Print Friendly, PDF & Email

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: 03.05.2014, 21:00

Από χτες έχουμε εκατόμβες νεκρών στην Αν. Ουκρανία με δεκάδες θύματα φιλο-Ρώσους αυτονομιστές που αντιστέκονται στο πραξικόπημα των φασισταριών της ΕΕ/ΗΠΑ του Κιέβου, παρά το καταφανές «άδειασμα» του καθεστώτος Πούτιν απέναντι τους. Αυτό, αντί να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση και να στείλει άμεσα στρατό μέσα στην Ουκρανία να προστατέψει τον πληθυσμό, αντ’ αυτού βγάζει «καταδικαστικές αποφάσεις» και στέλνει το θέμα …στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (που ξέρουμε πού θα τις γράψει), την ίδια στιγμή που σφάζονται δεκάδες αντιστασιακοί από τα κτήνη της Υ/Ε!

Χτες τα φασισταριά της δοτής κυβέρνησης (που είχαν από μέρες μεταφερθεί κατά εκατοντάδες στην Αν. Ουκρανία) έκαψαν ζωντανούς 39 καταληψίες του κτιρίου των Εμπορικών Συνδικάτων στην Οδησσό. Αυτή την είδηση καθώς και άλλες διαμάχες στο δρόμο μεταξύ των εγκάθετων του Κιέβου και των αντιστασιακών, τα δυτικά ΜΜΕ με όλη την «δημοσιογραφική» που τα νομιμοποιεί, την παρουσίασαν ως «σφαγή μεταξύ φιλο-Ρώσων και φιλοκαθεστωτικών», οι οποίοι μάλιστα φιλο-Ρώσοι είχαν την…ανοχή του Κιέβου στις καταλήψεις, χωρίς βέβαια έτσι να καταλαβαίνει κανείς στη Δύση τι συμβαίνει. Γεγονός που κορυφώνει την ενορχηστρωμένη σύγχυση στους δυτικούς λαούς (και όχι μόνο) για το πόσο κρίσιμα για όλη την πορεία της κοινωνικής πάλης είναι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην περιοχή. Ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας δε δίστασε να καταγγείλλει τους καταληψίες-«αλήτες» για την σφαγή! ενώ το πάντα γκεμπελικό BBC των μεγαλύτερων φιλο-σιωνιστικών αλητών του μιντιακού συστήματος στην Ευρώπη στηριζόμενο σε «μαρτυρίες» …τουριστών από το Κίεβο (!) που είχαν πάει στην Οδησσό, παρουσίασε τη διαμάχη ως συμπλοκές μεταξύ ποδοσφαιρόφιλων υπέρ της ένωσης της Ουκρανίας από τη μία, και Ρώσων πρακτόρων από την άλλη. Ενώ έβγαλε το συμπέρασμα ότι ακροβολιστές που εθεάθησαν στις ταράτσες κτιρίων ήταν φιλο-Ρώσοι στρατιωτικοί, αναμασώντας τη σχετική προπαγάνδα για τους Ρώσους «πρασινοσκούφηδες» που δήθεν έχουν κατακλύσει την Ανατολική Ουκρανία, και αποκαλύφτηκαν πολλάκις ως χοντρές σκευωρίες, .Και αυτό μάλιστα τη στιγμή που είναι τεκμηριωμένο από επίσημα χείλη ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκορπούσαν τον θάνατο στο Κίεβο ήταν μισθοφόροι της Υ/Ε και των γειτονικών «κρατών» που τους εκπαίδευαν!

Παρόμοιο αιματοκύλισμα με «ελεύθερους σκοπευτές» καθώς και τη χρήση τακτικού στρατού του Κιέβου που χτυπούσαν και αμάχους, σύμφωνα με μαρτυρίες που –σε αντίθεση με τις παραπάνω «μαρτυρίες» των φασισταριών και, κατά πάσα πιθανότητα, πρακτόρων-«τουριστών» της Υ/Ε,– δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε, έλαβε χώρα στο Kramatorsk με 10 τουλάχιστον νεκρούς μέχρι τώρα.

 

Σήμερα οι κτηνωδίες έγιναν ακόμη πιο ασύλληπτες, με τον νεοδιορισμένο Δήμαρχο του λαού του Σλάβιανσκ, που εγκαταστάθηκε από τους αντιστασιακούς, να καταγγέλλει ότι 10 μαχητές αυτο-άμυνας εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τα τάγματα θανάτου των νεοναζί του Δεξιού Τομέα, όταν οι πρώτοι μαζί με πολλούς άλλους που τραυματίστηκαν, προσπάθησαν να εμποδίσουν (σύμφωνα με τον ίδιο φτιάχνοντας ανθρώπινες αλυσίδες), τα φασισταριά να μπουν στο χωριό τους, Andreevka, στα περίχωρα του Σλάβιανσκ!!

Το αιματοκύλισμα των αδίστακτων  εγκληματιών της Χούντας του Κιέβου δεν έχει τέλος, και εάν δεν υπάρξει άμεσα σθεναρή επέμβαση από τη Μόσχα που σε μια τόσο κρίσιμη ιστορική καμπή «αδειάζει» όλο το παλλαϊκό κίνημα που στήριζε μέχρι σήμερα το επαμφοτερίζων καθεστώς Πούτιν (κάτι που φάνηκε και από τις μαζικές εκδηλώσεις στην Πρωτομαγιά, τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις κλπ.), οι εξελίξεις που θα έρθουν θα σημάνουν αναπότρεπτα τραγικές συνέπειες για την εξέλιξη του εθνο-απελευθερωτικού αγώνα κατά της Υπερεθνικής Ελίτ και των προτεκτοράτων της, παγκοσμίως.

 

MARIUPOL (πηγή: Ukrainian army attacks eastern cities of Mariupol, Konstantinovka, RT 03.05.2014).

Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση ενάντια στους αυτονομιστές της πόλης Mariupol, στην νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ντόπιους αμυνόμενους ακτιβιστές.

«Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Κυρίως, έχουν αναπτύξει τις δυνάμεις τους στα ναυπηγεία και εκτελούν προειδοποιητικές βολές από εκεί» είπε ο MikhailKrutko από τα αμυντικά αρχηγεία στο InterfaxNewsAgency.

Περίπου 300 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Mariupolγια να αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα.

«Οι κάτοικοι είναι άοπλοι, μπλόκαραν τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, έστησαν οδοφράγματα από λάστιχα και άλλα υλικά ώστε να μην αφήσουν τα οχήματα να περάσουν. Έβαλαν και φωτιές στα λάστιχα,»είπε ο Krutko.

KRAMATORSK (πηγή: ‘Go back to Kiev, fascists!’: Outraged locals chase off Ukrainian troops (VIDEO), RT, 03.05.2014).

Κάτοικοι της ανατολικής πόλης του Kramatorsk επιτέθηκαν οργισμένοι και με ύβρεις σε στρατεύματα που μπήκαν στους δρόμους της πόλης. Οι στρατιώτες υποτίθεται ότι «απελευθερώνουν το λαό από του φιλορώσους τρομοκράτες», σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου.

Παρόλα αυτά, περιέργως, οι Ανατολικοουκρανοί που «απελευθερώθηκαν»  από τα στρατεύματα του Κιέβου δεν ήταν καθόλου ευγνώμονες για τα τεθωρακισμένα οχήματα που περιφέρονταν μέσα στις πόλεις τους και στρατιωτικούς με ή χωρίς διακριτικά που πυροβολούσαν υποστηρικτές του αυτό-ανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Δεκάδες ένοπλοι αμυνόμενοι ακτιβιστές και άοπλοι πολίτες που τους υποστηρίζουν , τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ντόνετσκ, όπου πολλοί άνθρωποι διαδήλωναν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για αυτονομία από το Κίεβο.

Στην πόλη του Κραματόρσκ, η οποία για βδομάδες ήταν ενεργό προπύργιο των αντικυβερνητικών αισθημάτων, ντόπιοι βγήκαν στους δρόμους αφού έφθασαν τα ουκρανικά στρατεύματα και ανάγκασαν τα αμυνόμενα στρατεύματα να συστρατευτούν στην κεντρική πλατεία.

Περιφρονώντας τα ένοπλα οχήματα και τους ελεύθερους σκοπευτές που τους στόχευαν, κάτοικοι βιντεοσκοπήθηκαν να πλησιάζουν τα στρατεύματα για να τους απευθύνουν δύο κουβέντες.

«Φασίστες! Φασίστες!» φώναζαν οι ντόπιοι, βρίζοντας τόσο τα στρατεύματα όσο και την κυβέρνηση του Κιέβου. Στο ανατολικό κομμάτι της χώρας οι αρχές του Κιέβου συχνά αναφέρονται ως «φασιστική χούντα», εξαιτίας της κατάληψης της εξουσίας το Φεβρουάριο και της κυβερνητικής συμμαχίας με εθνικιστές – συμπεριλαμβανομένου και της διαβόητης ομάδας του Δεξιού Τομέα.

«Τι είδους νόμο και τάξη φέρνετε εδώ ; Εμείς είμαστε οι γαμημένοι κάτοικοι του Ντόνετσκ, όχι εσείς!», φώναξε ένας άντρας.

Το πλήθος στο Κραματόρσκ οργίστηκε ακόμη περισσότερο όταν ένα ουκρανός στρατιωτικός κατεδάφισε μία πινακίδα. «Έξω από δώ, να πάτε στο Κίεβό σας! Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ! Φύγετε! Αυτή είναι η γη μας !» φώναζαν οι κάτοικοι.

Ζωντανή ενημέρωση στα αγγλικά από το RT εδώ: live updates

____________________________________________________________

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 02/05/2014 14:20 

Ξεκινά ειδική «επιχείρηση» αιματοκυλίσματος με τις ευλογίες της ΕΕ 

Σχόλιο: Τη στιγμή που η Ρωσική ελίτ παλινωδεί για ακόμη μια φορά, με τον Λαβρόφ να αναγνωρίζει το Κίεβο ως συνομιλητή, οι αδίστακτοι πραξικοπηματίες γίνονται όλο και πιο αδίστακτοι όσο ιδιαίτερα η Μόσχα αποφασίζει να προβαίνει σε κινήσεις με το «σταυρό» του …«διεθνούς δικαίου» (που ξέρουμε πώς κουρελιάζεται από την Υπερεθνική Ελίτ κατά το δοκούν) στο χέρι.

Έτσι σήμερα έχουμε ειδική επιχείρηση του Ουκρανικού στρατού στην Ανατολική Ουκρανία και κυρίως στην πόλη του Slavyansk (Σλάβιανσκ), με δυσοίωνες προβλέψεις για πιθανώς τη μεγαλύτερη αιματοχυσία μέχρι τώρα από την αρχή της γενικευμένης επέμβασης των πραξικοπηματιών εναντίον των Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων αυτονομιστών που αμφισβητούν την Ουκρανική Χούντα της Υ/Ε. Το Ευρωπαϊκό τμήμα της Υ/Ε στην ΕΕ έχει μάλιστα το απύθμενο θράσος να ζητάει επιτακτικά να βγουν οι διαδηλωτές από τα κυβερνητικά κτίρια, όταν άφηνε (αν δεν διέτασσε) όλα τα φασιστο-κοπρόσκυλα της να εισβάλλουν με μπουλντόζες στα κυβερνητικά κτίρια του Κιέβου και να τα καταλαμβάνουν επί εβδομάδες κατά τη διάρκεια των «ειρηνικών» διαδηλώσεων στη Euro-Maidan, που οδήγησαν στην ανατροπή του νόμιμα εκλεγέντος Γιανούκοβιτς!  Το δίλημμα που φαίνεται τίθεται πλέον αναπότρεπτα στον Πούτιν είναι ένα: α) Κάθεσαι στα αβγά σου και κάνουμε ό,τι θέλουμε στην Ουκρανία β) Αν επέμβεις επεμβαίνει το ΝΑΤΟ

Έκτακτο ΑΠΟ RT/Reuters

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είπε την Τρίτη ότι παρακολουθεί τα γεγονότα στην Αν. Ουκρανία με αυξανόμενη ανησυχία, καλώντας τους φιλο-αυτονομιστές ακτιβιστές να αφήσουν τα κατειλημμένα κτίρια και να απελευθερώσουν τους ανθρώπους που κρατούσαν. «Παρακολουθούμε με αυξανόμενη ανησυχία τα γεγονότα στην Αν. Ουκρανία» δήλωσε η Maja Kocijancic στους ρεπόρτερ, ως υπεύθυνος τύπου της επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον. Η ΕΕ κάλεσε να δοθεί τέλος σε όλες τις «παράνομες ενέργειες» από ένοπλες αυτονομιστικές ομάδες. Τα κατειλημμένα κτίρια πρέπει να αδειάσουν, όλα τα άτομα που κρατούνται παράνομα να αφεθούν ελεύθερα, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, δήλωσε. [Σ.Σ.: Οι λεγόμενοι «παρατηρητές του ΟΑΣΕ» που κρατούνται αιχμάλωτοι είναι μια ακόμη ψευδολογία των δυτικών ΜΜΕ που έχει καταρριφθεί από αναλυτές και διαψευστεί ακόμη και τον ίδιο τον ΟΑΣΕ]

Επανεθνικοποιήσεις επιχειρήσεων από τους Αυτονομιστές!

Την ίδια στιγμή από άκρως καθεστωτική πηγή μαθαίνουμε μια είδηση που κάνουν γαργάρα βολικά οι υπερ-επαναστάτες «Μαρξιστές» των ίσων αποστάσεων, όταν δεν στήριζαν τους «επαναστάτες» του Κιέβου, ότι διοικητές του στρατού στο Σλάβιανσκ δήλωσαν πως το επόμενο βήμα τους θα είναι να  εξαναγκάσουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε επανεθνικοποίηση:

«Εάν τα αφεντικά τους δεν θέλουν, θα τα απομακρύνουμε. Βάζουμε σε μια σειρά την κανονική ζωή της πόλης, διασφαλίζοντας τη ώστε να λειτουργεί σε ένα κανονικό πολίτευμα και οι άνθρωποι να ζουν κανονικά»

 Ουκρανικά στρατεύματα ξεκινούν ειδική επιχείρηση στο Σλάβιανσκ

ΠΗΓΗ: RT.com Ζωντανή ενημέρωση στα αγγλικά από την επιχείρηση εδώ: live updates

Ο Ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια ειδική επιχείρηση εναντίον φιλο-αυτονομιστών ακτιβιστών στην Ανατολική πόλη του Σλάβιανσκ. Η πόλη είναι τώρα υπό πολιορκία από τον Ουκρανικό στρατό, με αναφορές να μιλούν για 20 ελικόπτερα που έχουν παραταχθεί ώστε να καταστείλουν τις δυνάμεις αυτο-άμυνας.

Δύο ακόμη ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις αυτο-άμυνας, σύμφωνα με αναφορές, με τον ένα πιλότο νεκρό και τον άλλο αιχμάλωτο, αναμετάδωσε το RIA Novosti. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εγκατεστημένο της Ουκρανικής Χούντας Υπουργό Εσωτερικών Arsen Avakov.

A Ukrainian military helicopter flies near a Ukrainian checkpoint near the town of Slavyansk in eastern Ukraine May 2, 2014 (Reuters / Baz Ratner)

Ουκρανικό ελικόπτερο στην πόλη Slavyansk της Ανατολικής Ουκρανίας 02/04/2014 (Reuters / Baz Ratner)

Ο Ουκρανός Υπ. Εσωτερικών δήλωσε ακόμη ότι ελέγχουν δέκα σημεία ελέγχου στο Slavyansk. Αναφορές έχουν ανακύψει ότι οι δυνάμεις του Κιέβου σκοπεύουν να επιτεθούν και στο Kramatorsk που είναι 19 km μακριά.

O αρχηγός της ομάδας αυτο-άμυνας του Slavyansk είπε ότι ελικόπτερα πυροβολούσαν μέσα στην πόλη με πυραύλους, αλλά δεν υπήρχαν αναφορές για ζημιές, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. […]

Ένας διοικητής των ομάδων αυτο-άμυνας σε ένα από τα σημεία ελέγχου είπε στo RIA Novosti ότι ο Ουκρανικός στρατός είχε πάρει υπό τον έλεγχο του ένα από τα οδοφράγματα στα περίχωρα του Slavyansk, όπως επίσης και το κέντρο τηλεοπτικής αναμετάδοσης της πόλης. Ο Ουκρανικός στρατός έστηνε θέσεις πυροβολικού γύρω από τον υπό κατάληψη τηλεοπτικό σταθμό στο Slavyansk, είπε ένα διοικητικός υπεύθυνος τύπου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 Ένας αστυνομικός σταθμός καταλήφθηκε. […] Πυκνός καπνός εντοπίστηκε στα περίχωρα της πόλης, όπου βρίσκονται τα οδοφράγματα.

Ένα βίντεο στο YouTube θεωρείται ότι δείχνει την αρχή της επιχείρησης:

____________________________________________________________

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 26/04/2014 08:35

Σχόλιο: Τη στιγμή που οι προβοκάτσιες στήνονται η μια μετά την άλλη από τους χουντικούς εγκληματίες του Κιέβου και τα υπερεθνικά και σιωνιστικά τους αφεντικά, αποκαλύπτονται ακόμη και από τα ίδια τα δυτικά μέσα μερικές από αυτές, θυμίζοντας μας ανάλογα «λάθη» των δυτικών ΜΜΕ, όπως του BBC, στη Λιβύη, στη Συρία κλπ., που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον σφαγιασμό και ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τους μισθοφόρους του  ΝΑΤΟ, των καθεστώτων του Κόλπου και τους συμμάχους τους, διάφορους τζιχάντις «εξεγερμένους» (όπως τους βάπτισε το σύστημα αλλά και σχεδόν όλη η εκφυλισμένη «Αριστερά»). Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να έχουν παραταχθεί εκεί συντεταγμένα Ρωσικά στρατεύματα καιρό τώρα ώστε να προστατεύσουν τον ντόπιο πληθυσμό και να αντισταθούν στα πιο αδίστακτα καθάρματα και πραξικοπηματίες της Υπερεθνικής και Σιωνιστικής Ελίτ που ενώ προκάλεσαν την αιματοχυσία και ήδη χύνουν αίμα και τρομοκρατούν κυρίως τους Ρωσόφωνους πληθυσμούς της περιοχής,  έχουν και το θράσος να βγάζουν και τη γλώσσα στη Ρωσική ελίτ ότι επιδιώκει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να «τα μαζέψει» από τα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας! Μάλιστα σήμερα τα τάγματα εφόδου των δολοφόνων του Δεξιού Τομέα μαζεύονται στην περιοχή. Αντιθέτως, οι παλινωδίες της, υπό τον Πούτιν Ρωσικής ελίτ, που ενώ πριν λίγες μέρες αναγνώριζε την Πραξικοπηματική κυβέρνηση στη Συνθήκη της Γενεύης, ενώ σήμερα φέρεται να μην την αναγνωρίζει (ως όφειλε φυσικά!), δημιουργεί σύγχυση στα αντιστεκόμενα λαϊκά στρώματα της περιοχής αλλά και σε όλους τους λαούς που παλεύουν ολοένα και πιο συνειδητοποιημένα να αντισταθούν στη Νέα Διεθνή Τάξη.

Ανεπιβεβαίωτες και εκτεθειμένες: Οι φωτογραφικές αποδείξεις των New York Times και του Στέητ Ντιπάρτμεντ  περί «Ρώσων στην Ουκρανία» καταρρέουν  

Πηγή: RT (24/04/2014)

Φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν από την Ουάσιγκτον και το Κίεβο ως αποδείξεις της συμμετοχής της Ρωσίας στην Ουκρανία και δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα από την εφημερίδα New York Times δεν είχαν επαληθευτεί, και στην πραγματικότητα ήρθαν σε αντίφαση με τους ισχυρισμούς που είχαν σκοπό να στηρίξουν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναγνώρισε το λάθος και οι New York Times ανασκεύασαν την ιστορία που δημοσίευσαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία «φωτογραφίες και περιγραφές από την ανατολική Ουκρανία που προσυπογράφησαν από την κυβέρνηση Ομπάμα … δείχνουν ότι πολλοί από τους πρασινοσκούφηδες είναι πράγματι Ρώσικες στρατιωτικές δυνάμεις και μέλη μυστικών υπηρεσίων».

Οι αποδείξεις ήταν η συγκεκριμένη εικόνα με την επιγραφή «Ομαδική φωτογράφιση τραβηγμένη στη Ρωσία.»

1110Ο ανεξάρτητος φωτογράφος Maxim Dondyuk τράβηξε τη φωτογραφία.

«Τραβήχτηκε στο Slavyansk [Ουκρανία],» είπε στους NYT στο τηλέφωνο. «Κανείς δεν ζήτησε την άδειά μου να την χρησιμοποιήσει.»

Η εικόνα ήταν, μεταξύ άλλων, που το Κίεβο έδωσε στην αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία για να «αποδείξει» τη συμμετοχή της Ρωσίας στην τεράστια αναταραχή που συγκλονίζει την περιοχή Ντόνετσκ .

Το Στέητ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε τους ισχυρισμούς, αναφερόμενο σε «επιβεβαίωση» της συμμετοχής της Μόσχας.

«Βλέπουμε στις φωτογραφίες που έχουμε δει ξανά σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο Twitter, είναι διαθέσιμα στο κοινό, ότι υπάρχουν άτομα που εμφανώς φαίνεται να συνδέονται με τη Ρωσία. Το έχουμε πει δημοσίως αμέτρητες φορές,» είπε η Jen Psaki, εκπρόσωπος του State Dept.

Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε τελικά την Τετάρτη ένα απολογητικό σημείωμα [με τίτλο] «Προσεκτική εξέταση των Φωτογραφιών που λέχθηκε ότι συνδέουν Ρωσικές Μονάδες με την Ουκρανία», όπου παραδέχθηκε ότι παραλείψε να επιβεβαιώσει κατάλληλα το φάκελο με τις φωτογραφίες του Κιέβου.

Οι NYT αναφέρθηκαν  επίσης στην Psaki του State Dept. που παραδέχτηκε πως «ο ισχυρισμός ότι η φωτογραφία είχε ληφθεί στη Ρωσία ήταν εσφαλμένη .» Εξήγησε ότι η εικόνα ήταν μόνο ένα μέρος ενός πρόχειρου πακέτου φωτογραφιών και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Kerry στις συνομιλίες.

Η Psaki ισχυρίστηκε τότε ότι έχει άλλες αποδείξεις που συνδέουν «τους Ρώσους και τους ένοπλους αντάρτες» στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν παρείχε λεπτομέρειες.

____________________________________________________________

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 24/04/2014 00:20

Αναδημοσιεύουμε δύο ρεπορτάζ του RT σε σχέση με πολύ ηχηρές παρεμβάσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ των τελευταίων ωρών και ημερών που δείχνουν σαφείς τάσεις της υπό Πούτιν Ρωσικής ελίτ να σκληρύνει πλέον ανένδοτα τη στάση της εναντίον της Υπερεθνικής Ελίτ και των ντόπιων φασιστοειδών της «κυβέρνησης» του Κιέβου, ύστερα από την αμφιλεγόμενη συμμετοχή της στις «συνομιλίες» της Γενεύης (εμφάσεις δικές μας)

Λαβρόφ: Το Κίεβο εξέδωσε «εγκληματική εντολή» για τη χρήση όπλων εναντίον πολιτών

Πηγή: RT (23/04/2014 08:06, Τροποποιήθηκε: 23/04/2014 18:03) http://rt.com/news/154212-lavrov-russia-will-defend-itself/

Η εντολή της πραξικοπηματικά διορισμένης κυβέρνησης του Κιέβου να κάνει χρήση βίας εναντίον σε ουκρανούς πολίτες είναι «εγκληματική», είπε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών στο RT. Αρνήθηκε επίσης ισχυρισμούς για Ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανική επικράτεια .

Σε μια συνέντευξη με το RT και τη Sophie Σεβαρντνάντζε, ο Σεργκέι Λαβρόφ ονόμασε εγκληματική πράξη την εντολή του εν ενεργεία πρόεδρου της Ουκρανίας Αλεξάντερ Turchinov να ξαναρχίσει η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία. Αναφερόμενος στη τετραμερή συνάντηση μεταξύ της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 17 Απριλίου, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την πραξικοπηματικά διορισμένη κυβέρνηση του Κιέβου ότι υπαναχώρησε από την υπόσχεσή της να θέσει τέρμα σε κάθε βιαιοπραγία. «Στη Γενεύη, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρξει ένα τέρμα σε κάθε είδους βία. Το επόμενο απόγευμα ο [προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Aleksandr] Turchinov κήρυξε σχεδόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και διέταξε το στρατό να πυροβολήσει το λαό». Ο Turchinov ανακοίνωσε την επανάληψη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία, την Τρίτη. Η Μόσχα έχει επικρίνει τη επιχείρηση και παρότρυνε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να απέχει από τη χρήση βίας εναντίον αμάχων που ζουν στην περιοχή . Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία ήταν εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου και αρνήθηκε την παρουσία Ρωσικών στρατευμάτων στην Ανατολική Ουκρανία. Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι στρατιώτες συμμετείχαν σε στρατιωτικές ασκήσεις ρουτίνας, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από διεθνείς επιθεωρητές . Περιγράφοντας ένα χειρότερο σενάριο στην ουκρανική κρίση, ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει αν δεχτεί επίθεση.

«Αν δεχτούμε επίθεση, σίγουρα θα απαντήσουμε. Αν τα συμφέροντά μας, τα έννομα συμφέροντα μας, τα συμφέροντα των Ρώσων δεχτούν άμεση επιθέση, όπως συνέβη στη Νότια Οσετία, για παράδειγμα, δεν βλέπω άλλο τρόπο παρά να απαντήσουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είπε.

«Η επίθεση εναντίον Ρώσων πολιτών συνιστά επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας», είπε στο RT . Αναφερόμενος στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Arseniy Yatsenyuk στο Βατικανό την Τετάρτη, ο Λαβρόφ είπε ότι ο επιχειρησιακός πρωθυπουργός θα έκανε καλύτερα να επισκεφθεί τον Νότο της Ουκρανίας και να συναντήσει στην πράξη τους αντι-Μαϊντάν διαδηλωτές . Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε επίσης για την αμερικανική συμμετοχή στη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει την κατάσταση. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν το πρόσταγμα», είπε ο Λαβρόφ, παραπέμποντας στην επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Κίεβο και τη σύμπτωση της με την ανανεωμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση (ενάντια)  στους ακτιβιστές στην ανατολική Ουκρανία . «Λέει πολλά το γεγονός ότι επέλεξαν τη στιγμή της επίσκεψης του αμερικάνου Αντιπροέδρου για να ανακοινώσουν την επανάληψη αυτής της επιχείρησης, επειδή η έναρξη της επιχείρησης έλαβε χώρα αμέσως μετά την επίσκεψη του (επικεφαλής της CIA) John Brennan στο Κίεβο,» δήλωσε ο Λαβρόφ . Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι απλά άλλο ένα παράδειγμα της προσπάθειας της Ουάσιγκτον να κερδίσει έδαφος στην γεωπολιτικό αγώνα, είπε ο υπουργός. «Η Ουκρανία είναι μόνο μία πτυχή της αμερικανικής απροθυμίας να ενδώσει στον γεωπολιτικό αγώνα. Οι Αμερικανοί δεν είναι έτοιμοι να παραδεχτούν ότι δεν μπορούν να ελέγχουν τον καθένα και κάθε μέρος του πλανήτη από την Ουάσιγκτον», δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι οι «έτοιμες λύσεις» της Ουάσιγκτον δεν μπορούν να θεραπεύσουν μια κρίση που δεν καταλαβαίνουν. Η Ρωσική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου, η οποία ανέλαβε την εξουσία στις 22 Φεβρουαρίου ύστερα από εβδομάδες θανατηφόρων διαδηλώσεων που έληξαν με την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης (αγγλικά)

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους για τις δυνάμεις που εγκατέστησαν στο Κίεβο

Πηγή: RT (21/04/2014, 08:49) http://rt.com/news/us-responsibility-kiev-lavrov-788/

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών λέει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για αυτούς που έβαλαν στην εξουσία, αντί να στέλνουν τελεσίγραφα στη Μόσχα. (…)

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι αρχές του Κιέβου «τρενάρουν» ακόμη την εφαρμογή των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα. (…)

Εν τω μεταξύ, o Λαβρόφ είπε επίσης ότι η πραξικοπιματικά διορισμένη κυβέρνηση του Κιέβου έχει παραβιάσει τις συμφωνίες της Γενεύης από τις 17 Απριλίου.

«Δεν έκαναν τίποτα για να εξαλειφθεί η βαθιά κρίση στη χώρα», πρόσθεσε.

Η επίθεση από αντάρτες στο σημείο ελέγχου στην ανατολική ουκρανική πόλη του Slavyansk την Κυριακή του Πάσχα είναι ένα έγκλημα που επωφελεί όσους θέλουν να εκτροχιάσουν τις συμφωνίες της Γενεύης, πρόσθεσε. (…)

Ο Λαβρόφ επέκρινε τις δηλώσεις από τις δυτικές χώρες και τις Αρχές του Κιέβου, η οποία «εφευρίσκει κάθε δυνατό και αδύνατο επιχειρήμα εναντίον της Ρωσίας», λέγοντας ότι ένα μεγάλο μέρος των ρωσικών όπλων στις ζώνες σύγκρουσης αποδεικνύει την ανάμιξη της Ρωσίας στις Ουκρανικές υποθέσεις.

Ονόμασε τις δηλώσεις παράλογες, καθώς η Ουκρανία παραδοσιακά χρησιμοποιεί όπλα ρωσικής κατασκευής.

«Η δήλωση αυτή είναι γελοία. Ο καθένας έχει ρωσικά όπλα στην Ουκρανία», είπε.

Εν τω μεταξύ, είπε επίσης ότι τηλεοπτικά κανάλια έχουν αναφέρει ότι αμερικανικά όπλα έχουν βρεθεί επίσης στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι οι παράνομες ένοπλες ομάδες έχουν στην κατοχή τους αμερικάνικα όπλα, και όχι ο ουκρανικός στρατός.

Καταδίκασε επίσης δηλώσεις του Κιέβου ότι οι συμφωνίες της Γενεύης δεν καλύπτουν τις «διαμαρτυρίες της (πλατείας) Μαίιντεν».

____________________________________________________________

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16/04/2014 17:00            

Σχόλιο: Μια συγκλονιστική είδηση που δείχνει το αίσθημα της αλληλεγγύης που μπορεί να ενώσει λαούς οι οποίοι (έχοντας και ανάλογο επαναστατικό παρελθόν) διατηρούν την περήφανη αντίσταση τους ενάντια στους πιο αχρείους εγκληματίες της Νέας Διεθνούς Τάξης. Μεταφράζουμε μέρος της είδησης.

BlU2HQlCIAEjDjB

Αντι-κυβερνητικοί διαδηλωτές του Κράματορσκ σταματούν τα Ουκρανικά τανκς, φαντάροι «αλλάζουν πλευρά» (VIDEO)

ΠΗΓΗ: RT (16-04-2014, 09:25), http://rt.com/news/ukrainian-tanks-kramatorsk-civilians-840/

Στρατιώτες του Κιέβου βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία την Τετάρτη για να διευθετήσουν τις διαφορές τους … και δεν βρήκαν καμία. Οι στρατιώτες εμφανίστηκαν απρόθυμοι να προβούν σε μάχη εναντίον αντικυβερνητικών ακτιβιστών.

Όταν Ουκρανικά τανκς εισήλθαν στο κέντρο της πόλης Kramatorsk ως μέρος της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στα ανατολικά της χώρας, σταματήθηκαν από τα πλήθη των κατοίκων της περιοχής που τα περικύκλωσαν.

Ένα βίντεο από το YouTube για το τι συνέβη δείχνει δίπλα μια γυναίκα να πλησιάζει ένα στρατιώτη με την επίπληξη : «Είστε ο στρατός, θα πρέπει να προστατεύετε τον λαό .» «Δεν πρόκειται να πυροβολήσουμε, δεν είχαμε καν την πρόθεση,» είναι η απάντηση του στρατιώτη. Παρόμοιες συζητήσεις μπορούσαν να ακουστούν σε κάθε ένα από τα αρκετά τανκς που μπήκαν στην πόλη, με τους ντόπιους να υπόσχονται να υπερασπιστούν τους γείτονές τους, σε περίπτωση που οι στρατιώτες ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση.

 Ένα άλλο βίντεο δείχνει τα πλήθη στο Kramatorsk να φωνάζουν δυνατά «ο στρατός με το λαό» και χειροκροτεί τους στρατιώτες που άφηναν τα τανκς τους.

«Παιδιά, είμαστε μαζί σας ! Είστε φοβεροί !» γυναίκες ακούγονται να φωνάζουν στους στρατιώτες που αποχωρούν.

 Έξι Ουκρανικά τανκς στο Kramatorsk στην πραγματικότητα άλλαξαν πλευρά και άρχισαν να ανεμίζουν ρωσικές σημαίες την Τετάρτη. (…)

To ίδιο γίνεται και σε άλλες πόλεις…

____________________________________________________________

15-04-2014, 13:27

Σχόλιο: Τα γεγονότα στην Ουκρανία είναι ξανά αστραπιαία. Παραθέτουμε ένα μικρό ρεπορτάζ από το RT με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Για ζωντανή κάλυψη παρακολουθείτε το RT εδώ : Στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου στην Ανατολική Ουκρανία – LIVE UPDATES

 ΠΗΓΗ: http://rt.com/news/kramatorsk-ukraine-attack-army-664/ Ουκρανικά στρατεύματα κατέλαβαν ένα αεροδρόμιο στην ανατολική πόλη της Kramatorsk, δήλωσαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές. Ταυτόχρονα στο Slavyansk γίνεται επιδρομή από το ουκρανικό στρατό.

Kramatorsk

Ο πραξικοπιματικά διορισμένος Πρόεδρος Aleksandr Turchinov είπε ότι έλαβε τηλεφώνημα που επιβεβαιώνει ότι ο στρατός κατέλαβε το αεροδρόμιο στο Kramatorsk.

Ουκρανικά στρατεύματα πλησίασαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού μεταξύ των ανατολικών πόλεων Kramatorsk και Slavyansk, είπε τηλεφωνικά στο RIA Novosti η λαϊκή πολιτοφυλακή που βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

«Άρχισαν διαπραγματεύσεις με την λαϊκή πολιτοφυλακή , η οποία έχει τον έλεγχο του αεροδρομίου. Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν απρόσμενα. Υπάρχουν τραυματίες μεταξύ της λαϊκής πολιτοφυλακής, και μπορεί να υπάρξουν θάνατοι,» είπαν.

Άλλα μέλη της πολιτοφυλακής έχουν μπλοκάρει την είσοδο στο Kramatorsk και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη, πρόσθεσαν οι ακτιβιστές.

Οι ακτιβιστές που έλεγχαν τη βάση είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Ωστόσο, η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της λαϊκής πολιτοφυλακής, είπαν οι ακτιβιστές.

« Εκδιωχτήκαμε από το αεροδρόμιο, αλλά η ίδια η πόλη είναι υπό τον έλεγχό μας, δεν θα επιτρέψουμε [στα ουκρανικά στρατεύματα] να εισέλθουν,» είπε ένας από τους ακτιβιστές στο Interfax.

Σύμφωνα με το ουκρανικό στρατό, αεροπλάνα και ελικόπτερα κινητοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής για «να υπερασπίστουν τα άρματα, καθώς δεν ήταν γνωστό πως [ η επιχείρηση ασφαλείας] θα τελειώσει.»

Βίντεο των στρατιωτικών τζετ και ελικόπτερων που πετούν πάνω από Kramatorsk, καθώς ξεκινούσε η επίθεση, εμφανίστηκαν στο YouTube.

Οι ακτιβιστές που έλεγχαν τη βάση είπαν ότι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

«Υπάρχουν περίπου 60 μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων. Προετοιμάζονταν για αρκετές ημέρες, και τώρα άρχισαν να εισβάλουν [στο αεροδρόμιο]. Οι διαδηλωτές τους έφραξαν το δρόμο, άρχισαν να πυροβολούν, υπάρχουν τραυματίες. Οι άνθρωποι μας οπισθοχώρησαν. Υπάρχουν περίπου 15 τανκς, οι άλλες μονάδες είναι θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,» είπε ένα άλλο μέλος της λαϊκής πολιτοφυλακής στο RIA.

Με τη σειρά τους, τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, παραθέτοντας το Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσαν μια ειδική επιχείρηση στο Kramatorsk την Τρίτη . Ωστόσο, δεν έδωσαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σλαβιάνσκ

Την ίδια στιγμή, στην ανατολική πόλη του Slavyansk γίνεται επιδρομή από τα ουκρανικά στρατεύματα, είπε ο επικεφαλής της λαϊκής πολιτοφυλακής του Donbass, Σεργκέι Tsyplakov, στο RIA Novosti.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη επίθεση στο Slavyansk, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισέρχονται στην πόλη … υπάρχουν πολλά στρατεύματα. Οι άνδρες ετοιμάζονται να υπερασπιστούν [την πόλη] », είπε.

«Υπάρχουν πολλά στρατιωτικά οχήματα εδώ,» δήλωσε ένας από τους ακτιβιστές. «Αλλά οι πυροβολισμοί δεν ξεκινήσαν ακόμα.»

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν διαδηλώσεις στο νότιο – ανατολικό τμήμα της χώρας μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο στις 22 Φεβρουαρίου. Οι ακτιβιστές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στις περισσότερες από τις πόλεις στην περιοχή του Ντόνετσκ. Την Κυριακή, η κυβέρνηση του Κιέβου ξεκίνησε μια επιχείρηση καταστολής στο Slavyansk. Μετά τα γεγονότα, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας ενέκρινε μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα, ο πραξικοπηματίας Πρόεδρος Aleksandr Turchinov υπέγραψε διάταγμα για να ξεκινήσει επίσημα μια «ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας.

Ο Ουκρανός αρχηγός ασφαλείας, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της επιχείρησης ασφάλειας στην ανατολική Ουκρανία , δήλωσε την Τρίτη ότι όλοι οι ακτιβιστές που δεν καταθέτουν τα όπλα τους θα «καταστραφούν».

«Τους προειδοποιούμε ότι αν δεν καταθέσουν τα όπλα τους, θα καταστραφούν,» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ουκρανικής Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU)  Vasily Krutov, όπως το παραθέτει το AFP.

Η Μόσχα κατείγγειλε την εντολή  της Κυριακής ως «εγκληματική». Εκδόθηκε από τον πραξικόπηματικά διορισμένο Πρόεδρο Aleksandr Turchinov, και ενέκρινε μια πλήρους κλίμακας επιχείρηση ασφαλείας στις ανατολικές περιοχές της χώρας.