Print Friendly, PDF & Email

Μετά και από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού στις 21/1 που εκδήλωσε περίτρανα τη θέλησή του ενάντια σε ονομασίες της FYROM που παραβιάζουν κατάφωρα  την βούληση του Ελληνικού λαού, (την οποία οι πολιτικοί απατεώνες Φλαμπουράρηδες που ελέγχουν την ΕΡΤ έκαναν το παν να την υποβιβάσουν μιλώντας για 80.000 συμμετοχή, όταν ακόμη και οι Συντηρητικοί Τάιμς του Λονδίνου μιλούν για 300.000!), το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ριζικά. Ιδιαίτερα, όταν οι «αριστεροί» Τσολάκογλου δεν επιτρέπουν καν τη λαϊκή βούληση να εκδηλωθεί με δημοψήφισμα και τη στιγμή μάλιστα που ο λαός της γείτονος θ’ αποφασίσει δημοκρατικά ! Πρέπει μάλιστα να χρωστάμε και ευγνωμοσύνη στον αρχι-δωσίλογο Κοτζιά που μας επέτρεψε να κάνουμε και συλλαλητήριο και καμαρώνει για τη σχετική “δημοκρατικότητά» του, ενώ στο μεταξύ στις «διαπραγματεύσεις» του Νίμιτς πάει με έτοιμο το όνομα (και παραλλαγές του) που του έδωσαν τα Νατοϊκά αφεντικά του. Με βάση όλα αυτά, θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα τα εξής:

  1. Κατά τη γνώμη μας, η μόνη ονομασία που θα ήταν συμβατή με την Ιστορία και την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών θα ήταν, όπως τονίσαμε στην προηγούμενη ανακοίνωση, η «Σλαβική Μακεδονία», που αποφεύγει τους ύποπτους γεωγραφικούς ή χρονικούς προσδιορισμούς και τονίζει τον κυρίαρχο εθνοτικό χαρακτήρα της πλειοψηφίας του λαού που πρέπει να έχει η ονομασία μιας χώρας (εκτός βέβαια εάν οι γείτονες αποφασίσουν στο δημοψήφισμά τους να συμπεριλάβουν στον ορισμό και την Αλβανική μειοψηφία).
  1. Σε περίπτωση επομένως που αναγκαστούν και οι δικοί μας Τσολάκογλου να ζητήσουν τη γνώμη του λαού με δημοψήφισμα θ’ απαιτούσαμε να συμπεριληφθεί και ο όρος αυτός στις λαϊκές επιλογές.
  1. Εάν τελικά όμως το δημοψήφισμα έχει απλό ερώτημα (όπως είναι πολύ πιθανό αν τολμούσαν δημοψήφισμα) «εάν πρέπει ή όχι η ονομασία να περιέχει τον όρο Μακεδονία», χωρίς ν’ αναφέρονται άλλες ονομασίες, τότε θα καλούσαμε τον λαό να απορρίψει κάθε σύνθετη ονομασία, πέρα από αυτή που ορίζεται με βάση εθνοτικά κριτήρια, όπως αυτή που προτείνουμε.
  1. Τέλος, καλούμε τον λαό, σε περίπτωση που δεν τολμήσουν οι Τσολάκογλου της κατοχικής “κυβέρνησης” να κάνουν δημοψήφισμα, να μην ανεχτεί οποιαδήποτε απόφαση που τυχόν μπορεί να περάσουν στη Βουλή οι Τσιπρο-Δραγασάκηδες μαζί με τους Θεοδωράκηδες κλπ, και να κατέβουν σε μαζική διαδήλωση όλοι στο Μαξίμου μέχρι ν’ αναιρεθεί η όποια απόφαση μιας ψευτο-Βουλής που δεν θα εκπροσωπεί καμιά λαϊκή βούληση, ειδικότερα για το συγκεκριμένο κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν ουσιαστικά απαγορεύει την έκφρασή της με δημοψήφισμα. Και αυτό, όταν ακόμη και οι γείτονες στη FYROM έχουν αυτό το δικαίωμα (προφανώς γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη προτεκτοράτο, όντας έξω από ΕΕ και ΝΑΤΟ), αλλά όχι ο Ελληνικός λαός που υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στην Ιστορία του από τη στιγμή που, χάρη στις ξενόδουλες πολιτικές ηγεσίες του, έγινε και επίσημα προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ.

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 22/01/2018