Print Friendly, PDF & Email

Δεν είναι η πρώτη φορά (και σίγουρα όχι η τελευταία) που η ηλεκτρονική πλατφόρμα για συλλογή υπογραφών Avaaz παίρνει το μέρος των δολοφόνων του Συριακού λαού στοχεύοντας στην παραπληροφόρηση (κυρίως) των νέων που είναι δραστήριοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως είχαμε αποκαλύψει παλιότερα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα κάθε άλλο παρά ουδέτερη είναι και, μάλιστα, δεν είναι τυχαία η στιγμή που αποφάσισε να διαδόσει την προπαγάνδα της για το τι συμβαίνει στη Συρία. Έτσι, όπως διαβάζουμε στο σχετικό e-mail που στάλθηκε: «Ρωσικά αεροπλάνα σκοτώνουν παιδιά στη Συρία», ενώ «Ο Πρόεδρος Άσαντ εξολοθρεύει τον ίδιο του το λαό με τρομακτική χειρουργική ακρίβεια (και) ρίχνει βόμβες και χημικά σε άμαχες οικογένειες». Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα της Ανατολικής Γκούτα, έτσι ώστε να στρώσει το έδαφος για τη νομιμοποίησης της εγκληματικής επέμβασης της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε).

Εκτός των άλλων, η επιδίωξη του εν λόγω e-mail, ήταν η δυσφήμηση της Ρωσίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις της οποίας βρίσκονται νόμιμα στο συριακό έδαφος στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας και είναι ο λόγος που οι εισαγόμενοι τρομοκράτες, που αιματοκυλούν τον ντόπιο πληθυσμό, χάνουν έδαφος μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό, άλλωστε, μας «ενημερώνει» η Avaaz ότι «ο λόγος που ο Άσαντ συνεχίζει ανενόχλητος αυτή την καταστροφή είναι η Ρωσία». Βέβαια, η αιτία της μιντιακής επίθεσης ενάντια στη Ρωσία βρίσκεται αλλού και όχι στις «ανθρωπιστικές» ανησυχίες των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την Avaaz, αφού, για παράδειγμα,  στην περίπτωση του λαού της Υεμένης που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τη Σαουδική Αραβία κυριαρχεί η πλήρης σιωπή.

Όπως σημειώνει η Ιταλίδα ανεξάρτητη δημοσιογράφος Francesca Totolo αυτό συμβαίνει γιατί «η Ρωσία έχει γίνει ένα προπύργιο εθνικισμού, πατριωτισμού, παραδοσιακών αξιών, όπως για παράδειγμα της οικογένειας. (Δηλαδή) όλων των αξιών εκείνων που η παγκοσμιοποίηση θα ήθελε να εξαλείψει επειδή αποτελούν την αντίθεση στην (επιδιωκώμενη) αποκοπή των πολιτών από τις ρίζες τους».

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι στις μέρες μας η χειραγώγηση μέσω των ΜΜΕ δεν αρκεί και επεκτείνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να περιλάβει και το κοινό που έχει αποσυρθεί από την παρακολούθηση των ειδήσεων των 8, πλησιάζοντας έτσι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Προφανώς, η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού αυτού ισχυροποιείται όταν η πληροφόρηση μεταδίδεται υπό το προσωπείο του δήθεν ακτιβισμού, όπως ακριβώς κάνει τόσο Avaaz όσο και οργανώσεις στημένες από μυστικές υπηρεσίες που δρουν στη Συρία (π.χ. Λευκά Κράνη). Σύμφωνα με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο David Icke:

“Υπάρχουν δύο πράγματα που πάνε μαζί με ένα πόλεμο – από τη μία είναι ο φυσικός πόλεμος, αλλά επίσης πρέπει να δικαιολογήσεις τον φυσικό πόλεμο και αυτό γίνεται μέσω του πολέμου στην αντιληπτική ικανότητα. Οργανώσεις όπως η Avaaz και φυσικά τα Λευκά Κράνη λένε τα ίδια πράγματα για να δίνουν την εντύπωση ότι όντως έτσι είναι, φυσικά προωθώντας την προπαγάνδα στους νέους, (και) στην περίπτωση της Avaaz, σε δεκάδες εκατομμύρια μέλη για να σπείρουν τη μία αλλαγή καθεστώτος μετά την άλλη.

Μην ξεχνάτε, ήταν η Avaaz που προωθούσε την κήρυξη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (nofly zone) στη Λιβύη, η οποία εν τέλει την κατέστρεψε. Μετά προωθούσε nofly zone στη Συρία – βλέπουμε, δηλαδή, το ίδιο πράγμα.”

Συνεπώς, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα ποιος βρίσκεται πίσω από την AVAAZ και, ακολούθως, ποιοι τη χρηματοδοτούν. Ο David Icke σε συνέντευξη του στο Sputniknews τονίζει ότι:

“O τύπος που την τρέχει, ο Ricken Paten, ήταν σύμβουλος του ΟΗΕ, του Ιδρύματος Rockfeller, του Ιδρύματος Gates και του International Crisis Group που έχει τον Σόρος και άλλους παγκοσμιοποιητές ως διαχειριστές.

Και φυσικά, η Avaaz, δημιουργήθηκε από το moveon.org και μία οργάνωση με όνομα Res Publica, και οι δύο εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από τον Τζορτζ Σόρος.”

Η παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνονται τόσο από τo ρεπορτάζ του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Cory Morningstar (κομμάτι της οποίας είχαμε μεταφράσει για παλαιότερη ανάρτησή μας) όσο και από την ανάρτηση του γνωστού ανεξάρτητου ιστότοπου empirestrikesback.com (για περισσότερα δείτε εδώ).

Οι προθέσεις, φυσικά, του Σόρος είναι πασίγνωστες πλέον, καθώς το «φιλανθρωπικό» και «ακτιβιστικό» του έργο στοχεύει τόσο στην εξάπλωση της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης («ανοιχτά σύνορα», πολιτικές ταυτότητας κλπ.) όσο και στην αλλαγή καθεστώτων μέσω ροζ επαναστάσεων τύπου Ουκρανίας, Λιβύης και Συρίας.

Πηγές:

 Author Says White Helmets, Avaaz Sing From Same Song Sheet, Reveals Orchestrator , Sputniknews, 21/03/2018

US-Based NGO Behind Anti-FIFA 2018 Campaign ‘Supporting Arab Spring’ Since 2011 , Sputniknews, 21/03/2018

 

Παραπομπές:

Η «φιλανθρωπική» AVAAZ, ο κατακλυσμός emails για τις εκστρατείες υπογραφών και ο πραγματικός της ρόλος,  antipagkosmiopoihsh.gr, 06/03/2014