Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Ο Δεξιός Τομέας, που χέρι-χέρι με την ΕΕ και τους «αντιφασίστες» Σιωνιστές πρωτοστάτησαν  στο αιματοκύλισμα και το πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ στην Ουκρανία (το πιθανότερο καιροσκοπικά αφού o Δ.Τ. είναι κανονικότατοι Νεοναζί), σήμερα μεταφέρει τη «βάση επιχειρήσεων» για τα φονικά τάγματα εφόδου του στην Ανατολική Ουκρανία. Όλα αυτά τη στιγμή που η Χουντική κυβέρνηση των κοπρόσκυλων του Κιέβου που σήμερα έχουν φέρει το ΝΑΤΟ σε όλη την περιοχή, έχουν το θράσος να μιλούν για προστασία της «εδαφικής τους ακεραιότητας» και να επιπλήττουν τη Ρωσία επειδή μαζεύει στρατό στα ανατολικά της σύνορα! (εμφάσεις δικές μας)

Πηγή: RT 24/04/2014

Ο αρχηγός της Ουκρανικής ακροδεξιάς μετακινεί το αρχηγείο στα Ανατολικά και σχηματίζει νέα μοίρα.

H Ουκρανική ριζοσπαστική νεο-φασιστική ομάδα Δεξιός Τομέας έχει μετακινήσει την κύρια έδρα της από το Κίεβο στο Dnepropetrovsk (Ντνιεπροπετρόβσκ) για να «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στα ανατολικά, είπε ο ηγέτης της, ανακοινώνοντας το σχηματισμό μιας  ακόμη παραστρατιωτικής μοίρας στην Ουκρανία .

«Μετέφερα την έδρα μου στο Dnepropetrovsk. Ο σκοπός είναι να αποτραπεί η εξάπλωση της μόλυνσης του Κρεμλίνου,» ανακοίνωσε ο υποψήφιος για την Ουκρανική προεδρία και ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Yarosh σε συνέντευξη Τύπου στο Dnepropetrovsk.

Λέει ότι η ζωτικής σημασίας βιομηχανική Ουκρανική πόλη του Dnepropetrovsk παρέχει μια καλύτερη πλατφόρμα για την παρακολούθηση της κατάστασης στην Donbass, όπου οι διαδηλώσεις υπέρ της ομοσπονδιοποίησης ανθίζουν, μετά το πραξικόπημα στο Κίεβο.

Ο Yarosh, που έχει τεθεί από τη Ρωσία σε μια διεθνή λίστα με τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες, ανακοίνωσε επίσης ότι άρχισε να σχηματίζεται μια ειδική διμοιρία μαχητών που ονομάζεται «Donbass».

«Συντονίζουμε όλες τις ενεργειες μας με την ηγεσία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, του Υπουργείου Εσωτερικών και των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας,» δήλωσε ο Yarosh.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η μονάδα θα περιλαμβάνει περίπου 800 μαχητές. Οποιοσδήποτε ενήλικας με στρατιωτική εκπάιδευση θα μπορούσε εθελοντικά να ενταχθεί στην μονάδα, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί μια παρόμοια ανακοίνωση στην περιοχή Dnepropetrovsk, του οποίου ο διορισμένος από το Κίεβο ολιγάρχης Igor Kolomoysky σχηματίσε πρόσφατα ένα ειδικό τάγμα «Dnepr» αποτελούμενο από «ντόπιους Ουκρανούς πατριώτες.»

Και τα δύο τάγματα είναι τμήμα της ειδικής δύναμης η οποία σχηματίζεται για να σταθεροποιήσει και να πάρει υπό τον έλεγχο της την κατάσταση στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το πραξικόπηματικά διορισμένο εκατομμυριούχο που έγινε υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Arsen Avakov.

«Η νέα δομή των ειδικών τμημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η απάντηση σε σαμποτέρ, «πρασινοσκούφηδες» και τις άλλες συμμορίες επιφορτισμένες με την επίθεση στην κρατική υπόσταση και την ακεραιότητα της Ουκρανίας,» είπε ο Avakov νωρίτερα τον Απρίλιο, δηλώνοντας ότι το υπουργείο του ήταν έτοιμο να απασχολήσει και να νομιμοποιήσει μέχρι και 12.000 εθελοντές σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο RT, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, για άλλη μια φορά επανέλαβε την ανησυχητική επέκταση του Δεξιού Τομέα. Βλέπει την ύπαρξη και την επέκταση της νεοναζιστικής ομάδας ως παραβίαση των συμφωνιών της Γενεύης της περασμένης εβδομάδας.

«Στη Γενεύη, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να υπάρχει συνολική απόρριψη των εξτρεμιστών και ο Δεξιός Τομέας είναι ακόμα πολύ ενεργός, και μετά τη Γενεύη ο Δεξιός Τομέας οργάνωσε προβοκάτσιες σκοτώνοντας αρκετούς ανθρώπους στην περιοχή του Slavyansk κατά τη διάρκεια της Κυριακής του Πάσχα. Έτσι, τίποτα από αυτά που συμφωνήθηκε στη Γενεύη και τα οποία σίγουρα πρέπει οι αρχές στο Κίεβο να αρχίσουν να τα εφαρμόζουν, δεν έγινε από αυτούς,» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Yarosh, ο δήμαρχος της Slovyansk Vyacheslav Ponomarev είπε στη Gazeta ότι ο σχηματισμός ενός τέτοιου τάγματος «θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο.»

Ο ηγέτης της ουκρανικής ριζοσπαστικής ομάδας, Δεξιός Τομέας, Ντμίτρι Yarosh, μπήκε σε μια διεθνή λίστα καταζητούμενων τον Μαρτίου και κατηγορείται για υποκίνηση τρομοκρατίας.

Ο Yarosh, ο οποίος ηγειται της ακροδεξιάς αντάρτικης ομάδας του Δεξιού Τομέα, ήταν πάντα αντι-ρώσος στις δηλώσεις του, καλώντας για την καταστροφή και τη διαίρεση της «Αυτοκρατορίας της Μόσχας» και υποστηρίζοντας ανοιχτά τους Τσετσένους αντάρτες και τη Γεωργιανή επιθετικότητα. Ο Yarosh πιστεύει ότι η Ρωσία είναι ο «αιώνιος εχθρός» της Ουκρανίας και ότι ένας πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών είναι «αναπόφευκτος».

Ο Δεξιός Τομέας σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2013 αμέσως μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Μέλη του ριζοσπαστικού κινήματος ήταν πολύ δραστήρια στα βίαια επεισόδια που οδήγησαν στην αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Η ομάδα χαρακτηρίζεται ως η πιο δραστήρια, η πιο ριζοσπαστική και η καλύτερα οργανωμένη ομάδα στην Ουκρανική αναταραχή. Πολλές από τις βίαιες πράξεις της έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς από μέσα ενημέρωσης και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube.