Print Friendly, PDF & Email
Ανακοίνωση του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης

Η άθλια κυβέρνηση Μητσοτάκη μάς οδηγεί σε μια μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή από αυτή του 2010

 

Την ώρα που κάθε χώρα στον κόσμο κοιτάζει να αντεπεξέλθει στη μεγάλη πανδημία και επιλέγει την εμβολιαστική πολιτική της, η ελληνική κυβέρνηση των Μητσοτάκηδων επιμένει πάντα, σαν ο απόλυτος κολαούζος της ΕΕ και της υπερεθνικής ελίτ, να “περιμένει” πότε η ΕΕ θα καταφέρει να μοιράσει εμβόλια. Και αυτό, ενώ η Βρετανία του Brexit, ακριβώς χάρις στην ανάκτηση της ανεξαρτησίας της, καθορίζει αυτοβούλως την πολιτική της, έχοντας εμβολιάσει ήδη τον μισό πληθυσμό της, και είναι σχεδόν ένα βήμα πριν το ξεπέρασμα της πανδημίας, όπως άλλωστε δυνητικά πλησιάζει και η Ρωσία, η οποία, επίσης, εξάγει το πιο αξιόπιστο μέχρι στιγμής εμβόλιο –το Σπούτνικ– σε δεκάδες χώρες εκτός ΕΕ, και έχει κατασκευάσει ήδη 4 ακόμα εμβόλια.

Την ώρα που ρημάζει η ελληνική οικονομία, η άθλια ελληνική κυβέρνηση, με σχεδόν πέντε χιλιάδες κρούσματα τη μέρα και ιδίως με το αυξανόμενο βούλιαγμα των νοσοκομείων, αποφασίζει τώρα ν’ ανοίξει την αγορά γιατί καταλαβαίνει ότι η υπομονή των εμπόρων και των επιχειρήσεων έχει σωθεί, κάτι που όμως μπορεί να αποβεί μοιραίο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ταυτόχρονα, φυσικά και θα ανοίξει τον τουρισμό, όμως ήδη η Βρετανία, μεγάλος τουριστικός πελάτης μας, είναι σίγουρο ότι δεν θα κατατάξει την Ελλάδα στις «πράσινες» χώρες, εάν συνεχιστεί για μερικές εβδομάδες ακόμη η σημερινή έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, πράγμα που αν πράξουν και άλλες χώρες θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία. Στην πραγματικότητα όμως αδιέξοδο δεν υπάρχει αφού ΧΤΕΣ η κυβέρνηση θα μπορούσε να κλείσει συμφωνία με τη Ρωσική κυβέρνηση για το Σπούτνικ και μάλιστα να κάνουμε και συμπαραγωγή, όπως αποφάσισαν η Τουρκία, η Ιταλία, η Αυστρία, αλλά και η Τσεχία και Ουγγαρία από τις χώρες που είναι στην ΕΕ, αλλά παρέβησαν τις αποφάσεις για τον αποκλεισμό του ρωσικού εμβολίου. Αντιθέτως, αντί ο Μητσοτάκης να ζητήσει συνεργασία με τη Ρωσία, αυτός προσέβαλε ανεπίτρεπτα τον Ρώσο πρωθυπουργό, όταν αυτός ήρθε να τιμήσει την μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση.

Αλλά πότε ελληνική κυβέρνηση κοίταξε το καλό της Ελλάδας και το συμφέρον του ελληνικού λαού; Πάντοτε άβουλοι και υποτακτικοί σε ό,τι πουν οι πάτρωνές μας και σήμερα η εγκληματική υπερεθνική ελίτ. Η οποία σήμερα παίζει ένα σκληρό παιχνίδι πολέμου με τις χώρες που διεκδικούν την εθνική κυριαρχία τους και γι’ αυτό απέρριψε την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Τζόνσον για συμπαραγωγή του βρετανικού εμβολίου (πριν ακόμη αμφισβητηθεί η καταλληλότητά του). Από την άλλη μεριά, όμως, τμήμα της ελίτ των Βρυξελλών υποστηρίζει αναγκαστικά το βρετανικό εμβόλιο, για να μη βρεθεί η Ευρώπη κατακαλόκαιρα με έξαρση της πανδημίας, σαν τη δραματική κατάσταση στη Γαλλία, η οποία επιτάσσει τώρα και τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Η ΕΕ και πίσω από αυτή η υπερεθνική ελίτ προτιμούν να καταστρέψουν οικονομικά τις ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που τις συμφέρει φυσικά, για να επιτευχθεί η πελώρια οικονομική και πολιτική συγκέντρωση σε ακόμα λιγότερα χέρια, αντί να δώσουν έγκαιρα την άδεια να κυκλοφορήσει το ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ στην Ευρώπη, και γι’ αυτό σκόπιμα το καθυστερούν, καθώς επίσης και για να προλάβουν οι δυτικές πολυεθνικές φαρμάκου να καταλάβουν όλες τις θέσεις της αγοράς.

Επομένως, έχει τεράστια ευθύνη η ευρωκατοχική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν προκαλέσει μια δεύτερη, ίσως και μεγαλύτερη καταστροφή στην οικονομία και στον ελληνικό λαό, μετά την ευρωκαταστροφή του 2010-2020, όπως τεράστια ευθύνη έχει και η εξίσου ευρωκατοχική ψευτοαριστερά των Τσίπρα και Σία, που δεν απαιτούν ευθέως το ρωσικό εμβόλιο (και δεν τόλμησαν να απαντήσουν στον άθλιο Μητσοτάκη όταν τους προκάλεσε!) για να βγούμε από την λαίλαπα, αλλά κοροϊδεύουν όπως πάντα τον λαό με μισόλογα. Τέλος ας μας πει ο απόλυτος υπηρέτης της Υ/Ε Μητσοτάκης, γιατί στην Ιταλία, Ουγγαρία, Αυστρία και Τσεχία όπου οι κυβερνήσεις παρήγγειλαν το Σπούτνικ, δεν δημιουργήθηκε «κυβερνητική κρίση», όπως αυτός λέει; Μήπως γιατί έχουν πρωθυπουργούς εκεί και όχι μαριονέτες;

Ακόμα, ας πουλήσει αλλού τα παραμύθια που εκστόμισε στη Βουλή ότι δήθεν δεν υπάρχουν τώρα ρωσικά εμβόλια, όταν η Ρωσία επισήμως αναφέρει ότι μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα τον Μάιο με 500 χιλιάδες εμβόλια, την ώρα που στη λίστα προμήθειας του εμβολίου Σπούτνικ βρίσκονται σήμερα 59 χώρες!!

Ο λαός μας πρέπει να δει σοβαρά την κατάσταση και πού μας πηγαίνουν οι απόλυτα υποταγμένες ευρωκατοχικές “κυβερνήσεις” που εναλλάσσονται, και να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 08/04/2021