Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο: Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο από το «Ρεσάλτο». Παρότι δεν εκφράζει απόλυτα την ανάλυση της Περιεκτικής Δημοκρατίας, συμφωνούμε με τη γενική θέαση της κατάστασης, και τα συμπεράσματα των συντακτών.

___________________________________________________________

ΠΗΓΗ: ΚΚΕ: Πόντιος Πιλάτος, Ρεσάλτο (Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014)

Οτιδήποτε γίνεται στην υφήλιο μας αφορά όλους. Ιδιαίτερα μας αφορά η τραγωδία της Ουκρανίας. Διότι αυτό που έγινε στην Ουκρανία είναι το «μοντέλο» του σύγχρονου πλανητικού φασισμού: Η νεοταξική στρατηγική των αντεπαναστατικών «επαναστάσεων».

Μια στρατηγική που μπροστά της ωχριά ο παλιός «ακατέργαστος» φασισμός του 3ου Ράιχ…

Σημειώναμε πριν από λίγες μέρες:

«Και ούτε πρέπει να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στην τραγωδία της Ουκρανίας, διότι η νεοταξική «συνταγή» που εφαρμόστηκε στην Ουκρανία, είναι ΓΕΝΙΚΗ και αφορά όλες τις χώρες της νέας αποικιοκρατίας … Αφορά και την Ελλάδα. Αύριο όταν θα εξαντληθούν ΕΝΤΕΛΩΣ τα περιθώρια των κατοχικών δυνάμεων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και εδώ: Το δουλεύουν συστηματικά και σταθερά και όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός ή αλλοτριωμένος πλήρως από τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό…».

Αναλυτικά εδώ: «Η Ουκρανία μας αφορά: Είναι «συνταγή» και για την Ελλάδα,» Ρεσάλτο (25-02-2014)

Όποιος σήμερα λοιπόν, μπροστά σ’ αυτούς του μεγάλους κινδύνους που απειλούν και τη χώρα μας, μιλάει με μισόλογα ή με την «αμερόληπτη λογική» των «ίσων αποστάσεων», αυτός, συνειδητά ή μη, παίζει το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών τρομοκρατών της υφηλίου και των «βιαστών» της Ελλάδας.

Η ουδετερότητα, δεν είναι απλώς μια δόλια πολυτέλεια υπεκφυγής, αλλά πρακτικά λειτουργεί υπέρ της πλανητικής, φασιστικής κακουργίας.

Σε αυτό το τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» καταφεύγει η ηγεσία του ΚΚΕ, όταν μιλάει για την Ουκρανία με το υπεραπλουστευτικό σχήμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ-Γερμανία-Ρωσία.

Οι θεωρίες των «ίσων αποστάσεων» πάντα εξωραΐσουν το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ έγκλημα της Νέας Τάξης και το συμψηφίζουν με τα επιμέρους ΤΑΚΤΙΚΑ «εγκλήματα» των κρατών. Μια τέτοια «αμεροληψία» είναι σκανδαλωδώς μεροληπτική υπέρ του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ του 4ου Ράιχ (ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανία). Πρακτικά αποβαίνει υπέρ της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας.

Όταν εξισώνεις το ΥΠΕΡ-εθνικό πλέγμα του πλανητικού ιμπεριαλισμού (του νεοταξικού φασισμού) με τη Ρωσία (αυτό κάνει το αφαιρετικό σχήμα των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων του ΚΚΕ), ουσιαστικά το παίζει Πόντιος Πιλάτος και αυτή η στάση πρακτικά ισοδυναμεί με θέση υπέρ των πλανητικών ληστών και δημίων της ανθρωπότητας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, όπως σε όλα τα ζητήματα, κρύβεται πίσω από γενικές αφαιρέσεις. Στο ζήτημα της Ουκρανίας κρύβεται πίσω από τη δόλια θεωρία των «ίσων αποστάσεων»: Την αφαίρεση των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσων»…

Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο: «Μάχη για το ποιος θα «δαγκώσει» το «μήλον της Εριδος», Ριζοσπάστης (01-03-2014)

Για το πολιτικό έγκλημα μιας τέτοιας απλουστευτικής εξίσωσης του πλανητικού ιμπεριαλιστικού ΟΛΟΥ (Νέα Τάξη) με τη Ρωσία έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ: «Η εξίσωση της Ρωσίας με τον πλανητικό ιμπεριαλισμό», Ρεσάλτο (01-03-2014).

Θα υπογραμμίσουμε, ωστόσο, πάλι τούτο: Μια τέτοια εξίσωση συγκαλύπτει και παρακάμπτει το ουσιώδες του πλανητικού φασισμού, την κεντρική στρατηγική της Νέας Τάξης. Την στρατηγική της υπονόμευσης, κατάλυσης και διάλυσης των εθνικών κρατών, την στρατηγική της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Κεντρικός στόχος της Νέας Τάξης (του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού) είναι η άλωση και η υποταγή των εθνικών κοινωνιών σε ένα διεθνές κέντρο εξουσίας, η ΔΙΑΛΥΣΗ της εθνικής και ιστορικής ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ των λαών, η κατάτμηση των συνόρων, η διαίρεση σε προτεκτοράτα και ο πολτός της Πολυτισμικότητας…

ΤΙΠΟΤΑ απ’ όλα αυτά δεν συναντά κανείς στον «ιμπεριαλισμό» της Ρωσίας…

Αντίθετα: Η Ρωσία βρίσκεται στο στόχαστρο αυτής της νεοταξικής στρατηγικής. Επιδιώκεται και η δική της άλωση και ΥΠΟΤΑΓΗ στις στρατηγικές επιλογές της Νέας Τάξης.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, με το ξύλινο αλογάκι της (αυτό των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων) παρακάμπτει και επικαλύπτει όλα αυτά τα ουσιώδη χαρακτηριστικά του ΥΠΕΡ-εθνικού ιμπεριαλισμού (Νέα Τάξη), χαρακτηριστικά που δεν έχει η Ρωσία…

Παρακάμπτει και αφανίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα καταλύεται από αυτές τις νεοταξικές στρατηγικές και εκπίπτει σε ΑΠΟΙΚΙΑ νέου τύπου, σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ-ΕΕ-Γερμανίας…

Παρακάμπτει και αφανίζει ότι το «μοντέλο» των πραξικοπημάτων τύπου Ουκρανίας αποτελεί και αυτό στρατηγική του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού που θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα (όταν χρειαστεί), όπως και εναντίον του «ιμπεριαλισμού» της Ρωσίας…

Η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει να κινείται πάνω στα απλουστευτικά στερεότυπα του «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» ή σε κείνα που ταύτιζαν το φασισμό με τη σοσιαλδημοκρατία…