Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΑΝΕΩΣΗ (13-04-2014) 

Είδαμε το «ντοκιμαντέρ» ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. και διαπιστώσαμε ότι κάναμε λάθος που το (πολυδιαφημισμένο – και φανταζόμαστε τόσο «ανεξάρτητο» όπως το παρουσιάζουν οι συντελεστές του, όσο το EE-χορηγούμενο Debtocracy!) ντοκιμαντέρ, δεν αναφέρονταν τελικά στους Ουκρανούς νεοναζί. Αναφερόταν και σε αυτούς. Όμως στην πράξη το «φιλμ» αυτό στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες συντελεστές της εκφυλισμένης «αντικαπιταλιστικής» Αριστεράς στην Ελλάδα, που μονίμως αποπροσανατολίζουν από τα αίτια της κρίσης (Παγκοσμιοποίηση, ένταξη στην ΕΕ κ.λπ.), μεταξύ των οποίων αντίστοιχα βολικοί «μαρξιστές» ιστορικοί (Μαρκέτος, Μαργαρίτης), έκαναν κάτι πιο ύπουλο: Χοντρή παραχάραξη της ιστορίας του Καπιταλισμού και του Φασισμού/ Εθνικοσοσιαλισμού για το μέγιστο δυνατό αποπροσανατολισμό.

Έβαλαν έτσι στο ίδιο τσουβάλι κάθε καπιταλιστικό κίνημα στην Ιστορία με αυταρχικά χαρακτηριστικά, ή ακόμα και καθαρά (νεο)-φιλελεύθερους εκπροσώπους της Υπερεθνικής Ελίτ και της Παγκοσμιοποίησης όπως ο Λουκάς Παπαδήμος κ.λπ. …στην κατηγορία του Φασισμού (!).

Κεντρική θέση του ντοκιμαντέρ είναι πως όλη η διεθνής ιστορία (Διεθνής και ελληνική) τα τελευταία 100 χρόνια κινείται ως εξής: Ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί τον φασισμό για να χτυπήσει το προλεταριάτο. Η ΕΕ στηρίζει τον «φασισμό» στην Ελλάδα και τον φασισμό την Ουκρανία για τους ίδιους λόγους. Η ΕΕ είναι απλά το παλιό Γερμανικό σχέδιο κατάκτησης της Ευρώπης, αντί με Βερμάχτ, τώρα χρησιμοποιώντας το «κακό Ευρώ»! (Εδώ το ντοκιμαντέρ κλείνει το μάτι και στους «πατριώτες»). Το τραγελαφικό (αν δεν ήταν καθαρά ύποπτο και επικίνδυνο) είναι ότι κατά το φιλμ, αυτό που ανάγκασε το σύστημα στην Ελλάδα να «πατάξει» την Χρυσή Αυγή, δεν ήταν οι επιταγές της Υπερεθνικής και Σιωνιστικής Ελίτ που βγήκαν στη φόρα αποκαλύπτοντας το τεράστιο σκάνδαλο, αλλά το «αντιφασιστικό κίνημα», με ηγέτες βέβαια τους γνωστούς «αντιφασίστες» του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ, που έβγαλαν λάδι τους «εξεγερμένους» μισθοφόρους και τζιχάντις που κατέστρεψαν τη Λιβύη και τη Συρία.

Οι έννοιες της παγκοσμιοποίησης, Νέας Διεθνούς Τάξης ή αντιστοίχων εννοιών, που αναδύθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, είναι βέβαια ανύπαρκτες… Και μετά είναι να απορούμε αν ο κοινωνικός εμφύλιος φτιάχνεται με μαεστρία μόνο από το σύστημα, ή και από τις «αντικαπιταλιστικές» ουρές του…

————–————–————–————–————–————–————–

EU-Debtocracy-fighting-torture-together10-04-2014

Μαθαίνουμε ότι αύριο είναι η «Διαδικτυακή πρεμιέρα», με παράλληλη on-line προβολή σε διάφορα στέκια και (συνήθως συριζο-ανταρσυο-κρατούμενες) «λαϊκές συνελεύσεις» ανά την Ελλάδα, του νέου φιλμ-βίντεο των «ερευνητών-δημοσιογράφων» της εκφυλισμένης «Αριστεράς», που μας έδωσαν το φιλμ Debtocracy [Γνωστού για τις χορηγίες του και από την «αντιφασιστική» ΕΕ, και τον ρόλο εκτόνωσης και αποπροσανατολισμού που έπαιξε στο «κίνημα των πλατειών» μαζί με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ., προωθώντας την άποψη ότι το Χρέος είναι το βασικό αίτιο της σημερινής κρίσης, και όχι βέβαια η ένταξη στην ΕΕ…].

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι οι ίδιοι δημοσιογραφίσκοι της εκφυλισμένης «Αριστεράς» (Press Project, info-war κλπ.) που δημιούργησαν το δημοφιλές βίντεο αυτό -διαφήμιση της απάτης του «Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους» (βλ. ΕΛΕ – που ο Σταθάκης αποκάλυψε ότι τελικά αφορούσε το…5% του Χρέους!!),   όπως και, στη συνέχεια, το παραπλανητικό για τα αίτια της κρίσης, Catastroika με …μορφές της… «αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» όπως η Ναόμι Κλάιν κ.α. να μας δίνουν τα φώτα τους, επιστρέφουν τώρα με ένα ακόμα ντοκιμαντέρ-«υπερπαπαραγωγή». Το νέο ντοκιμαντέρ που ήδη προβάλλει όλο το «προοδευτικό» κατεστημένο και τα «εναλλακτικά μέσα» της Παγκοσμιοποίησης, και διαχέεται μέσω Συριζο-“αναρχικών” που καπελώνουν τις περισσότερες συνελεύσεις, στα νεανικά στέκια για ακόμα μεγαλύτερο αποπροσανατολισμό –όπως είχε γίνει στην περίοδο των πλατειών— ονομάζεται «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. »

Σκοπός του «ντοκιμαντέρ» είναι, κατά τα λόγια των δημιουργών του, να μας δείξει (με ύποπτα ανιστόρητους συμψηφισμούς που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τον εθνικοσοσιαλισμό/Φασισμό με καρικατούρες «Φασισμού», όπως η Χούντα, με κάθε συντηρητικό αυταρχικό σχηματισμό στην ελληνική ιστορία κλπ.!) πως ο πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι ο… Φασισμός και όχι βέβαια η Παγκοσμιοποίηση/ΕΕ και οι διαχειριστές της στην Υπερεθνική και τη Σιωνιστική Ελίτ. Και βέβαια, σε πλήρη συμπόρευση με το πιο επιθετικό κομμάτι του συστήματος, στόχος του «αντιφασιστικού» αυτού κινήματος, με τη βοήθεια προφανώς «ιστορικών» ιδίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που διακρίνονται για παρόμοιες αλχημείες, είναι να βάλει στο ίδιο τσουβάλι όλα τα σημερινά εθνικιστικά κινήματα μαζί με τα (ελάχιστα πραγματικά) φασιστικά, στιγματίζοντας έτσι έμμεσα μεγάλα λαϊκά κινήματα κατά της Παγκοσμιοποίησης που στρέφονται για τους λόγους που έχουμε αναλύσει σε τέτοια κόμματα και οργανώσεις. Τα κόμματα αυτά όμως πρεσβεύουν έναν αμυντικό εθνικισμό, που δεν έχει στόχο την κατάκτηση νέου «ζωτικού χώρου» κ.λπ., όπως ο παλαιός, αλλά -κυρίως- την «προστασία» της εθνικής κυριαρχίας (εθνική κουλτούρα, εγχώρια εργασία κ.λπ.) που κινδυνεύει από το άνοιγμα και την απελευθέρωση των αγορών που επιβάλλει η Παγκοσμιοποίηση. [βλ. επίσης Ο Περισπασμός Του Αντιφασιστικού Μετώπου].

Ερώτηση:  Μήπως το φιλμάκι αυτό χρηματοδοτήθηκε και από την ΕΕ, όπως άλλωστε το Debtocracy, ενόψει των Ευρωεκλογών (αριστερή κυβέρνηση μαζί με παραμάγαζα), και σκοπεύει να έχει πανευρωπαϊκή καριέρα μέσω του γνωστού οργάνου της διεθνούς ψευτο-Αριστεράς Γκάρντιαν κλπ., με την οποία άλλωστε συνεργάζονταν επί μακρόν οι δημιουργοί του; (Άρης Χατζηστεφάνου κλπ.); Αν το φιλμ δεν λέει κουβέντα για τους μόνους πραγματικά Νεοναζί στη θεωρία και στην πράξη σήμερα στην Ευρώπη, τους Ουκρανούς Νεοναζί, τότε η ΕΕ σίγουρα θα το έχει άμεσα ή έμμεσα χρηματοδοτήσει…

Βλ. και την αναλυτική μας ανακοίνωση για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής και τους πραγματικούς λόγους που την «πατάσσει» το σύστημα σήμερα: Για το δικαστικό πραξικόπημα “με εντολή Σαμαρά” (υπό τις ξεκάθαρες επιταγές της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ), & τον εγκληματικό ρόλο της Αριστεράς