Print Friendly, PDF & Email

Η ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία αποτελεί μια προσπάθεια αντίδρασης από τη μεριά της ρωσικής ελίτ στις χρόνιες προκλήσεις της Υπερεθνικής Ελίτ και των λακέδων της που εγκατέστησε στο Κίεβο. Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία απαντά στην αδιάκοπη απειλητική επέκταση του ΝΑΤΟ που έχει φτάσει στα σύνορά της. Στο ενδεχόμενο περαιτέρω στρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας. Στην παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και στον ανελέητο βομβαρδισμό των ανατολικών περιοχών του Ντονμπάς.

Επειδή τα παραπάνω είναι γεγονότα και όχι άποψη, δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή σκηνοθέτες, ο Εμίρ Κουστούριτσα, εξέφρασε το αυτονόητο. Δηλαδή τη γνωστή αλήθεια σε όλους εκείνους που έχουν τη διάθεση να ενημερωθούν και όχι να καταπίνουν αμάσητη την παραπληροφόρηση των δυτικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, ότι αν οι Ρώσοι δεν είχαν αναγνωρίσει τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς, “τότε οι Ουκρανοί μαχητές, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα έκαναν τα ίδια που έκαναν στη Γιουγκοσλαβία”. Μάλιστα, ο Σέρβος καλλιτέχνης κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τα ελεγχόμενα πραξικοπήματα που έχει επιβάλλει ανά τον κόσμο και τη στρατιωτική-εγκληματική φύση του αμερικανικού συστήματος. “Χωρίς πόλεμο δεν έχουν βιομηχανία, δεν έχουν καμία πρόοδο…. Ο πόλεμος για την Αμερική είναι σαν το νερό για έναν διψασμένο. Δεν ζει χωρίς πόλεμο”, εύστοχα παρατήρησε ο Κουστουρίτσα. Και όντως έτσι είναι, καθώς το ίδιο μοτίβο “εξέγερσης” του οποίου γίναμε μάρτυρες στην Ουκρανία, είχε λάβει χώρα τόσο στη Λιβύη του Καντάφι όσο και στη Συρία του Άσαντ.

Σήμερα, όμως, τα εγκληματικά ΝΑΤΟϊκά καθάρματα καλλωπίζουν το ανθρωπιστικό τους προσωπείο, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα θύματα ενός πολέμου που οι ίδιοι με τις πολιτικές τους προκάλεσαν. Πού ήταν αυτή η ευαισθησία όταν οι κάτοικοι του Ντονμπάς δολοφονούνταν; Πού είχε εξαφανιστεί ο ανθρωπισμός τους όταν λίγες μέρες πριν το Ισραήλ βομβάρδιζε τη Συρία; Γιατί κανείς  δεν είπε ποτέ κουβέντα για τον εγκληματικό πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη; Καταλάβετέ το! Η ηθική τους σταματάει εκεί που ξεκινάει το συμφέρον τους. Ο πόλεμος αποτελεί την καθημερινότητά τους και ο ανθρωπισμός τους είναι μια σκέτη υποκρισία. Όσο νοιάζονται για τα θύματα των στρατιωτικών τους επελάσεων, τόσο νοιάζονται και για εμάς εδώ που δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι μας ή μετράμε τα λεφτά μας για να πάμε σουπερμάρκετ. Με άλλα λόγια, όπως δολοφονούν όσους αντιστέκονται σε όλον τον κόσμο, έτσι δολοφονούν και στην Ελλάδα με τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγουν εδώ και πάνω από 10 χρόνια. Το πρόσωπό τους είναι παντού το ίδιο.

Έτσι, τη στιγμή που στέλνουν οπλικά συστήματα στους φασίστες του Κιέβου, διαιωνίζοντας την πολεμική σύγκρουση, η κινεζική κυβέρνηση ήρθε να βάλει την Υ/Ε στη θέση της δείχνοντας ποιοι είναι οι δολοφόνοι που μακελεύουν λαούς χωρίς σταματημό.  Με μία διπλή ανάρτησή της στο twitter αποτύπωσε τη φονική μηχανή των ΗΠΑ. Από το 1945 ως το 2001, το 81% των πολέμων είναι περήφανο κτήμα των ΗΠΑ. Και παρά τα αδιάσειστα αυτά γεγονότα, η Ρωσία αποκαλείται ως “επιτιθέμενη”!

Βέβαια, η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η επέκταση των γκάνγκστερς του ΝΑΤΟ στα σύνορά της.  Γνωρίζει ότι η ενδεχόμενη ενσωμάτωση της Ουκρανίας στη συμμορία αυτή, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της εθνικής της κυριαρχίας. Γι’ αυτό και δικαίως αντιδρά.