Print Friendly, PDF & Email
  1. Η στυγνή απόπειρα δολοφονίας του Ντούγκιν και μάλιστα στο κέντρο της Μόσχας, που σήμερα είναι ο μεγάλος εχθρός της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε), δεν είναι ούτε τυχαία ούτε συμπτωματική. Έστω και αν απέτυχε τον στόχο της, δηλαδή τη δολοφονία του ίδιου του θεωρητικού του Ευρασιατισμού. Δηλαδή του θεωρητικού και πολιτικού ρεύματος που (ανεξάρτητα από το σχετικά στενό γεωγραφικό προσδιορισμό του) προβάλλεται ως το κύριο εναλλακτικό θεωρητικό και πολιτικό ρεύμα πέρα από τον Φιλελευθερισμό και τον Φασισμό, δηλαδή, τις δύο κύριες μορφές της αστικής ιδεολογίας και πρακτικής, αλλά και τον Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό, τις δύο κύριες μορφές εναλλακτικής ιδεολογίας και πρακτικής.

 

  1. Ο Ευρασιατισμός επομένως σήμερα δεν είναι ούτε τυχαίος ούτε συμπτωματικός. Με μία έννοια ο Ευρασιατισμός μπορεί να θεωρηθεί ως μια σημαντική πρόταση εναλλακτικής οργάνωσης της κοινωνίας πέρα από τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της Νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η οποία έχει ήδη επιβληθεί στον οικονομικό και τον πολιτιστικό τομέα διεθνώς, αλλά όχι και στον πολιτικό τομέα. Το κίνημα για το Μπρέξιτ στη Βρετανία αλλά και αυτό που στηρίζει τον Πούτιν στη Ρωσία δεν είναι παρά οι πολιτικές εκφάνσεις του λαϊκού κινήματος αντίστασης στην απόπειρα επιβολής της ΝΔΤ παγκόσμια. Και ο μεν Βρετανικός λαός κατάφερε να βγει από τη «στρούγκα» της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που είναι όμως μόνο το πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από τη Νέα Διεθνή Τάξη —η αναγκαία προϋπόθεση θα λέγαμε αλλά όχι και η επαρκής για τον σκοπό αυτό—, ενώ ο Ρωσικός λαός ακόμη δεν έχει επιτύχει τον στόχο αυτό. Εάν όμως τελικά ο Ρωσικός λαός νικήσει στον πόλεμο που του επιβλήθηκε από τα μίσθαρνα όργανα της Υπερεθνικής ελίτ στην Ουκρανία τότε ένας νέος κόσμος πέρα από την ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης μπορεί ν’ ανατείλει για ολόκληρο τον κόσμο, που θα μπορούσε να ξεπεράσει και τα όργανά της στην ιδία τη Ρωσία.

 

  1. Είναι ακριβώς αυτό το πιθανό ενδεχόμενο που ώθησε την Υ/Ε να καταφύγει ακόμη και στις γκανγκστερικές μεθόδους που αναπτύχθηκαν ιστορικά στις ΗΠΑ για να εξολοθρεύσει ένα σημαντικό ιδεολογικό αντίπαλό της, με το δήθεν πανίσχυρο Ρωσικό κράτος να μην καταφέρει να τον προστατεύει ούτε μέσα στο κέντρο της Μόσχας! Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση κάθε αντίπαλου της ΝΔΤ, εάν δεν έχει ακόμη καταλάβει ποιος κυβερνά σήμερα την ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης…

 

  1. Όμως ο ακήρυκτος πόλεμος της Υ/Ε κατά της Ρωσίας δεν διεξάγεται μόνο με τα στρατιωτικά μέσα που άφθονα παρέχει στην Ουκρανική «ηγεσία» των ηλιθίων που ανέλαβαν να οδηγήσουν τον λαό τους στη σφαγή, μόνο και μόνο για να εξασθενίσουν σημαντικά τη Ρωσία και τον λαό της. Ο διπλός στόχος της Υ/Ε είναι φανερός: Πρώτον, η επιβολή της ΝΔΤ να είναι πια αναμφισβήτητη, αφού βέβαια ούτε η Κινεζική ούτε οποιαδήποτε άλλη ηγεσία θα τολμούσε στο μέλλον να υψώσει ποτέ το ανάστημά της κατά της Υ/Ε μετά τη συντριβή της Ρωσικής και, δεύτερον —ακόμη σημαντικότερο—, να αποκλειστεί οποιαδήποτε πιθανότητα στο μέλλον αμφισβήτησης όχι μόνο της στρατιωτικής αλλά προπαντός της οικονομικής ηγεμονίας της Υ/Ε.

 

  1. Ο δεύτερος όμως αυτός στόχος περνά μέσα από την ουσιαστική οικονομική εξαθλίωση των λαϊκών κυρίως στρωμάτων στη Δύση που θα εξαναγκαστούν «διά πυρός και σιδήρου» με τους διάφορους Μητσοτάκηδες και Τσίπρες που κυβερνούν τα δυτικά προτεκτοράτα και τα ετερόφωτα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, να πληρώνουν πολλαπλάσιες τιμές για να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους με τα πανάκριβα μέσα που προσφέρει η Υ/Ε!

 

  1. Ένας Τιτάνιος επομένως αγώνας για τα λαϊκά στρώματα παντού ξεκινά στο Φθινόπωρο άμεσα: ο αγώνας για την εξασφάλιση της ίδιας της επιβίωσής τους ενάντια σε μια Υπερεθνική Ελίτ που με τη βοήθεια των κατά τόπους οργάνων της και του διεθνούς οικονομικού και πολιτικού συστήματος που έχει επιβάλλει, θα επιχειρήσει να συντρίψει κάθε λαϊκή αντίσταση. Από την έκβαση του αγώνα αυτού θα κριθεί η τύχη όλων μας…

 

Τάκης Φωτόπουλος (27.08.2022)

Υ.Γ. Η εκ των υστέρων απόπειρα συσκότισης των σχετικών γεγονότων με τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν (που φαίνεται κατευθύνεται και από το ίδιο το καθεστώς Πούτιν για να θολώσει τα τεράστιες εύθυνες του για μια στυγνή δολοφονία στο κέντρο της Μόσχας που δεν μπόρεσε να σταματήσει), δεν πείθει βέβαια κανέναν. Και συγκεκριμένα είναι ανέκδοτο ότι η CIA περίμενε την τελευταία στιγμή να μην μπει ο Ντούγκιν στο αυτοκίνητο της κόρης του, εκτός φυσικά εάν ο Ντουγκιν είναι και αυτός…πράκτορας της CIA που τον έστειλαν την τελευταία στιγμή σε χωριστό αυτοκίνητο!)