Print Friendly, PDF & Email

‘Enemies’ in Ukraine speak

Πηγή: ‘Enemies’ in Ukraine speak, english.pravda.ru (22.08.2014)

του Eric Zuesse

Τα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής δεν αφήνουν τα θύματα του εμφυλίου πολέμου της Ουκρανίας ― τους ανθρώπους που πεθαίνουν και εκδιώκονται από τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας από τη νέα ουκρανική κυβέρνηση ― να μιλήσουν και να πουν την ιστορία τους. Υπάρχει ένα ομολογουμένως υπερβολικά μεγάλο ερασιτεχνικό βίντεο από την νοτιοανατολική Ουκρανία, στο οποίο τους επιτρέπεται να πουν την ιστορία τους.

Αυτό κάνουμε εδώ δεδομένου ότι τα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δεν φαίνεται να το θεωρούν κάτι που θα θέλατε να ξέρετε, και δεδομένου ότι θα έπρεπε να σας επιτρέπεται να κρίνετε μόνοι σας αν είναι ή όχι (σημαντικό), και να κρίνετε γιατί δεν αναφέρεται στις πηγές ειδήσεων που η «δημοκρατία» μας προσφέρει για να «ενημερώσει» το κοινό της Αμερικής σχετικά με τις δημόσιες υποθέσεις. Το δημοσιεύουμε, επίσης,  επειδή ακόμα και οι εικόνες από το ντοκιμαντέρ συνοψίζουν τη σημαντική αφήγηση αυτού του υπερβολικά μεγάλης διάρκειας ντοκιμαντέρ. Είστε ευπρόσδεκτοι να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο παραπάνω για να δείτε ολόκληρο το 82-λεπτών ντοκιμαντέρ.

Πρώτον, θα υπάρξει εδώ μια εισαγωγική παράγραφος περίληψη του σχετικού υπόβαθρου (για το οποίο δεν γίνεται αναφορά στο ντοκιμαντέρ), εάν θέλετε να γνωρίζετε ότι: Τον Φεβρουάριο του 2014, το Στειτ Ντιπαρτμεντ και η CIA χρησιμοποίησαν προβοκατορική, ή σχεδιασμένη-έτσι-ώστε-να-παρερμηνευθεί, βία από τους πληρωμένους από τις ΗΠΑ πράκτορες στην Ουκρανία, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις διαδηλώσεις «Μαϊντάν» στο Κίεβο, την επιθυμία των Ουκρανών για μια λιγότερο διεφθαρμένη κυβέρνηση από αυτή που υπήρχε στην Ουκρανία, και η οποία υπήρχε στην Ουκρανία από τη πτώση του κομμουνισμού εκεί. Η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση Ομπάμα, πλήρωσε μασκοφόρους ένοπλους εκεί για να ντυθούν σαν να ήταν μέλη των Κρατικών δυνάμεων Ασφαλείας του διεφθαρμένου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς για να πυροβολήσουν και να δολοφονήσουν όχι μόνο αστυνομικούς, αλλά και αντι-Γιανουκόβιτς ή διαδηλωτές για τη «δημοκρατία». (Ωστόσο, ο Γιανουκόβιτς είχε, στην πραγματικότητα, ο ίδιος εκλεγεί δημοκρατικά το 2010, και ακόμη ήταν ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος.) (Σημείωση:. Η πλήρης βασική τηλεφωνική απομαγνητοφώνηση που τμήμα της ακούγεται στο βίντεο, εκτυπώνεται εδώ).

Και οι ένοπλοι μας απείλησαν, επίσης, ορισμένα μέλη του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας με την απειλή όπλου, και σχεδίασαν την έγκρισή τους για μια έκτακτης ανάγκης αντικατάσταση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς από μια που διορίστηκε από τον πράκτορα του Ομπάμα, τη Victoria Nuland, και η οποια είχε επικεφαλής τον φίλο της Nuland, “Yats,” ή ArseniyYatsenyuk. Αυτή η νέα κυβέρνηση ήταν γεμάτη με ανθρώπους που δήλωσαν την επιθυμία τους να εξοντώσουν τους ανθρώπους στη νοτιοανατολική Ουκρανία, τους άνθρωπους που είχαν ψήφισει συντριπτικά υπέρ του Γιανουκόβιτς – ακριβώς για να απαλλαγούν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό το καθεστώς του Ομπάμα στην Ουκρανία θα γινόταν μόνιμο. Στη συνέχεια, στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν «δημοκρατικές» εκλογές στις οποίες οι ψηφοφόροι παντού, εκτός από τα νοτιοανατολικά, ψήφισαν και ουσιαστικά οι ίδιοι που είχαν εγκατασταθεί με πραξικόπημα παρέμειναν στην εξουσία. Ο δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης Πέτρο Poroshenko εξελέγη Πρόεδρος της «Ουκρανίας και ο επιλεγμέος από τη Victoria Nuland ηγέτης, Arseniy Yatsenyuk, συνεχίσε ως ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Yatsenyuk απέλυσε τον προηγούμενο Υπουργό Άμυνας και τον αντικατέστησε με τον Mikhail Koval, ο οποίος στις 11 Ιουνίου ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εθνοκάθαρσης στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Αυτό ήταν στη πραγματικότητα μια άμεση επέκταση του προγράμματος που είχε ήδη αρχίσει με την εξόντωση στις 2 Μαΐου εκατοντάδων υποστηρικτών της προηγούμενης κυβέρνησης, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο Συντεχνιών στην Οδησσό και κάηκαν ζωντανοί εκεί. Η σφαγή αυτή οργανώθηκε από ανθρώπους που τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση Ομπάμα.

Αυτή η σφαγή ξεκίνησε τον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας, αποδεικνύοντας στους ανθρώπους στα νοτιοανατολικά, ότι η νέα τοποθετημένη από τον Ομπάμα ουκρανική κυβέρνηση ήθελε να τους σκοτώσει. Ήταν πλέον επίσημη πολιτική σε όλο το νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, να σκοτώσουν τους αντιπάλους του εγκατεστημένου από το Ομπάμα καθεστώτος. Όλοι οι κάτοικοι εκεί χαρακτηρίστικαν επίσημα από την κυβέρνηση Ομπάμα ως «τρομοκράτες», και η εξόντωση τους ανακηρύχθηκε ως πατριωτική αναγκαιότητα για την Ουκρανία.

Ωστόσο, αυτό το ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας παρουσιάζει το αποτέλεσμα του εμφυλίου πολέμου όχι από την πλευρά της κυβέρνησης Ομπάμα, αλλά και από την πλευρά των θυμάτων του καθεστώς του, η οποία μετά βίας ακούγεται στη Δύση. Αυτό το ερασιτεχνικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη γυμνή πραγματικότητα μια πραγματική εκστρατεία εθνοκάθαρσης σε εξέλιξη, πτώματα και τμήματα πτωμάτων εμφανίζονται κατ’ ανάγκην, καθώς και βομβαρδισμένα κτίρια. Υπάρχουν επίσης οι κατάρες που ξεστομίζονται από τα θύματα. Να λογοκρίνουμε αυτά τα πράγματα θα ήταν παραβίαση μια από τις πιο βασικές απαιτήσεις της τίμιας δημοσιογραφίας, και θα μπορούσε να συγκαλύψει την πραγματικότητα μιας εκστρατείας εθνοκάθαρισης, απλώς και μόνο επειδή αυτή η πραγματικότητα είναι άσχημη ― θα ήταν ντροπή να το κάνουμε, μια θεμελιώδη παραβίαση των δημοσιογραφικών προτύπων κάθε δημοκρατίας, και δεν θα το κάνουμε εδώ, αν και αυτό γίνεται συνήθως από μας τους «δημοσιογράφους».

Οτιδήποτε και αν είναι, είναι μια μαζική κλοπή, σε συνδυασμό με μαζική δολοφονία, σε συνδυασμό με μία σούπερ-σκανδαλώδη συγκάλυψη από όλα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση (το καθένα από τα οποία έχει μόνο ένα μικρό ακροατήριο), έτσι ώστε το σύνολο σχεδόν των ιστοτόπων «εναλλακτικών ειδήσεων» είναι μέρος της συγκάλυψης. Αλλά αυτό το site, ευτυχώς, δεν είναι. Είναι ένα από τα λίγα που είναι ειλικρινές. Στην πραγματικότητα, οι διεθνείς αριστοκράτες βιάζουν ολόκληρο τον πλανήτη μας ατιμώρητοι (έχοντας στην ιδιοκτησία τους τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς), και επιδίδονται σε ένα «κυνήγι σπάνιων θηραμάτων» (trophy hunting) που εκτός από τη θανάτωση σπάνιων ειδών ζώων, κάντε κλικ εδώ, δολοφονούν επίσης και ανθρώπους, τους κατοίκους στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας κάντε κλικ εδώ.

Το «τρόπαιο», ένας άνθρωπος ή ένα ακριβό ζώο οποιουδήποτε είδους είναι ένα ιδιαίτερο καθεστώς επιβεβαιώσης γιαυτούς. Η ατιμωρησία τους είναι το σήμα της «ανωτερότητας» τους: Μόνο αυτοί μπορούν να διαπράττουν εγκλήματα ατιμώρητοι. Έτσι, όσο μεγαλύτερο το έγκλημα, τοσο μεγαλύτερη η συγκίνηση γι’ αυτούς.

Ο ερευνητής ιστορικός Eric Zuesse είναι συγγραφέας, πιο πρόσφατα, των: They’re Not Even Close: The Democratic vs. Republican Economic Records, 1910-2010, και του CHRIST’S VENTRILOQUISTS: The Event that Created Christianity