Print Friendly, PDF & Email

Η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη και η υπονομευτική λειτουργία της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) στην Ουκρανία γνωστή. Δεκαετίες πριν από το πραξικόπημα “από τα κάτω” που έλαβε χώρα το 2014, οι ΗΠΑ και οι υπηρεσίες τους χρηματοδοτούν αντιπολιτευόμενες φασιστικές ομάδες και άλλα δυτικά κοπρόσκυλα με σκοπό την επιβολή κυβέρνησης-μαριονέτας που θα απαντά αποκλειστικά στα κελεύσματά τους. Στα δικά τους λόγια αυτό σημαίνει “δημοκρατική αλλαγή” (δείτε σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ), αλλά η πράξη αποκάλυψε για άλλη μία φορά ότι όπου επεμβαίνει η Υ/Ε το αίμα του ντόπιου πληθυσμού είναι βέβαιο.

Δεν είναι δύσκολο να βρεθεί αφορμή για διαδηλώσεις, κυρίως κατά της διαφθοράς, ιδιαίτερα όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται ο (όχι μόνος βέβαια διεφθαρμένος!) πολιτικός της μετα-σοβιετικής εποχής Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος πήρε την εξουσία μετά από αναμφισβήτητη εκλογική νίκη το 2010. Στην προκειμένη περίπτωση, η αφορμή δόθηκε με την αναμενόμενη διακοπή των συνομιλιών ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ το 2013,  για την οποία οφείλεται, βέβαια, και η στάση της ΕΕ να μη βοηθήσει την Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, το οποίο είχε γονατίσει οικονομικά τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο προκλήθηκαν οι πλήρως κατευθυνόμενες και χρυσοπληρωμένες (με δις δολάρια από τη Δύση) διαδηλώσεις του Ευρω-Μαϊντάν. Διαδηλώσεις οι οποίες πήραν απρόκλητα βίαιο χαρακτήρα ενάντια στο καθεστώς και τους φιλορώσους του Κιέβου, και οι οποίες κατόρθωσαν τελικά, μαζί βέβαια με την αμέριστη συμπαράσταση σκληροπυρηνικών ναζί του “Δεξιού Τομέα” όπως και άλλων οργανώσεων, να εγκαθιδρύσουν το 2014 μια πραξικοπηματική κυβέρνηση, τσιράκι της Δύσης.

Ωστόσο, η ανατολική Ουκρανία στάθηκε εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Ντονμπάς, έχοντας διαχρονικά στενές σχέσεις με τη Ρωσία (όχι μόνο σε πολιτιστικό επίπεδο αλλά σε οικονομικό και πολιτικό ), δεν δέχθηκαν τις μηχανεύσεις της Υ/Ε και την κυβέρνηση φασιστών που εγκατέστησε. Οι 7 εκατομμύρια και πλέον άνθρωποι της ανατολικής Ουκρανίας αντιστάθηκαν και γι’ αυτό μάλιστα το πλήρωσαν με σφαγές απίστευτης φρικαλεότητας. Το πραξικόπημα “από τα κάτω” δίχασε τον ουκρανικό λαό. Η βάναυση καταστολή των εξεγερμένων περιοχών του Ντονμπάς είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το χαμό πάνω από 14.000 ανθρώπων.

Ακόμα και ο πιο αφελής μπορεί να αντιληφθεί ότι ο πόλεμος είχε ήδη ξεκινήσει το 2014 με ποικίλους τρόπους και με πλείστα παραδείγματα που το επιβεβαιώνουν. Με ελεύθερους σκοπευτές που επιχειρούσαν από τα κτίρια που έλεγχε η αντιπολίτευση πέριξ της πλατείας Μαϊντάν να πυροβολούν τόσο προς αστυνομικούς όσο και προς διαδηλωτές, με φανερό στόχο την πρόκληση γενικευμένου χάους και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με την άγρια καταστολή των Λαϊκών Δημοκρατικών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Με την καταπάτηση της συμφωνίας του Μινσκ από ουκρανικής πλευράς συνεχίζοντας την προσπάθεια εθνοκάθαρσης. Έτσι, παρά την αδυσώπητη προπαγάνδα των πλήρως ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η επιτιθέμενη πλευρά είναι η ρωσική, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Ρωσία σύρθηκε σε επέμβαση από έναν πόλεμο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Η Ρωσία δεν ξεκίνησε τον πόλεμο, αλλά προσπαθεί να τον λήξει.

 

Μ.Δ.