Print Friendly, PDF & Email

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 2/7/2016


Φίλοι και φίλες,

Η ανταπόκριση των πολιτών και ιδιαίτερα ανθρώπων που βιώνουν από πρώτο χέρι την τρομερή σημερινή καταστροφή (άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι κλπ.) στην κινητοποίηση που επιχειρούμε με στόχο να επιβάλλουμε Δημοψήφισμα άμεσης εξόδου από την ΕΕ και αποδέσμευσης από τη Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική, καθώς μέσα σε λίγες μέρες έφτασε τις 300 υπογραφές!

Και αυτό, όταν δεν είχαμε καμία προβολή από ΜΜΕ, δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς,ούτε βέβαια από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (όπως η διαβόητη Avaaz, η οποία τώρα προωθεί μαζικά ένα δημοψήφισμα για “Grexit”, που όλως τυχαίως δεν λέει το παραμικρό για παγκοσμιοποίηση και βέβαια την ανάγκη Αυτοδυναμίας μας–δηλαδή την πεμπτουσία του προβλήματος που μας οδήγησε στη σημερινή καταστροφή). Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που είναι απολύτως αναγκαία η διάδοση της Διακήρυξης και της πρότασής μας με κάθε μέσο, έτσι ώστε να γίνει κατανοητό στον Ελληνικό Λαό το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός και πώς μπορεί να παλέψει για να ανατρέψει τη σημερινή Κατοχή από την Υπερεθνική Ελίτ και τα ντόπια όργανά της.

Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά όλους και όλες τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που, αψηφώντας τη μαζική τρομοκρατία των υπερεθνικών και ντόπιων ελίτ και των δεξιο-“αριστερών” τους φερέφωνων, συμμετέχουν αποφασιστικά σε μια πρωτοποριακή εκστρατεία για την ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής μας Κυριαρχίας και για το χτίσιμο της Αυτοδυναμίας μας.

Η προσπάθεια μας αυτή θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με δυναμικές παρεμβάσεις, καθώς και με τη δημιουργία των πρώτων τοπικών πυρήνων του ΜΕΚΕΑ που θα παλέψουν για τους κοινούς μας στόχους. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πρωτοποριακή εκστρατεία διότι:

α) χτίζεται πραγματικά “από τα κάτω”, τόσο οργανωτικά όσο και από άποψη σύνθεσης των πολιτών που την απαρτίζουν, και, κυρίως,

β) δεν στηρίζεται σε γενικολογίες περί απλώς “εξόδου από την ΕΕ”, –πόσο μάλλον απλώς εξόδου από το “Ευρώ”–, που αν δεν συνοδεύονται από ένα πρόγραμμα Οικονομικής Αυτοδυναμίας σε ρήξη με τη Νέα Διεθνή Τάξη, είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ημίμετρα  που ο λαός δικαιολογημένα βλέπει με καχυποψία, και, στη χειρότερη, εντελώς αποπροσανατολιστικές.

Απαντώντας όμως σε κάποια -περισσότερο ή λιγότερο καλοπροαίρετα- σχόλια που έγιναν για την πρωτοβουλία μας αυτή, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

Αρχικά, όλοι εμείς στην Πρωτοβουλία που γέννησε το Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ), δεν είμαστε άγνωστοι, ούτε κρυμμένοι πίσω από υπολογιστές, παρότι βέβαια όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία της διαδικτυακής μας παρουσίας, όταν μάλιστα δεν έχουμε πρόσβαση σε ΜΜΕ, αλλά και στα κυρίαρχα «εναλλακτικά» μέσα.. Είμαστε άνθρωποι βιοπαλαιστές, άνεργοι, πολίτες που καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αυτοδιάθεση του λαού και της προσωπικότητας μας μέσα στο παγκοσμιοποιημένο αυτό σύστημα που ευθύνεται για τους λυσσαλέους πολέμους, οικονομικούς και στρατιωτικούς, ενάντια στη μεγάλη πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού. Δημόσιες παρεμβάσεις μελών μας, και βέβαια του Τάκη Φωτόπουλου, –ο οποίος με την κοπιώδη έρευνα του για δεκαετίες έθεσε τις βάσεις και είναι στυλοβάτης της κίνησης μας–, είναι εύκολα προσβάσιμες (Εκδήλωση 2016 , Συνέντευξη Σάκη Αδάμ για το ΜΕΚΕΑ , Εκδήλωση 2015 κ.λπ.) Όταν το 1980 και στις αρχές του 1990 σχεδόν ολόκληρη η “αριστερά” αγκάλιαζε το Μάαστριχτ, ο Τ. Φωτόπουλος καταδείκνυε με πλήθος βιβλίων αλλά και διεθνή αρθρογραφία, την τεράστια παγίδα που σήμαινε η ένταξη της Ελλάδας στην κοινή αγορά και την ΕΕ. Όταν μάλιστα διάφορες “αριστερές” ή “πατριωτικές” ηγεσίες επέλεγαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, τη βολή τους, λέγοντας πάντα ανώδυνα ή και επικίνδυνα, μισόλογα, για την κρίση και το πώς βγαίνουμε από αυτή (συχνά αντιγράφοντας από εμάς μόνο αυτά που τους βόλευαν). Επιπλέον , η πρωτοβουλία μας ήταν αναμφισβήτητα η μοναδική που προέταξε την ανάγκη δημιουργίας ουσιαστικά ενός νέου ΕΑΜ, που αυτή τη φορά όμως θα έπρεπε να έχει συγκροτημένους στόχους για να αποτινάξει την Οικονομική Κατοχή και για την Αυτοδυναμία της πατρίδας μας, ως την αναγκαία προϋπόθεση για μια άλλη ανθρώπινη κοινωνία.

Δεύτερον, ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που έδειξαν ενεργά το ενδιαφέρον τους (ακόμα και αν πολλοί δεν υπέγραψαν τη διακήρυξη, κάτι που είναι κατανοητό λόγω της εκστρατείας τρομοκρατίας που προαναφέραμε) έγιναν κάποιες εντελώς μεμονωμένες διαμαρτυρίες, του τύπου ότι «δεν είμαστε «ανοιχτοί»…στο να αποδεχτούμε άλλη μια πρόταση από τις χιλιάδες που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια για «ενότητα χωρίς προαπαιτούμενα», ή ακόμα ότι επιζητούμε τη συμφωνία όλων με τη «δική μας αλήθεια».

Όμως εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ οτι πρέπει όλοι οι άλλοι να δεχτούν την “αλήθεια” μας για να ενωθούμε. Αυτό που λέμε συνοπτικά είναι:

1) ότι η πρόταση και οι στόχοι μας έχουν βγει από ανάλυση για την παγκοσμιοποίηση που την έχουμε εκθέσει εδώ και χρόνια και κανένας δεν την αμφισβήτησε.

2) με βάση την ανάλυση αυτή προτείνουμε τους συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι δεν μπορούν ποτέ να συνυπάρξουν με στόχους ασύμβατους, έτσι απλά «για να ενωθούμε». Η ένωση πολλών δεν έχει κανένα νόημα όταν προτείνουν αντιφατικές θέσεις. Και αυτό ακριβώς κάνουμε: Να προτείνουμε στόχους που δεν είναι αντιφατικοί μεταξύ τους. Δεν μπορείς για παράδειγμα να συνεργαστείς με κάποιον που λέει «ναι στην ΕΕ» αλλά και «ναι στην ανάπτυξη και την έξοδο από την καταστροφή», γιατί η ανάπτυξη και η έξοδος από την καταστροφή δεν είναι δυνατή μέσα στην ΕΕ, που αποκλείει την οικονομική αυτοδυναμία και καταργεί την εθνική κυριαρχία.

3) όποιος λοιπόν θέλει πραγματικά να παλέψει για την έξοδο από την καταστροφή, ή δέχεται συμβατούς στόχους σαν αυτούς που προτείνουμε, ή προτείνει άλλους, επίσης ΣΥΜΒΑΤΟΥΣ στόχους που μπορούμε να συζητήσουμε. Αν δεν το κάνει και απλά μας προτείνει να κάνουμε ιδεολογικές και πολιτικές σούπες σαν αυτές που υπέταξαν τον λαό (οι σούπες του ΣΥΡΙΖΑ είναι παροιμιώδεις), τότε είτε δείχνει κακοπροαίρετη διάθεση είτε δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει.

Φίλοι και φίλες,

Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα της Βρετανίας βροντοφώναξαν “Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, τη στιγμή που ο Γαλλικός λαός αιματοκύλησε τους δρόμους αντιστεκόμενος στα μέτρα που του επιβάλλονται από τις ελίτ της Παγκοσμιοποίησης, ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει να μείνει άπραγος.

Γι’ αυτό πρέπει σαν πρώτο βήμα,  να παλέψουμε όλοι και όλες για την εξάπλωση σε όλη την κοινωνία της Διακήρυξης του ΜΕΚΕΑ για Δημοψήφισμα με στόχο την άμεση έξοδο από την ΕΕ και αποδέσμευση από την Νεοφιλελεύθερη Παγκοσμιοποίηση, μέσω της συλλογής όσων περισσότερων υπογραφών είναι δυνατόν.

Η δημιουργία τοπικών πυρήνων που θα ομοσπονδιοποιούνται σε περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο και θα παίρνουν αποφάσεις σε Γενικές Συνελεύσεις όλων των μελών, με σκοπό τη μαζικοποίηση του κινήματος αυτού πρέπει να είναι το αμέσως επόμενο βήμα!

Η  συνειδητοποίηση του Λαού μας και των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης για τα αίτια της καταστροφής και τη διέξοδο από αυτή,είναι στα χέρια μας.

Ας φουντώσει τώρα το μήνυμα του ΜΕΚΕΑ σε όλη την Ελλάδα και ας αρχίσει ο παλλαϊκός αγώνας για την Κοινωνική και την Εθνική μας Απελευθέρωση !

ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:

www.mekea.org/διακήρυξη