Print Friendly, PDF & Email

Σχόλιο:

Ακόμα και αν θέλουν οι γλύφτες παγκοσμιοποιητές της Ρωσικής ελίτ να ενσωματώσουν ακόμη περισσότερο τη Ρωσία στη Νέα Διεθνή Τάξη ΔΕΝ μπορούν, γιατί θα έπρεπε η χώρα να παραδοθεί και πολιτικο-στρατιωτικά στην Υπερεθνική Ελίτ. Σήμερα επιβάλλουν άγριες κυρώσεις (για τη Κριμέα, Συρία κ.λπ.) με αποτέλεσμα να σπρώχνουν τους Ρώσους ακόμη περισσότερο στην οικονομική αυτοδυναμία και την εθνική κυριαρχία. Διαβάστε το άρθρο αυτό. Η ανάλυση του ΜΕΚΕΑ αποδεικνύεται σωστή.

Η Ρωσία περιορίζει την εξάρτηση από το αμερικανικό δολάριο και τα αμερικανικά συστήματα πληρωμών ως απάντηση στις κυρώσεις

RT (07 Αυγ 2017)

Η ρωσική κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τα συστήματα πληρωμών των ΗΠΑ και το δολάριο ως νόμισμα διακανονισμού, δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, όπως ανέφερε το RIA Novosti.

«Θα επιταχύνουμε, φυσικά, το έργο της υποκατάστασης των εισαγωγών, θα μειώσουμε την εξάρτηση από τα συστήματα πληρωμών των ΗΠΑ, το δολάριο ως νόμισμα διακανονισμού και ούτω καθεξής. Αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Ryabkov.

«Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον κυρίαρχο ρόλο τους στο νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα για να ασκήσουν πίεση στις ξένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών εταιρειών», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Αφού η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στη Μόσχα το 2014, το διεθνές σύστημα πληρωμών της MasterCard σταμάτησε να εξυπηρετεί πελάτες επτά ρωσικών τραπεζών χωρίς προειδοποίηση.

Σε απάντηση, η ρωσική κυβέρνηση διέταξε τη δημιουργία εθνικού συστήματος πληρωμών. Με την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος της χώρας, η κάρτα χρέωσης Mir εισήχθη το 2015.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ενέκρινε νόμο που επιβάλλει νέους περιορισμούς στους ρωσικούς τραπεζικούς και ενεργειακούς τομείς. Η απαγόρευση στοχεύει σε ρωσικές επιχειρήσεις στις οποίες ήδη έχουν επιβληθεί κυρώσεις στο παρελθόν, περιορίζοντας την περίοδο χρηματοδότησης για αυτές σε 14 και 60 ημέρες.

Ο νέος νόμος θα τιμωρεί τα άτομα που επενδύουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ή 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε φορά σε σχέδια κατασκευής αγωγών εξαγωγής ενέργειας της Ρωσίας ή παρέχουν στις επιχειρήσεις αυτές υπηρεσίες, τεχνολογία ή πληροφόρηση.

Το μέτρο αποσκοπεί στην τιμωρία της Ρωσίας για την εικαζόμενη εμπλοκή της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Πρόκειται για μια επέκταση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Λίγο μετά την έγκριση του νέου νόμου, η Standard & Poor’s ανέφερε ότι το μέτρο δεν θα επηρεάσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν το νέο νομοσχέδιο για τις κυρώσεις των ΗΠΑ θα παρεμποδίσει περαιτέρω αυτό που θεωρούμε σήμερα ως μέτριες μεσοπρόθεσμες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Ρωσία, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από τον τρόπο εφαρμογής του νομοσχεδίου», ανέφερε η εταιρεία.

Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας επέκριναν έντονα την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ως επιβλαβείς για τις επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ανησυχίες ότι οι νέες κυρώσεις ενδέχεται να υπονομεύσουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker δεσμεύτηκε να προετοιμάσει μια «ικανοποιητική» απάντηση «μέσα σε λίγες μέρες» εάν το μέτρο βλάψει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών.

Πηγή: https://on.rt.com/8jr9