Print Friendly, PDF & Email

Η αθλιότητα της ελληνικής «αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωαριστερά και τις ελίτ της Παγκοσμιοποίησης, συνεχίζεται. Δείχνει όχι μόνο τον πολιτικό και ηθικό ξεπεσμό της αλλά και τον εγκληματικό της ρόλο στην παραπλάνηση και αποπροσανατολισμό του λαού. Πέρα βέβαια από τις ολοένα και μεγαλύτερες υποψίες για τον καθαρά ύποπτο ρόλο παρακλαδιών της !!!  Έτσι, σήμερα, αντί να έχει ξεσηκώσει το σύμπαν για τα μέτρα της κοινοβουλευτικής Χούντας και της ΕΕ (αν μη τι άλλο!), διοργανώνει «Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού», όπως μας ενημερώνει με αξιοθαύμαστο ζήλο, η πάντα «φιλόξενη» σε τέτοια “events”, μεταμορφωμένη (μετά την «σωτηρία» της) σε παράρτημα της ευρώλαγνης αριστεράς, εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Φυσικά το «πανηγύρι» που ενώνει θύτες και θύματα κατά του.. «φασιστικού κινδύνου», έχει για μια ακόμη φορά πρωτεργάτη το Βρετανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (Socialist Workers Party), γνωστό για την έμμεση στήριξη του (θέση «ίσων αποστάσεων» και χειρότερα…) σε όλους ουσιαστικά τους πολέμους της Υπερεθνικής Ελίτ, και την άθλια ρητορική «διανοητών» του, όπως ο Alex Καλλίνικος που έφτασαν στο σημείο να βγάζουν «όργανα του Πούτιν» όσους μιλούσαν για Πραξικόπημα στην Ουκρανία! (Chris Marsden, «Alex Callinicos: An imperialist apologist writes on Ukraine,»  World Socialist Web Site: wsws.org, 14 March 2014)

Στην Ελλάδα τις εντολές εκτελούν οι εδώ «σύντροφοι» του SWP, το ελληνικό παράρτημα του ΣΕΚ και  το άτυπο όργανο τους το ΚΕΕΡΦΑ καθώς και οι «αναρχο»-συριζαίοι «συναγωνιστές» τους. Έτσι, προκειμένου να παταχτεί ο υποτιθέμενος «φασιστικός κίνδυνος» μερικών εκατοντάδων ανεγκέφαλων κανίβαλων,  οι δραστήριες γκρούπες αυτές ανάγουν τον «Φασισμό»  ως τον βασικό κίνδυνο στην Ευρώπη, τσουβαλιάζοντας εν τω μεταξύ μέσα στον αντιφασιστικό τους οίστρο όλα  τα εθνικιστικά κινήματα και κόμματα της Ευρώπης που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τον φασισμό, αλλά σηκώνουν τη σημαία κατά της ΕΕ, σε αντίθεση με αυτή την (αντικειμενικά ή και εσκεμμένα, σε επίπεδο ηγεσίας) εγκάθετη «Αριστερά». (βλ. «Φασισμός ή χρεοκοπία της Αριστεράς;», 8 Δεκεμβρίου 2013)

Την ίδια στιγμή, «κάπου αλλού», στην Ισπανία, σε αντίθεση με την ελεεινή Ελληνική κατάσταση, εδώ και καιρό συγκεντρώνονται τακτικά εκατοντάδες χιλιάδες λαού αντιδρώντας δυναμικά στα μέτρα λιτότητας (φυσικά δεν συζητάμε ότι υπάρχει ούτε εκεί αντι-ΕΕ κίνημα, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μαζικότητα στις κινητοποιήσεις κατά της Οικονομικής Κατοχής που επιβάλλεται στον Ισπανικό λαό). Σήμερα μαζεύονται χιλιάδες λαού, οργανωμένοι από συνδικάτα και φορείς, ή αυθόρμητα, για να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα οι διαμαρτυρίες πήραν τη μορφή έντονων συγκρούσεων με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις, τη στιγμή που στην Ελλάδα οι «αριστεροί» μας τραγουδούσαν αντιφά τραγουδάκια στο Σύνταγμα για να απωθήσουν τους…ναζί που επελαύνουν στην Ελλάδα…

Έτσι οι Ισπανοί δεν μαζεύτηκαν βέβαια για να διαμαρτυρηθούν για τον «φασιστικό κίνδυνο», μαζί με τα θύματα και τους θύτες στην Παγκόσμια αυτή «αντιφασιστική ημέρα», αλλά για τον Οικονομικό Πόλεμο των ξένων και ντόπιων ελίτ εναντίον του λαού τους κατ’ επέκταση και των υπολοίπων λαών του Νότου. Και μιλάμε για μια χώρα όπου τα μέτρα που έχουν ληφθεί ενάντια στον λαό, είναι πολύ ηπιότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα!! Και επίσης μιλάμε για μια χώρα που έζησε στο πετσί της τον Φασισμό για δεκαετίες, αφού είχε ένα ισχυρό ΛΑΪΚΟ φασιστικό κίνημα, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Όμως ο λαός της έχει τη στοιχειώδη αντίληψη και «αριστερή ηγεσία» να δει ότι το βασικό διακύβευμα παγκοσμίως σήμερα δεν είναι ο Φασισμός και η σχεδόν εξουδετερωμένη … Χρυσή Αυγή που πατάσσει μετά βδελυγμίας το ίδιο το διεθνές σύστημα! Προφανώς, τα βασικά μας προβλήματα δεν είναι η ανεργία, η φτώχεια, η Υγεία, η Εκπαίδευση, η απλή αξιοπρέπεια για την οποία μάχονται οι Ισπανοί (έστω με καθαρά αμυντικό τρόπο), αλλά εμείς θα τα λύσουμε αυτά αν χώσουμε όλους τους ΧΑτες βουλευτές μέσα..!

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως για το στόχο την ποινικοποίηση της ΧΑ ως κόμμα, σε παράβαση κάθε πολιτικής (αστικής) δεοντολογίας, παλεύει και με το συλλαλητήριο αυτό η «αντικαπιταλιστική» μας «Αριστερά». Κι αυτό σε απόλυτη σύμπνοια με τα μεγαλύτερα όργανα του παγκοσμιοποιημένου συστήματος, συμμετέχοντας  πρόθυμα σε «πάνελ» καλοπληρωμένων παπαγάλων στα μεγαλύτερα ΜΜΕ, κλπ.  Κατά περίεργο όμως τρόπο η ίδια «αντιφασιστική Αριστερά» δεν έβλεπε φασίστες  –που ζουν και βασιλεύουν!- ανάμεσα στους «Εξεγερμένους» στην Ουκρανία, στη Λιβύη, στη Συρία…και πάει λέγοντας, οι οποίοι με την καταστροφή ολόκληρων χωρών, δημιουργούν εκατομμύρια εξαθλιωμένους μετανάστες, για τους οποίους τόσο πολύ οι «αντιφασίστες» μας «καίγονται»…