Print Friendly, PDF & Email

Από postbezorger

Και έτσι η Ελλάδα με το «κίνημα» «το Ποτάμι» του τηλεαστέρα Σταύρου Θεοδωράκη απέκτησε και το επίσημο σιωνιστικό λόμπι που τόσα χρόνια έλειπε. Όλα αυτά τα χρόνια τον άχαρο αυτό ρόλο αναγκάζονταν να παίζουν διάφορες «αριστερίστικες» και «ελευθεριακές» γκρούπες του ισραηλινού προπαγανδιστικού μηχανισμού (hasbara). Τώρα ο σιωνισμός απέκτησε και επίσημη φωνή. Το γράφουμε γιατί όλοι όσοι σχολίασαν το γεγονός, περιορίζονται στην έλλειψη θέσεων, στις αοριστίες κλπ κατά την παρουσίαση ενώ οι «αριστεροί» δημοσιολόγοι μας τύπου ΣΥΡΙΖΑ και αμεσοδημοκρατών των «πλατειών», που δεν (θέλουν να) ακούν για Παγκοσμιοποίηση, Υπερεθνικές ελίτ, σιωνισμούς κλπ., εξανέστησαν κυρίως από τον «κυνισμό» που απορρέει ο νέος σχηματισμός, δηλαδή, το θέμα των «αξιών» του (λες και περίμενε κανείς από νεοφιλελεύθερους να έχουν «αριστερές» αξίες), χωρίς να τους «ενόχλησε» μια ακόμα λεπτομέρεια» .. Τα βασικό όμως στοιχείο είναι ότι το νέο κόμμα θα βασίζεται σε Ισραηλινά πρότυπα. Σύμφωνα με μια μικρή αναφορά που έκανε ο τηλεαστέρας κατά την παρουσίαση:

«Για την εκμετάλλευση στην εργασία ιδιαίτερα στους νέους είπε: “Νομίζω ότι πρέπει να αισθανόμαστε πολύ άσχημα όλοι μας για την κατάσταση που είναι οι νέοι μας σήμερα. Πρέπει να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας από τους 12 στους 24 μήνες. Στο Ισραήλ έχεις την δυνατότητα να παρουσιάσεις μια ιδέα στο κράτος. Επιστημονική επιτροπή σου εγκρίνει την ιδεα. Στην συνέχεια πας στον ιδιώτη και ζητείς χρηματοδότηση και το υπόλοιπο το πληρώνει το κράτος”.

Το πλήρες πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινείται το νέο κόμμα ήρθε να εξηγήσει με άρθρο του ο άλλος εκ των συμμετεχόντων στο πρότζεκτ, γνωστός για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις του Τάσος Τέλλογλου, συγκρίνοντας τον Σταύρο Θεοδωράκη με τον σιωνιστή Γιαρ Λαπίντ του κόμματος Yesh Atid, που είναι μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ μαζί με άλλα ανορθολογικά και ρατσιστικά κόμματα.

Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε βέβαια τον συγγραφέα/ποιητή/φιλόσοφο Νίκο Δήμου που ως ανεξάρτητος πολίτης, όπως είναι και ο Θεοδωράκης, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του νεοφιλελεύθερου κόμματος-στήριγμα Δράση.

Εμείς ξέρουμε ότι το Ισραήλ βρίσκεται εν ζωή χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων δυνάμεων και ειδικότερα στα δις που πληρώνουν οι Αμερικάνοι φορολογούμενοι για να ταΐζουν τον τοποτηρητή τους στην Μέση Ανατολή. Αν το Ισραήλ θα μείνει για κάτι στην ιστορία θα είναι για την εθνοκάθαρση των παλαιστινίων, για παράνομη κατοχής ξένης γης, για παράνομους βομβαρδισμούς, για δολοφονίες αμάχων κλπ κλπ δηλαδή την συστηματική και κατ’ επανάληψη παραβίαση κάθε διεθνούς δικαίου και όλων των ανθρώπινων δικαιωμάτων (των goyim).

Αυτή είναι η (προσωρινή) λίστα ….του Θεοδωράκη.

Θοδωρής Γκόνης (σκηνοθέτης, στιχουργός) / Μαρία Δημητρίου (ελληνίδα τσιγγάνα επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας) / Νίκος Δήμου(συγγραφέας) / Αννα Ευφραιμίδου (ογκολόγος, παθολόγος) / Παναγιώτης Κακατσούλης (καθηγητής στην σχολή Δημόσιας Διοίκησης) / Βάσω Κιντή (καθηγήτρια φιλοσοφίας) / Δημήτρης Κοντοπίδης (φοιτητής αρχιτεκτονικής) / Αύγουστος Κορτώ (συγγραφέας) /Δημήτρης Κουρέτας (αντιπρυτανης πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) / Ολυμπία Κρασαγάκη (φωτογράφος) / Δημήτρης Κυριακόπουλος(πρόεδρος αθλητικού συλλόγου «Πρωτέας») / Αναστασία Λαμπρία (εκδότρια βιβλίων) / Ζαχαρούλα Λούδα (αμπελουργός) / Αννα Ληδάκη (καθηγήτρια κοινωνιολογίας) / Χαρης Μαθιόπουλος (κοινωνιολόγος) / Νίκος Μαραντζίδης (αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) / Γιώργος Μαυρωτάς (πρώην αρχηγός στην εθνική πόλο) / Γιούλη Μελουδάκου / Αναστασία Μήλιου(υδροβιολόγος, διευθύντρια έρευνας στο Αρχιπέλαγος) / Νίκος Ξυδάκης (μουσικός, στιχουργός) / Νίκος Ορφανός (ηθοποιός) / Ντανα Παρασκευοπούλου (κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών) / Ανδρεας Πετρουλάκης (σκιτσογράφος) / Χριστίνα Ταχιάου(δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη) / Θανάσης Σκόκος / Τάσος Τέλλογλου (δημοσιογράφος) / Σταύρος Τσακυράκης (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου) / Γεωργία Λινάρδου (δημοσιογράφος) / Λίνα Παπαδάκη (δημοσιογράφος) / Άντρη Κωνσταντίνου (δημοσιογράφος) / Γαβρίλης Μαυρογιάννης (ξυλουργός) / Γιώργος Παπαληός (σκηνοθέτης) / Χάγκεν Φλάισερ(καθηγητής ιστορικός)