Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο : Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις περί συμβολής Ισραηλινών στο πραξικόπημα της Ουκρανίας. Από τη μία έχουμε ομάδες κρούσης με τεχνογνωσία προερχόμενη από τις μάχες της παλαιστινιακής Γάζας και από την άλλη έχουμε ζάμπλουτους Ισραηλινο-ουκρανούς να αναλαμβάνουν καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Η σύμπλευση(μην πούμε ταύτιση) της Υπερεθνικής Ελίτ με τη Σιωνιστική είναι ευρέως γνωστή χρόνια τώρα. Αυτό όμως που προκαλεί είναι το θράσος της στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων της που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη Νέα Διεθνή Τάξη. Έτσι, δεν διστάζει να στέλνει τάγματα εφόδου στο πλευρό των “διαδηλωτών” και να καταλαμβάνει διοικητικά πόστα αναγκαία για την ομαλή μετάβαση της Ουκρανικής οικονομίας στη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αδιανόητη η στάση της “Αριστεράς” μας περί “επαναστατικών συνθηκών”και ίσων αποστάσεων από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Το να κρατάς ίσες αποστάσεις ή να μιλάς για “ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς” γράφοντας στα παπούτσια σου το ότι μιλάμε για πραξικόπημα ενός πανίσχυρου διεθνοποιημένου συστήματος από τη μία, και της άμυνας (ακόμα και μέσα στα πλαίσια της “διεθνούς νομιμότητας” και διμερών συμφωνιών με την Ουκρανία) της Ρωσικής ελίτ σε αυτό, είναι απαράδεκτο. Μια ελίτ που δεν είναι βέβαια “σοσιαλιστική”, όπως απαιτούν σήμερα οι ανεγκέφαλοι (αν όχι ύποπτοι) της επαναστατικής “Αριστεράς” αλλά εκφράζει ένα ολόκληρο κίνημα “από τα κάτω” αντίστασης κατά της Παγκοσμιοποίησης και για την Οικονομική και Εθνική Κυριαρχία των λαών που είναι προϋπόθεση κάθε κοινωνικής απελευθέρωσης.Όταν τη μία μεριά τη στηρίζουν “επαναστάτες” επιδοτούμενοι ξεκάθαρα από το μεγαλύτερο κράτος τρομοκράτη, το Ισραήλ, τότε είναι τουλάχιστον άθλιο να τάσσονται ορισμένοι δήθεν αριστεροί, έμμεσα, με το μέρος των “εξεγερμένων”.

 

ΠΗΓΕΣ :Ukraine: Israeli Special Forces Unit under Neo-Nazi Command Involved in Maidan Riots | Global Research

http://www.presstv.ir/detail/2014/03/01/352724/israeli-army-vet-led-kiev-militia-unit/

http://www.haaretz.com/news/world/1.577114

 

Δημοσιεύματα ΜΜΕ αναφέρουν ότι πολλοί πρώην στρατιώτες του Ισραηλινού στρατού έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στην οργάνωση των βίαιων οδομαχιών με τις κυβερνητικές δυνάμεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της Haaretz και των Times του Ισραήλ την Παρασκευή, ένας βετεράνος του ισραηλινού στρατού με το όνομα «Δέλτα» (Delta), ήταν επικεφαλής μια μονάδας οδομαχιών στο Κίεβο. Ακόμη το Εβραϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων JTM υπό τον τίτλο ” Στο Κίεβο, ένας  βετεράνος του ισραηλινού στρατού ηγείται μιας μονάδας οδομαχιών”,  επιβεβαιώνει ότι στρατιώτες από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις(IDF) ενεπλάκησαν στο πρόσφατο κίνημα διαμαρτυρίας στην Ουκρανία υπό τις άμεσες εντολές του Νεοναζιστικού Κόμματος Svoboda.

Τα ρεπορτάζ, αναφέρουν ότι ο «Δέλτα», πρώην Ισραηλινός στρατιώτης γεννημένος στην Ουκρανία, χρησιμοποίησε πολεμικές δεξιότητες του αντάρτικου πόλης που απέκτησε στο Ισραήλ στο τάγμα αναγνώρισης Shu’alei Shimshon της περίφημης ​​ταξιαρχίας πεζικού Givati (που ενεπλάκει σε πολυάριθμες αποστολές στη Γάζα εναντίον των Παλαιστινίων κατά τη διετία 2008-2009 και ήταν υπεύθυνη για τις σφαγές στη γειτονιά Tel el-Hawa στη Γάζα), για να ανέλθει μέσα από τις τάξεις των μαχητών του δρόμου του Κιέβου.

Η μονάδα, που ονομάζεται τα «Μπλε Κράνη της Μαϊντάν» (Blue Helmets of the Maidan), αποτελείται από δύναμη 40 ανδρών και γυναικών, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών βετεράνων του Ισραηλινού στρατού. Η εν λόγω μονάδα οδομαχιών συμμετείχε στην αντιμετώπιση των κυβερνητικών δυνάμεων και ο επικεφαλής της, ο Delta, υποστηρίζει ότι παίρνει εντολές απευθείας από ακτιβιστές που συνδέονται με το Svoboda.

 

ΠΗΓΗ: http://on.rt.com/jzqq30 & http://on.rt.com/htxq4s

Ο νεοδιορισθείς διοικητής του Dnepropetrovsk είναι ο Igor Kolomoysky, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, με περιουσία που υπολογίζεται σε 2,4 δισ. δολάρια. Είναι συν-ιδιοκτήτης του άτυπου εμπορικού ομίλου Privat, που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας Privatbank, της οποίας ηγείται ο Kolomoysky, καθώς και περιουσιακά στοιχεία στους τομείς του πετρελαίου,σιδηροκραμάτων και στις βιομηχανίες τροφίμων, της γεωργίας και των μεταφορών.

Ο πρώην σύμμαχος της Γιούλια Τιμοσένκο, Kolomoysky φέρεται ότι τα «έσπασε» μαζί της και αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία της το 2010, εκλογές τις οποίες στη συνέχεια η πρώην πρωθυπουργός έχασε από τον Γιανούκοβιτς. Ο Kolomoysky αναφέρεται να είναι βασικός χορηγός του κόμματος UDAR, το οποίο είναι ένα από τα τρία που τροφοδοτούν τις διαδηλώσεις για να εκδιώξουν τον Γιανούκοβιτς. Ο Kolomoysky έχει διπλή Ουκρανική-Ισραηλινή υπηκοότητα και ελέγχει την επιχειρηματική αυτοκρατορία του από την Ελβετία.

Επί του παρόντος, ένας Ουκρανός πολίτης που λαμβάνει μια δεύτερη ιθαγένεια παραμένει πολίτης της Ουκρανίας, εκτός αν ενημερώνει τις αρχές και αποποιηθεί την αρχική του ιθαγένεια. Υπάρχουν πρόστιμα για όσους δεν δηλώνουν τη διπλή υπηκοότητα τους, αλλά οι κανονισμοί σχετικά με το θέμα είναι αρκετά θολοί και σπάνια εφαρμόζεται. Στην πράξη, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί απλά δεν το δηλώνουν. Αυτό ισχύει τόσο για την Ανατολική Ουκρανία που έχουν ρωσική υπηκοότητα, και τη δυτική Ουκρανοί οι οποίοι έχουν την ιθαγένεια των διαφόρων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι αλήθεια ακόμα και για τον προσφάτως διορισμένο διοικητή της περιφέρειας Dnepropetrovsk, της Ουκρανο-Ισραηλινό πολίτη Igor Kolomoysky, ο οποίος εξήγησε κάποτε ότι «η ουκρανική νομοθεσία και το Σύνταγμά της για το θέμα είναι τόσο αυτοαντιφατικό ώστε κάποιος πρέπει να είναι ηλίθιος για να μην το χρησιμοποιήσει.»
Το νομοσχέδιο που υποβλήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου επιδιώκει να ανατρέψει την κατάσταση με τους παραβάτες της απαγόρευσης της διπλής υπηκοότητας στην Ουκρανία. Σε εκείνους που απλά διατηρούν δύο υπηκοότητες θα επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο περίπου $ 165.
Αλλά εκείνοι που χρησιμοποιούν παράνομα την ουκρανική υπηκοότητα τους για να ψηφίζουν στις εκλογές ή να κατέχουν δημόσια αξιώματα, η οποία απαιτεί την ουκρανική υπηκοότητα, αντιμετωπίζουν μια πολύ σκληρότερη τιμωρία σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Ποινή φυλάκισης από 3 έως 5 έτη, ενώ όσοι έλαβαν δημόσιο λειτούργημα, που τους παρέχει πρόσβαση κρατικά μυστικά μπορεί να πάνε στη φυλακή για έως και 10 χρόνια.
Οι εισηγητές του νομοσχεδίου λένε ότι θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια και θα εμποδίζει άλλα έθνη από το να επηρεάζουν την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας. Το νομοσχέδιο μπορεί να εξεταστεί από το Κοινοβούλιο μόλις τελειώσει η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, δήλωσε ο συν-συγγραφέας του Αλεξάντρ Briginets στην εφημερίδα Izvestia.