Print Friendly, PDF & Email

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 04-03-2014 / 13:05

Σύσσωμα τα αδίστακτα καθάρματα της Υπερεθνικής Ελίτ (G7 – ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ) και των ντόπιων καρπαζοεισπρακτόρων τους, μαζεύονται συντεταγμένα μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να κάνουν ό,τι μπορούν για να ασκήσουν πιέσεις στη Ρωσία, με την επιβολή σειράς οικονομικών και άλλων μέτρων, και αυτό επειδή η Ρωσική ελίτ «τόλμησε» να κινητοποιήσει τον στόλο και τον στρατό της στην Κριμαία όπου διατηρεί ναυτική βάση σύμφωνα με νόμιμη συμφωνία εκμίσθωσης που έχει με την Ουκρανία, και προκειμένου να προστατεύσει το ντόπιο πληθυσμό (στην πλειοψηφία Ρώσους) από πιθανό προγκόμ των πραξικοπηματιών (επιθέσεις έχουν καταγγελθεί στη δυτική ειδικά Ουκρανία από κομουνιστές, σειρά μειονοτήτων και Ρωσόφωνους Ουκρανούς). Ενδεικτικά, η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου προσπάθησε να στείλει τους πληρωμένους τραμπούκους της και στην Κριμαία — έχουν μάλιστα κατασχεθεί ποσότητες εκρηκτικών από τον Ρώσικο στρατό.

Στην Κριμαία σύσσωμο το κοινοβούλιο και ο λαός αποφάσισε να αποκηρύξει την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Υπερεθνικής αλλά και της “αντιφασιστικής” Σιωνιστικής ελίτ η οποία εξίσου πρωταγωνίστησε στην κτηνωδία αυτή κατά του Ουκρανικού λαού. Την ίδια στιγμή όλη η ανατολική Ουκρανία αναρτάει Ρωσικές σημαίες αντιδρώντας στο πραξικόπημα των λακέδων.  Στο πραξικόπημα της Υ/Ε στο Κίεβο μάλιστα συμμετείχαν σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» (οι οποίοι «διαβεβαίωσαν» σε συνάντηση που είχαν στην Ισραηλινή πρεσβεία τους Σιωνιστές ότι δεν είναι … αντισημίτες,  οπότε και πήραν το πράσινο φως να συνεχίσουν το … θεάρεστο έργο τους) και Ισραηλινοί πράκτορες, ξεχνώντας για το κοινό καλό (της υποταγής των λαών στην Υ/Ε και Σ/Ε), τις … «μικρές» διαφορές που τους χώριζαν.

Επίσης τώρα αποκαλύπτεται ποιοι είναι και οι χρηματοδότες των κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν το πραξικόπημα. Μεταξύ αυτών ο ολιγάρχης Igor Kolomoysky που κατέχει παράνομα διπλή Ουκρανική και Ισραηλινή υπηκοότητα και χρηματοδοτούσε μέχρι το 2010 τους επαναστάτες της … Τιμοσένκο και σήμερα το UDAR. Με αυτά τα βρώμικα λεφτά εξαγοράστηκαν οι βουλευτές του Γιανούκοβιτς (κάπως όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα στα Ιουλιανά!) και άνοιξε ο δρόμος για την «νομιμοποίηση» του πραξικοπήματος της Υ/Ε.

Έτσι με καταιγισμό καταδικαστικών αποφάσεων συνήλθαν χτες οι ΥΠΕΞ της ΕΕ, το ΣΕ του ΟΗΕ, και σήμερα εκτάκτως για 4η φορά στην ιστορία του, ενεργοποιείται το Συμβούλιο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου του ΝΑΤΟ, με έκτακτη συνεδρίαση του ανώτατου σώματος. Και αυτά ενώ σύμφωνα με αδιάψευστες πληροφορίες των NY Times, η Μέρκελ και ο Ομπάμα (των … «ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων» ΗΠΑ-ΕΕ), έβγαλαν μαζί λίγο-πολύ «παρανοϊκό» τον Πούτιν σε τηλεφωνική τους συνομιλία!

Στη συνεδρίαση του ΟΗΕ, ο επιτετραμμένος της Ρωσίας Churkin, αποκάλυψε ότι ο αποπεμφθείς από τη νέα Χούντα της Υ/Ε, Γιανούκοβιτς, ζήτησε ρωσική στρατιωτική βοήθεια σε όλη την Ουκρανική επικράτεια αντιδρώντας στην απροκάλυπτη ξένη επέμβαση στη χώρα του. Η «γνωστή» μας επιτετραμμένη των ΗΠΑ, Samantha Power, δεν δίστασε να βγάλει και γλώσσα βέβαια, όπως και ο Τζον Κέρι είχε κάνει νωρίτερα, για …κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ουκρανίας (γελάνε και οι πέτρες!), ενώ ο εγκάθετος “ακόλουθος” της νέας «κυβέρνησης» της Ουκρανίας, Sergeyev, έκανε και μαθήματα «δικαιωμάτων» στη Ρωσική ελίτ, λέγοντας ότι «εμείς έχουμε μια διαφορετική αντίληψη των δικαιωμάτων από εσάς» (!)

Οι ΗΠΑ έχουν πάρει σειρά μέτρων για την απομόνωση της Ρωσίας, αρχικά με αποκοπή κάθε συνεργασίας μέχρι τώρα, ενώ ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών William Hague απείλησε ευθέως τη Ρωσία ότι «θα το πληρώσει ακριβά» αν δεν αποσύρει τα στρατεύματα της. Το αν θα υπακούσει ή θα αντισταθεί η Ρωσική ελίτ που στηρίζεται σήμερα ολοένα και περισσότερο από ένα μαζικό λαϊκό κίνημα που ενώνει όλα τα θύματα της Παγκοσμιοποίησης, σε αυτούς τους ασύλληπτα απροκάλυπτους τραμπουκισμούς, θεωρούμε πως θα κρίνει και εν τέλει την κρισιμότατη για τη μελλοντική ιστορία των λαών, πορεία της.

(Εδώ όλες οι δημοσιεύσεις για το πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ στην Ουκρανία)

______________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 01-03-2014 / 18:00

Το RT μεταδίδει αυτή τη στιγμή ότι στη Ρωσία οι δύο Βουλές υπό έκτακτη εντολή Πούτιν (όταν μέχρι τώρα η Ρωσική ελίτ φαινόταν τουλάχιστον ανεξήγητα «συνεσταλμένη» με δεδομένο το θρασύτατο πραξικόπημα στην Ουκρανία) αποφάσισαν _73301095_021346457-1ομώνυμα την αποστολή Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία (αρχικά φαίνεται στην Κριμαία όπου ο ντόπιος πληθυσμός, όπως και σε όλη την Ανατολική Ουκρανία, έχει μαζικά εξεγερθεί κατά της νέας «κυβέρνησης» των πραξικοπηματιών της ΕΕ και της Υ/Ε). Αυτό λαμβάνει χώρα λίγες ώρες μετά την ακόμη πιο αδίστακτη απειλή του αρχι-εγκληματία Ομπάμα και της Υ/Ε για απειλή “casus belli” σε περίπτωση που η Ρωσία προβεί και σε παραμικρές κινήσεις του ρωσικού στρατού στην περιοχή, ακόμα και σύμφωνα με τις ήδη υφιστάμενες συνθήκες μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας, αλλά και τις βραδινές απόπειρες στρατιωτικής κατάληψης δημόσιων κτιρίων στην Κριμαία από ένοπλους! Και αυτό μετά το κτηνώδες πραξικόπημα στην Ουκρανία που έριξε μια εκλεγμένη κυβέρνηση με τη βοήθεια έξωθεν χρηματοδοτούμενων και πρόθυμων ντόπιων ταγμάτων θανάτου, κατά παράβαση κάθε διεθνούς δικαίου που θα δικαιολογούσε ρωσική επέμβαση ακόμη και στην καρδιά της Ουκρανίας!

Η διακήρυξη Πούτιν έχει ως εξής:

«Σε σχέση με την εξαιρετική κατάσταση στην Ουκρανία, την απειλή για τη ζωή των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, των συμπατριωτών μας, και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ουκρανική επικράτεια (στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας) (…) Υποβάλλω πρόταση σχετικά με τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας μέχρι την εξομάλυνση της κοινωνικο-πολιτικής κατάστασης στην εν λόγω χώρα. »

Η Ρωσική ελίτ συζητάει μάλιστα σοβαρά την απόσυρση του Πρέσβη της από τις ΗΠΑ.

live ενημέρωση από το RT (για τους αγγλομαθείς):          

 ______________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 23-02-2014 / 19:30

Όπως εδώ και εβδομάδες τονίζαμε, τώρα επιβεβαιώθηκε απόλυτα ότι η «επανάσταση» (για την οποία πανηγύριζαν στην “Αριστερά”) επιβεβαιώθηκε απόλυτα  ότι ήταν στην πραγματικότητα πραξικόπημα της Υ/Ε  που οδηγεί σε πλήρη ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη ΝΔΤ  μέσω της ΕΕ  ή στη διάσπασή της, με το ένα τμήμα στην ΕΕ και το άλλο στην Ευρασιατική Ένωση. η στη διάσπαση της, με το ένα τμήμα στην ΕΕ και το άλλο στην Ευρασιατική Ένωση.

Από RT.com τελευταία ενημέρωση 13:48 GMT:Ο εκπρόσωπος του Κόμματος των Επαρχιών Vadim Kolesnichenko κατηγόρησε “ξένους πράκτορες” για τα διαδραματιζόμενα γεγονότα:Η κατάσταση στο Κίεβο χρειάστηκε χρόνια για να ετοιμαστεί. Ξένοι πράκτορες με επιρροή έχουν ξοδέψει πάνω από το δισ. δολάρια τα τελευταία χρόνια για να εκτελέσουν το πραξικόπημα. Τα χρήματα διοχετεύτηκαν μέσω των λεγόμενων μη-κυβερνητικών οργανώσεων”, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR

Διαβάστε τη σχετική σημερινή ανάλυση του Τ. Φωτόπουλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία καθώς και τακτικά ανανεούμενα σχετικά άρθρα, αναδημοσιεύσεις εδώ.

______________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 20-02-2014 / 15:30

Η πλατεία Ανεξαρτησίας και συνολικά το Κίεβο βρίσκεται και σήμερα σε πανδαιμόνιο. Ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει σε 35 άτομα, 10 εξ αυτών να είναι αστυνομικοί.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Γιανούκοβιτς συναντήθηκε με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης το απόγευμα της Τετάρτης όπου συμφωνήθηκε προσωρινή ανακωχή ώστε να θρηνήσουν για τα θύματα. Εντούτοις το ακροδεξιό σκληροπυρηνικό κόμμα της αντιπολίτευσης απέρριψε την αποφασισμένη ανακωχή και κάλεσε τους οπαδούς του να συνεχίσουν την επιθετική στάση.

Η διεύθυνση του Προεδρικού Γραφείου υποστήριξε ότι ” Οι διαβεβαιώσεις την αντιπολίτευσης για την αναγκαιότητα της ανακωχής και την επιστροφή στο διάλογο ήταν μόνο ένας ελιγμός ώστε να κερδίσουν χρόνο για να κινητοποιήσουν τις πολιτοφυλακές τους διανέμοντάς τους όπλα.”

Ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας , Vladimir Konstantinov, ισχυρίστηκε ότι ένας στρατός από ξένους μαχητές λειτουργούν μέσα στο Κίεβο. “Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ένας ισχυρός στρατός 5.οοο ένοπλων και πληρωμένων ανδρών μάχεται στο κέντρο του Κιέβου”, είπε ο Konstantinov.

Ακόμα υπήρξαν δηλώσεις από την μεριά του Προέδρου Ομπάμα ο οποίος μίλησε ενάντια της βίας που διαπράττεται στην πρωτεύουσα της χώρας προειδοποιώντας για “συνέπειες”.

Τέλος, ο Πούτιν σημείωσε τη σημασία που έχει οι δυτικές χώρες “να εγκαταλείψουν τους κατηγορητικούς τόνους προς την Ουκρανική ηγεσία και να καταδικάσουν τελικά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης ως ένοχες για τις παράνομες, εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές ενέργειες.”

Όπως γίνεται αντιληπτό η Υπερεθνική Ελίτ εφαρμόζει τακτική “Συρίας” σε μία ευρωπαϊκή χώρα, στέλνοντας ένοπλους “διαδηλωτές” ενάντια στη ντόπια αστυνομία. Πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα πολεμικό σκηνικό στο Κίεβο όπου θα κριθεί το μέλλον όχι μόνο της Ευρασιατικής Ένωσης και τη Ρωσίας αλλά και το μέλλον κάθε λαού αντιστεκόμενου στη Νέα Διεθνή Τάξη.

______________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 18-02-2014 / 22:00

Έκρυθμη είναι ξανά η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στο Κίεβο. Ένα νέο κύμα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών έχει κυριεύσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας που έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Μέχρις στιγμής έχουν πέσει νεκροί 3 αστυνομικοί και 7 διαδηλωτές.
Όπως μεταδίδει το RussiaToday, σύμφωνα με πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλοί από αυτούς που συγκρούονται με τα σώματα ασφαλείας μοιάζουν περισσότερο με καλά εκπαιδευμένους εξτρεμιστές παρά με συνηθισμένους διαδηλωτές. Φοράνε κράνη και είναι εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και πετάνε πέτρες και βόμβες Μολότοφ προς την αστυνομία.
Ο επίτροπος της Ε.Ε Stefan Fule δήλωσε μεταξύ άλλων ότι  “μιλώντας στο τηλέφωνο με τον Πρόεδρο και λέγοντάς του ότι βλέπω τα σώματα ασφαλείας με Καλάσνικοφ κάτι που αποτελεί αιτία ιδιαίτερης ανησυχίας, με διαβεβαίωσε ότι αυτός και οι αρχές θα κάνουν  τα πάντα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα όπλα αυτά”.
 
Εντωμεταξύ  135 είναι οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, από τους οποίους οι 35 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εντύπωση να προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς έχουν δεχθεί πυρά από σφαίρες!
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Πρόεδρος Yanukovich κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στις 23:00 με τους τρεις αρχηγούς της αντιπολίτευσης, ώστε να βρεθεί λύση στην κλιμακούμενη βία, σύμφωνα με την Kiev Post.
Η περιστάσεις στην Ουκρανία είναι εμφανώς στην κόψη του ξυραφιού με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τελειώνει με αυτές τις στημένες, εκ Υπερεθνικής Ελίτ, διαδηλώσεις. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν ενδεχομένως πολλά καθώς η στάση των ΗΠΑ και ΕΕ θα διαδραματίσει βαρύτατο ρόλο στη συνέχεια της διαμάχης.
kiev_eu_7   5158384-3x2-940x627
______________________________________________________________

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 24-01-2014  / 16:00

Η κατάσταση αλλάζει αλματωδώς και δραματικά στην Ουκρανία. Eίναι φανερό τώρα ότι ή θα αναγκάσουν τη κυβέρνηση να παραιτηθεί και μαζί τον Γιανουκοβιτς ώστε να διοριστεί Πρόεδρος κάποιο τσιράκι της Ε.Ε (πιθανώς η Τιμοσένκο) και ν’ ακυρωθεί η συμφωνία με Ρωσία με παράλληλη συμφωνία με Ε.Ε, ή αν αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν θα διχάσουν την Ουκρανία σε ένα φιλοδυτικό τμήμα και το υπόλοιπο φιλορωσικό. Ήδη καταλαμβάνουν σημαντικά κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη δυτική Ουκρανία η οποία τώρα είναι αμφίβολο κατά πόσο ελέγχεται από τη κεντρική κυβέρνηση ενώ ο Γιανουκοβιτς  δεν τολμάει να στείλει το στρατό. Αυτό συμβαίνει διότι οι ολιγάρχες που τον στήριζαν τώρα πάνε με το μέρος της Ε.Ε επειδή τους παγώνουν τους λογαριασμούς τους σε όλη τη Δύση. Ο Γιανούκοβιτς ο ίδιος από την άλλη έχει τρομοκρατηθεί καθώς τον έχουν απειλήσεις έμμεσα οι Δυτικοί ότι θα έχει την τύχη του Γκαντάφι(και ξέρει ότι τηρούν τις υποσχέσεις τους!) Αν οι Ρώσοι δεν επέμβουν άμεσα και συνεχίσουν να κάνουν τον αντικειμενικό παρατηρητή όπως τώρα τότε η Ουκρανία χάνεται από τον έλεγχότης με ανυπολόγιστες παγκόσμιες συνέπειες για τη τύχη της Ευρασιατικής Ένωσης αλλά και γενικότερα. Οι επόμενες 7 μέρες θα τα κρίνουν όλα αυτά, ανάλογα με το τι στάση θα τηρήσει τελικά η Ρωσία. Η Υπερεθνική και η Σιωνιστική ελίτ πάντως έχουν αποθρασυνθεί εντελώς και μόνο απειλή άμεσου πολέμου με τη Ρωσία θα τους σταματούσε από τα παραπάνω σχεδιά τους.
Περισότερες πληροφορίες : http://rt.com/news/west-kiev-reaction-oliver-130/

 

Το παρακάτω απόσπασμα είναι μέρος πρόσφατης συνέντευξης του Rick Rozoff, αμερικανού δημοσιογράφου και διευθυντή της οργάνωσης “STOP NATO”, στον John Robles.

ΠΗΓΗ : http://rickrozoff.wordpress.com/2014/01/14/interview-natos-ukrainian-target-the-black-sea-fleet/

Rozoff : Η Ουκρανία έγινε, μετά από αυτό που φαίνεται να είναι η επίλυση της κρίσης(της καταστροφής στην πραγματικότητα) στη Συρία, το επόμενο σημείο στη σκακιέρα, όπου οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί της, αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν ή να  προκαλέσουν τη Ρωσία , παρεμβαίνοντας, στην ουσία επεμβαίνοντας στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους.Αυτό έγινε πιέζοντας την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανούκοβιτς και των συμμάχων του στο Κίεβο, η οποία κυβέρνηση εξελέγη ρητά  ώστε να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με τη Ρωσία (μετά την κυβέρνηση του προκατόχου του Βίκτορ Γιούσενκο, η σύζυγος του οποίου  γεννήθηκε στο Σικάγο και εργάστηκε σε διάφορες θέσεις για τις διοικήσεις των Ronald Reagan και George HW Bush). Οι πιέσεις άρχισαν αφού είχε ήδη στραφεί προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων του αγωγού όπου  ήταν σε μειονεκτική θέση έναντι της δυτικής Ευρώπης.και .

Αλλά η κυβέρνηση Γιανούκοβιτς εξελέγη σε μεγάλο βαθμό για την προώθηση των φιλικών σχέσεων με τη γείτονά της (1.400 χιλιόμετρα το μήκος των μεταξύ τους συνόρων). Το γεγονός ότι της ασκούσαν πίεση οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους να υπογράψουν μια συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ίδια στιγμή που η Ρωσία, η Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Λευκορωσία βρίσκονται στο στάδιο της εδραίωσης μιας τελωνειακής ένωσης, το κάνει προφανές ότι η πρόθεση είναι να τραβήξουν μακριά την Ουκρανία από τη Ρωσία, και να την στρέψουν προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι, και πάλι , στην πραγματικότητα ο μανδύας κάτω από τον οποίο η Ουκρανία θα πρέπει να ενσωματωθεί στο ΝΑΤΟ. Τα πλοία που παρέχονται από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, ήδη δραστηριοποιούνται σε δύο υπό εξέλιξη και πιθανώς μόνιμες ναυτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, η μία στη Μεσόγειο Θάλασσα, η άλλη στην Αραβική Θάλασσα, η πρώτη με το όνομα Επιχείρηση Active Endeavor, η δεύτερη είναι η Επιχείρηση Ocean Shield, και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κατέχουν, , τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις Sea Breeze στην Κριμαία της Ουκρανίας, εκεί όπου εδράζει ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Λάβετε υπόψη σας, αν θέλετε να μιλήσουμε για γεωπολιτική, εάν μπορούμε να φανταστούμε στο μυαλό μας ένα χάρτη αυτού του μέρους του κόσμου, όπου η κυβέρνηση της Συρίας θα έχει ανατραπεί και η Ρωσία θα χάσει την ναυτική βάση της, τουλάχιστον, στην Ταρτούς, και η κυβέρνηση του Γιανούκοβιτς θα ανατραπεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μέσα από μια βίαιη εξέγερση, του είδους που η Δύση έχει αποδειχθεί ότι είναι αρκετά έμπειρη να οργανώνει σε χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία ή η ίδια η Ουκρανία πριν από εννέα χρόνια, ή μέσω νοθείας ή επιπλέον συνταγματικών εκλογών που θα επιφέρουν μια αλλαγή καθεστώτος στη χώρα…. Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα διαταχθεί να εγκαταλείψει την Κριμαία, κάτι το οποίο είμαι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ θα διατάξουν τους συμμάχους τους και την Ουκρανία να κάνουν, ή να εξετάσουν. Στη συνέχεια, θα έχετε δει την έξωση της Ρωσίας όχι μόνο από τη Μεσόγειο, αλλά εκτός από μία στενή λωρίδα της ρωσικής επικράτειας, και από τη Μαύρη Θάλασσα. Και αυτό είναι γεωπολιτική βαρέως τύπου, και νομίζω ότι σε αυτή την έννοια, επίσης, τα δύο θέματα δεν είναι ασύνδετα.

 

Η κατάσταση στην Ουκρανία, μετά  τις στημένες ταραχές των τελευταίων εβδομάδων, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Η Yπερεθνική Eλίτ, στοχεύοντας άμεσα να εντάξει στη Νέα Διεθνή Τάξη που διαχειρίζεται, την Ουκρανία, μία κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα, ταυτόχρονα επιδιώκει να διαλυθούν τα σχέδια της Ρωσίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης που θα λειτουργεί ξεκάθαρα ενάντια στη Νέα Διεθνή Τάξη της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης. Η συνέπεια είναι ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να στηρίξει με κάθε μέσο την κυβέρνηση Γιανούκοβιτς, η οποία όμως κάθε άλλο παρά συνεπής είναι στον αγώνα αυτό. Η έκβαση της «μάχης» αυτής επηρεάζει άμεσα τον αγώνα που δίνει και ο ελληνικός λαός απέναντι στην οικονομική, και όχι μόνο, εξαθλίωσή του, καθώς η Ευρασιατική Ένωση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό στήριγμα για τη δημιουργία μιας αυτοδύναμης οικονομίας μακριά από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, όπως υποστηρίζει το  ΜΕΚΕΑ.

 

ΠΗΓΕΣ:

Putin: Deploying military force is last resort, but we reserve right, RT (04-03-2014)

Yanukovich sent letter to Putin asking for Russian military presence in Ukraine, RT (03-03-2014)

http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/27/7016529/

The ex-Israeli soldier who led a Kiev fighting unit: ‘Delta’ has headed ‘the Blue Helmets of Maidan’ of 40 men and women – including several IDF veterans – in violent clashes with government forces,” Haaretz (28-02-2014).

Ukraine: Israeli Special Forces Unit under Neo-Nazi Command Involved in Maidan Riots?, Global Research (03-03-2014)

Rule by oligarchs: Kiev appoints billionaires to govern east, RT (03-03-2014)

Russia to pay price over Ukraine: UK, PressTV (03-03-2014)