Print Friendly, PDF & Email
Σχόλιο : Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή επιφανών Ουκρανών Εβραίων (μεταξύ αυτών ραββίνων, επιχειρηματιών κλπ) προς τον Πούτιν. Στην εν λόγω επιστολή η Εβραική Κοινότητα της Ουκρανίας σημειώνει ότι παρ’ όλο τον ηγετικό ρόλο των νεοναζιστών στο πραξικόπημα και την μετέπειτα συμμετοχή τους στην κυβέρνηση δεν έχει παρατηρηθεί καμία αύξηση των αντισημιτικών ενεργειών στη χώρα, ότι ούτε οι πιο ακραίες νεοναζιστικές ομάδες δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστον αντισημιτικές (ο «Δεξιός Τομέας» διαβεβαίωσε σχετικά τον Ισραηλινό πρέσβη σε πρόσφατη συνάντηση τους !!!) και ότι στο κάτω της γραφής ακόμα και οι πιο ακραίοι ελέγχονται από τις ομάδες της κοινωνίας των πολιτών (θα εννοούν μάλλον τις χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ του Σορος). Κατηγορούν στην συνέχεια τον Πουτιν ότι χρησιμοποιεί τον υποτιθέμενο αντισημιτισμό και νεοναζισμό ως φόβητρο και ως προπαγανδιστικό εργαλείο για να επέμβει και να διχοτομήσει την Ουκρανία ενώ οι ίδιοι είναι ανεπιφύλακτα με την μεριά της «επανάστασης» που έχει «εξασφαλίσει αλλαγές προς το καλύτερο».
Αλλά από μία μικρή έρευνα που κάναμε (εντελώς ενδεικτική παράθεση πηγών γιατί ο τύπος βρίθει από σχετικά στοιχεία) φαίνεται, ότι η Εβραϊκή Κοινότητα της Ουκρανίας τελευταία (αλλά μιλάμε πολύ τελευταία!) άλλαξε τις αντιλήψεις της για τα εθνικιστικά και νεοναζιστικά κόμματα της χώρας. Εκεί που το Svoboda αποτελούσε ένα νεοναζιστικό και αντισημιτικό κόμμα σήμερα λαμβάνει μέρος ακόμα και στη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να δημιουργεί καμία ανησυχία εφόσον βέβαια προωθεί τα σχέδια της Ε.Ε και των Η.Π.Α για την ένταξη της Ουκρανίας στη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση!
Είναι προφανές ότι στο βωμό της επιβολής της Νέας Διεθνούς Τάξης στην Ουκρανία, η Σιωνιστική Ελίτ θυσιάζει (ευκαιριακά βέβαια) το χαρτί του αντισημιτισμού που το χρησιμοποιεί απ’ άκρη σ’ άκρη για να φιμώνει τις φωνές που αντιστέκονται στα σχέδιά της. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί η «επανάσταση», η αλλαγή καθεστώτος και η ενσωμάτωση της Ουκρανιας στην ΝΔΤ θα ξαναθυμηθούν τον αντισημιτισμό και θα βρουν στους νεοναζί της Ουκρανίας μια θέση στις φυλακές ή καμία άλλη δουλεία (βλέπε τους μισθοδοτούμενους της Αλ Κάιντα που δεν έχουν μείνει χωρίς δουλειά από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ενάντια στους Σοβιετικούς μέχρι την Συρία πρόσφατα).
 
Ανοικτή επιστολή Ουκρανών Εβραίων προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας (05.03.2014)

ΠΗΓΗ : http://eajc.org/page32/news43672.html

Είμαστε Εβραίοι πολίτες της Ουκρανίας: επιχειρηματίες, διευθυντικά στελέχη, δημόσια πρόσωπα, επιστήμονες και ακαδημαικοί, καλλιτέχνες και μουσικοί. Σας απευθυνόμαστε εκ μέρους του πολυεθνικού λαό της Ουκρανίας, των εθνικών μειονοτήτων της Ουκρανίας, και εκ μέρους της εβραϊκής κοινότητας.

Έχετε δηλώσει ότι η Ρωσία θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της Κριμαίας και όλης της Ουκρανίας και ότι τα δικαιώματα αυτά έχουν παραβιαστεί από την σημερινή Ουκρανική κυβέρνηση. Ιστορικά, οι Ουκρανοί Εβραίοι είναι, επίσης, ως επί το πλείστον ρωσόφωνοι. Έτσι, η γνώμη μας για το τι συμβαίνει δεν έχει λιγότερο βάρος από την άποψη όσων σας συμβουλεύουν και σας ενημερώνουν.

Δεν πιστεύουμε ότι ξεγελιέστε εύκολα. Συνειδητά επιλέγετε ψέματα και συκοφαντίες από το τεράστιο ποσό των πληροφοριών σχετικά με την Ουκρανία. Και ξέρετε πολύ καλά ότι η δήλωση του Βίκτωρ Γιανούκοβιτς όσον αφορά το διάστημα μετά την τελευταία συνθήκη που είχε υπογραφεί ότι το «… το Κίεβο είναι γεμάτο από ένοπλους που έχουν αρχίσει να καταστρέφουν κτίρια, χώρους λατρείας, και εκκλησίες. Αθώοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να υποφέρουν. Οι άνθρωποι απλά ληστεύονται και σκοτώνονται στο δρόμο …» είναι ψέματα, από την πρώτη λέξη έως την τελευταία.

Οι ρωσόφωνοι πολίτες της Ουκρανίας δεν ταπεινώνονται και δεν υφίστανται διακρίσεις, τα πολιτικά τους δικαιώματα δεν έχουν περιοριστεί. Ελιγμοί σχετικά με την «αναγκαστική Ουκρανοποίηση» και την «απαγορεύση της ρωσικής γλώσσας» που είναι τόσο κοινοί στα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι στο κεφάλι αυτών που τα επινόησαν. Η βεβαιότητα σας για την αύξηση του αντισημιτισμού στην Ουκρανία, επίσης, δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα. Φαίνεται ότι έχετε μπερδέψει την Ουκρανία με τη Ρωσία, όπου οι εβραϊκές οργανώσεις έχουν παρατηρήσει αύξηση των αντισημιτικών τάσεων πέρυσι.

Αυτή τη στιγμή, αφού η Ουκρανία έχει επιβιώσει από μια δύσκολη πολιτική κρίση, πολλοί από εμάς έχουν βρεθεί σε διαφορετικές πλευρές των οδοφραγμάτων. Οι Εβραίοι της Ουκρανίας, όπως όλες οι εθνοτικές ομάδες, δεν έχουν απολύτως ενιαία γνώμη απέναντι στα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αλλά ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και μπορούμε να αντέξουμε μια διαφορά απόψεων.

Προσπάθήσαν να μας τρομάξουν (και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους) με «οπαδούς του Bandera» και «φασίστες» που προσπαθούν να αποκτήσουν με τη βία τα ηνία της ουκρανικής κοινωνίας, με επικείμενους εβραϊκούς διωγμούς. Ναι, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αντιπολίτευση και οι δυνάμεις των κοινωνικών διαμαρτυριών που έχουν εξασφαλίσει αλλαγές προς το καλύτερο αποτελούνται από διαφορετικές ομάδες. Περιλαμβάνουν εθνικιστικές ομάδες, αλλά ακόμη και οι πιο περιθωριακές δεν τολμούν να δείξουν αντισημιτισμό ή άλλη ξενοφοβική συμπεριφορά. Και ασφαλώς γνωρίζουμε ότι οι πολύ λίγοι εθνικιστές μας ελέγχονται καλά από την κοινωνία των πολιτών και τη νέα ουκρανική κυβέρνηση ― το οποίο δεν ισχύει για τους Ρωσους νεοναζί, που ενθαρρύνονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας σας.

Έχουμε μια μεγάλη αμοιβαία κατανόηση με τη νέα κυβέρνηση, και μια συμφωνία είναι στα σκαριά. Υπάρχουν αρκετοί εκπρόσωποι εθνικών μειονοτήτων στο Υπουργικό Συμβούλιο: ο Υπουργός Εσωτερικών είναι Αρμένιος, ο Αντιπρόεδρος είναι Εβραίος, δύο υπουργοί είναι Ρώσοι. Οι νεοδιορισθέντες διοικητές των περιφερειών της Ουκρανίας δεν είναι επίσης αποκλειστικά Ουκρανοί.

Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι τις τελευταές μέρες η σταθερότητα στη χώρα μας έχει απειληθεί. Αυτή η απειλή προέρχεται από τη ρωσική κυβέρνηση, και συγκεκριμένα από εσάς προσωπικά. Είναι η πολιτική σας της υποκίνησης αποσχιστικών τάσεων και ακατέργαστης πίεσης που ασκείται στην Ουκρανία, η οποία μας απειλεί όπως και όλο τον ουκρανικό λαό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ζουν στην Κριμαία και στην Νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι Ουκρανοί της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας σύντομα θα το δουν μόνοι τους.

Vladimir Vladimirovich, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ανησυχία σας σχετικά με την ασφάλεια και τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων της Ουκρανίας. Αλλά δεν επιθυμούμε η «υπερασπιση» να γίνει με τον διαμελισμό της Ουκρανίας και την προσάρτηση των εδαφών της. Κάνουμε αποφασιστική έκκληση να μην επεμβαίνετε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, να επιστρέψουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην κανονική σταθερή εν καιρώ ειρήνης θέση τους, και να σταματήσετε να ενθαρρύνετε φιλορωσικές αποσχιστικές τάσεις.

Vladimir Vladimirovich, είμαστε αρκετά ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιωμάτα μας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την κοινωνία των πολιτών μιας κυρίαρχης, δημοκρατικής και ενωμένης Ουκρανίας. Σας προτρέπουμε έντονα να μην αποσταθεροποιήσετε την κατάσταση στη χώρα μας και να σταματήσετε τις προσπάθειες σας απονομιμοποίησης της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

 

Experts weigh in on rise of Ukrainian Svoboda party (10.03.2012)
 
By Benjamin Weinthall,  ανταποκριτής της Jerusalem Post (10/30/2012) 03:03

Το ακροδεξιό κόμμα Svoboda, που ανοιχτά θαυμάζει το φιλοναζιστικό Ουκρανικό στασιαστικό στρατό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει εξασφαλίσει 41 έδρες στο ουκρανικό κοινοβούλιο και αναμένεται να νομιμοποιήσει τις δημόσιες εκδηλώσεις αντισημιτισμού. (…) Η Irena Cantorovich, σπουδάστρια στο βάση δεδομένων Moshe Kantor του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ για τον Σύγχρονο Αντισημιτισμό και Ρατσισμό έγραψε «Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ουκρανίας που ένα εθνικιστικό κόμμα μπαίνει στη βουλή και θα έχει πιθανώς πάνω από έναν αντιπρόσωπο. Το Svoboda είναι γνωστό για τις ρατσιστικές κα αντισημιτικές απόψεις και πολλές καταγγελίες υποβλήθηκαν κατά του ηγέτη του, τον Oleg Tyagnibok, για τα αντισημιτικά του σχόλια». (…) Μέλη του κόμματος πήραν μέρος σε αντισημιτικά επεισόδια όπως καταστροφή συναγωγών, Εβραϊκών κέντρων και νεκροταφείων. Το κόμμα είναι επίσης δραστήριο ενάντια στον ερχομό Εβραίων προσκυνητών στο UmanUman – Wikipedia, the free encyclopedia ). (…) Ο Vyacheslav A. Likhachev, που εργάζεται για το Συμβούλιο των Εθνικών Μειονοτήτων της Ουκρανίας παρακολουθώντας την ξενοφοβία στη χώρα, είπε «οι αρχηγοί του κόμματος είναι γνωστοί για τους ρατσιστικές και αντισημιτικές ομιλίες τους» και ότι η νίκη του κόμματος στις εκλογές ήταν «η συμβολική νομιμοποίηση της νεοναζιστικής και αντισημιτικής ιδεολογίας στα μάτια της κοινωνίας».

Chief Rabbi of Ukraine Urged Jews to Flee Kiev After Attack on Students (21.02.2014)

ΠΗΓΗhttp://www.algemeiner.com/2014/02/21/chief-rabbi-of-ukraine-urges-jews-to-flee-kiev-after-attack-on-students/

The Algemeiner (21.02.2014)

Ο Ραβίνος, Moshe Reuven Asman, κάλεσε τους Εβραίους να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα Κίεβο μετά από αναφερόμενη αντισημιτική επίθεση σε δύο σπουδαστές Chabad Yeshiva στην πόλη τον περασμένο μήνα, αναφέρει η καθημερινή ισραηλινή εφημερίδα Ma’ariv. (…)

Antisemitism in Ukraine (In Independent Ukraine) Retrieved 13.03.2014 

ΠΗΓΗ: http://en.wikipedia.org/wiki/Antisemitism_in_Ukraine – cite_note-30

Πιο πρόσφατα Εβραϊκές οργανώσεις εντός και εκτός Ουκρανίας έχουν κατηγορήσει το πολιτικό κόμμα “Svoboda” για ναζιστικές συμπάθειες και για το γεγονός ότι είναι αντισημίτες. [30] Το Μάιο του 2013 το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο καταχώρησε το κόμμα ως νεοναζιστικό. [31] Το «Svoboda» έχει αρνηθεί ότι είναι αντισημιτικό. [32] Στις ουκρανικές βουλευτικές εκλογές  του 2012 κέρδισε τις πρώτες του έδρες στο Ουκρανικό Κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας 10.44% της λαϊκής ψήφου και βγήκε 4ο ανάμεσα στα άλλα εθνικά κόμματα.[34]

 

Ukrainian Jewish leaders write letter criticizing Russian President Vladimir Putin

ΠΗΓΗ : http://www.jns.org/news-briefs/2014/3/5/iry6leczywh8oqze14iygpfee30o7q – .UyCLZvl_voIς

Posted on March 6, 2014 by JNS.org.

(Αυτό το παράθεμα άρθρου είναι εβραϊκής πηγής, όπου παρόλο που αναφέρεται το γεγονός ότι υπήρξαν αντισημιτικές επιθέσεις στην αρχή του πραξικοπήματος, αναμασά την ίδια θέση της Εβραϊκής Κοινότητας της Ουκρανίας.)

“(…) Πολλά αντισημιτικά γεγονότα συνέβησαν απ’ άκρη σ΄ άκρη της Ουκρανίας από το ξεκίνημα των διαδηλώσεων της Πλατείας Ανεξαρτησίας το Νοέμβριο του 2013, συμπεριλαμβανομένων βανδαλισμών συναγωγών στην Συμφερόπολη της Κριμαίας την τελευταία βδομάδα καθώς και μία επίθεση με κοκτέιλ Μολότοφ στο κέντρο Chabad στο Zaporozhye, αλλά καμία απόδειξη δεν αναφέρθηκε που να αποδεικνύει ότι τα γεγονότα σκόπιμα υποκινήθηκαν από οποιαδήποτε μεριά της εν εξελίξει πολιτικής διαμάχης  στη χώρα. Οι υπογράφοντες αμφισβητούν τον ισχυρισμό ότι ο αντισημιτισμός έχει αυξηθεί στην Ουκρανία. (…)”