Print Friendly, PDF & Email

Οι ΥπΕξ του ΝΑΤΟ μας το «λένε και μ’ένα τραγούδι». Καθαρά, ακομπλεξάριστα και ξάστερα: “We are the World…Order”, δηλαδή «Είμαστε η Διεθνής Τάξη». Η διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και της κυριαρχίας της πλέον δεν χρειάζεται προσχήματα, και αυτό σε κρίσιμο βαθμό χάρη στην εγκληματική παγκοσμιοποιητική ή, εναλλακτικά, τη βολεμένη παλαιομαρξιστική «Αριστερά» μας που δε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει από Παγκοσμιοποίηση. Ενώ η παγκοσμιοποιητική Αριστερά τύπου ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ενεργά και συστηματικά και όλο και πιο ξεκάθαρα στο έγκλημα, όπως άλλωστε έκανε πριν λίγο καιρό κιόλας με την περίπτωση της στήριξης των ΝΑΤΟϊκών «εξεγερμένων» στη Λιβύη κ.α..

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ:  Εν τω μεταξύ «κατά σύμπτωση», μόλις συμφωνήσει ο Τσίπρας την παράταση του Μνημονίου, στη συνέχεια θα εγκρίνει και την παράταση κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι Βαλτικές χώρες δήλωσαν χτες ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν καμιά συμφωνία με την Ελλάδα αν δεν λάβουν δέσμευση οι “Αριστερές” τάσεις λ.χ. Λαφαζάνη κ.λπ. υπέρ των κυρώσεων και πιθανότατα βέβαια στη συνέχεια και κατά του Turkish stream…

 

ΠΗΓΗ: ‘We Are the World’…. order? Social media slams NATO’s charity song performance, RT.com, 14.05.2015

Οι Υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ τη «βρήκαν» και τραγούδησαν καραόκε στο τέλος μιας συνάντησης στην Αττάλεια, στην Τουρκία. Ίσως όμως η επιλογή του τραγουδιού – «We are the World» – ήταν ατυχής. Τους ζεμάτισαν στα κοινωνικά μίντια για τη θεωρούμενη υπέρ-της-ειρήνης υποκρισία τους.

Από την αρχή της Χιλιετίας, τα στρατεύματα της στρατιωτικής συμμαχίας έχουν εμπλακεί σε πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, που έχουν δει πολλούς χιλιάδες να πεθαίνουν στις διαμάχες. Το ΝΑΤΟ έχει επίσης διενεργήσει εκστρατείες με μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) και βομβιστικές εφόδους στον πόλεμο του κατά της τρομοκρατίας. Όσοι ασχολούνται με τα κοινωνικά μίντια σίγουρα έκαναν φανερά τα συναισθήματα τους για την παράσταση που έδωσε το ΝΑΤΟ, με τις λέξεις «πολεμοκάπηλοι» και «δολοφόνοι» να χρησιμοποιούνται τακτικά.

Κάποιοι είπαν ότι θα ήταν τουλάχιστον καλύτερο αν το ΝΑΤΟ παρέμενε στο «τραγούδημα αντί να εξαπολύει τις συνηθισμένες βομβιστικές του εκστρατείες».

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ήταν στην τουρκική πόλη της Αττάλειας για συνάντηση που οργάνωσε η στρατιωτική συμμαχία. Μετά το πέρας του συνεδρίου, αρκετοί αποφάσισαν να ανέβουν στη σκηνή. Άφησαν τα μαλλιά τους να πέσουν χύμα και λίκνισαν τις φωνητικές τους χορδές.

ΟΙ Υπ.Εξ. της Ελλάδας και της Τουρκίας Τσαβούσογλου και Κοτζιάς, ήταν στην καρδιά της δράσης, καθώς πήραν τα μικρόφωνα και άρχισαν να λικνίζονται χέρι-χέρι με τον ρυθμό.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δεν θα έχανε σίγουρα το γεγονός και έκανε την εμφάνιση του στη σκηνή λίγο πριν ενώσει τα χέρια του με την Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Federica Mogherini.

Το «We Are The World» γράφηκε αρχικά από τον Michael Jackson και τη Lionel Richie to 1985 και τραγουδήθηκε από το σουπερ-γκρουπ USA for Africa, που βοήθησε στη συλλογή 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα μόλις σε δύο μήνες για όσους/ες πλήττονται από την πείνα.