Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Το πραξικόπημα της Υ/Ε στην Ουκρανία υπό το πρίσμα του κατ’ επίφαση (ειδικά σήμερα) «Διεθνούς Δικαίου» αναπτύσσει ο John Robles σε άρθρο του στο Voice of Russia. Ενός Διεθνούς Δικαίου το οποίο βέβαια η Υ/Ε ποτέ δεν σεβάστηκε, καταστρέφοντας και λεηλατώντας χώρες και λαούς, ειδικά μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ (όπου και επιταχύνθηκε η Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση), οπότε και η έννοια του Διεθνούς Δικαίου έγινε και αυτή εσκεμμένα πολύ πιο αμφίσημη και «διασταλτική» ώστε να χωράει στους σχεδιασμούς της Υ/Ε και των ντόπιων χωροφυλάκων της.

Παρόλα αυτά για τους λαούς της γης ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ ακόμα και σήμερα προσφέρει (εντελώς τυπικά βέβαια) μια νομική προστασία για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσής τους και αυτό προσπαθεί να εξετάσει ο αρθρογράφος, από μια λίγο αφελή βέβαια, κατά τη γνώμη μας σκοπιά.

Ενδιαφέρον επίσης, από τη σκοπιά της Περιεκτικής Δημοκρατίας, για τον ύπουλο τρόπο που τεχνηέντως και με διάφορα νομικίστικα τερτίπιτα, καταπατώνται οι θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ –ο οποίος ας μη ξεχνάμε συντάχτηκε μετά τη θηριωδία και τις εκατόμβες του Β Π.Π., και υπό το καθεστώς της εύθραυστης ισορροπίας μεταξύ του Δυτικού και Ανατολικού μπλοκ– έχει και ένας παλιότερος διάλογος του Τάκη Φωτόπουλου με μέλη ΜΚΟ (Διεθνής Αμνηστία και Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελσίνκι) . Ο διάλογος αυτός σημειωτέον είχε λάβει χώρα πριν τους πολέμους της Υ/Ε στα Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κλπ. και αφορούσε κυρίως τα σιωνιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη, ενώ αποκάλυπτε εν μέρει και τον ρόλο των «φιλανθρωπικών» αυτών «μη κυβερνητικών» και «ανεξάρτητων» οργανώσεων για τον ατελείωτο πόνο στη χειμαζόμενη Αφρική.

Σήμερα, όπως ο ίδιος ο Robles αναφέρει, με σειρά Διεθνών νόμων που ουσιαστικά παραμερίζουν τον ΟΗΕ, καταλύεται οριστικά και επίσημα η 350ετής παράδοση της Συνθήκης της Βεστφαλίας που όριζε την Εθνική Κυριαρχία ως την υπ’ αριθμόν ένα αξία στο διεθνές δίκαιο της Ευρώπης.

Ο Robles αναφέρεται και στο σχέδιο που καταστρώθηκε από την Υ/Ε μετά την 9/11, για την αλλαγή καθεστώτος σε 7 χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Λιβύη, η Συρία και το Ιράν, και το οποίο επιβεβαιώνεται από τον πρώην ανώτατο διοικητή του στρατιωτικού βραχίονα της Υ/Ε, του ΝΑΤΟ, Wesley Clark. (βλ. και εδώ στα αγγλικά http://www.youtube.com/watch?v=Ha1rEhovONU)

Τμήματα του ενδιαφέροντος για τα στοιχεία του και την πολεμική που ασκεί στις ΕΕ/ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, άρθρου του Robles, παραθέτουμε μεταφρασμένα, αλλά προτείνουμε σε αυτούς που χειρίζονται την αγγλική γλώσσα ικανοποιητικά να το διαβάσουν ολόκληρο παρά τη βασικά γεωπολιτική, μη συστημική του ανάλυση, που περιστρέφεται γύρω από τη γνωστή αφήγηση περί «νεοσυντηρητικών πολιτικών» .

(Οι επισημάνσεις στο κείμενο είναι δικές μας)

 

Ουκρανία: Ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ των νεοσυντηρητικών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Πηγή: Voice of Russia (21/02/2014)

(…)

« πρωτοφανείς πράξεις βίας από ένοπλους αντάρτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν ανοιχτά θανάσιμη βία ενάντια στην επιβολή του νόμου και έχουν θέσει το Κίεβο στις φλόγες, ανατρέποντας την κυβέρνηση με τη βία, είναι στην πραγματικότητα προδοτικά εγκλήματα κατά της Ουκρανίας και του λαού της, δεδομένου ότι είναι ελεγχόμενες από το εξωτερικό και παραβιάζουν όλες τις διεθνώς αποδεκτές δημοκρατικές αρχές, καθώς και όλους τους εσωτερικούς νόμους και συνταγματικά υπαγορευμένα πρότυπα συμπεριφοράς που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα της Ουκρανίας .

Είναι παράνομο βάσει του διεθνούς δικαίου για οποιαδήποτε χώρα να προβεί σε μέτρα για να επιφέρει την παράνομη αλλαγή της κυβέρνησης σε οποιοδήποτε άλλο κυρίαρχο κράτος: αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των πάσης φύσεως εξεγερμένων δυνάμεων , την εφαρμογή οικονομικών και άλλων μέτρων για να πιέσει την κυβέρνηση να παραιτηθεί ή να διαλυθεί, καθώς και όλα τα άλλα μέσα και μέτρα, τόσο μυστικά όσο και φανερά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί αυτό που τώρα ευρέως ονομάζεται «αλλαγή καθεστώτος» από τη Δύση και την κυβέρνηση των ΗΠΑ» .

(…)

Τι προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο?

«Ανατροπή των κυβερνήσεων και απομάκρυνση πρόεδρων δια της βίας είναι παράνομη και θεμελιώνεται από νόμους και εφαρμόζεται από σώματα όπως το Διεθνές Δικαστήριο , ακόμη και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο , το οποίο σήμερα έχει γίνει ένα απλό όργανο της Δύσης, αν και παρόλα αυτά ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών είναι το πιο σημαντικό έγγραφο και ευρέως σεβαστό από όλα αυτά τα σώματα, και αυτό που όλες οι χώρες που σκοπεύουν να συμμορφωθούν με το διεθνές δίκαιο προσπαθούν να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όλες οι προσπάθειες των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ να επηρεάσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία , προκειμένου να υπάρξει ένα ψήφισμα που να συμμορφώνεται με τα δικά τους συμφέροντα, είναι παράνομη .

Από τη συζήτηση γύρω από την ανάμιξη των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ στην Ουκρανία, η χρήση στρατιωτικής δύναμης των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ , τα οικονομικά μέτρα , η πολιτική πίεση και όλα τα άλλα “εργαλεία” που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εισβολής και κατοχής , για την αλλαγή καθεστώτων σε χώρες όπως το Αφγανιστάν , η Κούβα , το Ιράκ , το Ιράν , η Σερβία , η Βενεζουέλα , η Ουκρανία , η Γιουγκοσλαβία , το Σουδάν, η Σομαλία, και άλλες χώρες-στόχους, απουσιάζει ένα βασικό γεγονός : η καταναγκαστική , δια της βίας και η έξωθεν αλλαγή καθεστώτος παραβιάζει θεμελιακά όλα τα αποδεκτά δόγματα του Διεθνούς δικαίου» .

(…)

Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών

«Σύμφωνα με το άρθρο 1 ( 2 ) του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ η ανάπτυξη διεθνών ειρηνικών σχέσεων που βασίζονται στην «αρχή των ίσων δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών » είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές των Ηνωμένων Εθνών , και αυτόματα και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε προσπάθεια από οποιαδήποτε χώρα να υποτάξει ή να πιέσει άλλη χώρα να εφαρμόσει μέτρα η να επιβάλλει ατζέντα που δεν καθορίζεται από το εσωτερικό και δεν συνάδει με τη βούληση του λαού είναι παράνομη . Η ” βούληση του λαού ” μπορεί να γίνει γνωστή μόνο μέσα από δημοψηφίσματα και τις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες και συζητήσεις , όχι μέσω κατασκευασμένων πογκρόμ στους δρόμους , τα οποία οι ΗΠΑ έχουν ειδικότητα να κατασκευάζουν. Όσον αφορά την πίεση στην κυβέρνηση , ακόμα και η εφαρμογή κυρώσεων εναντίον της είναι ως εκ τούτου παράνομη, αφού αυτή έχει γίνει για να πιεστεί η κυβέρνηση από το εξωτερικό… (…).

Απαγορεύεται βάσει του διεθνούς δικαίου η απειλή χρήσης βίας, και το άρθρο 2 ( 4) του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών το κάνει αυτό ξεκάθαρο και απαιτεί από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να σεβαστούν την κυριαρχία , την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία των άλλων κρατών…(…)

Το άρθρο 2 ( 7) του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει σαφώς ότι τα Ηνωμένα Έθνη και τα μέλη του δεν έχουν καμία εξουσία να παρεμβαίνουν σε θέματα που εμπίπτουν στην εσωτερική δικαιοδοσία οποιουδήποτε κράτους ( κυρίαρχης χώρας ).

Ωστόσο, οι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ έχουν παρακάμψει το άρθρο αυτό με την εφαρμογή και τη χρήση αυτού που αποκαλούν Responsibility to Protect (R2P) . Οι εξεγέρσεις και οι βίαιες διαδηλώσεις , όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία εμπίπτουν στον ορισμό της εσωτερικής/εθνικής δικαιοδοσίας , και ως εκ τούτου, κάθε εξωτερική απόπειρα παρέμβασης είναι παράνομη» .

(…)

Ένοπλοι αντάρτες

«Αυτό που είναι ανησυχητικό στην Ουκρανία είναι η βίαιη και στρατιωτικοποιημένη φύση αυτού που η Δύση ατελείωτα χρωματίζει ως νόμιμη αντιπολίτευση . Αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με αυτό που το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου βλέπει μπροστά από τα μάτια του στις οθόνες των τηλεοράσεων τους .

Ακόμη και πολλαπλές δηλώσεις από τους ίδιους τους αμερικανούς αξιωματούχους και μια πρόσφατα διαρρεύσασα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Αμερικανής αξιωματούχου Victoria Nuland και του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δείχνουν ότι αυτοί δεν είναι μέλη μιας νόμιμης εσωτερικής αντιπολίτευσης , αλλά αντίθετα στρατιωτικοποιημένα, εκπαιδευμένα, τοποθετημένα , χρηματοδοτημένα και υποστηριζόμενα μέλη της υποδομής που δημιούργησε η Δύση για τις λεγόμενες «χρωματιστές επαναστάσεις».

Οι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ συνεχίζουν να κατηγορούν κατάφωρα την έκπτωτη κυβέρνηση και τον Γιανουκόβιτς, ενώ είναι εγκληματικά σιωπηλές όταν η αντιπολίτευση που υποστηρίζουν , και στην πραγματικότητα φύτευσαν , έχει δολοφονήσει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και αστυνομικούς .

Η ξεκάθαρη δολοφονία , απαγωγή και ακραία βία εναντίον των αστυνομικών και των δυνάμεων ασφαλείας, είναι κάτι που θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς σε όλο τον κόσμο , ειδικά στις ΗΠΑ, όπου η αστυνομία τους απολαμβάνει  σχεδόν θεϊκής ευλάβειας , και παρόλα αυτά η λεγόμενη “διεθνής κοινότητα ” και τα μέλη των οργάνων επιβολής του νόμου παγκοσμίως είναι σιωπηλοί .

Ο στόχος ήταν η αλλαγή καθεστώτος , διότι ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ κατάλαβαν ότι η ουκρανική κυβέρνηση και, το πιο σημαντικό, ο λαός της Ουκρανίας δεν θα επέτρεπαν στη χώρα τους να ανατραπεί και να γίνει ένα ακόμη πελατειακό κράτος των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ .

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η στροφή προς τη Ρωσία παρεμποδίζει σοβαρά τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΕΕ να τοποθετήσουν αμερικανικούς και νατοικούς πυραύλους στην Ουκρανία , να εκδιώξουν το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και να επιτευχθεί ο κύριος στρατιωτικός τους στόχος, η εξουδετέρωση της Ρωσίας και της δυνατότητάς της να ανταποδώσει ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα των αμερικανονατοικών, το οποίο είναι και ο τελικός στόχος τους».

Η αποτυχία των MΜΕ

«Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνεχίζουν να προωθούν και να διαδίδουν μια ψεύτικη και στρεβλή αφήγηση των γεγονότων στην Ουκρανία και οι προσπάθειες τους είναι τρομερές και σχεδόν αδύνατο να αντιμετωπιστούν .

Αυτό αφορά κυρίως τη φύση και την απεικόνιση της δολοφονίας αστυνομικών από τους αντάρτες της αντιπολίτευσης, τους οποίους , όπως και στη δολοφονία αστυνομικών στον Καύκασο , η Δύση εμφανίζει ως ήρωες και κάποιο είδος των μαχητών της ελευθερίας .

(…)

Ομπάμα / Νεοαποικιοκρατικά σχέδια των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ και ατιμωρησία

«Μετά από την 9-11 ο Paul Wolfowitz , ο τότε ΗΠΑ Αναπληρωτής Γραμματέας Άμυνας δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πλέον δικαίωμα στην καταστροφή χωρών , την εκτέλεση προέδρων και την αλλαγή των κυβερνήσεων κατά βούληση .

Ο στρατηγός Wesley Clark ο οποίος ήταν ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ , συζήτησε το θέμα με τους αρχιτέκτονες του Νεοαποικιοκρατικού Σχεδίου από το «Έργο για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα ( LINK 5 )» και επιβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να ανατρέψουν επτά χώρες μετά την 9/ 11: Ιράκ , Συρία, το Λίβανο , τη Λιβύη , τη Σομαλία , το Σουδάν και το Ιράν. (βλ. και http://www.youtube.com/watch?v=Ha1rEhovONU)

Ο Glenn Greenwald ανέφερε ότι στρατηγός Clark ήταν σοκαρισμένος και μετέφερε την στιχομυθία που ακολούθησε: ” Και έχουμε περίπου 5 ή 10 χρόνια για να καθαρίσουμε τα παλιά φιλοσοβιετικά καθεστώτα – Συρία, το Ιράν [ sic ] , το Ιράκ – πριν η επόμενη μεγάλη υπερδύναμη (σ.σ προφανώς αναφέρεται στη Ρωσία) έρθει να μας προκαλέσει” Ο Clark είπε ότι σοκαρίστηκε από τις επιθυμίες Γούλφοβιτς , διότι , όπως Clark το έθεσε : « ο σκοπός της στρατιωτικής στρατηγικής είναι να ξεκινήσει πολέμους και την αλλαγή των κυβερνήσεων ; Δεν είναι να αποτρέψει συγκρούσεις!»

Η Ουκρανία, από ό,τι φαίνεται, θα γίνει βορά στα χέρια της Υ/Ε και της ΝΔΤ, με συνέπειες παρόμοιες με αυτές που υφίστανται όλες τις χώρες που η ελίτ συνέτριψε.
Εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, καταλήστευση του πλούτου της κάθε χώρας, εξαφάνιση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του λαού, καταστροφή του περιβάλλοντος.  Και βέβαια με συνέπειες παγκοσμίως.

Ο επίλογος όμως ίσως δεν έχει ακόμη γραφτεί

Για τη μετάφραση/επιλογή: Α.