Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο:

Την ώρα που το Κομουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας (ΚΚΟ) τίθεται ουσιαστικά σε απαγόρευση, σήμερα ανακαλύπτουμε από μπλογκς αγωνιστών του ΚΚΕ το διάγγελμα του ΚΚ Ουκρανίας για την τραγωδία για τον Ουκρανικό λαό, αλλά όχι μόνο, αφού με την πλήρη επιτυχία του Πραξικοπήματος της Υ/Ε (βλ. Ουκρανία: το τέλειο πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ), η Νέα Διεθνής Τάξη, αποκτά ακόμα πιο δυναμικά και ασταμάτητα χαρακτηριστικά.

Αντιπαραθέτουμε τελευταία ανακοίνωση του ΚΚΕ (19/01/2014) με το διάγγελμα του ΚΚ Ουκρανίας, και καλούμε τον αναγνώστη να κάνει τα σχόλια του γιατί εμείς θεωρούμε ότι περιττεύουν τα σχόλια, εκτός αν δεχτούμε, όπως έγραψε η άθλια Εργατική Αλληλεγγύη του ΣΕΚ, οτι το ΚΚ Ουκρανίας δεν έχει σχέση με κομμουνισμό – ενώ προφανώς έχει πολλή …σχέση το ΣΕΚ, του οποίου το πατρικό κόμμα Socialist Workers’ Party στην Αγγλία σκαρφάλωνε στη μάντρα της Λιβυκής πρεσβείας για να υπερασπιστεί τους εγληματίες ΝΑΤΟϊκούς “επαναστάτες”, που λίγους μήνες μετά λίντσαραν τον Καντάφι και τους χειροκροτούσε η Χίλαρι…

Όσο για το ελληνικό ΣΕΚ δεν σταματούσε φυσικά να διοργανώνει πορείες στη Συριακή πρεσβεία διαμαρτυρόμενο για τον κακό Άσαντ που “σφάζει τον λαό του” -όπως ακριβώς έλεγε και για τον Καντάφι- μαζί με διάφορους αυτο-αποκαλούμενους Σύρους “εξεγερμένους” και βέβαια, παρέα μαζί του, σύσσωμη την Υ/Ε και τα όργανα της.

________________________________________________________

1) Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το 902.gr

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα αιματηρά γεγονότα στο Κίεβο συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στις εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας.

Απ’ αυτήν την άποψη είναι πέρα για πέρα υποκριτικές οι παρεμβάσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, υπέρ των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης, που δήθεν μάχονται υπέρ της “ελευθερίας” και “δημοκρατίας”, υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ. Στην πραγματικότητα ΕΕ και ΗΠΑ στηρίζουν και αξιοποιούν ακόμη και ένοπλες φασιστικές δυνάμεις, που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της ουκρανικής αντιπολίτευσης, για την προώθηση των γεωπολιτικών τους στόχων στην περιοχή της Ευρασίας.

Φυσικά, λύση για τον ουκρανικό λαό δεν αποτελεί ούτε και η πρόσδεση της Ουκρανίας στο άρμα της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας. Η προσπάθεια να διχαστεί ο λαός της Ουκρανίας και να οδηγηθεί σε ένα μακελειό, με ανυπολόγιστα τραγικές συνέπειες για τον ίδιο και τη χώρα του, για να επιλέξει τη μια ή την άλλη διακρατική καπιταλιστική ένωση, είναι παντελώς ξένη προς τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας. Καταδικάζει τη δράση των φασιστικών δυνάμεων, τον αντικομμουνισμό και τις ενέργειες βανδαλισμού σε βάρος του μνημείου του Λένιν και άλλων σοβιετικών μνημείων.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας και την πεποίθησή μας πως αυτός πρέπει να οργανώσει τη δική του αυτοτελή πάλη με κριτήριο τα συμφέροντά του και όχι με κριτήριο ποιον ιμπεριαλιστή επιλέγει το ένα ή άλλο τμήμα της ουκρανικής πλουτοκρατίας. Να χαράξει το δρόμο για το σοσιαλισμό, που αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Οι λαοί ιδιαίτερα των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ έζησαν με ειρήνη και ευημερία τα χρόνια του σοσιαλισμού. Γι’ αυτό άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αυτών των χωρών αναπολεί το σοσιαλισμό, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια και οι νέες γενιές δεν έχουν ζήσει τις κατακτήσεις του».

2) Το διάγγελμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας Πετρ Σιμονένκο στα μέλη του κόμματος

Από: Κολινδρος μέσω Redfly Planet.

Αγαπητοί Σύντροφοι Κομμουνιστές!

Σας γράφω σε μια απ’ τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών μηνών προκλήθηκε αιματοχυσία και χάθηκαν ζωές. Απειλήθηκε η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ακόμα και η ίδια της η ύπαρξη ως ενιαίο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.

Τα γεγονότα αυτά είναι σύνθετα. Η συμμετοχή μεγάλων μαζών του λαού αντανακλά τη βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια στο πολιτικό καθεστώς του Γιανουκόβιτς και του περίγυρού του, που κυβερνούσε την χώρα άτοπα, εξαπατώντας το λαό, που δεν κράτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και σ’αυτή τη δύσκολη εποχή δήλωσε δειλία εγκαταλείποντας τη θέση του. Το θράσος του στον τομέα του χρήματος, χαρακτηριστικό της συμμορίας του Γιανουκόβιτς, της λεγόμενης “Οικογένειας”, αποξένωσε όλο και περισσότερο το μεγαλύτερο μέρος των υποστηρικτών και ψηφοφόρων του.

Ωστόσο οι μαζικές διαμαρτυρίες δεν έχουν αποκτήσει τη φύση της ταξικής σύγκρουσης. Έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των δυο παρατάξεων της ίδιας τάξης εκμεταλλευτών – της ολιγαρχικής μπουρζουαζίας, από τους οποίους πιο οργανωμένη ήταν η πλήρως προετοιμασμένη ομάδα που εντάχθηκε στις φιλοδυτικές, εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποίησαν εντέχνως τη δυσαρέσκεια του λαού και, με την υποστήριξή μέρους του, πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα.

Την ίδια στιγμή, η Δύση ανοιχτά και ανεπίσημα παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας, υποστηρίζοντας τις ενέργειες των δυνάμεων της δεξιάς, μιας και αποσκοπούν σε μια ριζική αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη και τον κόσμο, την καταστροφή των οικονομικών, πολιτιστικών και πνευματικών δεσμών, που υπάρχουν εδώ και αιώνες μεταξύ των λαών της Ουκρανίας και της Ρωσίας καθώς και άλλων αδελφών λαών της πρώην ΕΣΣΔ, θέλουν να παραδώσουν την Ουκρανία σαν προτεκτοράτο των ΗΠΑ, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο ΔΝΤ και σε διάφορες πολυεθνικές εταιρίες.

Οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, με την ανοχή του Γιανουκόβιτς, γαλουχημένες από ένα καθεστώς ρητά νεοναζιστικών δυνάμεων, ιδεολογικών κληρονόμων των εισβολέων Ναζί, συνοδεύονται από μια νέα, εξαιρετικά επικίνδυνη, αύξηση της αντικομμουνιστικής υστερίας, με καταστροφή παντού μνημείων του Λένιν και άλλων ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, με ληστρικές επιθέσεις στα γραφεία του Κόμματός μας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της χώρας, με ηθική και σωματική τρομοκρατία ενάντια στους Κομμουνιστές, και με απαίτηση της απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του ΚΚ Ουκρανίας.

Όλα αυτά δείχνουν πως αν καταλάβουν την εξουσία, αυτές οι δυνάμεις μπορούν να προσφύγουν σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια, χωρίς το φόβο της καταστολής, κατά όχι μόνο των υψηλόβαθμων στελεχών αλλά ακόμα και κατά των απλών μελών του ΚΚ.

Γι’αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Υπό αυτές τις συνθήκες, κύριο μέλημά μας είναι να διατηρηθεί η δομή του κόμματος, τα στελέχη μας να είναι σε εγρήγορση και να μην υποκύψουν σε προκλήσεις.

Είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να διευκρινιστεί η φύση του επιχειρούμενου πραξικοπήματος και του επακόλουθου κινδύνου για τους απλούς πολίτες – απότομη επιδείνωση της οικονομίας, αύξηση της ανεργίας και χρέη σε μισθούς και συντάξεις, αύξηση των φόρων και των τιμών, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα και περαιτέρω εξαθλίωση του λαού.

Η ηγεσία του κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα στη Verkhovna Rada της Ουκρανίας, θα κάνει το παν για να εξασφαλίσει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες θα προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα κρατήσει το κόμμα και θα υπερασπιστεί την ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Αγαπητοί Σύντροφοι!

Μπροστά στα νέα δεινά για το κόμμα και για τον καθένα μας, πρέπει να συσπειρωθούμε, να ενισχύσουμε τις γραμμές του κόμματος, να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειες στον αγώνα για να πετύχουμε τους στόχους μας – για τον σοσιαλισμό!