Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Σκηνικό που ολοένα και περισσότερο μοιάζει με αυτό της Συρίας φαίνεται ότι στήνεται στην Ουκρανία: δυσφήμιση του καθεστώτος μέσω των διεθνών συστημικών κολοσσών ΜΜΕ ως στυγνή δικτατορία, οργάνωση μέσω ΜΚΟ αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, χρησιμοποίηση εθνικών, πολιτικών και θρησκευτικών διαιρέσεων, συνεργασία και με το διάβολο(Αλ Κάιντα στη Συρία, Χιτλερικοί στην Ουκρανία), διάλυση της χώρας κι ένταξη της στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Μ άλλα λόγια όποιον δε γουστάρει παγκοσμιοποίηση τον τρώει η μαρμάγκα.

Με βάση την παρακάτω επισήμανση του Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας για την υποτιθέμενη “εθνική επανάσταση” στην Ουκρανία (που στην πραγματικότητα είναι καθοδηγούμενη απ την υπερεθνική ελίτ ) έκανε στην Ουκρανία την εμφάνιση του και το στοιχείο της θρησκευτικής αντιπαράθεσης.  Η αδίστακτη εγκληματική υπερεθνική ελίτ επιβεβαιώνει και πάλι το αιμοσταγές της πρόσωπο. Μήπως όπως αιματοκυλάει εδώ και τρία χρόνια το Συριακό λαό χρησιμοποιώντας και υποδαυλίζοντας τις θρησκευτικές διαφορές (και όχι μόνο), πάει να εφαρμόσει και στην Ουκρανία την ίδια συνταγή; Ευχόμαστε να είμαστε υπερβολικοί…

 

“Τη διολίσθηση της κρίσης στην οπισθοδρόμηση, καθώς διαφαίνεται να εξελίσσεται, μεταξύ άλλων, και σε επικίνδυνη θρησκευτική αντιπαράθεση επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας όλες τις ουκρανικές δυνάμεις σε αυτοσυγκράτηση και προστασία των ορθοδόξων πιστών της χώρας.

Η Ρωσία έχει θορυβηθεί από τις συνεχιζόμενες βιαιοπραγίες των εξτρεμιστών, που ξέφυγαν από τα στενά πλαίσια της πλατείας Μαϊντάν και εξαπλώνονται μέσα από ένα καθεστώς ιδιότυπης ατιμωρησίας, αγγίζοντας πλέον και την πνευματική και θρησκευτική ιστορία και κληρονομιά.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ «από την αλόγιστη βιαιότητα των εξτρεμιστών δεν εξαιρείται και η πνευματική σφαίρα. Με την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης, πυρπολήθηκε η ήδη εύθραστη ειρήνη με την ορθοδοξία. Οι κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας λαμβάνουν πλέον καθημερινά απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, ενώ σημειώνονται συχνά κρούσματα καταστροφής ναών και δέχονται όλο και πιο συχνά απειλές σωματικής βίας και της καταστροφής των εκκλησιών τους. Μόλις πριν λίγες μέρες άγνωστοι αποπειράθηκαν να εισβάλλουν και να βανδαλίσουν την Ιερά Μονή των Σπηλαίων της Λαύρας στο Κίεβο, σύμβολο όχι μόνο της Ουκρανίας αλλά και ολόκληρης της Ορθοδοξίας».

Καταλήγοντας, το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του καλεί όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις στην αναταραχή της Ουκρανίας να προασπίσουν την ενότητα του έθνους, και να μην την αφήσουν να κατρακυλήσει σε θρησκευτική αντιπαράθεση, αποτρέποντας ακόμη μεγαλύτερο διχασμό στην κοινωνία, πριν να είναι πολύ αργά…”

rbth.gr