Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Με αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη απλά επιβεβαιώνονται και «στα χαρτιά», όλα όσα γράφαμε εβδομάδες τώρα για το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα στο Κίεβο, ακριβώς δηλαδή όπως με στοιχεία υποθέταμε το πώς ξεκίνησε το αιματοκύλισμα και στη Συρία, και όπου αλλού έδρασαν οι μισθοφόροι και τα τάγματα θανάτου της Υπερεθνικής Ελίτ και των ντόπιων συμμάχων τους. Και αυτό, για να βγαίνουν μετά όλα τα καθάρματα της Υ/Ε και Σ/Ε καθώς και τα ανάλογα καλοζωισμένα τσιράκια τους στην «Αριστερά», να «φωνάζουν» για καθεστώτα που «σφάζουν τον λαό τους», και στηρίζοντας τους «εξεγερμένους», παίρνοντας γραμμή κατευθείαν από τις αντίστοιχες Πρεσβείες, με μοναδικό βέβαια τελικό σκοπό, την ανατροπή με κάθε τρόπο των ίδιων αυτών των καθεστώτων και των παλλαϊκών κινημάτων εναντίον της Παγκοσμιοποίησης, που τα στηρίζουν.

ΠΗΓΗ: “Kiev snipers hired by Maidan leaders – leaked EU’s Ashton phone tape,” RT (5 Μαρτίου 2014).

Οι ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι στόχευαν κατά διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο, φέρεται να προσλήφθησαν από αρχηγούς της Maidan [Σ.Μ. της συνασπισμένης «αντιπολίτευσης» που διοργάνωσε τις διαδηλώσεις στη Maidan και την ανατροπή του καθεστώτος], σύμφωνα με συνομιλία που διέρρευσε μεταξύ της Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Άστον και του Εσθονού Υπουργού Εξωτερικών, η οποία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

«Γίνεται τώρα ολοένα και πιο αντιληπτό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανούκοβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό» είπε ο Urmas Paet κατά τη συνομιλία.

«Νομίζω ότι θέλουμε πράγματι να το διερευνήσουμε. Εννοώ, δεν το έπιασα καλά αυτό, είναι ενδιαφέρον, Θεέ μου», απάντησε η Άστον.

Το τηλεφώνημα έγινε αμέσως μετά από την επίσκεψη του Paet στο Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου, κατά την αποκορύφωση των συγκούσεων, μεταξύ των φιλο-ΕΕ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Paet επίσης θυμήθηκε τη συνομιλία που είχε με μία γιατρό, η οποία περιποιούνταν αυτούς που πυροβολούνταν από τους ελεύθερους σκοπευτές. Αυτή του είπε ότι και οι διαδηλωτές και οι αστυνομικοί πυροβολούνταν από τους ίδιους ανθρώπους.

«Και δεύτερον, αυτό που είναι αρκετά ανησυχητικό, ήταν ότι η ίδια η Olga [Bogomolets] είπε επίσης ότι όλες οι αποδείξεις δείχνουν για τους άνθρωπους που σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, από τις δύο πλευρές, και μεταξύ των αστυνομικών και μεταξύ ανθρώπων στους δρόμους, πως ήταν οι ίδιοι σκοπευτές που σκότωναν ανθρωπους και από τις δύο πλευρές», τόνισε ο Εσθονός ΥΠΕΞ.

Η Άστον αντέδρασε σε αυτή την πληροφορία λέγοντας: «Ναι, αλήθεια, αυτό, αυτό είναι τρομερό.»

«Έτσι, μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες για τις οποίες είπε πως ως γιατρός μπορεί να πει ότι έχουν εκτεθεί στο ίδιο γραφικό χαρακτήρα, τον ίδιο τύπο σφαιρών, και πως είναι πραγματικά ανησυχητικό πως ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να διερευνήσει τι πραγματικά έγινε», είπε ο Paet.

Το αρχείο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που είναι πιστοί στον αποπεμφθέντα Πρόεδρο Βίκτορα Γιανούκοβιτς, οι οποίοι χάκαραν τα τηλέφωνα των Paet και Ashton.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, 94 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 900 τραυματίστηκαν τον τελευταίο μήνα.

 ΌΛΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΔΩ