Print Friendly, PDF & Email

Από τη Μέση Ανατολή στα Σκόπια

Εφιστούμε την προσοχή του Ελληνικού λαού για τις παρακάτω κρίσιμες εξελίξεις στη «γειτονιά» μας (Βαλκάνια, Ευρώπη και Μέση Ανατολή).

Τα γεγονότα που εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια με την ονομασία των «Σκοπίων» αλλά, ακόμη σημαντικότερα, και σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, φαίνεται να φτάνουν σε σημείο κρισιμότατο που πυροδοτεί η ευθεία και ωμή επίθεση της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) ενάντια σε χώρες και κινήματα που αντιστέκονται στην Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) και αγωνίζονται για το αναφαίρετο δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεσή τους. Δηλαδή ενάντια σε χώρες  που είναι στο στόχαστρο της ΝΔΤ ακριβώς διότι αποτελούσαν κυρίαρχα κράτη μη υποτελή στην Υ/Ε , όπως το Ιράκ, η Λιβύη και σήμερα η Συρία. Ή αντίστοιχα ενάντια στα λαϊκά στρώματα στην Ευρώπη που αγωνίζονται για την εθνική, οικονομική και  πολιτιστική  τους κυριαρχία. Τα τελευταία γεγονότα κάνουν σαφές ότι η Υπερεθνική και Σιωνιστική Ελίτ είναι αποφασισμένη για ευθεία σύγκρουση με οποιοδήποτε κίνημα ή χώρα που εναντιώνεται στη διαδικασία ενσωμάτωσης των λαών στην ΝΔΤ, ώστε να ολοκληρωθεί το παγκόσμιο καθεστώς απόλυτης κυριαρχίας οικονομικής/πολιτικής/πολιτιστικής που πρεσβεύει η οριστικοποίηση της ΝΔΤ της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης από τη Μέση Ανατολή έως τα Βαλκάνια και την Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΝ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ κλπ…

Οι τελευταίες σοβαρές εξελίξεις σηματοδοτούν την ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα της περιοχής, το οποίο σημαίνει την ευθεία σύγκρουση μεταξύ του άξονα των χωρών και κινημάτων που αντιστέκονται στα σχέδια της Νέας Διεθνής Τάξης και της Υπερεθνικής Ελίτ. Γεγονός που θα οδηγήσει είτε στην ουσιαστική παράδοση του άξονα αυτού με επικεφαλής τη Ρωσία απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της Υ/Ε είτε σε άμεση απάντηση και ισχυροποίηση των δεσμών του άξονα αντίστασης.

Η αρπαγή της «Ιερουσαλήμ» από τους Σιωνιστές μέσω του χαρακτηρισμού της ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τη κυβέρνηση Τραμπ, ήταν η αρχή ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της Μέσης Ανατολής και μέσω αυτών, των χωρών που τα υποστηρίζουν, ως «τρομοκρατικά» και επομένως εχθρικά προς την Υπερεθνική και Σιωνιστική Ελίτ. Αυτή η κίνηση ήρθε να οριστικοποιηθεί τις προηγούμενες μέρες με τον χαρακτηρισμό της Χαμάς ως «τρομοκρατικής οργάνωσης» και επίσημα πλέον, καθώς προστέθηκε στην επίσημη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ.

Αυτό έχει άμεσες συνέπειες ως προς την αντιμετώπιση από την Υ/Ε του άξονα των χωρών και κινημάτων που στρέφονται κατά της ΝΔΤ και του Σιωνισμού, δηλαδή του  Ιράν, της Συρίας, της Τουρκίας, της Παλαιστινιακής αντίστασης, της Χεσμπολά, ακόμα των Χούτις που αντιστέκονται λυσσαλέα στην Υεμένη απέναντι στα πιστά σκυλιά του αμερικανο-σιωνισμού, τη Σαουδική Αραβία.

Η κίνηση αυτή της Υ/Ε και των Σιωνιστών δείχνει ότι στρέφονται ωμά και ευθέως πλέον κατά της Ρωσίας, που οι παραπάνω χώρες είναι σύμμαχοί της, και η οποία τώρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αναγκαστικά ποια θα είναι η τελική της στάση απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που στήνεται από την Υ/Ε. Έτσι η Ρωσία ή θα πρέπει να επιλέξει αν θα  αντιμετωπίσει ακόμα και στρατιωτικά τις επιθέσεις που θα στοχεύουν στην ανατροπή των εθνικοαπελευθερωτικών καθεστώτων στη Μέση Ανατολή – αλλά και κατά της ίδιας – με το γνωστό και μη εξαιρετέο πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» ή θα αποστασιοποιηθεί ουσιαστικά παραδίδοντας αρχικά τη Συρία που θα τεμαχιστεί για να δημιουργηθεί το «2ο Ισραήλ», δηλαδή το Κουρδιστάν ανατολικά του Ευφράτη όπου έχουν εγκατασταθεί οι Κούρδοι, οι οποίοι από αντι-ιμπεριαλιστές επαναστάτες τώρα έχουν μετατραπεί σε ορντινάντσες των Αμερικάνων, παίζοντας πολύ βρώμικο ρόλο στον σχεδιαζόμενο τεμαχισμό της Συρίας. Οι τελευταίες εξελίξεις με την κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού αλλά και ο παραδειγματικός δολοφονικός βομβαρδισμός Σύριων και Ρώσων (η Ρώσικη κυβέρνηση έμμεσα το επιβεβαίωσε) στρατιωτών που επιχείρησαν στην περιοχή των Κούρδων εντός συριακού εδάφους, δείχνουν ότι η Υ/Ε και οι Σιωνιστές θα προχωρήσουν αποφασιστικά, με πιόνι τους αδίστακτους Κούρδους του YPG στον διαμελισμό της Συρίας, κατά το Ιρακινό και Λιβυκό πρότυπο, με απώτερο στόχο τον αντίστοιχο διαμελισμό του Ιράν— πάλι με βασικό όργανο τους Κούρδους και τους Ιρανούς θιασώτες της παγκοσμιοποίησης. Συγχρόνως, η απροθυμία και ο δισταγμός της Ρωσίας απέναντι στην αποφασιστικότητα της Υ/Ε για ευθεία σύγκρουση (παρόλο που η πρόσφατη κατάρριψη του πρώτου Σιωνιστικού αεροπλάνου στη Συρία που δεν θα ήταν δυνατή αν δεν είχε και τη Ρωσική συγκατάθεση, φανερώνει κάποια αλλαγή της Ρωσικής στάσης) συνεχώς αποθρασύνει τόσο την Υ/Ε  όσο και τους Σιωνιστές. Και αυτό  γιατί αν με τα απαρχαιωμένα S 200 οι Σύριοι κατέρριψαν ένα ισραηλινό μαχητικό, με σύγχρονα αμυντικά συστήματα δε θα τολμούσε ούτε «κουνούπι» να περάσει για να βομβαρδίσει συριακές και ιρανικές θέσεις.

Επομένως, εν πολλοίς η στάση της Ρωσίας θα κρίνει αν τελικά θα περάσουν τα σχέδια της Υ/Ε για την δημιουργία του Κουρδιστάν που θα λειτουργήσει διαλυτικά για τα κινήματα της περιοχής αλλά και για το ίδιο το Ιρανικό καθεστώς, η ανατροπή του οποίου  θα σημάνει τον αποκλεισμό της Χεσμπολά και ολόκληρης της Παλαιστινιακής αντίστασης, η οποία θα καταρρεύσει.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ «ΣΚΟΠΙΩΝ»

Η αντίστοιχη προσπάθεια της Υ/Ε για οριστικοποίηση της ΝΔΤ στην Ευρώπη έχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αλλά και στα Βαλκάνια όπου το ζήτημα της ονομασίας των «Σκοπίων»  – όπως έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει – έχει άμεση σχέση με την ενσωμάτωση των βαλκανικών λαών στο ΝΑΤΟ και στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ώστε:

  1. Να επεκταθεί η ΕΕ και προπάντων το ΝΑΤΟ στο σύνολο του Ευρωπαϊκού χώρου με την ενσωμάτωση των βαλκανικών κρατών και παράλληλα,
  2. να κτυπηθούν καίρια οι αντι-ΕΕ τάσεις δημιουργώντας ένα τεράστιο Νατοϊκό στρατόπεδο γύρω από την Ρωσία για να αποτραπούν πιθανές συμμαχίες της με χώρες των Βαλκανίων άλλα και στην Ευρώπη όπου οι λαοί εξεγείρονται με αιτήματα για οικονομική και εθνική κυριαρχία.

Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθούν τα σχέδια της Υ/Ε στην Ευρώπη, με την ενσωμάτωση όλων σχεδόν των βαλκανικών κρατών, τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας η οποία προκλήθηκε ακριβώς  για να ενσωματωθούν σταδιακά οι βαλκανικοί λαοί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και κατόπιν να καταντήσουν απλά περιφέρειες των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», μια διαδικασία που είναι ένα βήμα προς την πλήρη οικονομική ενοποίηση και την παγκόσμια διακυβέρνηση. Να γιατί η Υ/Ε αγωνίζεται να ανεβοκατεβάζει φιλο-παγκοσμιοποιητικές κυβερνήσεις/μαριονέτες της, από την Κύπρο ως τη Σερβία και από την Αλβανία ως τα Σκόπια, και γιατί οι εξελίξεις στην πρώτη γραμμή της ΝΔΤ, στη Συρία, έχουν άμεση σχέση με τα συλλαλητήρια για την ονομασία των «Σκοπίων». Και αυτό, γιατί η έκβαση του αγώνα στη Συρία θα σημάνει είτε τη νίκη  του αντιστασιακού άξονα είτε τη νίκη της Υ/Ε και το χτίσιμο ενός νέου προτεκτοράτου της καθώς και των Σιωνιστών: του Κουρδιστάν.

Να γιατί η σημερινή «αριστερή» δωσίλογη κυβέρνηση, μαζί με τους πρακτορίσκους κουκουλοφόρους, λύσσαξαν να προβοκάρουν τα συλλαλητήρια υποβαθμίζοντας με τραγελαφικά «επιχειρήματα» την πρωτοφανή μαζικότητά τους, αλλά και επιτιθέμενοι προσωπικά σε βασικούς ομιλητές όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Γιατί από την ονομασία των «Σκοπίων» εν πολλοίς εξαρτάται η επέκταση της ΝΔΤ στην Ευρώπη με την ενσωμάτωση όλων των Βαλκανίων. Και αν τολμούσαν οι σημερινοί νεοταξίτες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να αμφισβητήσουν τα σχέδια των αφεντικών τους που τους έφεραν στην εξουσία, θα έχαναν τις θέσεις τους την επόμενη μέρα, για να τους διαδεχτούν άλλοι πρόθυμοι υποτακτικοί τους από τον κομματικό συρφετό στη Βουλή.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, «ο ελληνικός λαός να απαιτήσει εδώ και τώρα άμεσο δημοψήφισμα για το θέμα του ονόματος, που είναι η μόνη δημοκρατική λύση για να εκφραστεί η βούληση του και όχι οι προκαθορισμένες αποφάσεις από τους υπηρέτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τρέμουν οι κυβερνώντες, ντόπιοι και υπερεθνικοί, ένα ξεσηκωμό του ελληνικού λαού και ένα νέο δημοψήφισμα κόντρα στα σχέδιά τους, που δε θα μπορέσουν αυτή τη φορά να το ακυρώσουν, όπως το προηγούμενο ΟΧΙ. Επίσης καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συνειδητοποιήσει την ιδεολογική απάτη που στήνουν για άλλη μια φορά οι ελίτ που κινούνται στον πατριωτικό-δεξιό χώρο ενώ συγχρόνως πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, προβάλλοντας δήθεν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σε αυτό το σημαντικό εθνικό ζήτημα— “ξεχνώντας”  βέβαια ότι το έγκλημα της Κύπρου έγινε ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία ήταν μέλη του ΝΑΤΟ!»

Έτσι, λίγο πριν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής 04-02 είχε εξαπολυθεί συστηματική επίθεση από την «αριστερά» και τους «ψευτοπατριώτες» για να υπερκεράσουν το μοναδικό πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια για ένταξη των «Σκοπίων» στο ΝΑΤΟ και αργότερα στην ΕΕ: το αίτημα για δημοψήφισμα. Η Υ/Ε επιστρατεύει όλες τις εφεδρείες της από όλο το πολιτικό φάσμα για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντά της στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης έως την Μέση Ανατολή με τον τεμαχισμό της Συρίας. Ταυτόχρονα ρίχνονται στον «πόλεμο» προπαγάνδας και αντιπερισπασμού  «σκάνδαλα» όπως της Novartis (σαν να είναι το πρώτο ή το τελευταίο σκάνδαλο των ελίτ μας), ενώ ανασταίνονται ακόμη και παροπλισμένοι υπηρέτες της Υ/Ε σαν  τον Πάγκαλο που δήλωνε: «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος». Ο πιστός αυτός δούλος των δυτικών αφεντικών του, αφού πήρε ενεργό μέρος στη καταστροφή της χώρας και στο ξεπούλημά της,  τώρα, όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι συστημικοί «πατριώτες»,  δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποδαυλίσει κλίμα ρατσιστικής εχθρότητας μεταξύ των δύο λαών που έχουν υποφέρει από τα σχέδια των πατρώνων τους και τους κατά τόπους δωσίλογούς τους. Όμως, όπως πάντα στην Ιστορία, οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και είναι πάντα τα αφεντικά τους, ντόπια ή ξένα σε περίπτωση προτεκτοράτων, που αναμοχλεύουν συγκρούσεις οι οποίες ματοκυλούν τους λαούς, αφού βέβαια τους έχουν κάνει την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου…

ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ Υ/Ε

Την ίδια ώρα λοιπόν που η ΝΔΤ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη επελαύνοντας, το πιο χρήσιμο «αριστερό» εργαλείο της Υ/Ε, ο γνωστός Τσόμσκυ που τάχθηκε πάντα με την Υ/Ε έμμεσα ή άμεσα στηρίζοντας τις σφαγές της στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία κλπ. μαζί με έναν συρφετό της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» ξεκινά εκστρατεία για συλλογή υπογραφών, καλώντας την αμερικάνικη κυβέρνηση να παρέμβει κατά της τούρκικης επιχείρησης στο «Αφρίν» και ενώ βέβαια οι Αμερικάνοι έχουν ήδη δημιουργήσει μόνιμες βάσεις  επί Συριακού εδάφους χτυπώντας θέσεις της Συριακής κυβέρνησης και των Ρώσων, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της σφαγής συμμάχων του Συριακού καθεστώτος (μεταξύ των οποίων και Ρώσοι) που αναφέραμε, ανατολικά του Ευφράτη.  Στα καθ’ ημάς, δεν μας κάνει καθόλου έκπληξη βέβαια η στάση της εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς» τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και πανάθλιων υβριστών, «τροτσκιστικών» απολιθωμάτων τύπου Χρ. Κεφαλή, που λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια ως το «αντικαπιταλιστικό πλυντήριο» της ΝΔΤ. Αυτό που είναι όμως αξιοσημείωτο – και βάζει και την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι ονομάζεται ελληνική αριστερά σήμερα – είναι η στάση της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ,  η οποία μποϋκοτάρισε  το συλλαλητήριο με παρόμοια επιχειρηματολογία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ταυτόχρονα την ίδια στιγμή που η Υ/Ε στρέφεται καθοριστικά κατά της Ρωσίας και των κινημάτων κατά της ΝΔΤ στην Μέση Ανατολή, βγαίνει με ανακοίνωση να καταδικάσει την «επέμβαση» της Τουρκίας κατά των Κούρδων, οι οποίοι υποστηρίζονται από σύσσωμη την Υ/Ε και το Ισραήλ, παίρνοντας ουσιαστικά το μέρος των Κούρδων, δηλαδή των αμερικανο-σιωνιστών που δρουν στη περιοχή. Και αυτό, ενώ είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν ενεργεί από μόνη της αλλά με την υποστήριξη της Ρωσίας και η επιτυχία των σχεδίων της Υ/Ε για την εγκαθίδρυση του Κουρδιστάν θα σημάνει τη πτώση του εθνικο-απελευθερωτικού καθεστώτος της Συρίας ανοίγοντας το δρόμο για την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και τον αποκλεισμό τελικά της Ρωσίας, όπου το πατριωτικό κίνημα μέσα στα λαϊκά στρώματα της Ρωσίας θα υποστεί τεράστιο χτύπημα. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι οι Κούρδοι αρνήθηκαν Ρώσικη πρόταση για παράδοση των κατεχομένων εδαφών στη Συρία όπου ανήκουν, κάνοντας σαφές ότι με τις πλάτες της Υπερεθνικής και Σιωνιστικής Ελίτ δεν πρόκειται να παραχωρήσουν σπιθαμή γης που κατέλαβαν παράνομα με το πρόσχημα του πολέμου κατά των τζιχαντιστών.

Οι ραγδαίες εξελίξεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο έχουν πλέον ξεκαθαρίσει το τοπίο από «δεξιά» μέχρι «αριστερά» και η «αντικαπιταλιστική» και «αντιφασιστική» ρητορική επιστρατεύεται για άλλη μια φορά για να χρησιμοποιηθεί υπέρ της επέλασης της ΝΔΤ, που βρίσκεται πια σε κομβικό σημείο.

Πέρα από τις φιλοπαγκοσμιοποιητικές αθλιότητες γνωστών ψευτο-«πατριωτών»  που συμπλέουν πλήρως με την ΝΔΤ και πέρα από τις παρωχημένες  ρητορολογίες μιας «αριστεράς» που είτε είναι πλήρως ενσωματωμένη στη ΝΔΤ (ΣΥΡΙΖΑ κλπ)  είτε «διαλεκτικά» υποστηρίζει τα σχέδια αυτής (ΚΚΕ, Τροτσκιστές κλπ.), ο δρόμος για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων είναι μονόδρομος: αγώνας για την Οικονομική και Εθνική κυριαρχία που, στα πλαίσια της ΝΔΤ, αποτελούν τις προϋποθέσεις και για την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να μην δεχτεί καμία ονομασία για τα «Σκόπια» που «στήνεται» αυτή τη στιγμή και καλούμε επίσης να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και προσεκτικός σε προβοκάτσιες που καλλιεργούνται από τους ντόπιους δωσίλογους και ξένα κέντρα.

 

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 18/02/2018