Print Friendly, PDF & Email
Σχόλιο : Η έγκυρη μαρτυρία του Aleksandr Yamimenko, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι άλλη μία επιβεβαίωση της θέσης μας περί στημένου πραξικοπήματος με άρωμα Αραβικών “Εξεγέρσεων”. Το θράσος της Υ/Ε για την επιβολή της ΝΔΤ έχει ξεπεράσει κάθε όριο  μετά τις σφαγές του Κιέβου όπου διαδηλωτές και αστυνομικοί έπεφταν νεκροί σωρηδόν, αφού ανέλαβε δουλειά αυτή η ομάδα ελεύθερων σκοπευτών. Η ξεκάθαρη σύνδεση της σημερινής κυβέρνησης (πρώην αντιπολίτευσης) με αυτούς τους χρηματοδοτούμενους δολοφόνους φανερώνει το πόσο “λαϊκή” ήταν η εξέγερση που σπρώχνει την Ουκρανία στην αγκαλιά της Ε.Ε. Καθήκον του ελληνικού λαού είναι να αντισταθεί σθεναρά στην Οικονομική Κατοχή που του έχει επιβληθεί ανατρέποντας τα σχέδια της Υ/Ε. Αυτή είναι η μόνη εναλλακτική.

Published time: March 13, 2014 02:25
Edited time: March 13, 2014 08:58

ΠΗΓΗ: http://on.rt.com/0dxw6m

Ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της βίαιης αναταραχής στο Κίεβο ενεργούσαν από ένα κτίριο που ελεγχόταν από την αντιπολίτευση στην πλατεία Μαϊντάν.

Πυροβολισμοί που σκότωσαν τόσο πολίτες όσο και αστυνομικούς εξαπολύθηκαν από το κτίριο της Φιλαρμονικής στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, είπε ο πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Aleksandr Yakimenko στο κανάλι Ρωσία 1. Το κτίριο ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του λεγόμενου Διοικητή της Μαϊντάν αυτοάμυνας της Μαϊντάν Andrey Parubiy, ο οποίος μετά το πραξικόπημα διορίστηκε Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, πρόσθεσε ο Yakimenko.

Επιπλέον, ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας πιστεύει ότι ο Parubiy έχει έρθει σε επαφή με Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να έχουν συντονίσει την επίθεση.

«Οι πυροβολισμοί προήλθαν από την Αίθουσα της Φιλαρμονικής. Ο διοικητής της Μαϊντάν Διοικητής Parubiy ήταν υπεύθυνος για αυτό το κτίριο. Ελεύθεροι σκοπευτές και άτομα με αυτόματα όπλα «εργάζονταν» από αυτό το κτίριο στις 20 Φεβρουαρίου. Υποστήριξαν την επίθεση κατά των δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών, που είχαν ήδη πεσμένο ηθικό και, στην πραγματικότητα, τράπηκαν σε φυγή,»  δήλωσε ο Yakimenko σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι.

Οι αστυνομικοί κυνηγήθηκαν από μια ομάδα ταραχοποιών οπλισμένων με διάφορα όπλα και σε εκείνο το σημείο, λέει ο Yakimenko οι ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν και στους ίδιους τους διώκτες (εννοεί τους διαδηλωτές).

«Όταν το πρώτο κύμα των πυροβολισμών έληξε, πολλοί είδαν 20 ατόμα να εγκαταλείπουν το κτίριο,» λέει ο πρώην επικεφαλής, σημειώνοντας ότι ήταν καλά εξοπλισμένοι και έφεραν στρατιωτικού στυλ τσάντα για τη μεταφορά τουφεκιών και οπλισμού ελεύθερου σκοπευτή . Όχι μόνο οι φορείς επιβολής του νόμου, αλλά και άνθρωποι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ελευθερία (Freedom), Δεξιός Τομέας (Right Sector), Πατρίδα (Fatherland), και UDAR του Klitschko το έχουν επίσης δει αυτό, ισχυρίζεται ο Yakimenko.

Ο πρώην επικεφαλής της ασφάλειας, δήλωσε, επίσης, ότι σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες αυτοί οι ελεύθεροι σκοπευτές θα μπορούσε να είναι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων μισθοφόρων από την πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς και πρώην υπάλληλοι των Ειδικών Δυνάμεων του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.

Ο Yakimenko ισχυρίζεται ότι Parubiy ήταν μέρος μιας ομάδας που σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τους ανθρώπους που σχετίζονται με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. «Αυτές ήταν οι δυνάμεις που πραγματοποίησαν όλα όσα τους είπε η ηγεσία τους – οι ΗΠΑ,» εξήγησε ο Yakimenko, υποστηρίζοντας ότι οι ηγέτες της Μαϊντάν ουσιαστικά ζούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ.