Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο:

Μόνο εμετικά υποκριτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για την μη χρήση μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών (drones). Σ ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που θα ζήλευε ακόμα κι πιο ταλαντούχος ηθοποιός, οι Πράσινοι πήραν την πρωτοβουλία για τη μη χρήση των drones, ενώ ως γνήσιοι παρατρεχάμενοι ρουφιάνοι έδωσαν τη συγκατάθεση τους και την ενεργή υποστήριξη τους στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας και στην ισοπέδωση του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης και της Συρίας απ τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Οι έχοντες “οικολογικές” ανησυχίες Πράσινοι και πλήρως συμβαδίζοντες με τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ , ή σωστότερα, συστατικό μέρος αυτών των ελίτ και οι ίδιοι, έχουν εξίσου ευθύνες για τα εκατομμύρια νεκρών Αράβων, Αφγανών και Γιουγκοσλάβων και είναι λουσμένοι στο αίμα αθώων που τίποτα δε μπορεί να το ξεπλένει.Με απλά λόγια οι Πράσινοι λένε “ok να σκοτώνουμε αμάχους αλλά με επανδρωμένα μαχητικά ρε παιδιά, γιατι έτσι θα δολοφονήσουμε μερικές ντουζίνες λιγότερους”!

Και μια ερώτηση για τους φαρισαίους Πράσινους του Ευρωκοινοβουλίου και τους εγχώριους κλώνους τους: Τα θύματα μετά το δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ ξεπερνάν το 1.000.000 νεκρούς (από τους “χειρουργικούς” βομβαρδισμούς βρε κουτά!). ΓΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ DRONES;

ΠΗΓΗ : «Φρένο» στη χρήση των Drones ζητά το ευρωκοινοβούλιο – CityPaper – Θεσσαλονίκη νέα

Ψήφισμα ενάντια στη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (σ.σ. Drones) υιοθέτησε μετά από πρωτοβουλία των Πρασίνων το Ευρωκοινοβούλιο. Το ψήφισμα εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την παράνομη χρήση στρατιωτικών μη επανδρωμένων σκαφών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων για έρευνα που αφορά στην τεχνολογία τους.
Οι Πράσινοι είχαν καταψηφίσει πρόσφατα έκθεση που προέβλεπε διάθεση δημόσιων ευρωπαϊκών πόρων για σχετική στρατιωτική έρευνα. Όμως εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια της ΕΕ έχουν ήδη δαπανηθεί για έρευνα σε μη επανδρωμένα σκάφη, ενώ υπάρχουν σχέδια από την Κομισιόν και τις κυβερνήσεις να αναπτυχθεί περαιτέρω το πρόγραμμα, μέσα σε κενό νομοθεσίας και κανόνων.
Το Ευρωκοινοβούλιο ζητάει από την ΕΕ «να αντιμετωπίσει τις νομικές και ηθικές προκλήσεις και τις προκλήσεις ασφάλειας που θέτει η αυξανόμενη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης να εξασφαλιστεί η πλήρης διαφάνεια και η απόδοση ευθυνών». Επίσης, να διαμορφωθεί νομικό πλαίσιο που να ρυθμίσει τη χρήση των μη επανδρωμένων σκαφών με στόχο και την πρόληψη της κούρσας των εξοπλισμών. Υπάρχει ανάγκη ένταξης των οπλισμένων μη επανδρωμένων σκαφών στα ευρωπαϊκά και διεθνή καθεστώτα ελέγχου των εξοπλισμών. Από ηθική και νομική πλευρά είναι αναγκαίο να σταματήσει η έρευνα και ανάπτυξη πλήρως αυτόματων όπλων που σκοτώνουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Το ψήφισμα τονίζει, επίσης, ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να απόσχουν αυστηρά από τη συμμετοχή ή διευκόλυνση στοχευμένων εξωδικαστικών εκτελέσεων, για παράδειγμα, με την ανταλλαγή των σχετικών πληροφοριών με χώρες όπως οι ΗΠΑ.
«Η αντιμετώπιση της βίας, της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας πρέπει να γίνεται με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Η χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων σκαφών εξωδικαστικά και κατά παράνομο τρόπο για εκτέλεση υπόπτων ή βομβαρδισμό περιοχών όπου υπάρχουν υποψίες ότι έχουν καταφύγει ύποπτοι δεν μπορεί να είναι αποδεκτή κρατική πρακτική. Τα οργανωμένα κράτη και οι θεσμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν παράνομα μέσα στο όνομα της προστασίας της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξανόμενη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για στοχευμένες δολοφονίες υπόπτων εκτός εμπόλεμων ζωνών, που έχουν μάλιστα προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αμάχων. Επίσης, αυξάνεται η χρήση τους σε πολεμικές καταστάσεις που δεν εμπίπτουν στο διεθνές νομικό πλαίσιο. Το Ευρωκοινοβούλιο ύψωσε το ανάστημά του και υπερψήφισε πρόταση των Πράσινων για καταδίκη παρόμοιων πρακτικών» δήλωσε ο , ευρωβουλευτής των Πράσινων.