Print Friendly, PDF & Email

Τις τελευταίες ημέρες τα «Αττικά Νέα» και η «Οδός Δραχμής» δημοσίευσαν ένα (αντικειμενικά) συκοφαντικό κείμενο που υπογράφεται από την κ. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου, το οποίο αναφέρεται στο ΜΕΚΕΑ σαν «κόμμα» (!) το οποίο έχει μάλιστα έχει ως πρόταγμα του την Περιεκτική Δημοκρατία.

Το εν λόγω άρθρο ξεκινάει μάλιστα ολόκληρη τη συλλογιστική του για την ανάγκη ενός εθνικού «Μετώπου», με στόχο τη «δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη», παίρνοντας δήθεν ως αφορμή τα (διαστρεβλωμένα από το ίδιο!) χαρακτηριστικά του ΜΕΚΕΑ, ώστε να φτάσει, έχοντας αυτά τα ψευδή δεδομένα, στο «συμπέρασμα» ότι «δεν έχει δυναμική ανατροπής», κι αυτό –όπως αποκαλύπτεται λίγο παρακάτω– κυρίως επειδή άκουσον-άκουσον, μιλάει για έξοδο από την ΕΕ..!

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία της κριτικής του «Μετώπου» που προτείνει το άρθρο, αφού είναι ένα συνονθύλευμα ευχολογίων και «συνταγών», και δίνει την εντύπωση ότι η συγγραφέας του δεν έχει κατανοήσει στο ελάχιστο τη φύση της σημερινής, οικονομικής (κυρίως) Κατοχής, η οποία επιβάλλεται μέσω των θεσμών της ΝΔΤ, και ειδικότερα μέσω της ένταξης στην ΕΕ και στους υπερεθνικούς θεσμούς (ΝΑΤΟ, ΠΟΕ κλπ.). Εξ αυτού και το άρθρο ξεπερνάει με ευκολία τη δύσκολη ατραπό της ανάγκης εξόδου από την ΕΕ επειδή ο λαός—δήθεν—δεν φαίνεται ώριμος να παλέψει γι’αυτή, ενώ την ίδια στιγμή βολικά μεταφράζει το 62% του ΟΧΙ στα Μνημόνια (που βέβαια έμμεσα στρεφόταν και ενάντια στην ΕΕ!) ως σύμμαχο στο «Μέτωπο – συνταγολόγιο» που ευαγγελίζεται…

Και είναι διαστρεβλώσεις αυτά που γράφει για το ΜΕΚΕΑ και την Περιεκτική Δημοκρατία γιατί:

Το πρόταγμα της ΠΔ βασίζεται στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας που ξεκίνησε από την κλασική Αθηναϊκή, και επομένως είναι εντελώς ασύμβατο με κόμματα, που εξ ορισμού εκφράζουν τη σημερινή μορφή ψευτο-δημοκρατίας που στηρίζεται στην αντιπροσώπευση και όχι στην άμεση λήψη αποφάσεων από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια μπορούν να εκφράζονται από άμεσα ανακλητούς εντολοδόχους και όχι βέβαια από «αντιπροσώπους» όπως στην Κοινοβουλευτική «Δημοκρατία». Δηλαδή από βουλευτές που αποφασίζουν κατά το δοκούν, δήθεν με βάση μια γενική και αόριστη «εντολή» που δίνει το εκλογικό σώμα κάθε τέσσερα περίπου χρόνια, την οποία συνήθως οι «αντιπρόσωποι του Λαού» τη γράφουν και αυτή στα παλιά τους τα παπούτσια..!

Το ΜΕΚΕΑ το δημιουργήσαμε μόνο σαν ΜΕΤΩΠΟ με στόχους συγκεκριμένους, μπροστά στην έκτακτη ανάγκη της Κατοχής που αντιμετωπίζουμε ως Λαός, που έχει οδηγήσει στην απώλεια όχι μόνο της οικονομικής αλλά και της συνακόλουθης εθνικής κυριαρχίας. Μια κατοχής που μας επιβλήθηκε από την Υπερεθνική Ελίτ και την ελίτ της ΕΕ, και φυσικά τις ντόπιες ελίτ, και στην οποία συμμετέχουν πρόθυμα τα προνομιούχα κοινωνικά στρώματα (γι’αυτό και είναι και «εσωτερική κατοχή» σε αντίθεση με την στρατιωτική του παρελθόντος).

Η μόνη σχέση του ΜΕΚΕΑ με το πρόταγμα της ΠΔ είναι ότι θεωρούμε πως οποιαδήποτε ριζική κοινωνική αλλαγή, όπως αυτή της Περιεκτικής Δημοκρατίας, ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ την ανάκτηση της εθνικής και οικονομικής μας κυριαρχίας, για την οποία αγωνιζόμαστε ως Μέτωπο.

Αγωνιζόμαστε δηλαδή στην Ελλάδα (και παντού μαζί με αλλά παρόμοια κινήματα) για να αποκτήσουμε την Οικονομική και Εθνική μας Κυριαρχία (να διώξουμε την Κατοχή) μέσα από ένα μέτωπο που απαρτίζεται από ανθρώπους κάθε ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού, εφόσον όλοι δέχονται στόχους σαν αυτούς που θέσαμε, και μετά ο Λαός θα αποφασίσει δημοκρατικά τη μορφή κοινωνικής αλλαγής που θέλει (σοσιαλισμό, ΠΔ η οποιοδήποτε άλλο πρόταγμα επιλέξει). Είναι τόσο καθαρό αυτό που λέμε κάθε φορά, και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πόσο αβασάνιστα διαστρεβλώνεται βάναυσα από το κείμενο.