Print Friendly, PDF & Email

Να διαδοθεί παντού το μήνυμα της Διακήρυξης για έξοδο από την ΕΕ και ρήξη με την παγκοσμιοποίηση

– Η δράση μας το επόμενο διάστημα

Η Διακήρυξη του ΜΕΚΕΑ για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος με αίτημα την άμεση έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και τη ρήξη με τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης βρήκε, μέσα στον έναν περίπου μήνα από την δημοσίευσή της, ευρεία αποδοχή ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, που είναι κατά κύριο λόγο και τα θύματα της παγκοσμιοποίησης.

Ακολουθώντας το εκκωφαντικό μήνυμα του Brexit, όπου τα εκεί λαϊκά στρώματα της Βρετανίας παραμέρισαν την συντονισμένη τρομοκρατία των λακέδων του συστήματος και βροντοφώναξαν Έξοδος από την ΕΕ’, η Διακήρυξή μας φανέρωσε ότι και στην Ελλάδα ο λαός μας μπορεί να ξεπεράσει τους φόβους και την ασύστολη παραπληροφόρηση που καλλιεργούν συστηματικά οι ντόπιες και ξένες ελίτ, και να θέσει αποφασιστικά το αίτημα αυτό, που είναι αναγκαίος όρος για την ανάκτηση της Εθνικής και Οικονομικής μας Κυριαρχίας –αίτημα που σήμερα φουντώνει απ’άκρη σ’άκρη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συγκρινόμενα μάλιστα με παρόμοιες κινήσεις της εκφυλισμένης «επαναστατικής» αριστεράς, μπορούμε να πούμε ότι οι 700 και πλέον υπογραφές στη Διακήρυξη καταδεικνύουν ένα σχηματιζόμενο ρεύμα μέσα στην Ελληνική κοινωνία που αντιλαμβάνεται ότι η αντιπαράθεση στις πολιτικές προτεκτοράτου που επιβάλλονται στον Ελληνικό Λαό πρέπει να γίνει με όρους εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής αυτοδυναμίας. Για αυτό και η Διακήρυξη κατάφερε να αγγίξει τους πραγματικά καταπιεσμένους της οικονομικής καταστροφής (από άνεργους και συνταξιούχους, ως αγρότες, επαγγελματίες και ιδιωτικούς υπαλλήλους), πράγμα που από μόνο του είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού σηματοδοτεί μια πλατιά συσπείρωση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης σε ένα άτυπο λαϊκό μέτωπο.  Άμεσος στόχος μας είναι το άτυπο αυτό μέτωπο να πάρει σάρκα και οστά, να λάβει δηλαδή την απαραίτητη οργανωτική μορφή, με τη δημιουργία «συντονιστικών ομάδων» ανά περιοχή, που θα ομοσπονδιοποιούνται σε Εθνικό επίπεδο.

Στόχος αυτών των Ομάδων θα είναι και η διεκδίκηση –μέσα από μαζικές συνελεύσεις πανελλαδικά- Δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ρήξη με τους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης, όπως ακριβώς το θέτει η Διακήρυξη. Έτσι, το επόμενο διάστημα, όταν πλέον όλοι θα έχουν λάβει θέσεις μάχης για έναν ακόμα δύσκολο χειμώνα, το ΜΕΚΕΑ προτίθεται να αναλάβει την πρωτοβουλία οργάνωσης τοπικών εκδηλώσεων στήριξης της Διακήρυξης ανά την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα διατυπώνουν ρητά:

Πρώτον, τη σημασία που έχει η έξοδος της χώρας μας από την ΕΕ και η ρήξη με τους θεσμούς της  παγκοσμιοποίησης.

Δεύτερον, τον  στόχο για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και την απεμπλοκή από την οικονομική κατοχή που βιώνει με δραματικό τρόπο ο λαός μας, μέσα από ένα πρόγραμμα οικονομικής αυτοδυναμίας.

Και βέβαια ως τότε η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και κατά το θέρος, διότι ο αγώνας για την Εθνική και Κοινωνική μας Απελευθέρωση δεν γνωρίζει διαλείμματα.

Είναι στο χέρι του καθενός:

– Να διαδώσει το καινοτόμο και απελευθερωτικό μήνυμα του ΜΕΚΕΑ

– Να συμβάλλει στη συλλογή και άλλων υπογραφών στην Διακήρυξη.