Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Το συμπέρασμα της συνάντησης επικεφαλής ρωσικών επιχειρήσεων του αμυντικού τομέα είναι ότι οι πιθανές κυρώσεις θα ενισχύσουν τη ρωσική βιομηχανία και θα ωθήσουν σε πολιτική αντικατάστασης των εισαγωγών.Μια τέτοια εξέλιξη θα αναγκάσει δηλαδή εκ των πραγμάτων τη στροφή της Ρωσικής υπό τον Πούτιν, ελίτ, στην Αυτοδυναμία και στην προώθηση του σχεδιασμού της Ευρασιατικής Ένωσης που σέβεται (σε αντίθεση με την ΕΕ), την οικονομική και εθνική κυριαρχία των μελών της), ως ενός αντίπαλου πόλου στην Νεοφιλελεύθερη Καπιταλιστική Παγκοσμιοποίηση και τις διάφορες μορφές της (Πολιτική, Πολιτιστική κτλ.). Όπως έχουμε τονίσει, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν κομβικής σημασίας για την ένωση των αντιστεκόμενων λαών στη Νέα Διεθνή Τάξη, μέσω της  τη δημιουργίας ενώσεων Αυτοδύναμων Οικονομιών και Πολιτικών συστημάτων,  όπως αυτές που προτείνει το Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ).

ΠΗΓΗ: “Western sanctions will only strengthen Russian industry – Rogozin“, RT (13/03/2014)

Μετά από μια επείγουσα κλειστή συνάντηση των επικεφαλής των ρωσικών επιχειρήσεων του αμυντικού τομέα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin, δήλωσε ότι η πιθανή επιβολή οικονομικών κυρώσεων θα μπορούσε να τονώσει τη ρωσική βιομηχανία και να βλάψει μόνο τους ξένους εταίρους της.

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη και αμέσως μετά ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος με την Ρωσική βιομηχανία όπλων ανακοίνωσε τις αποφάσεις μέσω Twitter.

«Το αποτέλεσμα της συνομιλίας με τους ηγέτες της βιομηχανίας μας: οι πιθανές οικονομικές κυρώσεις θα την αναγκάσουν μόνο να λειτουργήσει καλύτερα και να ακολουθήσει την πολιτική της αντικατάστασης των εισαγωγών,» έγραψε ο Rogozin . «Αντ’ αυτού, το μπούμερανγκ των κυρώσεων θα χτυπήσει και θα βλάψει τους ξένους εταίρους,» πρόσθεσε.

«Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σε συνθήκες συνεχιζόμενης οικονομικής ύφεσης οι δυτικοί πολιτικοί βρίσκουν κάποια ευχαρίστηση να προξενήσουν ζημιά στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις ρωσικές αγορές ως τη μόνη ευκαιρία για να συντηρήσουν τη παραγωγή και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας», έγραψε ο Rogozin.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στην Ουκρανία, λόγω των στενών δεσμών μεταξύ των Ρωσικών και των Ουκρανικών εταιρειών όπλων που χρονολογούνται από την εποχή της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας της Σοβιετικής Ένωσης. Στις αρχές Φεβρουαρίου εξέφρασε την ελπίδα ότι η οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και τελικά να τερματίσει τις κοινωνικές εντάσεις που μαστίζουν τη χώρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο βετεράνος Ρώσος βουλευτής και επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι κυρώσεις δεν θα έχουν οποιαδήποτε αρνητικό αντίκτυπο άμεσα στη ρωσική οικονομία. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν οποιονδήποτε αν αυτό θα τους βοηθήσει να προξενήσουν ζημιά στην Ρωσία. Αυτά εξακολουθούν να είναι τα απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου,» σημείωσε ο πολιτικός.

(…)