Print Friendly, PDF & Email

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα καψίματος της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαδηλώσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Παρά τη αποσιώπηση τέτοιων ειδήσεων και την παραπληροφόρηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, καταφέρνουν να φτάσουν στα αυτιά μας ορισμένα τέτοια αξιοσημείωτα γεγονότα. Από την Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη οι αγρότες βάζουν στο στόχαστρό τους την ίδια την ΕΕ και τις πολιτικές της, κάτι που φανερώνει βαθύτερες διεργασίες συνειδητοποίησης των πραγματικών αιτιών της σημερινής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων κάνοντας έτσι δυσκολότερο να μπορούν να τους εξαπατούν οι επαγγελματίες πολιτικοί τόσο της Δεξιάς όσο και της “Αριστεράς”.

Πριν λίγες μέρες έλαβε χώρα κινητοποίηση  των αγροτών του Νομού Χανίων έξω από την Αντιπεριφέρεια του Νομού. Η δυναμική αυτή κινητοποίηση φανέρωσε τις πραγματικές διαθέσεις των αγροτών και του λαού της Κρήτης μπροστά στα νέα μέτρα τσεκούρι της “αριστερής” κυβέρνησης, στοχοποιώντας τον πραγματικό εχθρό των λαϊκών στρωμάτων σε όλη την Ελλάδα. Μια ομάδα διαδηλωτών αγροτών πήρε την πρωτοβουλία να κατεβάσει την σημαία της ΕΕ που κυμάτιζε στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας και έπειτα να την τυλίξει στις φλόγες, όπως επανειλημμένα έχει κάνει το ΜΕΚΕΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Αντίστοιχη πολύ σημαντική συμβολική πράξη είχαμε και στην μαχητική διαδήλωση των αγροτών της Μακεδονίας στην Διεθνή Έκθεση Agrotica, όπου οι διαδηλωτές εισήλθαν στην Έκθεση και έκαψαν τη σημαία της ΕΕ. 

Από αυτές τις πράξεις γίνεται φανερό ότι τα λαϊκά και δυναμικότερα στρώματα των αγροτών έχουν αντιληφθεί ότι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει αλλά και για την ακόμα χειρότερη κατάσταση στην οποία πρόκειται να βρεθούν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο κύριος εκφραστής της παγκοσμιοποίησης στον γεωγραφικό μας χώρο που βασικό στόχο έχει την κατάργηση κάθε οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας ιδιαίτερα των ασθενέστερων μελών. Η ΕΕ η οποία με την ΚΑΠ και τον άνισο ανταγωνισμό στο πλαίσιο των απελευθερωμένων αγορών,εξαλείφοντας κάθε προστασία της αγροτικής παραγωγής, έχει συμβάλει αποφασιστικά στον μαρασμό του αγροτικού πληθυσμού και την δραματική πτώση του εισοδήματος του.

Είναι καιρός τα υπόλοιπα κομμάτια του λαού που ρημάζονται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνητικές πολιτικές, που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις επιταγές της ΕΕ και της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αγροτών, αντιλαμβανόμενα ότι η μόνη εναλλακτική υπέρ του λαού είναι η μονομερής έξοδος από την ΕΕ και η ρήξη των δεσμών μας με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς (έξοδος από ΔΝΤ, ΠΟΕ, ΝΑΤΟ κλπ), ώστε να παλέψουμε για την οικονομική μας αυτοδυναμία. Η συμβολική πράξη των αγροτών της Κρήτης ας ανοίξει το δρόμο για την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις που έρχονται.

 

ΒΛ. Θέσεις Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ)

ΒΛ. αναλυτικότερα τις θέσεις μας για το αγροτικό:

Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκοσμιοποίηση καταστρέφουν κάθε απομεινάρι Αγροτικής Αυτοδυναμίας στο Ελληνικό Προτεκτοράτο