναι τα ίδια, ο εχθρός είναι ο ίδιος, και δεν πρέπει να εφαρμόζονται διπλά μέτρα και σταθμά», δήλωσε ο ηγέτης της εξόριστης ομάδας της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Οι ΗΠΑ εν τω μεταξύ συνεχίζουν την εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ με τουλάχιστον εννέα επιθέσεις στο Ιρακινό Κουρδιστάν όπως επιβεβαιώθηκε από τον αμερικανικό στρατό το Σάββατο. Η Ουάσιγκτον αντιλαμβάνεται τη στρατιωτική εμπλοκή της ως προστασία των αμερικανικών εγκαταστάσεων και προσωπικού στο Ιράκ, καθώς και ως βοήθεια προς την Ιρακινή κυβέρνηση ώστε να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια προς όσους υποφέρουν και να σταματήσει την πρόοδο της ISISπρος τη Βαγδάτη. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν αρχίσει να σκέφτονται την άμεση προμήθεια όπλων προς τους Κούρδους του Ιράκ.

Στη Συρία ωστόσο, η στρατιωτική πτέρυγα του SNCστη Συρία ― ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ― αντιμετωπίζει μεγάλη στρατιωτική πρόκληση καθώς το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προχωρεί προς το προπύργιο των ανταρτών το Χαλέπι, που βρίσκεται επίσης κάτω από επίθεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, αναγκάζοντας τους αντάρτες να επικεντρωθούν και στα δύο μέτωπα.

«Ο Συριακός Συνασπισμός καλεί για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Οι επιθέσεις θα πρέπει να υποστηριχθούν από εντατική εκπαίδευση και προγράμματα εξοπλισμού για τις μετριοπαθείς δυνάμεις της αντιπολίτευσης της Συρίας που έχουν αποτελεσματικά πολεμήσει την ISISγια πάνω από ένα χρόνο,» είπε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Συνασπισμού στον ΟΗΕ, Najib Ghadbian, στο Al Jazeera, ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι ο SNC«λαμβάνει διάφορες υποσχέσεις» από την Ουάσιγκτον.

Στη Συρία, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει σχεδόν μια ντουζίνα πόλεις και χωριά στην επαρχία του Αλέπο αυτή την εβδομάδα, συνθλίβοντας, την όποια μικρή αντίσταση αντιμετώπισαν. Το Σάββατο οι ριζοσπάστε προχωρήσει στο Mareaκαι το Aazaz.

«Η πίεση στρατιωτικά είναι τώρα στο Marea,» δήλωσε ο ακτιβιστής Αμπού Ομάρ, εκπρόσωπος του «επαναστατικού συμβουλίου» της πόλης. (σ.σ. Εδώ πλέον ο Μεγάλος Αδελφός «δίνει ρέστα». Οι σφαγείς του Συριακού λαού χωρίζονται σε «ριζοσπάστες» και «μετριοπαθείς» ενώ οι «μετριοπαθείς» σφαγείς έχουν και «επαναστατικά συμβούλια» «δικαιώνοντας» έτσι τα διάφορα τροτσκυστικά παραμάγαζα που βλέπουν παντού «επαναστάσεις» στην Λιβυή χθές και στην Ουκρανία και Συρία σήμερα, αρκεί οι «επαναστάτες» να ρίχνουν τις μη αρεστές στην Δύση και τις ΗΠΑ κυβερνήσεις και να παίζουν τον ρόλο του «σκύλου του αφεντικού».)

«Οι αντάρτες θεωρούν ότι αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες μάχες κατά της ISIS Δεν πρέπει να την χάσουμε», δήλωσε στο AFP, μιλώντας μέσω του Διαδικτύου.

Η έκλληση για καθοδηγούμενες από τις ΗΠΑ επιθέσεις στη Συρία γίνονται καθώς εμφανίστηκαν εκθέσεις για περίπου 700 μέλη μιας φυλής στην ανατολική Συρία που σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με έδρα την Βρετανία (σ.σ. Δεν πρόκειται για καμιά οργάνωση αλλά ουσιαστικά για έναν άνθρωπο τον Rami Abdulrahman που από το σπίτι του στο Κόβεντρυ μετράει τα …πτώματα. Σχετίζεται με το Συριακό Εθνικό Συνασπισμό και το στρατιωτικό τμήμα του τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και αντιτίθεται στην κυβέρνηση του Ασσαντ. Από την αρχή της κρίσης στην Συρία χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως πηγή για όλα τα δυτικά ΜΜΕ. Τους νεκρούς αντάρτες τους ονομάζει «μάρτυρες». Με λίγα λόγια μιλάμε για δοσίλογο και όργανο της Υπερεθνικής Ελίτ.) και, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το ισλαμικό κράτος πραγματοποίησε τις δολοφονίες στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, μετά τη κατάληψη της και ανακηρύσσοντας το μέρος του χαλιφάτου.