Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ)

Το μεταναστευτικό πρόβλημα γεννήθηκε από την παγκοσμιοποίηση και ανδρώθηκε μέσα στην ΕΕ

Το  ΜΕΚΕΑ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας σε σχέση με τις νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές. Έχουν απόλυτο δίκιο οι κάτοικοι να εξεγείρονται ενάντια στη μοίρα που τούς επιφυλάσσει η ΕΕ και η ντόπια δοσιλογική κυβέρνηση που διαδέχθηκε την προηγούμενη άθλια κυβέρνηση. Το ηφαίστειο αυτό σιγόβραζε και τώρα εκρήγνυται, δηλαδή η λαϊκή αγανάκτηση τώρα βγαίνει στη φόρα, όχι μόνο για την καταστροφή του τουρισμού των νησιών μας, αλλά ακόμα και της ίδιας της αγροτικής παραγωγής των κατοίκων τους, όπως ακόμη και τα σαβουροκάναλα τώρα δείχνουν. Για να μην αναφερθούμε στις προσβλητικές καταστροφές σε εκκλησίες, εκκλησάκια και ελληνικές σημαίες. Για πρώτη φορά μετά την Κατοχή χτύπησαν οι καμπάνες στη Μόρια της Λέσβου σε μια σύγκρουση που υποκινούν οι διάφορες ΜΚΟ με τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο που αποτελούν απλά το προοίμιο του τι πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα στα νησιά αλλά και την Ελλάδα γενικότερα κάτω από το καθεστώς της σύγχρονης (Ευρω)κατοχής που ζούμε, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν απόλυτα τις προβλέψεις μας και τις αναλύσεις μας:

  • Όταν από το 2016 λέγαμε «Όχι στη μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη μεταναστών και διαμετακομιστικό κέντρο» καθώς η «κυβέρνηση» των αριστερών απατεώνων του ΣΥΡΙΖΑ μας μετέτρεπε «σε ΜΟΝΙΜΗ αποθήκη -για χρόνια- εκατοντάδων χιλιάδων κάθε λογής προσφύγων και μεταναστών, πράγμα που, σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που (αν δεν οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών ή μεταναστών μεταξύ τους όπως έχουμε δει ήδη να συμβαίνει σε διάφορες πόλεις αλλά και καταυλισμούς— κάτι πολύ πιθανό, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη) σίγουρα θα μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν πολυεθνικό αχταρμά φτωχών και υποταγμένων δούλων. Αποδεικνύεται, έτσι, σήμερα ότι οι ξένες και ντόπιες ελίτ επιφύλασσαν ειδική μεταχείριση στην Ελλάδα σε σχέση ακόμη και με τις άλλες περιφερειακές χώρες της ΕΕ, δηλ. ως αποθήκη-διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών για όλη την Ευρώπη».
  • Αλλά και στηλιτεύαμε τον άθλιο ρόλο όλων των τάσεων της «αριστεράς» στην ανακοίνωση «Η Ελλάδα αποθήκη διαλογής φτηνών εργατών με τις ευλογίες της “Αριστεράς”» όπου γράφαμε: «Πρόκειται για την ενστικτώδη αντίδραση των νησιωτών μας, αλλά και πολλών περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, απέναντι στη μετατροπή μας σε χώρα-αποθήκη μεταναστών με στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία όπως αποκάλυψαν οι Financial Times, δεν θα φιλοξενούν απλά τους πρόσφυγες για λίγες ώρες ή ημέρες και άλλα τέτοια παραμύθια, αλλά θα είναι ΜΟΝΙΜΟΙ τόποι «κατανομής προσφυγών» στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, μετατρέποντάς έτσι την Ελλάδα σε “στρατόπεδο προσφύγων για όλη την ΕΕ” (FT, 6/2/2016). Ιδιαίτερα τώρα που αποφασίστηκε να μας κλείσουν τα σύνορα από τα Σκόπια, εγκλωβίζοντας πολλές χιλιάδες προσφύγων στη χώρα μας, που η ευαίσθητη αναπτυγμένη Δύση δεν τους θέλει… Η λέξη υποκρισία είναι λίγη για να περιγράψει τον μηχανισμό που έχουν στήσει η κυβέρνηση ως πολιτικό όργανο των ελίτ, τα γκεμπελικά ΜΜΕ, οι ψευτo-αριστερές και ψευτο-αναρχικές οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να αποκρύψουν τους πραγματικούς λόγους ύπαρξης των ροών αυτών, αλλά και να εκμεταλλευτούν τις ροές αυτές τα ίδια κέντρα που τις δημιούργησαν».

Ερχόμενοι τώρα στη σημερινή κατάσταση, οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών μας μαζί με την στάση βασικά του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, αλλά και με άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΤΑ), προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ανάχωμα στη μετατροπή των νησιών μας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών, ζητώντας έλεγχο των συνόρων, να φύγουν οι ΜΚΟ και να μη γίνει νέο στρατόπεδο στη Δυτική Λέσβο. Η κυβέρνηση σαν πιστό σκυλί στην ΕΕ και την Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) αποφάσισε να επιτάξει τα οικόπεδα για τα νέα στρατόπεδα, και μάλιστα, σε περιοχή της Λέσβου σε σημείο στρατηγικής σημασίας για την άμυνα του νησιού, με στρατιωτικές εγκαταστάσεις (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Με μια πολύ σημαντική κίνηση, η  περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση, ενώ καταγγέλλει τις επιτάξεις και σαν παράνομες ποινικά. Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι των περιοχών που προορίζονται για στρατόπεδα συγκαλούν λαϊκές συνελεύσεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν σε καμία περίπτωση να περάσει κανένα κυβερνητικό συνεργείο στις περιοχές τους. Μετά την ισχυρή λαϊκή αντίδραση η κυβέρνηση με θράσος διατάζει να υποδείξουν οι ίδιοι οι Δήμοι που θα δημιουργηθούν νέες δομές, ενώ κορυφαίοι «παράγοντες» της ΤΑ έσπευσαν να καλωσορίσουν τον κυβερνητικό ελιγμό, δείχνοντας την υποκρισία τους στον αγώνα που εκτυλίσσεται.

Ποια είναι η απάντηση και η στάση της «αριστεράς» σήμερα στη διαμορφωθείσα κατάσταση;

Αφού έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία να δεχθούν υποχρεωτικά ως δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των πολιτών των νησιών μας, «στηλιτεύουν» και πάλι ως περίπου «ρατσιστικές» και «ακροδεξιές» τις τοποθετήσεις πλήθους στελεχών, αλλά και των απλών πολιτών των νησιών για έλεγχο των συνόρων, και προτείνουν να μεταφερθούν οι μετανάστες/πρόσφυγες  ισόποσα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας! Και ενώ οι ψευτοαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και των συνακόλουθών τους (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) τοποθετούνται έτσι, η θέση του ΚΚΕ είναι ακριβώς η ίδια με τη διαφορά ότι το ΚΚΕ θέλει να συντηρούνται εδώ μονίμως οι μετανάστες/ πρόσφυγες αποκλειστικά από το Ελληνικό κράτος, το οποίο όμως σήμερα δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των ελληνικών λαϊκών στρωμάτων, αφού βρισκόμαστε βέβαια υπό δεκάχρονη πλέον, στυγνή Ευρωκατοχή, για την οποία το ΚΚΕ δεν κάνει τίποτα για να την ανατρέψει!

Γνωρίζουμε το φιλότιμο, την φιλοξενία, την αλληλεγγύη και την προοδευτικότητα των νησιωτών μας. Αυτό ακριβώς το φιλότιμο και την προοδευτικότητα εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται όλοι οι «αριστεροί» για να δημιουργήσουν ενοχικά σύνδρομα και να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα στα νησιά μας. Και ενώ για τα συστημικά αστικά κόμματα είναι γνωστές οι παγκοσμιοποιητικές τους θέσεις που με ζήλο υπηρετούν, όπως στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα Ποτάμια, Βαρουφάκηδες, τι να πει κανείς για το υποτίθεται «λαϊκό και αντισυστημικό» ΚΚΕ που χρησιμοποιεί όλο το κύρος και την ιστορία του για να βάλει στη στρούγκα το λαό μας με ανώδυνα αιτήματα στο ζήτημα της Ευρωκατοχής, αλλά και να εγκλωβίσει το λαό μας στο κρίσιμο από πολλές πλευρές για το μέλλον της Ελλάδας μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα;

Ρωτάμε ευθέως τον απλό κόσμο και τα μέλη του ΚΚΕ, αλλά και κάθε αριστερό άνθρωπο: είναι προοδευτικό, είναι «εργατική ταξική αλληλεγγύη», να έχει στηθεί κανονικά μια μηχανή από την Υπερεθνική ελίτ (δηλαδή τους «ιμπεριαλιστές», όπως λέει το ΚΚΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ), για να μετατραπεί η Ελλάδα και όλη η νότια Ευρώπη σε τόπο μόνιμης αποθήκης πλεονάζοντος φτηνού εργατικού δυναμικού από δεκάδες χώρες(!), (με ό, τι αυτό συνεπάγεται, με όλες τις σοβαρές συνέπειες για τη χώρα μας – εθνικές, πολιτικές και οικονομικές) και η αριστερά να συναινεί και να συμμετέχει σε αυτό το σχέδιο; Και μάλιστα όταν όλοι αυτοί δεν είναι βέβαια μόνο μετανάστες ή (πολύ λιγότεροι) πρόσφυγες, αλλά και μέλη των μισθοφορικών στρατών που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για την καταστροφή των χωρών τους.

Δηλαδή το ΚΚΕ και λοιπές τάχα κομμουνιστικές δυνάμεις, ουσιαστικά, κάνουν σήμερα τον «τροχονόμο» και τον «αποθηκάριο» στα εγκλήματα και τους πολέμους της Υπερεθνικής Ελίτ και της ΕΕ, προωθώντας την πολιτική της και αυτό το βαφτίζουν «διεθνισμό» και «αλληλεγγύη»! Ενώ την ίδια ώρα κουνάνε το δάχτυλο στα λαϊκά στρώματα και τους λένε ανέξοδα «δες τον πραγματικό υπεύθυνο (δηλ. τους ιμπεριαλιστές), αλλά δέξου την κατάσταση που δημιουργούν, εφάρμοσε το σχέδιό τους,  μέχρι να γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση!»

Φέρουν, λοιπόν, μεγάλη ευθύνη τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ στα νησιά που αποδέχονται αυτή την «πολιτική» του κόμματος τους,  μαζί με τους υπόλοιπους της ψευτοαριστεράς για ό,τι επακολουθήσει για τη χώρα και τον λαό μας.

Άλλωστε από το 2016 τονίζαμε την απαράδεκτη έως προδοτική στάση της αριστεράς αυτής, των «ανοιχτών συνόρων», όχι του σοσιαλισμού, αλλά των Πολυεθνικών και της παγκοσμιοποίησης σε αιχμηρό άρθρο μέλους του ΜΕΚΕΑ: «Ο ρόλος της «Αριστεράς» στο «μεταναστευτικό» και η χυδαία αντιμετώπιση του Ελληνικού Λαού». Ενώ σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά το συλλαλητήριο των ΜΚΟ στη Μυτιλήνη με σύνθημα «Αλληλεγγύη ενάντια στο μίσος», καλεί σε πανελλαδική συγκέντρωση εκεί με το θρασύτατο σύνθημα ότι τα «ανοιχτά σύνορα» και η «ενσωμάτωση» όλων των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί «αίτημα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας»!

Παράλληλα διάφοροι «πατριώτες» και «αριστεροί» αποπροσανατολίζουν πλήρως τον χειμαζόμενο λαό μας, κάνοντας κεντρικό ζήτημα την υποτιθέμενη «νέο-οθωμανική» στρατηγική της Τουρκίας, η οποία τάχα αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και η οποία δήθεν χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές/προσφυγικές ροές για να αλλοιώσει τον ελληνικό πληθυσμό. Αυτοί οι, στην ουσία, πατριδοκάπηλοι ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν ποιος δημιουργεί τα τεράστια μεταναστευτικά/προσφυγικά ρεύματα, ποιος οδήγησε τη χώρα στην απόλυτη απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, μετατρέποντάς την στο αθλιότερο Ευρω-νατοϊκό προτεκτοράτο που υπήρξε ποτέ. Επίσης  ποιος θα είναι υπαίτιος σε ενδεχόμενη πολεμική περιπέτεια της Ελλάδας και ποιος έχει σαν διακηρυγμένο στόχο την πληθυσμιακή αλλοίωση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, δια στόματος ΟΗΕ;[1] Και φυσικά αυτός δεν είναι η Τουρκία αλλά η Υπερεθνική Ελίτ και η ΕΕ. Κι αυτό γιατί είναι ευνόητο πως αν το καθεστώς Ερντογάν δεν είχε από πίσω του την Υ/Ε, ώστε να την εκβιάζει ότι θα φύγει από το ΝΑΤΟ και πως θα ξαμολήσει τους μετανάστες στην Ευρώπη (όπου άλλωστε έχει και κάποιο δίκιο, αφού φιλοξενεί πάνω από 3 εκατομμύρια από αυτούς!) και αν συμμετείχε, όπως θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει και η Ελλάδα, σε έναν άξονα κυρίαρχων εθνικά αλληλέγγυων κρατών με άξονα τη Ρωσία και το Ιράν, φυσικά δεν θα υπήρχαν αυτές οι προστριβές, ούτε θα τσακώνονταν οι χώρες για τα κοιτάσματα στο Αιγαίο. Και βέβαια αυτοί οι «πατριώτες», όπως για παράδειγμα το πολύ «πατριωτικό» ΕΠΑΜ, αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι (γιατί όμως;), ακόμα και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν τολμούν να μιλήσουν ευθέως για κλείσιμο των συνόρων μας στις μεταναστευτικές ροές (που αυτό σημαίνει ο κυριαρχικός τους έλεγχος), όπως επίσης για ακόμη μια φορά δεν μιλούν ξεκάθαρα και για την αναγκαία απεξάρτηση της χώρας με άμεση μονομερή έξοδο από την ΕΕ αλλά και το ΝΑΤΟ, παρότι μιλούν για «Κατοχή», λες και μας έχει υπό κατοχή η Τουρκία και όχι η Υ/Ε και η ΕΕ! Δηλαδή κανονικό δούλεμα, την ώρα που στην Ιταλία ξεκινούν την ποινική δίωξη του Σαλβίνι (με τις πλάτες της ΕΕ), ο οποίος απαγόρευσε να δέχονται τα ιταλικά λιμάνια τα πλοία με τους λαθρομετανάστες.

Τι προτείνουμε

Η λύση βεβαίως του ζητήματος δεν είναι να βάλουμε πλωτά φράγματα όπως προτείνει η ΝΔ, η οποία βέβαια εφαρμόζει όλη την πολιτική της ΕΕ σαν το πιο υπάκουο παιδί (μετά τον ΣΥΡΙΖΑ), εφαρμόζοντας όλες τις ευρωπαϊκές συνθήκες για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό, φυτεύοντας τους λαθρομετανάστες σε όλη τη χώρα.

Η μόνη λύση είναι να κλείσουμε πραγματικά τα σύνορα μας, όπως έχουν κάνει ουσιαστικά όλες οι άλλες χώρες της ΕΕ (εκτός των Ισπανών και των Ιταλών που ανέτρεψαν την πολιτική του  Σαλβίνι, ο οποίος τώρα αναμένεται να βγει πανηγυρικά όποτε γίνουν εκλογές!).Και κλείσιμο συνόρων δεν σημαίνει βέβαια τα ψευτο-φράγματα του Μητσοτάκη, αλλά η φύλαξη όλων των ακτών μας και η απαγόρευση στα μεταναστευτικά καραβάνια να δένουν οπουδήποτε στα νησιά μας και η παράλληλη εκδίωξη από τα νησιά των απατεώνων των ΜΚΟ.

Στην πατρίδα μας δεν τολμούν πολλοί να μιλήσουν ξεκάθαρα:

  • Ότι η εθνική, οικονομική και πολιτιστική μας κυριαρχία έχει καταλυθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ στον απόλυτο βαθμό
  • Ότι προϋπόθεση της επανάκτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας είναι η άμεση μονομερής μας έξοδος από την ΕΕ δηλ. ένα παλλαϊκό Grexit.
  • Ότι σημαντική συνιστώσα στην κατάλυση της κυριαρχίας μας είναι το μεταναστευτικό/ προσφυγικό ζήτημα –μια βιομηχανία που έχει «στήσει» η Υπερεθνική ελίτ και η ΕΕ στο πλαίσιο των «4 ελευθεριών» της παγκοσμιοποίησης. Και ότι ο κυριαρχικός έλεγχος των συνόρων μας δεν σημαίνει ότι «δεν θέλουμε» ή «μισούμε» τους άλλους λαούς. Σημαίνει ότι η κάθε χώρα, ο κάθε λαός και επομένως και οι λαοί από τους οποίους προέρχονται τα εκατομμύρια των μεταναστών ή προσφύγων, οι οποίοι είναι θύματα του συστήματος, πρέπει να αγωνισθούν στις πατρίδες τους για την Εθνική τους κυριαρχία κόντρα στους καταστροφείς μας, τα μεγάλα αφεντικά που έχουν ονοματεπώνυμο: νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, Υπερεθνική Ελίτ, ΕΕ, ΝΑΤΟ.[2] (σημείωση)

Στην Ευρώπη έγινε η αρχή με το ιστορικό Brexit του Βρετανικού λαού. Ο αγώνας για εθνική και οικονομική κυριαρχία παίρνει τη σκυτάλη στις πολύμηνες κινητοποιήσεις των Γάλλων, αλλά και την προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής κυριαρχίας από τους Ιταλούς. Μόνο εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικές ελίτ μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση μιας εκφυλισμένης «αριστεράς» επιμένουν να μας κρατάνε αιώνια θύματα και υποχείρια της Υπερεθνικής Ελίτ. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσει και ο ελληνικός λαός και να βάλει τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΑ στο τραπέζι…

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 24/2/2020

 

[1] Όπως αναφέρει το BBC σχετικά με τις δηλώσεις του υπεύθυνου του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, Πίτερ Σάντελαντ, όσον αφορά την αιτία για τη μαζική είσοδο μεταναστών στην Ευρώπη:

«Ένας γερασμένος ή μειούμενος γηγενής πληθυσμός σε χώρες όπως η Γερμανία ή τα κράτη της νότιας Ευρώπης ήταν το “κεντρικό επιχείρημα –διστάζω να χρησιμοποιήσω τη λέξη, επειδή έχει δεχτεί επίθεση από τον κόσμο– υπέρ της ανάπτυξης των πολυπολιτισμικών κρατών”, πρόσθεσε. «Είναι αδύνατον να θεωρήσουμε ότι μπορεί να επιβιώσει η ομοιογένεια, στον βαθμό που την προϋποθέτει το άλλο επιχείρημα, επειδή τα κράτη πρέπει να γίνουν πιο ανοιχτά κράτη, από την άποψη των ανθρώπων που τα κατοικούν. Όπως ακριβώς έχει αποδείξει το Ηνωμένο Βασίλειο». Στο πλέον βασικό επίπεδο, τα άτομα θα πρέπει να έχουν την ελευθερία της επιλογής. Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ερωτήθηκε επίσης τι θα πρέπει να κάνει η ΕΕ με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν ότι τα ποσοστά απασχόλησης των μεταναστών είναι υψηλότερα στις ΗΠΑ και την Αυστραλία απ’ ό,τι στις χώρες της ΕΕ. Είπε στην επιτροπή: «ΟΙ ΗΠΑ ή η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι κοινωνίες μεταναστών και γι’ αυτό φιλοξενούν πιο πρόθυμα εκείνους που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα απ’ ό,τι εμείς, που διατηρούμε ακόμη μια αίσθηση της ομοιογένειάς μας και της διαφοράς μας από τους άλλους. Και αυτό ακριβώς, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει τα δυνατά της για να το υπονομεύσει».

[2] Και βέβαια είναι εντελώς άλλο πράγμα μια εθνικά κυρίαρχη χώρα να δέχεται μετανάστες με δική της απόφαση (ανάλογα με το πόσους χρειάζεται και πόσους μπορεί να δεχθεί, στο οποίο δεν είμαστε βέβαια αντίθετοι) και εντελώς άλλο ένα προτεκτοράτο όπως είναι σήμερα η Ελλάδα με εξαθλιωμένο λαό, να της επιβάλλει η Υ/Ε να γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο διαφορετικών εθνοτήτων με όλες τις σοβαρές συνέπειες εθνικές, οικονομικές, πολιτικές και πολιτιστικές, όπως περιγράφουμε στις ανακοινώσεις μας.