Print Friendly, PDF & Email

Από postbezorger

2ο μέρος της σειράς «Οι φεμινίστριες που κατέστρεψαν τον Κόσμο» ή «The Best Escort Agency Operator». Το 1ο μέρος ήταν το άρθρο μας «Βικτώρια Νουλαντ: Κουλουράκια σε Ουκρανούς, γαριδάκια σε Έλληνες»

Προστατέψτε τη Συρία: Θα μας ξεγελάσουν και πάλι τα λόγια της Samantha Power;

Caleb Maupin

Μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Samantha Power εμφανίστηκε στον Τύπο για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα.

Έδωσε μια ομιλία θρηνόντας αυτό που ονόμασε «η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της γενιάς μας». Έδωσε στατιστικά στοιχεία για «6,8 εκατομμύρια Σύριους που έχουν ανάγκη από βοήθεια (…)  4,25 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους (…)» Μίλησε για «εικόνες αποσκελετωμένων και βασανισμένων Σύριων, για νεκρούς και παιδιά που πεθαίνουν, και πολύ περισσότερα.»

Η Σαμάνθα Πάουερ είναι πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών για αρκετούς μήνες τώρα, μετά από μια μακρά καριέρα ως μία από τις πολλές φωνές που απαγγέλουν την ίδια αφήγηση. Κάθε παράσταση παραδίδεται με ένα διαφορετικό cast χαρακτήρων, σε διαφορετική γωνιά του πλανήτη, όπου κάποια κυβέρνηση έχει προκαλέσει την Wall Street και το νεοφιλελευθερισμό, και το Πεντάγωνο «ξύνεται» να επιτεθεί. Το κοινό, βέβαια, πρέπει να εμψυχωθεί για να υποστηρίξει τον εξοπλισμό τρομοκρατών, την αποστολή πυραύλων Κρουζ και την ανατροπή του προκλητικού καθεστώτος.

Η Συρία ήταν μια σχετικά ειρηνική και οικονομικά ευημερούσα χώρα, σε σύγκριση με πολλούς από τους γείτονές της. Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας ήταν μια χώρα όπου οι χριστιανοί, Αλεβίτες, Σουνίτες, Σιίτες ζούσαν δίπλα-δίπλα. Η Μπααθική κυβέρνηση αντιστάθηκε στο Ισραήλ και την Ουάσιγκτον, DC, αμέτρητες φορές και τώρα αμερικάνικα όπλα και εξοπλισμός ρέουν στα χέρια των ανταρτών που επιδιώκουν να την ανατρέψουν. Μοιάζει πολύ με την υπόθεση «Κόντρας», που κάποτε έπαιξαν παρόμοιο ρόλο στη Νικαράγουα, οι «επαναστάτες» ― πολλοί από τους οποίους είναι πληρωμένοι μισθοφόροι ― δεν είναι οι καλύτεροι των ανθρώπων.

Η πρώτη δημόσια ομιλία που έδωσε η Power μετά το διορισμό της από τον Ομπάμα ήταν σε ένα συνέδριο που οργανώθηκε από την Invisible Children Inc., μια ΜΚΟ που είναι αντιτίθετη στην στρατολόγηση παιδιών ως στρατιωτών. Η οργάνωση είναι υπεύθυνη για το απαξιωμένο ιντερνετικό ντοκιμαντέρ «Kony 2012», το οποία παρότρυνε τις ΗΠΑ να στείλουν περισσότερα στρατεύματα για την υπεράσπιση της απολυταρχικής κυβέρνησης της Ουγκάντα​​.

Η Power, όπως και πολλοί άλλοι στην «βιομηχανία» «ευθύνη να προστατεύω» (responsibility to protect), έχει κάνει πολλά για να δημοσιοποιήσει τα δεινά των παιδιών-στρατιωτών στην Αφρική, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Ωστόσο, στη Συρία υπάρχουν χιλιάδες παιδιά-στρατιώτες για τα οποία η Power και οι σύμμαχοί της που προωθούν την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ αλλαγή καθεστώτος και το μιλιταρισμό φαίνεται να είναι εντελώς αδιάφοροι.

Αναφορές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά σε ένοπλες συγκρούσεις επισημαίνουν ότι οι αντάρτικες ομάδες στη Συρία, οι οποίες συνεχίζουν να λαμβάνουν όπλα και χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν παιδιά ακόμα και ηλικίας 11 και 12 χρονών στις τάξεις τους. Τα παιδιά από όλη την περιοχή στρατολογούνται ενεργά από φατριαστικές θρησκευτικές ομάδες για να πάνε και να αγωνιστούν για την ανατροπή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους της στην περιοχή, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία και το Κατάρ, παρέχουν χρήματα και όπλα σε αυτές τις οργανώσεις.

Τα παιδιά-στρατιώτες είναι «θέμα που απαιτεί την ανάληψη δράσης» μόνο εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δικαιολογήσει περισσότερες στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική. Τα παιδιά που στρατολογήθηκαν με τη βία σε Συριακές τρομοκρατικές ομάδες είναι τα πιο «αόρατα παιδιά» από όλα. Η Power μιλάει σκληρά για τον Assad, ενώ η κυβέρνησης που εκπροσωπεί εξοπλίζει και υποστήριζει τα συνεχιζόμενα δεινά τους.

Ο Ομπάμα μόλις ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας που λέγεται θα βοηθήσει τον εξοπλισμό των ανταρτών στη Συρίας. Επί του παρόντος, η Ιορδανία φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία, και πολλά από τα παιδιά που στρατολογούνται να πολεμήσουν τον «δικτάτορα» Μπασάρ Άσαντ

Αυτό το είδος της υποκρισίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθοριστικό της καριέρας της Power, και σε γενικές γραμμές της “συλλογιστικής” των ΗΠΑ και της Ευρώπης για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Η καριέρα της Power ξεκίνησε με την προώθηση της Αμερικάνικης επέμβαση στη Σερβία. Ενώ τα γραπτά της κατήγγειλαν αγριότητες που αποδίδονταν στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς (πολλές αργότερα αποδείχτηκαν ψευδείς), αγνόησε τα εγκλήματα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, μια ομάδα θρησκευτικών τρομοκρατών, οι οποίοι έλαβαν επίσης φορτία όπλων και χρηματοδότησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, με την Power στις τάξεις τους, δημιούργησαν μια φρενίτιδα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», με το δυτικό τηλεοπτικό κοινό να κλαίει για τους «μαζικούς βιασμούς» και τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» και να σκέφτεται ότι οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν για να σώσουν τα αβοήθητα θύματα. Η δημόσια υποστήριξη κατασκευάστηκε για μια φρικτή εκστρατεία βομβαρδισμού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων Σέρβων. Νοσοκομεία και σχολεία ήταν εσκεμμένα στόχι με πυραύλους Cruise.

Οι ΗΠΑ «έσωσαν» τα παιδιά της Σερβίας μετατρέποντας τα σπίτια και στα σχολεία τους σε ερείπια, και εξοπλίζοντας τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου για να βιάζει, βασανίζει, και δολοφονεί.

Η Power ήταν μέρος και μιας ακόμα Αμειρκάνικης σταυροφορίας «για τα ανθρώπινα δικαιώματα». Της πιστώνεται ότι υπήρξε ένας από τους ανθρώπους κλειδιά που πιέζε για την επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Εδώ για άλλη μια φορά, οι ΗΠΑ χρηματοδοτότησαν δολοφονικούς αντάρτες που διέπραξαν φρικτά εγκλήματα, αλλά τα ραδιοκύματα και οι ομιλίες από τον Λευκό Οίκο ήταν γεμάτα με καταγγελίες για τον «δικτάτορα» Καντάφι. Το ΝΑΤΟ για άλλη μια φορα «έσωσε» τα θύματα βομβαρδίζοντας την χώρα τους σε ερείπια.

Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, η Power και οι συνεργάτες δίνουν μια παρόμοια «παράσταση». Η Power μιλάει για ανθρωπιστικές βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν από τον τελευταία διεθνή στόχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι λέξεις ξεδιπλώνονται με μια φρασεολογία που σχεδόν θυμίζει αριστερό πολιτικό ταραχοποιό; Απαιτούν εμείς να «πάρουμε θέση» και «να σταματήσουμε τον πόνο αθώων ανθρώπων». Στην ρητορική αυτών που επεμβαίνουν για τα «ανθρωπίνα δικαιώματα», είναι θέμα ηθικής, ότι οι βόμβες πέφτουν, καθεστώτα ανατρέπωνται, και ο στρατός των ΗΠΑ επεκτείνει την παρουσία του σε όλο τον κόσμο.

Το πρόβλημα με αυτή την αφήγηση είναι ότι οι «αθώοι» τους οποίους η Power και λοιποί καλούν να τους «προστατεύσουμε», ποτέ δεν καταλήγουν σε καλύτερη κατάσταση. Στη Σερβία, οι άνθρωποι έχουν πολύ χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο τώρα που ο Μιλόσεβιτς έφυγε. Η ανεργία έχει αυξηθεί. Η υγειονομική περίθαλψη είναι λιγότερο διαθέσιμη. Με κάθε μέθοδο μέτρησης της κοινωνικής υγείας, οι άνθρωποι είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Η Λιβύη είχε κάποτε το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στην αφρικανική ήπειρο. Ο Καντάφι παρείχε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε όλους. Τα έσοδα από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου της Λιβύης χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή ενός κράτους πρόνοιας όπου οι άνθρωποι λάμβαναν φροντίδα και ζούσαν πολύ καλά. Κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει τη Λιβύη σήμερα, ένα χάος εμφυλίου πολέμου, φτώχειας και πείνας, και να μπορεί να πει ότι τα πράγματα «είναι καλύτερα» για τους ανθρώπους.

Φατρίες μάχονται μεταξύ τους για τον έλεγχο της χώρας. Η φτώχεια, η έλλειψη στέγης, και τα βάσανα έχουν αυξηθεί σε επίπεδα που ήταν αδιανόητη πριν από την επανάσταση του 1969. Η «δικτατορία» του Καντάφι έχει αντικατασταθεί από την «αναρχία» της ελεύθερης αγοράς του νεοφιλελευθερισμού και οι αντιμαχόμενες φατρίες ελπίζουν να γεμίσουν το κενό εξουσίας.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, η Σαμάνθα Πάουερ, και τα φερέφωνα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μιλούν μόνο για τον «δικτάτορα» Assad. Προωθούν τις υποθέσεις του βασανισμού, της απαγωγής, και της παιδικής στρατολόγησης από ομάδες εξεγερμένων. Η Συρία σπαράσσεται ήδη από τέσσερα χρόνια εμφυλίου πολέμου, το οποίο χρηματοδοτείται από τις δυτικές χώρες που θέλουν να διώξουν την ανεξάρτητη Μπααθική κυβέρνηση

Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο ιστορικό αυτού του είδους «επεμβάσεων». Οι ζωές των ανθρώπων δεν βελτιωόνονται. Η κατάσταση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» συχνά χειροτερεύει.

Αν οι αντάρτες νικήσουν στην προσπάθεια τους για «αλλαγή καθεστώτος» στη Συρία, είναι σαφές ότι οι Σύριοι θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Ο νεοφιλελευθερισμός θα θριαμβεύσει επί του εθνικισμού και της ανεξαρτησίας. Η ποιότητα ζωής θα μειωθεί. Η φτώχεια θα αυξηθεί. Χάος και πόλεμος θα αντικαταστήσουν την σταθερότητα. Οι άνθρωποι στους οποίους η Power, ο Ομπάμα και όλοι οι άλλοι «στέκονται δίπλα τους», θα είναι πολύ χειρότερα.

Έχει συμβεί ξανά και ξανά. Οι βόμβες των ΗΠΑ δεν φέρνουν την ελευθερία.

Με τη Συρία να σπαράσσεται ήδη από χρόνια εμφυλίου πολέμου, καθώς οι χρηματοδοτούμενες από τα ταμεία των ΗΠΑ τρομοκρατικές ομάδες ανταρτών προφανώς δεν μπορούν να κερδίσουν από μόνες τους, με τις φωνές που ζητούν «ανθρωπιστική επέμβαση», με μια ατελείωτη εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης δαιμονοποίησης μια κυβέρνηση που έχει από καιρό αψήφησει την Wall Street, το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον, DC, το ερώτημα είναι: θα μας ξεγελάσουν και πάλι τα όμορφα λόγια τη Σαμάνθα Πάουερ ;

ΠΗΓΗ: RT (19 Φεβρουαρίου 2014)

http://rt.com/op-edge/un-protect-syria-us-ambassador-700/