Print Friendly, PDF & Email

H iskra.gr με ανάρτηση στις 4/1  κατάφερε να πάρει την πιο δουλοπρεπή (ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός!) στάση που θα μπορούσε να πάρει στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων πραξικοπηματιών, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να την συγκαλύψει με μια απάτη που τα στελέχη της θα είχαν μάθει όταν φοιτούσαν στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Απάτης: του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, συγκρίνει την, πράγματι, δουλοπρεπή παράδοση του Οτσαλάν από τους Πάγκαλους της εποχής με την πιθανή (στην πραγματικότητα απίθανη) παράδοση των Τούρκων πραξικοπηματιών αξιωματικών στο «αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν». Η σύγκριση όμως αυτή είναι βάσιμη μόνο για όσους είναι ανίδεοι για το τι σήμαινε η παράδοση Οτσαλάν (και σε ποιους!) και τι σημαίνει η, από μέρους της πιο δουλικής κυβέρνησης στην Υπερεθνική Ελίτ, άρνησης του δικαιώματος ασύλου στους πραξικοπηματίες αξιωματικούς. Φυσικά δεν συζητάμε τον γελοίο ισχυρισμό της iskra.gr ότι «αναπόδεικτα φωτογραφίζονται ως πραξικοπηματίες οι Τούρκοι αξιωματικοί» σαν να μη φτάνει ότι οι αξιωματικοί αυτοί μόλις είδαν την αποτυχία του πραξικοπήματος, αντί να επιστρέψουν στις μονάδες του, όπως θα έκανε κάθε νομιμόφρων αξιωματικός, αυτοί κατέφυγαν με τα ελικόπτερά τους στην Ελλάδα! Και φυσικά η iskra.gr με τη στάση της αυτή, έστω έμμεσα ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΦΩΣ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΟΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ CIA, όπως φαίνεται και στη συνέχεια της εν λόγω ανάρτησης.

Όμως, όταν οι Πάγκαλοι παρέδιδαν τον Οτσαλάν, όχι στους Τούρκους, αλλά απευθείας στη CIA αρχικά, αφού προηγούμενα τον είχαν παγιδεύσει, ο Οτσαλάν και οι Κούρδοι ήταν σύμβολο του αντι-ιμπεριαλιστικού αγώνα, που όλοι υποστηρίζαμε – γι’ αυτό βέβαια και το άγριο κυνηγητό τότε εναντίον τους. Σήμερα όμως τόσο ο Οτσαλάν, όσο και οι Κούρδοι μαζί του, καταπρόδωσαν τα αντι-ιμπεριαλιστικά ιδεώδη και έγιναν ορντινάντσες των Αμερικανών στη Συρία (που τους τροφοδοτούν με άφθονα όπλα και λεφτά), όχι βέβαια για να διώξουν το ISIS, που ήταν απλά η αφορμή, αλλά για να παίξουν στη συνέχεια καθοριστικό ρόλο στο διαμελισμό της Συρίας. Όπως είναι γνωστό όλες οι στρατιωτικές βάσεις των Αμερικανών στη Συρία (που αντίθετα βέβαια με αυτές των Ρώσων έγιναν παράνομα αφού δεν προσκάλεσε κανένας τους Αμερικάνους εκεί!) βρίσκονται σε κουρδικά εδάφη, που είναι εκτός ελέγχου από το νόμιμο συριακό καθεστώς (ουσιαστικά τα υφάρπαξαν οι Κούρδοι δήθεν για να τα απελευθερώσουν από το ISIS). Και είναι βέβαια γνωστό τι ρόλο θα παίξει το εκκολαπτόμενο Κουρδιστάν στο μέλλον: το ρόλο του Αμερικανο-σιωνιστικού προτεκτοράτου στη Μέση Ανατολή, όπως άλλωστε οι άλλοτε αντι-ιμπεριαλιστές Κούρδοι έκαναν φανερό όταν πανηγύριζαν για τις νίκες τους με αμερικάνικες και ισραηλινές σημαίες! Την ίδια στιγμή το καθεστώς Ερντογάν ηγείται όλων των Μουσουλμανικών λαών στον αγώνα ενάντια στην αμερικανο-σιωνιστική αρπαγή της Ιερουσαλήμ – ενώ οι άθλιοι Κούρδοι δεν λένε κουβέντα για το ιστορικό αυτό έγκλημα! – που η ανάρτηση της iskra.gr  (όπως ακριβώς όλα τα φερέφωνα του Σόρος) απλά χαρακτηρίζει «αυταρχικό καθεστώς» και ξεμπερδεύει με αυτό… ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 5/1/2018