Print Friendly, PDF & Email

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Κώστα Ουίλς στις 31/10/2020 (“Ελλάδα ώρα μηδέν”, ART FM 90.6), ο Τάκης Φωτόπουλος ανέλυσε τις διάφορες διακλαδώσεις της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας που διανύει η Υπερεθνική Ελίτ, η οποία διαχειρίζεται το σύστημα σήμερα, δηλαδή τους θεσμούς της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Για να μπορέσουμε ωστόσο να συλλάβουμε το τι γίνεται σήμερα στον κόσμο, το βασικό σημείο εκκίνησης δεν μπορεί παρά να είναι η παγκοσμιοποίηση, που ξεκίνησε με τη δημιουργία και μαζική εξάπλωση των πολυεθνικών τη  δεκαετία του ’80 και μετά, αφού βέβαια είχε ανοίξει ο δρόμος για τη διαδικασία αυτή, μετά τα κτυπήματα κατά του υπαρκτού σοσιαλισμού που οδήγησαν και στην κατάρρευσή του. Έτσι σήμερα μερικές εκατοντάδες Πολυεθνικών ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, ενώ συγχρόνως έχει δημιουργηθεί και μια άτυπη προς το παρόν ελίτ που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε Υπερεθνική Ελίτ (Y/E) και σήμερα ουσιαστικά κυβερνά τον κόσμο (οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά). Η διαδικασία όμως αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, κυρίως λόγω της αντίστασης των λαών που παίρνει διάφορες μορφές: από τα κινήματα για την εθνική κυριαρχία στη Δύση μέχρι τα φονταμενταλιστικά κινήματα στην Ανατολή.

Η Υ/Ε, δηλαδή το δίκτυο των ελίτ (οικονομικών, πολιτικών, μιντιακών, πολιτιστικών) που κυβερνά τον κόσμο στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (ΝΔΤ) έχει εξαπολύσει έναν πόλεμο σε όλα τα μέτωπα τη στιγμή αυτή, με στόχο τη συντριβή των κινημάτων για την εθνική κυριαρχία που αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία και έβαζαν σε άμεσο κίνδυνο το σχέδιό της για την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Τα μέτωπα αυτά είναι βασικά τρία:

  • 1ο Μέτωπο:  Υ/Ε ενάντια στα κινήματα εθνικής κυριαρχίας στη Δύση

Α) Έτσι, γίνεται μια επίθεση για να ξεδοντιαστεί το Brexit στη Βρετανία, που έβαλε τορπίλη στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής ενοποίησης κάτω από την αιγίδα της Υ/Ε, όπως εκφραζόταν από την Ευρω-ελίτ (οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, και κυρίως σε σχέση με το άνοιγμα των συνόρων για ν’ αντιμετωπιστεί η προϊούσα γήρανση του Ευρωπαϊκού πληθυσμού).  Σήμερα, γίνεται βασικός αγώνας από το Βρετανικό κατεστημένο (Βουλή των Λόρδων κλπ) ώστε η Κυβέρνηση Τζόνσον να μην ξεκόψει εντελώς τους δεσμούς με την ΕΕ  στις τελικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή για ένα ξεδοντιασμένο Μπρέξιτ.

Β) Παράλληλα, γίνεται επίθεση κατά των  Εργατικών κινημάτων στις ΗΠΑ που στράφηκαν κατά των τεράστιων αμερικανικών Πολυεθνικών που αποτελούσαν τον κορμό της Υ/Ε, απαιτώντας να κάνουν επενδύσεις στις ΗΠΑ αντί για την Κίνα την Ινδία κλπ, δημιουργώντας ανεργία και τεράστια συμπίεση των πραγματικών μισθών και ημερομισθίων. Σήμερα, όλη η άρχουσα τάξη στην Αμερική, σε απόλυτη συνεργασία με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ καθώς και την «Αριστερά» (τύπου Τσόμσκι κ.ά.), κάνουν το παν να φράξουν τον δρόμο στην επανεκλογή του Τραμπ, μόνο και μόνο γιατί δεν ήταν απόλυτα ελέγξιμος από την ελίτ και άρχισε να δείχνει τάσεις εγκατάλειψης της σύγκρουσης με τα εθνικιστικά κινήματα στην Μ. Ανατολή, με τη Ρωσία κ.λπ. Μέχρι εμφύλιο πόλεμο απειλούν αν επανεκλέγει ο Τραμπ, σαν κορύφωμα του αγώνα εναντίον του όλα αυτά τα χρόνια μετά την εκλογή του το 2016.

γ) Τέλος, γίνεται μαζική επίθεση κατά των κινημάτων για την εθνική κυριαρχία στη Γαλλία και την Ιταλία ιδιαίτερα, με πρόσχημα τον κορωνοϊό  (μολονότι βέβαια ο κορωνοϊός είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα και δεν αποκλείεται να έχει δημιουργηθεί από στοιχεία της Υ/Ε για τον έλεγχο των πληθυσμών). Έτσι, η συντριβή των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, σε συνέχεια της στυγνής κρατικής βίας, σήμερα συνεχίζεται άνετα με το κλείδωμα όλων στα σπίτια τους. Και αυτό γιατί τα Κίτρινα Γιλέκα ξεπερνώντας μια σκουριασμένη «Αριστερά», η οποία πάλευε (στα λόγια) για την «εργατική επανάσταση» κ.λπ., ενώ στην πραγματικότητα συνέπλεε με την άρχουσα τάξη μη θέτοντας θέμα εξόδου από την ΕΕ και τη ΝΔΤ γενικότερα, προχώρησαν με κινήματα που οργανωθήκαν στη βάση σε αιτήματα για ριζικές θεσμικές αλλαγές. Σήμερα, τα κινήματα αυτά έχουν συντρίβει με την ωμή αστυνομική βία αλλά κυρίως με τον κορωνοϊό και το «κλείδωμα» των πολιτών στα σπίτια τους.

–Στην πραγματικότητα, ο κορωνοϊός παίζει σήμερα κρίσιμο ρόλο, ιδιαίτερα στη Δύση, για τον ουσιαστικό εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους και τον παράλληλο εκφοβισμό τους που αποτρέπει κάθε κίνημα δράσης κατά της ΝΔΤ. Αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά την ύπαρξη συνωμοσίας για τη δημιουργία του ιού —πράγμα βέβαια που δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί— αφού η παγκοσμιοποίηση, από μόνη της, ήταν ο κύριος παράγοντας για την ταχύτατη εξάπλωση του!

  • 2ο Μέτωπο: Υ/Ε και έλεγχος πετρελαίου της Μέσης Ανατολής και των λαών της 

Έτσι, πρώτα, η στρατιωτική μηχανή της Υ/Ε συνέτριψε  από την αρχή του αιώνα αυτού :

α) τον Αραβικό εθνικισμό και σοσιαλισμό: το Μπάαθ (Ιράκ, Σύρια), την Τζαμαχιρίγια (Λιβύη), και

β) έμμεσα τον Ιρανικό Ισλαμικό εθνικισμό, μέσα από τις χειρότερες οικονομικές κυρώσεις σε καιρό ειρήνης (τις δολοφονικές αυτές οικονομικές κυρώσεις υλοποιούν κυρίως οι ΗΠΑ, κάτω από την πίεση του Σιωνιστικού λόμπι, με το οποίο δεν έκοψε ποτέ σχέσεις ο Τραμπ).

Σήμερα, η Υ/Ε, με βασικό όργανο τον Μακρόν, επιτίθεται κατά των φονταμενταλιστικών Αραβικών κινημάτων που διαδέχτηκαν τα παλαιά εθνικιστικά κινήματα. Ο πόλεμος σήμερα εναντίον των λαών αυτών δεν είναι πια στρατιωτικός, αλλά κυρίως πολιτιστικός. Όταν, δηλαδή, μετά τη στρατιωτική συντριβή τους οι λαοί αυτοί στράφηκαν σε διάφορα είδη Ισλαμικού φονταμενταλισμού, αφού ο Ισλαμικός εθνικισμός είχε πια συντριβεί, ο φονταμενταλισμός αυτός πήρε τη μορφή και θρησκευτικού πολέμου κατά της Δύσης (σε μια ουσιαστικά αντιστροφή των Σταυροφοριών) για εκδίκηση βασικά ενάντια στις εκατόμβες που δημιούργησε η Δύση στις χώρες τους.

Το κύριο όργανο της Υ/Ε στο Μέτωπο αυτό είναι ο Μακρόν, το πρώην στέλεχος της Ρόθτσαϊλντ, που επιτίθεται υποτίθεται, με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού κ.λπ. κατά του επιθετικού θρησκευτικού σκοταδισμού, εν πλήρη γνώσει βέβαια ότι ο μόνος επιθετικός θρησκευτικός σκοταδισμός σήμερα είναι ο Αραβικός αφού ο Χριστιανικός έπαψε από καιρό να είναι επιθετικός, ενώ οι άλλες θρησκείες δεν ήταν ποτέ επιθετικές με αυτή την έννοια.

  • 3ο Μέτωπο:  Υ/Ε έναντι του νέο-Τουρκικού εθνικισμού του Ερντογάν:

Ο Ερντογάν,  εκμεταλλευόμενος τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών, των επενδύσεων κλπ από την Υ/Ε, επιδιώκει να παίξει ρόλο επιστάτη της Υ/Ε στη Μέση Ανατολή με οικονομικο-πολιτικά ανταλλάγματα στη Μεσόγειο, τον Καύκασο κ.λπ. Εντούτοις, η Υ/Ε θέλει να έχει τον Ερντογάν ελεγχόμενο μέσα στη ΝΔΤ και εκείνο που τρέμει είναι μήπως συμπήξει αυτός μια Ευρασιατική Ένωση με τη Ρωσία που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στη διάλυση της ΝΔΤ αν προσχωρούσαν σε αυτή σημαντικά κράτη. Η Ελληνική ελίτ παίζει βέβαια όπως πάντα τον ρόλο της δουλικής, εξυπηρετικής ελίτ, με την ελπίδα ότι ΔΕΝ θ’ αναγκαστεί σε εξευτελιστικές , ακόμη και εδαφικές, παραχωρήσεις προς την Τουρκική ελίτ.

Ακούστε τη συνέντευξη!