Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση του Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης

ΗΠΑ/ΝΑΤΟ – Ρωσία και Ελλάδα: Πάμε για σύγκρουση;

1. Τη στιγμή που οι δήθεν αντισυστημικές δυνάμεις κάνουν αγώνα ενάντια στο… εμβόλιο, υποθέτοντας ότι έτσι χτυπούν την Υπερεθνική Ελίτ (που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση), —τμήμα της οποίας μπορεί πράγματι να σχεδίασε την πανδημία, αλλά όχι βέβαια και το εμβόλιο, που δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει!—, οι πραγματικές συστημικές δυνάμεις διεκπεραιώνουν άλλα σχέδια που μπορεί σύντομα να μας οδηγήσουν όλους σε ένα πραγματικό Αρμαγεδδώνα.

2. Όλα ξεκίνησαν μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991, όταν οι συστημικές δυνάμεις (η Υπερεθνική Ελίτ) ξεκίνησαν ένα αδυσώπητο αγώνα ενάντια σε κάθε λαό που αντιστεκόταν στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Η αντίσταση αυτή δεν είχε πια τη μορφή του αγώνα για παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση τύπου ΕΣΣΔ κ.λπ., αλλά τη μορφή αγώνα για την εθνική κυριαρχία σαν προϋπόθεση για τον αυτοκαθορισμό των λαών στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, με τον λαϊκό αγώνα για το Brexit σήμερα ν’ αποτελεί τυπικό παράδειγμα.

3. Στον αγώνα αυτόν οι χώρες που άνηκαν πριν στην ΕΣΣΔ και η ίδια βέβαια η Ρωσία ήταν φυσικά στο στόχαστρο της υπερεθνικής ελίτ (Υ/Ε), που μεθοδικά απορροφούσε μέσα στο ΝΑΤΟ (δηλ. τον στρατιωτικό βραχίονα της Υ/Ε) ένα-ένα μέλος της ΕΣΣΔ και των συμπαθούντων καθεστώτων μέσα στο τ. «Ανατολικό Μπλοκ». Και αυτό ενώ παράλληλα φυσικά η Υ/Ε δεν παρέβλεπε τον «μπεζαχτά», δηλ. τη δημιουργία σχέσεων οικονομικής εξάρτησης στους νέους δορυφόρους της στην Αν. Ευρώπη και αλλού (Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία), ακόμη και σε σχέση με την ίδια τη Ρωσία.

4. Όμως η ρωσική πολιτική ελίτ (Πούτιν) που αναδύθηκε μετά τον ανεκδιήγητο Γέλτσιν, ήθελε μεν την επέκταση των οικονομικών σχέσεων με την Υ/Ε και τους δορυφόρους της, αλλά είχε την ψευδαίσθηση να πιστεύει ότι θα μπορούσε να διατηρήσει και την πολιτική ανεξαρτησία της και να μην καταντήσει απλώς ένας δορυφόρος τύπου… Ελλάδας. Έτσι, όταν με το πραξικόπημα που οργάνωσε στην Ουκρανία το 2014 η Υ/Ε εγκατέστησε και εκεί ένα νέο δορυφόρο (μετά από αυτούς στην υπόλοιπη Αν. Ευρώπη), έγινε πια φανερό ότι ο τελικός στόχος της Υ/Ε ήταν η σαλαμοποίηση και πολιτική ενσωμάτωση (πέρα από την οικονομική) και της ίδιας της Ρωσίας, πράγμα με το οποίο δεν συμφωνούσε όχι μόνο η πολιτική ελίτ, αλλά και η οικονομική, η οποία δεν είχε βέβαια αντίρρηση για την οικονομική ενσωμάτωση της χώρας στη Νέα Διεθνή Τάξη, αλλά είχε τη ψευδαίσθηση να πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι μέλος και της ίδιας της Υπερεθνικής Ελίτ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι μόλις εξεδήλωσε παρόμοιες τάσεις η πολιτική της ηγεσία εκδιώχτηκε πάραυτα από το πολιτικό κλαμπ της Υ/Ε: την «Ομάδα των 7» (τέως G8 — τώρα G7).

5. Είναι επομένως φανερό ότι η Υ/Ε αποφάσισε τώρα ότι έφτασε η στιγμή για την πλήρη εγκαθίδρυση της παγκόσμιας οικονομικής αλλά και πολιτικής κυριαρχίας της, εφόσον η πολιτικο-στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας έχει ήδη συντελεστεί. Και αυτό ενώ, συγχρόνως, με ένα συστηματικό πολιτικό αλλά και πολιτιστικό αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, η Υ/Ε έχει καταφέρει να στρέψει τους λαούς σε ουσιαστικά εμφύλιους πολέμους με αφορμές τα ατομικά δικαιώματα και τελευταία ακόμη και τα εμβόλια. Προηγούμενα, βέβαια, τμήμα της ίδιας ελίτ πιθανότατα δημιούργησε και εξαπέλυσε την πανδημία.

6. Στην πιθανή επικείμενη σύγκρουση, που δεν είναι απίθανο να πάρει και στρατιωτική μορφή, μεταξύ Υ/Ε και Ρωσίας (ίσως και με τη συμπαράσταση της Κίνας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα), είναι πιθανό να αναμιχτεί -άθελά του βέβαια- και ο Ελληνικός λαός. Και αυτό γιατί η πολιτική του ηγεσία (όχι βέβαια μόνο η Κυβέρνηση αλλά και η «Αντιπολίτευση» τύπου ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), όντας πλήρως αφομοιωμένη στη ΝΔΤ, δεν δίστασε όχι μόνο να στηρίξει τη δορυφοροποίηση της Αν. Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Σλαβικής «Μακεδονίας», αλλά και να παραχωρήσει σημαντικές στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Ελλάδα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου τελευταία γίνονται μαζικές μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων κυρίως στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ασφαλώς σε περίπτωση σύγκρουσης με τη Ρωσία θα αποτελέσει ένα από τα στρατιωτικά ορμητήρια της Υ/Ε, εμπλέκοντας έτσι και τον Ελληνικό λαό σε μια σύγκρουση από την οποία βέβαια μόνο να βλαφτεί μπορεί. Και αυτό οι πολιτικές ορντινάντσες της Υ/Ε στην Ελλάδα το χαρακτήρισαν «ισχυροποίηση της Ελλάδος»…

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 19/12/2021